Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت امور خارجه چین از تمدید همکاری ها میان جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین المللی انرژی هسته ای استقبال کرد.

به گزارش مشرق، «جائو لی جیان» روز سه شنبه در کنفرانس خبری در جمع خبرنگاران در پکن افزود: تفاهم فنی بین ایران و آژانس انرژی هسته ای نشان دهنده اراده سیاسی تهران برای نتیجه گیری در مذاکرات احیای برجام است و زمان ارزنده ای را برای مذاکرات به دست آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام چین افزود: در حال حاضر، پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات هسته ای ایران حاصل شده است، اما هنوز اختلافاتی وجود دارد. چین امیدوار است همه طرف های مربوطه با احساس اضطرار بیشتری عمل کنند، بدون تاخیر تصمیم بگیرند و برای دستیابی به موفقیت زود هنگام در مذاکرات تلاش کنند.

جائو ادامه داد: چین به عنوان یک عضو مهم برجام، به طور فعال در حال پیشبرد حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک مساله هسته ای ایران است و کارهای زیادی را برای بازگرداندن برجام با هدف منع گسترش سلاح های هسته ای و صلح و ثبات در خاورمیانه انجام داده است.

او همچنین از آمریکا خواست همه تحریم های ایران را لغو کند از ایران نیز خواست اجرای کامل توافق برجام را بر این اساس از سر بگیرد.

سخنگوی وزارت خارجه چین در مورد مشارکت کشورش در پروژه بازسازی راکتور آب سنگین اراک گفت: چین به تعهد خود عمل کرده، مشکلات مختلف را پشت سر گذاشته و پروژه بازسازی راکتور آب سنگین اراک را در چارچوب برجام جلو برده است.

جائو ادامه داد: چین قاطعانه از حقوق و منافع مشروع خود محافظت کرده و طرف آمریکایی را تحت فشار قرار داده است تا کلیه تحریم های یک جانبه و غیرقانونی علیه ایران، چین و دیگر اشخاص ثالث را کاملاً لغو کند.

به گفته وی چین متعهد به حفظ صلح و ثبات منطقه ای است از ایجاد یک سکوی گفتگوی چند جانبه در منطقه خلیج فارس برای حل نگرانی های امنیتی همه طرفها از طریق رایزنی حمایت می کند.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا فلسطین برجام جمهوری اسلامی ایران چین وزارت امور خارجه چین مشرق هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۶۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید

امارات متحده عربی به‌زودی مناقصه‌ای را برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید راه‌اندازی خواهد کرد که تعداد رآکتورهای هسته‌ای در این کشور کوچک خلیج‌فارس را ۲ برابر خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، امارات متحده عربی، شریک امنیتی ایالات متحده، اولین کشور عربی بود که نیروگاه هسته‌ای را با افتتاح نیروگاه «براکه» ساخت کره جنوبی در ابوظبی در سال ۲۰۲۱ آغاز کرد.

به نقل از رویترز، منابع آگاه که نامشان فاش نشده است، عنوان کردند امارات متحده عربی قصد دارد امسال مناقصه‌ای را برای ساخت چهار رآکتور جدید در ماه‌های آینده راه‌اندازی کند.

این منابع گفتند امارات می‌خواهد مناقصه برگزار کند و ساخت‌وساز را در اوایل امسال آغاز کند تا نیروگاه جدید تا سال ۲۰۳۲ برای رفع نیازهای انرژی پیش‌بینی‌شده به بهره‌برداری برسد.

مناقصه برای همه پیشنهاددهندگان بالقوه از جمله شرکت‌های آمریکایی، چینی و روسی آزاد خواهد بود.

سازمان فدرال نظارت هسته‌ای این کشور در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌ریزی برای ایجاد دومین نیروگاه هسته‌ای گفت که آماده است در صورت تصمیم دولت برای ساخت نیروگاه‌های جدید، مجوزها و مقررات لازم را بررسی و صادر کند.

امارات متحده عربی که در سال ۲۰۰۹ توافقنامه همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای را با آمریکا امضا کرد، می‌گوید برنامه هسته‌ای این کشور صلح‌آمیز است و هدف آن تنها تولید انرژی برای کاهش وابستگی به نفت است.

امارات یکی از کشورهایی بود که در اجلاس آب و هوای COP ۲۸ که در اواخر سال گذشته در دبی برگزار شد، توافق نامه‌ای را امضا کرد تا تولید انرژی هسته‌ای جهان را طی چهار دهه آینده سه برابر کند.

در دیگر نقاط خاورمیانه، مصر درحال‌توسعه اولین نیروگاه هسته‌ای خود است که توسط روسیه ساخته شده است. عربستان سعودی قصد دارد برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد، اما تاکنون از امضای توافقنامه همکاری با ایالات متحده که مانع از غنی‌سازی اورانیوم این کشور خلیج‌فارس می‌شود، خودداری کرده است.

ساخت چهارمین راکتور نیروگاه براکه از نوع APR-۱۴۰۰ با طراحی کره‌ای در ژوئیه ۲۰۱۵، سه سال پس از شروع کار بر روی اولین راکتور براکه آغاز شد. سه راکتور اول اکنون به طور کامل تحت نظارت FANR فعال هستند.

نیروگاه هسته‌ای براکه که توسط کره جنوبی ساخته شده و در ابوظبی در ساحل به سمت عربستان سعودی و قطر قرار دارد، انتظار می‌رود یک چهارم برق مورد نیاز این کشور را تامین کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • استقبال مقامات آفریقایی از توسعه روابط اقتصادی با ایران
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح