Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-08@15:36:25 GMT

تلاش برای آگاهی اسرار جهان هستی توسط ناسا

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۲۵۹۴۸

تلاش برای دانستن اسرار چگونگی پیدایش جهان ، هنوز منجمان و فیزیک دانان را شیفته خود کرده است. این محققان با کمک تلسکوپ‌ها نقشه جهان را تهیه کرده اند تا پاسخ این گونه سوالات را پیدا کنند.

تلسکوپ هابل همانطور که منظره‌ای فراتر از مدار زمین را ارائه می‌داد، بسیاری از معما‌های جهان از کوازار‌ها گرفته تا سیاهچاله‌ها را حل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اکنون تلسکوپ هابل (Hubble) در حال پیر شدن است و دانشمندان اکنون در حال کار بر روی راه اندازی یک تلسکوپ پیشرفته جدید هستند تا جایگزین نمونه قدیمی در دهانه ماه شود. پیش از این ۵۰۰ هزار دلار به تلسکوپ رادیویی دهانه ماه (LCRT)، برای پشتیبانی از ورود به فاز دوم برنامه مفاهیم پیشرفته نوآورانه ناسا (NIAC) اهدا شده است.

تلاش برای آگاهی اسرار جهان هستی

این تلسکوپ برای اندازه گیری امواج رادیویی با طول موج بلند از عصر تاریکی کیهانی تولید شده است. این دوره برای چند صد میلیون سال پس از انفجار بزرگ وجود داشته است. جوزف لاتزیو که یک ستاره شناس است، به نقل از ناسا گفت: "در حالی که هیچ ستاره‌ای وجود نداشت، در دوران تاریکی جهان هیدروژن کافی وجود داشت که در نهایت به عنوان ماده اولیه برای اولین ستاره‌ها عمل کرده است. "

اعتقاد بر این است که تلسکوپی که به طور رسمی توسط آژانس فضایی ایالات متحده آمریکا نصب می‌شود، می‌تواند دید بشریت را نسبت به کیهان دگرگون کند. در حالی که انفجار بزرگ همواره مورد توجه تحقیقات کیهان شناسان بوده است تا از چگونگی به وجود آمدن جهان آگاه شوند، اما درباره عصر تاریک، اطلاعات کمی در دست است.

شایان ذکر است در این زمینه بسیاری از کشورها از جمله روسیه، آمریکا و چین در حال رقابت برای پیشی گرفتن از هم هستند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: جهان تلسکوپ هابل تلسکوپ جهان چین ناسا تلسکوپ هابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۵۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از لایو ساینس، مشاهدات جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب نشان می‌دهد، یک طرف سیاره فراخورشیدی (WASP-43) به طور دائم رو به خورشید است در حالی که طرف دیگر همیشه به سمت و سوی فضا است.

دانشمندان با استفاده از این تلسکوپ فضایی نقشه وضعیت هوای سیاره مذکور را که در ر فاصله ۲۸۰ سال نوری از زمین قرار دارد، تهیه کرده‌اند.

به گفته دانشمندان، سیاره فراخورشیدی WASP-43b عمدتاً از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است و به دلیل نزدیکی به ستاره میزبانش که هر ۱۹ ساعت  به دور مدار خود می چرخد، به طور قابل توجهی گرمتر از هر سیاره گازی در منظومه شمسی است.  از آنجا که مقدار نور فروسرخ میانی منتشرشده از یک جرم تا حد زیادی به گرمای آن بستگی دارد، داده‌های روشنایی جیمز وب را می‌توان برای محاسبه دمای سیاره مورد استفاده قرار داد.

محققان از ابزار«ام آی آر آی» (MIRI) وب برای مشاهده دماهای متفاوت در سراسر سیاره استفاده کردند و دریافتند، میانگین دمای آن ۲۳۰۰درجه فارنهایت (۱۲۵۰ درجه سانتیگراد) در روز در مقایسه با ۱۱۰۰ درجه فارنهایت (۶۰۰ درجه سانتیگراد) در شب است؛ حرارت این سیاره در روز به صورتی است که آهن را ذوب می‌کند و تفاوت دمایی بین روز و شب که نسبتاً خنک‌تر است منجر به شکل‌گیری بادهای شدید می‌شود.

دانشمندان سرعت این بادها را ۵۶۰۰ مایل در ساعت (۹۰۰۰ کیلومتر بر ساعت) تخمین زده‌اند و حاصل بررسی و یافته‌های خود را آخر ماه آوریل در مجله «نیچر استرونومی» (Nature Astronomy) منتشر کردند.

کشف، رصد و تخمین سرعت بادهای این سیاره فراخورشیدی نه تنها پدیده نادر این  سیاره است بلکه به قواعد فیزیک مربوط می‌شود و توانایی برجسته‌ تلسکوپ جیمز وب را به نمایش می‌گذارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ملا هبت‌الله: جهان کفر برای جدایی دین از سیاست تلاش می‌کند
  • خشم ستاره PSG: فقط با بدشانسی باختیم!
  • کشف سرنخ‌های جدیدی درباره شکل‌گیری اولین سیاه‌چاله‌های جهان
  • حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • تصاویر نجومی هجدهم اردیبهشت (۷ مه)
  • لوئیز انریکه: حتی بهترین بازیکنان جهان هم باید دفاع کنند
  • از ۷۰ مامای نمونه استان همدان تجلیل شد
  • رمان «تو خواب میکائیل هستی» رونمایی می‌شود
  • حذف ترامپ و ستاره ایرانی از قهرمانی جهان
  • یک شایعه‌ی جذاب درباره‌ی همکاری مسی و رونالدو