Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@05:35:37 GMT

رزماری، سلاحی برای مبارزه با انواع سرطان‌ها

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۲۰۴۲۶

رزماری، سلاحی برای مبارزه با انواع سرطان‌ها

ایسنا/لرستان یک کارشناس گیاه پزشکی با اشاره به این‌که رزماری برای سلامتی انسان فواید زیادی دارد، گفت: ازجمله این خواص و فواید می‌توان به مبارزه با سرطان‌های لوسمی، کولون، پانکراس، پستان، پروستات، تخمدان‌ها، گردن رحم، مثانه، کبد و ریه اشاره کرد.

سارا عالیزاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که در زمان باستان، یونانی‌ها از این گیاه برای کمک به حافظه و تحریک مغز استفاده می‌کردند، اظهار کرد: این گیاه حاوی یک روغن ضروری است که به زنده ماندن و افزایش حافظه کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: رزماری یکی‌از ادویه جاتی است که بالاترین میزان آنتی اکسیدان را دارد و می‌تواند به مبارزه با باکتری‌ها و سرطان کمک کند.

عالیزاده با اشاره به این‌که رزماری حاوی ترکیباتی به نام «کولین» است که چربی‌های کبد را کنترل و برای دستگاه گوارش بسیار مفید است، عنوان کرد: خواص آنتی اکسیدانی عصاره‌های رزماری متفاوت بوده و میزان آن به عواملی مانند شرایط ژنتیکی و رشد، ناحیه‌ای و منشاء جغرافیایی، شرایط آب و هوایی، روند استخراج آن‌ها، کیفیت گیاه اصلی و تاریخ برداشت بستگی دارد.

این کارشناس گیاه پزشکی با اشاره به این که از رزماری می توان به روش‌های مختلفی مانند پودر، چای، عصاره و روغن استفاده کرد، بیان کرد: اشکال مختلف رزماری می‌تواند اثرات متفاوتی داشته و این عصاره‌ها، بویژه با توجه به اینکه چگونه استخراج می‌شود، متفاوت هستند.

وی با اشاره به مواد تشکیل دهنده رزماری، تصریح کرد: رزماری از طیف وسیعی از روغن‌ها، فنولیک اسیدها و فنولیک دیترپن‌ها ساخته شده‌اند و همچنین خواص آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و اثرات ضد سرطانی دارد، دیترپنهای موجود در رزماری، دارای اثرات آنتی اکسیدانی است که از کبد محافظت کرده و روند بیماری را در افراد آلزایمری بهبود می بخشد.

عالیزاده با اشاره به مزایای سلامتی و خواص و فواید رزماری، عنوان کرد: رزماری باعث بهبود عملکرد مغز شده و حافظه را تقویت می‌کند، از مغز محافظت می‌کند، اسید کارنوزیک موجود در رزماری از نورون‌های مغز در برابر استرس و فشار بیش‌از حد محافظت می‌کند به این گونه که این اسید در سلول‌های عصبی و دیگر سلول‌های محافظتی در مغز ایجاد و این عملکرد باعث کاهش لخته شدن خون و تورم مغز می‌شود.

این کارشناس گیاه پزشکی ادامه داد: ازجمله دیگر خواص و فواید رزماری می‌توان به مبارزه با سرطان‌های لوسمی، کولون، پانکراس، پستان، پروستات، تخمدان‌ها، گردن رحم، مثانه، کبد و ریه اشاره کرد.

وی تصریح کرد: همچنین رزماری از پوست محافظت کرده، درد و گرفتگی را کاهش می‌دهد، روحیه را بهبود بخشیده  و برای رشد و تقویت مو و درمان سرفه مفید است.

عالیزاده با اشاره به تأثیر رزماری در افزایش جنب‌وبوش و فعالیت افراد، عنوان کرد: این گیاه با کاهش آسیب اکسیداتیو مفاصل و بافت‌های اطراف، از پیشرفت آرتروز روماتوئید جلوگیری می‌کند.

این کارشناس گیاه پزشکی با اشاره به عوارض رزماری، بیان کرد: ازجمله عوارض مصرف زیاد این گیاه می‌توان به کاهش میزان باروری، افزایش خارش پوست، افزایش سطح قند خون، تحریک پوست و ایجاد تشنج اشاره کرد.

وی با اشاره به موارد منع مصرف رزماری، عنوان کرد: توصیه می‌شود زنان باردار از مصرف بیش از حد رزماری اجتناب کنند، زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود، و زنان شیرده نیز باید رزماری را در دز کم استفاده کنند.

عالیزاده تأکید کرد: دیابتی‌ها و افرادی که دارای قند خون بالایی هستند نیز باید رزماری را در میزان کمی استفاده کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی رزماری گياهان دارويي کارشناس گیاه پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۰۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل قطع درختان در محدوده باغ‌موزه قصر مشخص شد

طبق اعلام روابط عمومی منطقه ۷، اخیرا فیلمی در فضای مجازی به نمایش در آمده است که نشان می‌دهد شهرداری منطقه ۷ در باغ موزه قصر تعدادی درخت را قطع کرده است. روابط عمومی منطقه ۷ تهران طی اطلاعیه‌ای در این باره اعلام کرد: «ضمن تشکر از حساسیت شهروندان نسبت به حفظ و نگهداشت فضای شهر که همواره مورد تاکید مدیریت شهری بوده به اطلاع می‌رساند که ۱۳ اصله درخت طبق نظر پزشک گیاه، مبتلا به آفت پوست خوار و چوب خوار شده بود و ضرورت قطع این درختان توسط پزشک گیاه به اداره فضای سبز اعلام شد. سپس این موضوع با ارائه مستندات پزشکی در کمیسیون ماده ۷ طرح گردید و اعلام شد که برای حفظ سایر درختان آن محوطه و نیز حفظ جان عابران و شهروندانی که در این محوطه تردد می‌کنند، قطع این درختان اجتناب ناپذیر است و کمیسیون بر اساس مستندات پزشک گیاه و نیز سایر کارشناسان، رای به قطع این درختان داد.

در نتیجه بر خلاف فضاسازی رسانه‌ای که قطع این درختان را در جهت بی توجهی به نگهداشت فضای سبز توسط شهرداری تلقی می‌کرد، واقعیت این است که برای حفظ فضا‌های سبز شهری و طبق قوانین موجود و با نظر کارشناسان معتبر این اتفاق موجود است و در صورت لزوم تمامی اسناد و مدارک به انتشار در خواهد آمد. از سوی دیگر با توجه به این که آفت چوب خوار تنه درخت را به تدریج از داخل پوک می‌کند در فصولی که در شهرمان باد و طوفان وجود دارد شکستن و افتادن این درختان به جان و مال شهروندان آسیب می‌زند.

در پایان اعلام می‌کند که حساسیت افکار عمومی نسبت به نگهداشت فضای سبز شهری یک سرمایه ارزشمند برای شهرداری و خادمان شهر است و ضمن ارج نهادن به این نگرانی، به صورت کامل پاسخگوی تمامی دغدغه‌ها و نگرانی‌ها در این زمینه هستیم.»

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • اجرای طرح مبارزه با قاچاق در استان سمنان/ ۹ متخلف دستگیر شدند
  • این گیاه دارویی نفخ شکم را از بین می‌برد
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • ببینید | گیاه مرگباری که باعث خودکشی کردن قربانی می‌شود!
  • توضیحات شهرداری درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • یک روش ساده برای تکثیر درخت کاج در خانه (فیلم)
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک/ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • دلیل قطع درختان در محدوده باغ‌موزه قصر مشخص شد
  • گزارش وزارت بهداشت از سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک