Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@02:10:43 GMT

دود صنایع در چشم گردشگری کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۲۲۱۰۵

دود صنایع در چشم گردشگری کرمانشاه

فرحناز چراغی- همشهری آنلاین:

به گزارش همشهری آنلاین، کارخانه سیمان غرب در سال ۱۳۵۶ با ظرفیت ۲۰۰۰ تن تولید در روز در کرمانشاه به بهره‌برداری رسید و با اجرای پروژه افزایش ظرفیت در سال ۱۳۸۶ ظرفیت کارخانه به ۴۰۰۰ تن افزایش یافت.

۱۸ مگاپروژه و ۲۵ ریز پروژه برای مسیر ۳۲ کیلومتری کریدور گردشگری بیستون به طاق بستان در نظر گرفته شده است و درحالی که این روزها فاز مطالعاتی کریدور گردشگری بیستون به طاق‌بستان به مراحل پایانی خود رسیده، یکی از دغدغه‌های فعالان حوزه محیط زیست‌ آلودگی‌های ناشی از کارخانه سیمان غرب در این منطقه گردشگری و به‌ویژه منطقه حفاظت شده چالابه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند مسئولان محیط زیست استان از نصب فیلترهای تصفیه و پالایش آنلاین کارخانه سیمان غرب خبر می‌دهند اما اهالی منطقه و فعالان زیست محیطی از آلودگی‌های این واحد صنعتی در استان کماکان گلایه‌ دارند.

یک فعال محیط زیست در این باره می‌گوید: غلظت دود خروجی از دودکش‌های کارخانه سیمان غرب و بوی بد آن، بدون تردید آلودگی‌های زیست‌محیطی را در پی خواهد داشت.  

"هوشمند رضایی" با اشاره به اجرای کریدور گردشگری بیستون به طاق‌بستان در منطقه، می‌افزاید: بوی نامطبوع و گازهای خروجی از دودکش‌های این کارخانه سمی و بر سلامت مردم منطقه، پوشش گیاهی و حیات وحش منطقه و...تاثیر منفی داشته و دارد. بدون شک کارخانه سیمان غرب در اجرای کریدور گردشگری بیستون _ طاق‌بستان مشکلاتی را به‌وجود خواهد آورد.  

رضایی ادامه می‌دهد: غبار و دود ناشی از فعالیت کارخانه سیمان می‌تواند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم برروی گیاهان اثر گذاشته و باعث تخریب مراتع و جنگل‌ها شود.

سهم صنایع در آلودگی هوای کرمانشاه

مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه در نشستی از تدوین سیاهه انتشار آلودگی هوای کرمانشاه خبر داد که با هدف تعیین سهم آلاینده‌ها انجام می‌شود.  

به گفته فریدون یاوری ۶۵ تا ۷۵ درصد از آلودگی هوای کرمانشاه از وسایل نقلیه و ۲۰ درصد نیز به بخش صنعت و سایر بخش‌ها برمی‌گردد. وی اضافه می‌کند: نیروگاه بیستون و دوکارخانه سیمان بیشترین سهم مصرف مازوت را در استان دارند که سال گذشته به دلیل مصرف این سوخت توسط این صنایع دو روز بحرانی در استان داشتیم.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه درباره آلودگی‌های زیست‌محیطی کارخانه سیمان غرب می‌گوید: غبار و دود خروجی از کارخانه سیمان غرب استاندارد است و مردم نگرانی از بابت آلایندگی محیط زیست توسط این کارخانه نداشته باشند.

فرحناز اقبالی در گفت و گو با همشهری با تاکید بر اینکه سیستم غبارگیری سیمان غرب دارای الکتروفیلترهای قوی است، می‌افزاید: این کارخانه سیستم مدیریت زیست محیطی دارد.  

وی ادامه می‌دهد: در حالت عادی این سیستم کار می‌کند اما گاهی به دلیل نوسانات برق الکتروفیلتر از مدار خارج و یک ماده شبیه دود از خروجی دودکش‌های کارخانه خارج می‌شود.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه می‌گوید: آن ماده که از دودکش کارخانه خارج می‌شود در واقع دود نیست بلکه کلینکر است. کلینکر گران‌ترین ماده کارخانه است که در تولید سیمان استفاده می‌شود. خروج این ماده از دودکش‌های کارخانه به ضرر خود کارخانه است. گاهی این اتفاق حدود ده دقیقه رخ می‌دهد.

وی اضافه می‌کند: خروجی دودکش کارخانه سیمان بصورت آنلاین اندازه گیری می‌شود و اداره کل محیط زیست استان و سازمان حفاظت محیط زیست روی خروجی دودکش‌های این کارخانه به طور مستقیم کنترل دارد. از طرفی کارخانه‌های صنعتی از جمله کارخانه سیمان غرب محدوده استاندارد دارند و در صورت بروز هر نوع مشکل، خود آنها مشکل را رفع می‌کنند.

اقبالی در ادامه درباره واگذاری اراضی حفاظت شده در طرح گردشگری بیستون_ طاق‌بستان نیز می‌گوید: مطابق ماده ۱۶ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، هرگونه واگذاری اراضی در مناطق چهارگانه تحت اختیار سازمان حفاظت محیط زیست استان ممنوع است.

معاون فنی اداره کل محیط زیست کرمانشاه بیان می‌کند: مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست تابع قوانین و مقررات ویژه‌ای هستند. اجرای هر نوع طرح گردشگری و ساخت و سازی با اخذ مجوزهای لازم از سازمان مقدور بوده و اجرای طرح‌های گردشگری در مناطق حفاظت شده تنها در قالب گلگشت با شرایط خاص و با تایید دفتر زیستگاه سازمان محیط زیست امکان‌پذیر است.

اقبالی می‌افزاید: تاکنون هیچ‌گونه مجوزی به منظور ایجاد طرح‌های گردشگری از سوی این اداره کل صادر نشده است و فقط تا به امروز یک طرح به دفتر زیستگاه ارسال شده که پذیرفته هم نشد.

کد خبر 603389

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کریدور گردشگری بیستون کارخانه سیمان غرب حفاظت محیط زیست محیط زیست استان زیست محیطی طاق بستان اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۲۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است

امین طلاب در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اخیراً شاهد انتشار فیلم‌هایی در فضای مجازی مبنی بر برداشت غیر اصولی بارناکل از لاک‌پشت‌های دریایی در استان بودیم که این اقدام غیرقانونی و مغایر با اصول حفاظت از محیط زیست است و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

وی با بیان اینکه بارناکل‌ها موجوداتی سخت‌پوست هستند که به طور طبیعی به سطوح سخت مانند صخره‌ها، کشتی‌ها، اسکله‌ها و حتی لاک لاک‌پشت‌های دریایی می‌چسبند، اظهار داشت: این موجودات بخش طبیعی از اکوسیستم دریایی هستند و می‌توانند فواید متعددی برای میزبان خود داشته باشند.

رئیس محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: برداشتن بارناکل‌ها از لاک لاک‌پشت‌های دریایی در اکثر موارد ضرورتی ندارد و این موجودات به ندرت به سلامتی لاک‌پشت‌ها آسیب می‌رسانند.

طلاب با تاکید بر اینکه برداشت غیر اصولی بارناکل‌ها می‌تواند برای لاک‌پشت‌ها استرس‌زا و آزاردهنده باشد و به پوسته آنها آسیب برساند و آنها را در معرض عفونت قرار دهد، تصریح کرد: برداشت بارناکل‌ها فقط در موارد خاص و توسط متخصصان مجرب و با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست باید انجام شود.

رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از مردم خواست در صورت مشاهده چنین اقداماتی، مراتب را به اداره کل حفاظت محیط زیست استان یا پاسگاه‌های ساحلی اطلاع دهند.

وی خاطرنشان کرد: حفاظت از محیط زیست دریایی و جانوران ارزشمند آن وظیفه‌ای همگانی است و همه باید در این راستا تلاش کنیم.

بارناکل، گروهی از بندپایان زیرشاخه سخت پوستان، رده ماگزیلوپودا یا آرواره پایان و خرچنگ‌های دریایی محسوب می‌شود.

این جانور سخت پوست، معمولاً به سطوح مختلف آب از جمله صخره‌ها، اجسام غرق شده در آب، سازه‌های آبی و حتی بدنه کشتی‌ها و قایق‌ها می چسبد.

بارناکل‌ها همچنین رابطه همزیستی با برخی جانوران دریایی مانند خرچنگ، لاک پشت، وال و مارماهی دارند. این سخت پوستان دارای صفحاتی هستند که آنها را در برابر جانوران شکارچی محافظت می‌کند.

کد خبر 6089606

دیگر خبرها

  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست