Web Analytics Made Easy - Statcounter

عیسی بیگدلی / رئیس اداره فرهنگی شهرداری منطقه ۱۸ : در واقع، این سرگرمی‌های ساده و جذاب همچون الک دولک، آپوق، آتشین مار، کوشک ملاقی، حمام کمرک و... در نقاط مختلف کشور اجرا می‌شد و به‌عنوان یک عنصر فرهنگی به نسل‌های بعد انتقال پیدا می‌کرد.  
از ویژگی بارز این بازی‌های بومی‌محلی مشارکت دسته‌جمعی در انجام آنها بود با این پیش‌فرض که سن و سال برای شرکت‌کنندگان در بازی مطرح نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهانه‌ها برای اجرای بازی‌ها متفاوت بود؛ اقوام در ایام و مناسبت‌های خاص مثل زمان کاشت و برداشت محصولات کشاورزی، مراسم عروسی، شب‌نشینی‌ها و اوقات فراغت به بازی‌های سنتی و اصیل می‌پرداختند. بنا بر این بازی‌های بومی‌محلی نوعی تفریح یا سرگرمی همگانی محسوب می‌شد.  
در حقیقت انجام این بازی‌ها بهانه‌ای بود برای‌ ترویج فرهنگ و معارف پهلوانی، مردمداری و ایجاد همبستگی، افزایش صمیمیت و محبت بین اعضای جامعه. در عین حال، این بازی‌ها با تسهیل جامعه‌پذیری کودکان و نوجوانان، مهارت‌های جسمی را در آنان ایجاد می‌کرد و رقابت سالم را به آنها می‌آموخت.  
بازی‌های محلی چه به‌عنوان وسیله‌ای برای ایجاد هیجان و پر کردن اوقات فراغت و چه به‌عنوان برنامه‌های ورزشی، بدون‌ تردید بخشی از الگوی فرهنگی ماست که در صورت بی‌توجهی فراموش خواهد شد. متولیان فرهنگی و ورزشی باید با احیای دوباره بازی‌های محلی از فراموش شدن این میراث فرهنگی جلوگیری کنند. در شرایط کنونی و خانه‌نشینی اجباری و نیز اوقات فراغت نوروزی و جمع بودن اعضای خانواده کنار یکدیگر، فرصت مناسبی است تا بخشی از این بازی‌های سنتی و بومی را به زندگی‌مان برگردانیم.  

کد خبر 603302 برچسب‌ها بازی همشهری محله کودکان سرگرمی بازی آنلاین و کامپیوتری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بازی همشهری محله کودکان سرگرمی بازی آنلاین و کامپیوتری بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۹۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست هم اندیشی فعالان حوزه خانواده منطقه ١٠ با عنوان «جامعه پرداز خانواده» با هدف شناسایی، معارفه و هم افزایی فعالان مساله محور حوزه خانواده روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت در فرهنگسرای عطار نیشابوری برگزار می‌شود.

در ابتدای این نشست هم اندیشی خدیجه مهدی پور مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۰ و رییس فرهنگسرای عطار نیشابوری گفت: یک تیم ۱۵ نفره، متشکل از کارشناسان فرهنگی هنری ماه هاست در حال شناسایی، ارزیابی و ارتباط گیری با کنشگران فعال حوزه خانواده در منطقه ۱۰ می‌باشند تا بتوانند در رویدادی مساله محور بر اساس بوم این منطقه، فعالین و نوع فعالیتشان را با هم به اشتراک بگذارند. موضوع خانواده از جمله موضوعاتی است که در همه سازمان‌ها و نهادها به عنوان یک رویکرد و از دغدغه‌های اصلی دلسوزان و صاحب نظران فرهنگی و اجتماعی است و این مدیریت هم از این قاعده مستثنی نیست.

وی افزود: کنشگران و فعالان حوزه خانواده در این رویداد در محورهای ازدواج، هویت زن، جمعیت، فرزند پروری و طلاق، شناسایی و جهت هم افزایی و حیات مجموعه‌های خود به یکدیگر معرفی خواهند شد تا بتوانند عملیات‌های مشترک تعریف و به حل مسائل خانواده‌های محورهای یاد شده کمک کنند.

مهدی پور در ادامه این نشست گفت: مراکز فعال در حوزه سبک زندگی، مبلغین و گروه‌های تبلیغی، مجموعه‌های علمی و پژوهش محور، مؤسسات، مراکز مشاوره، مساجد و هیأت مذهبی فعال در حوزه‌های اجتماعی، خیریه‌ها، گروه‌های جهادی، گروه‌ها و کانال‌های مجازی، کنشگران و اساتید برجسته و به نام حوزه خانواده می‌توانند در این رویداد شرکت کنند و ان شاالله با هم افزایی بتوانیم اقدامات موثری در مقابله با آسیب‌های اجتماعی حوزه خانواده در منطقه ۱۰ و شهر تهران انجام دهیم.

نشست مذکور روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت از ساعت ۱۴:۳۰ در فرهنگسرای عطار نیشابوری واقع در میدان بریانک، خیابان شهید دعوتی، انتهای خیابان شهید امیر قلی برگزار می‌شود.

کد خبر 6091143 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • مرکز البرزپژوهی در کرج راه اندازی می شود
  • پیاده‌راه خیابان ملت شهرکرد، موجب جذب گردشگر خواهد شد
  • دهه کرامت فرصت پیوند دل‌های نسل جوان با اهل بیت(ع) است
  • شهرداری همدان در جذب شهروندان به ورزش خلاقانه عمل کند
  • رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • برچیده شدن بزرگترین مرکز تجمع معتادان در منطقه ۷ تهران
  • در برنامه رادیویی «بی‌واسطه با مردم» سال ۱۴۰۲ چه گذشت؟
  • برگزاری جشنواره استعدادیابی «ستاره‌های شهر» در قم
  • فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند