Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر اقدامات حمایتی سازمان زندان‌ها در یادداشتی به مناسبت پنجم خرداد ماه روز نسیم مهر به نوآوری‌هایی که در سایه راه اندازی سامانه حمایت از خانواده زندانیان ایجاد شده، اشاره کرد.

جعفر رئیسیان زاده، مدیرکل دفتر اقدامات حمایتی سازمان زندان‌ها در یادداشتی که به مناسبت پنجم خرداد ماه روز نسیم مهر در اختیار خبرگزاری میزان قرار داده است، نوشت: «سامانه حمایت از خانواده زندانیان» از طرح‌ها و چالش‌های محوری دوره جدید مدیریتی سازمان زندان‌هاست که به تازگی آغاز به‌کار کرده و از سه منظر دارای اهمیت است؛ یکی اجرای عملی فرمایش مقام معظم رهبری و رفع دغدغه ایشان است مبنی بر اینکه «مبادا خانواده زندانی بیچاره شود»؛ بنابراین باید بگونه‌ای اجرا یابد که نه باعث فساد بیشتر زندانی شود و نه اینکه شخصیتش ازبین برود بلکه هدف را بر حمایت از خانوده او خواهد گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای این سامانه پاسخی نیز به دستورات ریاست قوه قضائیه است با این توضیح که به حقوق خانواده زندانیان فارغ از اینکه فرد مجرم بوده و بزهی را انجام داده، باید مثل دیگر خانواده‌ها احترام و او را تحت حمایت گذاشت. دلیل سوم نیز تأکیدی است که سند تحول قوه قضائیه داشته و توجه به خانواده را به‌عنوان بحث اساسی مطرح می‌کند.

برای رسیدن به طرحی جامع، ابتدا لازم است میدان عملیاتمان را شناسایی کنیم یعنی بدانیم با چه جامعه آماری و چه میزان مخاطبی مواجه هستیم. 

ما تاکنون جامعه و بانک اطلاعاتی دقیقی از خانواده‌های نیازمند در اختیار نداشتیم که این نیز می‌تواند ناشی از بی‌اطلاعی انجمن‌های حمایتی و یا عدم دانش خانواده‌ها از وجود کمک‌ها و یا انجمن‌های حمایتی باشد.

از دلایل جدی برای سرعت‌بخشی در مسیر شناخت خانواده‌ها و تشکیل بانک اطلاعاتی آنان، طراحی چنین سامانه حمایتی بود تا نهایتا اهدافی همچون دسترسی آسان خانواده مددجویان برای اعلام دریافت حمایت، تعیین سطح نیاز خانواده‌ها و همچنین استانداردسازی خدمات محقق شود.

پس با راه‌اندازی این سامانه قرار نیست صرفا در داشتن بانک اطلاعاتی متوقف شویم. لازم به ذکر است که اطلاعات دریافتی از خانواده‌ها در ۸ سطح و ۴۸ محور اعم از بهداشتی، جسمانی، درآمدی، سکنی، نهاد‌های حمایتی و .. اخذ می‌شود.

اینجاست که باید نیاز‌ها شناسایی، سنجش و به آزمون برسد تا ارائه خدمات سطح‌بندی و بسته‌های حمایتی مناسب و متناظر با این خواسته‌ها تعیین شود؛ بنابراین مکلف شدیم سراغ طراحی سامانه‌ای برویم که ضمن دسترسی آسان بتواند بانک اطلاعاتی جامع و البته به‌روز را در اختیار بگذارد.

این نکته را مدنظر داشته باشیم که ضرورت کار برای خدمت‌رسانی ایده‌آل، داشتن جامعه آماری به‌روز است که این نیز وجود طرحی را می‌طلبید که در سریع‌ترین حالت، درخواست‌ها را دریافت کند، سپس به آزمون بگذارد و استاندارد خدمات را هم تعریف نماید. با این شرایط «سامانه حمایت از خانواده زندانیان» راه‌اندازی شد.

سازمان زندان‌ها در اجرای این سامانه، سقف عددی هم برای ثبت‌نام خانواده‌های متقاضی نخواهد داشت و سراغ چنین رویه‌ای نمی‌رود چراکه خود را در قبال حمایت از همه خانواده‌ها و آسیب‌های اجتماعی آنان مکلف می‌داند. ضمن اینکه با توجه به سیال‌بودن آمار زندانیان، عملا تعیین سقف جامعه آماری غیرممکن است پس خدمت‌رسانی‌ها به‌طور آنلاین و مستمر انجام خواهد گرفت. تنها تغییرات احتمالی در شیوه کمک‌ها به کیفیت آنان برمی‌گردد که این متوجه بازو‌های اجرایی آن به‌ویژه میزان اعتبارات و کمک‌های مردمی است که در اختیار ما قرار می‌گیرد.

ملاک ما برای شروع «ارائه خدمات» صرفا تقاضا و ثبت نام خانواده‌ها در این سامانه است که بعد از طی مسیر مشخص‌شده از تأیید اطلاعات گرفته تا تعیین سطح و استانداردسازی خدمات، بلافاصله مشمول «خدمت‌رسانی» خواهد شد.

لازم به توضیح است که برای هر خانواده نیازمند مشمول این طرح، کدی صادر و در اختیار نهاد‌های حمایتی دیگر و تحت تفاهم مثل کمیته امداد قرار می‌گیرد تا به یکپارچگی بهتر در شیوه حمایت‌ها برسیم.

خدمات ارائه شده در سامانه فوق‌الذکر در وهله نخست قرار است مبتنی بر خدمات ضروری و حیاتی به خانواده‌های مددجویان باشد. این سامانه بدون هیچگونه محدوده زمانی و عددی از نظر دامنه مخاطبان، همچنان آماده ثبت‌نام و حمایت از خانواده مددجویان زندان‌های کشور است.

انتهای پیام/

برچسب ها: انجمن حمایت زندانیان سامانه حمایت سازمان زندان ها

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: انجمن حمایت زندانیان سامانه حمایت سازمان زندان ها خانواده زندانیان حمایت از خانواده سازمان زندان ها بانک اطلاعاتی سامانه حمایت خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۲۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار چهره به چهره رییس دادگستری شهرستان کوهبنان با زندانیان

علی محبوب پور با حضور در زندان زرند، با تمامی زندانیان حوزه‌ی قضایی کوهبنان دیدار نمود و زندانیان، ضمن بیان مشکلاتشان، بصورت چهره به چهره با رییس حوزه قضایی کوهبنان، دیدار نمودند واز دستورات قانونی برای برخورداری از ارفاقات و مشاوره حقوقی مورد تقاضا برخوردار شدند.

علی محبوب پور، در این بازدید و رسیدگی قضایی که ۳ ساعت به طول انجامید، بازدید‌های هدفمند از زندان، و رسیدگی قضایی به امور زندانیان را از جمله برنامه‌های مهم ابلاغی رئیس کل دادگستری استان کرمان، در امور زندان و زندانیان برشمرد و مطرح نمود: حداقل در طی هر ماه یک مرتبه از زندان، بازدید داریم و ضمن بررسی عملکرد شعب حوزه قضایی، پیرامون پرونده‌های زندانی با زندانیان دیدار و پاسخگوی درخواست‌ها و سوالات آنان هستیم و به تقاضا‌های آنان رسیدگی خواهیم کرد.

رئیس دادگستری کوهبنان افزود: زندانی و بازداشت نمودن، به عنوان آخرین گزینه در طی رسیدگی به جرایم نمی‌باشد و بر ما قضات لازم است برای جرایم غیر مهم و خصوصا غیر عمد، زندان را در صورت ضرورت بعنوان آخرین گزینه مد نظر قرار دهیم.

رییس دادگستری کوهبنان گفت: پس از این که حکم زندان را صادر شد این پایان کار قضایی نیست بلکه موضوع مهم نظارت بر وضعیت زندانی در زندان می‌باشد، و بهتر است که پرونده‌های زندانی دار، روی میز ما قضات باشد و امور زندانی را مرتبا رصد شود چنانچه ندامت و پشیمانی از جرم انجام شده و انگیزه بازگشت به جامعه، را در فرد زندانی، مشاهده نمودیم، با استفاده از ظرفیت‌های قانونی نسبت به بازگشت این افراد به جامعه اقدام نماییم.

محبوب پور افزود: زندانیان جرایم خاص و خشن، سارقین سابقه دار و حرفه‌ای، نافیان امنیت و آسایش مردم و جرایمی از این قبیل، از امتیازات و ارفاقات قانونی برخوردار نمی‌شوند و این اقدام فقط وفقط برای حفظ آرامش و آسایش مردم می‌باشد.

 وی خاطر نشان کرد: برای زندانیان فاقد سابقه، جرایم غیر مهم و غیر عمد، هیچگونه اصراری بر نگهداشتن فرد در زندان نداریم.

رییس دادگستری کوهبنان، پدر پایان گفت: از تمامی خیران، گروه‌های جهادی ونهاد‌های خیریه و خدمات رسان، درخواست می‌نمایم، تا نسبت به کمک‌های موثر به خانواده‌های مستحق زندانیان اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • رکورد جدید زندانیان در فرانسه
  • برگزاری مسابقات زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی مددجویان زندان های لرستان
  • عفو بیش از ۱۴۵۰۰۰ زندانی در سال گذشته
  • آزادی ۱۳۷ زندانی جرایم غیرعمد در استان بوشهر
  • تامین بیش از ۳ هزار دستگاه لوازم ضروری زندگی برای مددجویان هرمزگانی
  • ۳۵ نفر از محکومان مالی با کمک‌های انسان دوستانه آزاد شدند
  • جشن گلریزان در شهرستان دیلم برگزار شد
  • پرداخت بیش از ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به معرفی شدگان نهادهای حمایتی در دولت مردمی
  • آزادی ۱۸ زندانی سبزواری در پویش ملی «نذر هشتم»
  • دیدار چهره به چهره رییس دادگستری شهرستان کوهبنان با زندانیان