Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@13:30:22 GMT

مرودشت؛ شهر برکت، ایثار و مقاومت+فیلم

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۲۳۴۴۹

مرودشت؛ شهر برکت، ایثار و مقاومت+فیلم

سرپرست اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان مرودشت گفت: روز چهارم خردادماه به دلیل ایستادگی و مقاومت جانانه رزمندگان گردان امام محمدباقر(ع) در جبهه شلمچه سبب شد، این روز بنام روز برکت، ایثار و مقاومت نامگذاری شد و همه‌ساله برنامه‌های متنوعی در پاسداشت آن برگزار می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شیرازه، در سال1393 بر اساس تصمیم گیری شورای فرهنگ عمومی شهرستان مرودشت روز 4خرداد ماه به عنوان روز مرودشت نام‌گذاری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالصمد الصمد سلیمانی سرپرست اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان مرودشت در گفتگو با این رسانه با اشاره به سوم خردادماه سالروز آزاد سازی خرمشهر و تبریک این ایام گفت: رشادت، دلاوری و پایمردی رزمندگان و مردم غیور کشورمان در جنگ 8 ساله تحمیلی گنجینه های با ارزشی از ایثار، مقاومت و شهادت را ره آورد داشته است که می تواند تمام تقویم سالانه را بنام این حماسه ها نامگذاری کند و با پاسداشت آن در حفظ و ترویج فرهنگ ارزش های دفاع مقدس ادای دین کرده باشیم.

وی گفت: مردمان دیار سلحشوران پارسه (مرودشت) در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و پس از آن همواره مقتدرانه در صحنه بوده و هستند وکارنامه  درخشان این دوران خود گواه این ادعاست.

سلیمانی افزود: روایت راویان دوران دفاع مقدس از رزمندگان و سلحشوران شهرستان مرودشت بسیار است که همه ساله در خردادماه به یکی از این حماسه ها اشاره می شود و آن روز چهارم خردادماه است که به دلیل ایستادگی و مقاومت جانانه رزمندگان گردان امام محمد باقرعلیه السلام در جبهه شلمچه سبب شد، این روز بنام روز برکت،ایثار و مقاومت نامگذاری و همه ساله برنامه های متنوعی در پاسداشت آن برگزار می گردد.

وی گفت: ازآنجا که شهرستان مرودشت یکی از بزرگترین تولید کنندگان گندم که نماد برکت در فرهنگ ما ایرانیان است و همه ساله برداشت ان از خردادماه شروع می شود واژه "برکت" در اول عنوان نامگذاری روز مرودشت قبل از دو واژه ایثار و مقاومت قرار گرفته است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی، روز چهارم خردادماه"روز برکت، ایثار و مقاومت" را به مردم شریف، غیور و همه تلاشگران عرصه های اجتماعی، فرهنگی،ارزشی، اقتصادی و سیاسی تبریک گفته و آن را گرامی داشت. بنا بر گزارش شیرزاه، مَرودَشت شهری در شمال استان فارس و مرکز شهرستان مرودشت است، این شهر در ۴۰ کیلومتری شمال کلان‌شهر شیراز واقع شده و آب و هوای آن کوهستانی و معتدل است. جمعیت این شهر بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵ برابر با ۱۴۸٬۸۵۸ تن است. پیشینه تاریخی این دیار به هزاره پنجم پیش از میلاد مسیح می‌رسد. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که این منطقه از ماقبل تاریخ تاکنون مسکونی بوده‌است. دشت وسیع مرودشت عمری به طول تاریخ شناخته شده ایران دارد و بارها شاهد دگرگونی و تحولات بسیاری بوده‌است. با تأسیس کارخانه قند مرودشت در سال ۱۳۱۴ هجری شمسی اندک اندک بر جمعیت و آبادانی آن افزوده شده‌است. وجود تعدادی از بناها و آثار تاریخی ایران در شهر مرودشت، این شهر به مهد فرهنگ و تمدن ایران زمین، گنجینه اسرار تاریخی، طلایه دار بزرگترین امپراتوری جهان باستان سرزمین اهورایی ایرانیان و نگهبان عظیم میراث گذشتگان، درآمده‌است. مرودشت یکی از باستانی‌ترین مناطق ایران است که با پیشینهٔ کهن خود در طول تاریخ توجه بسیاری از باستان‌شناسان و دوست‌داران فرهنگ و تمدن ایرانی را به خود معطوف داشته‌است. مجموعه آثار به جای مانده ماقبل تاریخ و آثار شگفت‌انگیز تاریخی بیان‌گر این مطلب است که این شهرستان با اهمیتی ویژه، همواره مورد توجه بوده‌است. مجموعه کاخ‌های تخت‌جمشید، کاخ صدستون، کاخ داریوش، سنگ نبشته پهلوی، تخت گوهر یا تخت رستم، نقش رجب، آرامگاه اردشیر دوم و سوم، شهر قدیمی استخر (تخت طاووس)، قلعه استخر، برج زندان سلیمان، پل بند امیر و پل خان از جمله مهم‌ترین آثار تاریخی این شهرستان به‌شمار می‌روند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شهرستان مرودشت ایثار و مقاومت همه ساله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۳۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه اقدام مشترک برای رونق باغ‌موزه دفاع مقدس تبریز تدوین شود

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی بر لزوم تدوین و اجرای برنامه اقدام مشترک برای حضور آحاد مختلف مردم در باغ موزه دفاع مقدس در تبریز با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تاکید کرد.

مالک رحمتی، در جلسه شورای سیاستگذاری بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزش‌های دفاع مقدس با بیان اینکه همه ما مدیون شهدا هستیم، افزود: بر این اساس مدیران کل دستگاه‌ها به حضور در جلسات شورای هماهنگی بنیاد اهتمام ویژه داشته باشند. 

وی اضافه کرد: اینکه باغ موزه دفاع مقدس ۱۸ هزار بازدید در سال داشته باشد، نشان می‌دهد که نهادهای فرهنگی و تربیتی همچون آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها باید اهتمام ویژه‌ای برای حضور دانش آموزان و دانشجویان در این مکان ارزشمند داشته باشند.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: در این فوران جنگ روانی که دشمن راه انداخته، برای آشنایی نوجوانان و جوانان با محتوای باغ موزه دفاع مقدس، همه ظرفیت‌های موجود مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: در این راستا ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را نه به عنوان کار اداری، بلکه تکلیف دینی و الهی بدانیم.

رحمتی با اشاره به تاثیر فراگیر و همه جانبه فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه ایران و فراتر از آن بیان کرد: این فرهنگ اصیل اسلامی در دوران کرونا نیز در جامعه ما نمود عینی یافت و همه برای غلبه بر این بیماری وارد گود شدند.

وی اضافه کرد: فرهنگ ایثار و شهادت در همه ابعاد حیات اجتماعی نجات بخش بوده و در هر حوزه‌ای وارد شده، آن را متحول کرده است. 

استاندار آذربایجان شرقی گفت: اگر بتوانیم این فرهنگ را به بهترین شکل ممکن نهادینه کنیم، دیگر هیچ مشکلی در هیچ بخشی از جامعه نخواهیم داشت.

رحمتی همچنین بر لزوم طراحی و اجرای کار رسانه‌ای برای کمک به رونق فعالیت‌های باغ موزه و انعکاس شایسته آن در جامعه تاکید کرد.

رحمتی همچنین خواستار تجهیز باغ موزه دفاع مقدس تبریز به ابزارهای روز و جوان پسند نرم افزاری شد و ادامه داد: در تامین منابع مالی مورد نیاز تکمیل باغ موزه نیز از همه ظرفیت‌های بودجه‌ای استانی و ملی استفاده می‌کنیم.

وی توضیح داد: با توجه به محدودیت منابع مالی نهادهای دولتی، واقفین و شبکه مردمی و خیرین بیشترین توان و ظرفیت را برای کمک در این حوزه دارند. 

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، شهردار تبریز، مدیرکل حفظ و نشر آثار و ارزش‌های دفاع مقدس و مدیرکل راه و شهرسازی استان، گزارشی از اقدامات انجام شده مرتبط با تکمیل باغ موزه دفاع مقدس ارائه کردند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دشمن از فرهنگ شهادت، هراس دارد
  • ترویج فرهنگ ایثار وشهادت بهترین ضربه به دشمن است
  • مشکلات جامعه ایثارگران و خانواده شهدا مورد اهتمام قرار بگیرد
  • جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت - مازندران
  • نجات پسر ۶ ساله که دچار غرق شدگی شده بود
  • فرهنگ ایثار و شهادت گنجی است که باید تبیین شود
  • فرهنگ ایثار و شهادت تبیین شود
  • تکریم خانواده شهدا کمک به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است
  • برنامه اقدام مشترک برای رونق باغ‌موزه دفاع مقدس تبریز تدوین شود
  • مسئولان ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را تکلیف دینی خود بدانند