Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@04:42:29 GMT

آغاز افزایش ذخایر نفت شناور ایران

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۱۷۲۲۰

 به نقل از پلاتس، ایران همزمان با آغاز دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم هفته جاری در وین برای احیای برجام، در حال آماده سازی افزایش سریع تولید و صادرات نفت است.

نفت ایران از اواسط ژانویه که بایدن به ریاست جمهوری آمریکا رسید، در ذخایر شناور بیشتر از دو برابر افزایش پیدا کرده است.

طبق برآورد شرکت اطلاعات انرژی کپلر، نفتکشهای ایران حدود ۳۲ میلیون بشکه نفت خام و میعانات را از ۲۴ ماه مه در ایران نگهداری می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این میزان از هفته ای که از سوم ماه مه آغاز شد، ۳۴ میلیون بشکه بود و در آن زمان بالاترین میزان در ۱۳ ماه گذشته به شمار می رفت.

طبق برآوردهای اس اند پی گلوبال پلاتس و برآوردهای مستقل، ایران تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا که مانع خرید مشتریان شده بود، در اواسط سال ۲۰۱۹ تقریبا ۶۰ میلیون بشکه نفت و میعانات در ذخایرش داشت.

در ماههای اخیر صادرات نفت ایران بهبود پیدا کرده و به گفته منابع بازار، چین خریدار بزرگ نفت ایران بوده که قیمت ارزانتری داشته است.

نفتی که در ذخایر شناور نگهداری می شود به شکل نفت خام و میعانات است که گریدهای اصلی صادراتی ایران مانند نفت سبک ایران، نفت سنگین ایران، بِلِند فروزان، سروش و میعانات پارس جنوبی را تشکیل می دهند.

این ذخایر در خاورمیانه و آسیا نگهداری می شوند و اکثر این نفتکشها در سواحل ایران، مالزی، چین، اندونزی و امارات متحده عربی قرار دارند.

ایران در دوران تحریم‌های غربی قبلی از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ و سپس از سال ۲۰۱۸ به بعد برای نگهداری نفت خود به ذخایر شناور متوسل شد.

حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد آمریکا آماده رفع تحریم‌های اصلی علیه نفت، پتروشیمی و کشتیرانی ایران است. اما توافق نهایی هنوز حاصل نشده و مذاکرات در خصوص جزییات مختلف ادامه دارد.

اس اند پی گلوبال آنالیتیکس پیش بینی می کند پس از حاصل شدن توافق هسته ای تا ژوئن و مشخص شدن جزییات توقف کامل تحریمها تا سپتامبر، صادرات نفت و میعانات ایران از ۶۰۰ هزار بشکه در روز در ماه مه به ۱.۵ میلیون بشکه در روز تا دسامبر رشد کند.

احتمال معافیت موقتی از تحریم‌های نفتی وجود دارد زیرا ایران در حال پیشرفت به سوی پایبندی کامل به تعهدات هسته ای است.

صادرات نفت و میعانات ایران در اوایل مه ۲۰۱۸ که دولت ترامپ به صورت یکجانبه از توافق هسته ای خارج شد، ۲.۹۰ میلیون بشکه در روز بود.

طبق نظرسنجی ماهانه اس اند پی گلوبال پلاتس از تولید اوپک، ایران در آوریل ۲.۴۳ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که بالاتر از دو میلیون بشکه در روز در اواخر سال ۲۰۲۰ بود. تولید ایران پیش از بازگشت تحریمها در سال ۲۰۱۸ در اوج ۳.۸ تا ۳.۹ میلیون بشکه در روز بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۷۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول

در پی بارش‌های اخیر سد شهید قنبری آذربایجان غربی، سد جگین در هرمزگان، سد ایلام، سدهای ماشکید علیا، خیرآباد، زیردان و پیشین در سیستان‌وبلوچستان، سدهای آزاد و قشلاق در کردستان، سد رودبار لرستان و سد کوثر در کهگیلویه و بویراحمد به‌طور کامل پُر شدند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در 218 روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه 1402 تا هشتم اردیبهشت 1403) در مجموع 26 میلیارد و 570 میلیون مترمکعب آب وارد سدهای ایران شده که نسبت به ورودی 29 میلیارد و 30 میلیون مترمکعبی آب به سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهشی 8درصدی داشته است.

همچنین در این مدت، به‌منظور تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیست‌محیطی، 16 میلیارد و 690 میلیون مترمکعب آب از سدهای کشور رهاسازی شده است که نسبت به خروجی 16 میلیارد و 520 میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، رشدی یک‌درصدی را نشان می‌دهد.

در زمان حاضر با وجود 31 میلیارد و 560 میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده در سدهای کشور، 64 درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و 36 درصد این ظرفیت خالی است.

میزان ذخایر آبی سدها در روز هشتم اردیبهشت 1402 بالغ بر 31 میلیارد و 600 میلیون مترمکعب بود، که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشان‌دهنده برابری میزان ذخایر سدها با روز مشابه سال قبل است.

وضعیت سدهای مهم کشور در تأمین آب شرب و کشاورزی در جدول زیر آورده شده است.

همانطور که در جدول بالا مشخص است، سد شهید قنبری آذربایجان غربی، سد جگین در هرمزگان، سد ایلام، سدهای ماشکید علیا، خیرآباد، زیردان و پیشین در سیستان‌وبلوچستان، سدهای آزاد و قشلاق در کردستان، سد رودبار لرستان و سد کوثر در کهگیلویه و بویراحمد پرشدگی 100درصدی دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • کاربرد های پمپ آب
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی لیتیوم در همدان می‌مانیم
  • آغاز ایران‌اکسپو از فردا/ نمایش توانمندی‌های تولیدی و تجاری کشور
  • راز لگد تاریخی کلینزمن: مقابل تراپاتونی گریه کردم!