Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@02:05:27 GMT

تاثیر کرونا بر زبان و شیوه ارتباطی

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۴۳۰۳۰

تاثیر کرونا بر زبان و شیوه ارتباطی

آزمایشگاه پژوهش‌های زبان‌شناسی اجتماعی دانشگاه میشیگان با گردآوری گفتارهای ضبط‌شده ساکنان این ایالت به بررسی تاثیر کووید_۱۹ بر زبان و شیوه ارتباطی پرداخته است.

به گزارش ایسنا، گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی به نقل از خبرنامه دانشگاه میشیگان در این‌باره نوشته است: «آزمایشگاه پژوهش‌های زبان‌شناسی اجتماعی دانشگاه میشیگان گفتارهای ضبط‌شده ساکنان این ایالت را گردآوری کرده تا تغییرات زبان را در مدت بروز این بیماری بررسی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنگ و فجایع طبیعی همیشه تاثیر عمیقی بر زبان گذاشته‌ است؛ پس، احتمال دارد دنیاگیری ویروس کرونا هم بر کاربرد زبان اثر داشته باشد؛ مثلا، در جنگ جهانی دوم، مردم در پناهگاه‌ها و جبهه‌های جنگ یا، به‌ویژه زنان، در جایگاه نیروهای کار، کنار هم قرار گرفتند و با کسانی هم‌کلام شدند که قبلاً با آن‌ها ارتباطی نداشتند.

دو هفته پس از آغاز قرنطینه میشیگان، جمع‌آوری داده‌های این طرح آغاز شد. علاقه‌مندانی که در وبگاه «خاطرات کووید در میشیگان» ثبت‌نام کرده‌اند، به پرسش‌هایی از این قبیل پاسخ می‌دهند: حالا که ماسک می‌زنید، آیا به‌جای لبخند، برای بیان احساس‌تان از حالت‌های چشم‌ها یا دستان‌تان کمک می‌گیرید؟ از واژه «کووید» استفاده می‌کنید یا «ویروس کرونا»، و آیا در موقعیت‌های مختلف واژه‌های متفاوتی به‌کار می‌برید؟ این امر که چگونه این رویداد جهانی و به‌ویژه نبودِ تعامل چهره‌به‌چهره بر کاربرد زبان اثر می‌گذارد، از موضوع‌های موردعلاقه زبان‌شناسان است.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس کرونا در جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۳۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود لکنت زبان در مبتلایان به اختلال گفتاری با استفاده از ویدئو کلیپ

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از بهبود لکنت زبان در مبتلایان به اختلال گفتاری با استفاده از ویدئو کلیپ‌های آموزشی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی واحد ترجمان دانش معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بیژن شفیعی در ارتباط طرح تحقیقاتی با عنوان « تأثیر ارائه ویدئو کلیپ در روش(RET) بر بهبود طول و محتوای گفته‌ها در بیماران زبان پریشی ناروان» اظهار کرد: ۲۱ مبتلا به ضایعه مغزی که دچار لکنت زبان و فراموشی واژگان شده‌اند در بیمارستان کاشانی تحت درمان با استفاده از ویدئوکلیپ‌های آموزشی قرار گرفتند.

وی افزود: در این تحقیق به مدت ۱۲ جلسه برای این دست از بیماران ویدئوکلیپ پخش و پس از این دوره به بهبود مشکل ایجاد شده در آنها منجر شد.

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: این روش تحقیقی روی مبتلایان ۴۰ سال به بالا انجام گرفت؛ هرچه سن ابتلاء به ضایعه مغزی و فراموشی واژگان کمتر از ۴۰ سال باشد بهبودی کامل بیشتر مشاهده می‌شود.

شفیعی خاطرنشان کرد: در این تحقیق یادآوری کلمات به روش تداعی ذهنی در بافت تصویری (ویدئوکلیپ) صورت گرفت که این روش در کشورهای دیگر نیز آزمایش شده و در حوزه درمان مورد استفاده بوده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا نتایج این تحقیق در بهبود بیماران آلزایمر نیز مؤثر خواهد بود؟ گفت: بررسی در این زمینه صورت نگرفته است و پژوهش حاضر تنها برای بیمارانی است که علت اختلال گفتاری آنها ضایعات مغزی بوده است.

این محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان داشت: مبتلایان به ضایعه مغزی فراموشی واژگان کلمات، به دلیل فراموشی بسیاری از کلمات مورد نیاز گفتگوهای روزمره، به مرور از روابط اجتماعی خود دست میکشند و خود را در حاشیه قرار می‌دهند.

کد خبر 751771

دیگر خبرها

  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ آغاز عملیات رژیم صهیونیستی در رفح
  • آسترازنکا واکسن کرونای خود را از بازار جمع می‌کند
  • همایشی برای «میرزا احمد داواشی» شاعر کرد زبان در دانشگاه کردستان
  • بهبود لکنت زبان در مبتلایان به اختلال گفتاری با استفاده از ویدئو کلیپ
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • (ویدئو) جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشگاه میشیگان با پرچم فلسطین
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • شیوه نامه افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد تشریح شد