Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@12:39:00 GMT

مفتح:‌ هزینه برق در سبد خانوار بسیار زیاد است

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۲۵۸۷۸

مفتح:‌ هزینه برق در سبد خانوار بسیار زیاد است

به گزارش خبرگزاری فارس، محمد مهدی مفتح عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم در گفت‌وگو با برنامه سعادت آباد رادیو تهران درباره عملکرد دولت فعلی درباره اشتغال و ازدواج جوانان گفت: دولت فعلی خودش باید از کارنکردن‌هایش گزارش دهد اما اگر بخواهیم اشتغال را به درستی و خارج از شعار انجام شود باید فرصت‌های شغلی درست به صورت مستقیم یا غیر مستقیم از طریق اعطاء وام و امکانات به کارآفرینان ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دولت به عنوان سیاستگذار و ریل‌گذار باید کارها را انجام دهد نه اینکه خودش واحد تولیدی ایجاد کند. دولت باید برای اینکار زمینه ساز باشد و تقاضا را مدیریت کند. دولت می‌تواند با ابزاری که در دست دارد کارها را به انجام برساند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: ما تولیدی می‌خواهیم که پایدار و با کیفیت باشد و قیمت قابل قبولی هم باشد ضمن اینکه بایداشتغال مستمر داشته باشیم. برای این کار دولت ابزارهای متعددی از جمله تسهیلات گمرگی تا اعطای وام و یارانه دارد و می‌توان به وسیله آنها به جایی رسید که تولید کننده داخلی نگران نباشد تا با ورود تولید خارجی قیمت کالای وارداتی ارزانتر از کالای تولید داخل باشد.

مفتح با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی مشکل اقتصاد ما هستند اظهار داشت: تولید کالاهای بدون کیفیت با قیمت بالا و کارگرانی که از دستمزد خود ناراضی هستند نشان دهنده شکل نامناسب اقتصاد در کشور است.

عضو کمیسیون برنامه تصریح کرد: در سال های اخیر، شعار سال به اقتصاد و تولید اختصاص داشته است. سیستم دولتی باید از تولید پشتیبانی کند و موانع را از بین ببرد.

مفتح افزود: فضای کسب و کار به عنوان یکی از مهمترین شاخصه های تولید است؛ فعال اقتصادی هیچ نقشی در فضای کسب و کار ندارد اما این فضا روی عملکرد فعال اقتصادی تاثیرگذار است.

وی با اشاره به وعده‌های کاندیداهای ریاست جمهوری اظهار داشت: متاسفانه کمتر کاندیدایی است که برنامه‌های رسیدن به اهداف خود را بیان کند. به عنوان مثال آقای روحانی وعده دادند سالی یک میلیون شغل ایجاد خواهند کرد؛ باید در همان موقع پرسیده می‌شد روش‌های رسیدن به این هدف چیست؟ از کاندیداهای این دوره باید پرسیده شود برنامه‌های آنها چگونه محقق می شود؟

نماینده مجلس یازدهم در ادامه این گفت‌وگوی رادیویی درباره قطعی برق تهران گفت: ظاهرا مصرف بیش از تولید است اما ضمن خسته نباشید به دوستان وزارت نیرو به آنها می‌گویم شما کالایی را می‌فروشید؛ برق چه از نظر انشعاب و هزینه های مصرف گران است؛ مصرف کنندگان به سه دسته تقسیم شده‌اند اما رقم‌های این مرزها چند درصد مردم را در بر می‌گیرد؛ مشخص نیست.

وی خاطرنشان کرد: هزینه برق در سبد خانوار بسیار زیاد است و توزیع نامناسبی دارد که توجه بیشتر وزارت نیرو را می‌طلبد؛ برخی می‌گویند این مشکل به دلیل وجود استخراج رمزارز است که اگر مشاهده شود برق این مراکز قطع خواهد شد؛ از طریق مصرف کنتور می‌توان مراکز استخراج خانگی را پیدا کرد.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: محمدمهدی مفتح عضو کمیسیون برنامه و بودجه هزینه برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۵۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضابیگی: دولت رئیسی ناکارآمدی و مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرده

احمد علیرضابیگی اظهار داشت: دولت افزایش حقوق کارگران را نپذیرفت و بدون اینکه نماینده کارگران پذیرفته باشد در نهایت حداقل حقوق را مبنا قرار دادند.

به گزارش اقتصاد ۱۰۰، وی افزود: دولت با هزینه‌هایی که خودش به زندگی مردم تحمیل می‌کند نمی‌تواند انتظار داشته باشد تورم، شرایط کاهشی داشته باشد. کدام یک از اقلام که در اختیار دولت است سیر نزولی پیدا کرده است؟ بعید می‌دانم که دولتی‌ها مدعی باشند که وضعیت سفره‌های مردم بهتر شده است! در واقع آن‌ها از یک سری شاخص‌های مربوط به رشد صحبت می‌کنند، اما عملا آنچه در زندگی مردم مشاهده می‌شود متفاوت است.

علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز و عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت با هزینه‌هایی که خودش به زندگی مردم تحمیل می‌کند نمی‌تواند انتظار داشته باشد تورم، شرایط کاهشی داشته باشد. کدام یک از اقلام که در اختیار دولت است سیر نزولی پیدا کرده است؟ در واقع آن‌ها از یک سری شاخص‌های مربوط به رشد صحبت می‌کنند، اما عملا آنچه در زندگی مردم مشاهده می‌شود متفاوت است.

وی افزود: دولت برای اینکه مصارف و منابع خود را تراز کند قیمت ارز ترجیحی را کاهش می‌دهد طبیعتا آن گرانی به زندگی مردم تحمیل می‌شود. ممکن است در بودجه، تراز منابع و مصارف برقرار شده باشد، اما در زندگی مردم، درآمد‌ها و هزینه با یکدیگر همخوانی ندارد به بیان دیگر ما مشکلات را به زندگی مردم منتقل کردیم و در مقابل مردم هم امکان تأمین این کسری را نخواهند داشت.

علیرضابیگی اظهار داشت: دولت افزایش حقوق کارگران را نپذیرفت و بدون اینکه نماینده کارگران پذیرفته باشد در نهایت حداقل حقوق را مبنا قرار دادند. این وضعیت در شرایطی است که تورم قیمت‌های اقلام اساسی به طور جدی احساس می‌شود و برخی از اقلام حتی از سفره‌های مردم حذف شده است. علاوه بر این، هزینه درمان، ایاب و ذهاب و سایر موارد نیز وجود دارد.

به عنوان مثال در شهری مثل تهران، هزینه حمل و نقل حدود ۳۵ تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است آن هم در شرایطی که دولت در تأمین منابع مناسب خود برای اداره کشور در بودجه سال ۱۴۰۳، ۵۰ درصد به مالیات افزوده است و نمی‌تواند این رقم را به همه استان‌های کشور تعمیم داد. به عنوان مثال وضعیت اقتصادی یک استان وضعیت رو به رشدی دارد، اما در مقابل استان دیگری با وجود وسعت و امکانات و ظرفیت، چندان مناسب نیست. برای این استان به عنوان مثال سهم ۳۰ درصدی در نظر می‌گیرند و ۲۰ درصد سهم را برای استان دیگری که وضعیت اشتغال و اقتصادی بهتری دارد در نظر می‌گیرند؛ بنابراین وقتی این ۸۰ درصد در کنار هم قرار می‌گیرند تورم ۸۰ درصدی به کشور تحمیل می‌شود و این موضوع، زندگی مردم را متاثر می‌کند.

دیگر خبرها

  • ۲۰۰روستای بالای بیست خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند
  • فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • سرنوشت لایحه امنیت شغلی به کجا ختم شد؟
  • حمایت هزارو۱۲۷ میلیاردتومانی ازسبدامنیت غذایی مردم سیستان وبلوچستان
  • لایحه پیشنهادی امنیت شغلی کارگران به کجا رسید؟
  • حمایت یک هزار و ۱۲۷ میلیارد تومانی از سبد امنیت غذایی مردم سیستان و بلوچستان
  • علیرضابیگی: دولت مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد
  • علیرضابیگی: دولت رئیسی ناکارآمدی و مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرده