Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@03:47:15 GMT

نقش بن سلمان و کوشنر در کودتای اردن لو رفت

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۴۵۵۶۴

نقش بن سلمان و کوشنر در کودتای اردن لو رفت

در این گزارش آمده است که یک تماس تلفنی از سفارت آمریکا با سازمان اطلاعات مرکزی اردن در دومین هفته از ماه مارس، زلزله‌ای در دولت این کشور ایجاد کرد. آمریکایی‌ها خواستار برگزاری نشست فوری در خصوص یک مسأله به شدت مهم ملی شده و به اردنی‌ها گفته بودند که یک خطر بالقوه ممکن است پادشاهی را تهدید کند. آمریکایی‌ها همچنین گفته بودند که «حمزه بن حسین» در جرگه مخالفان در آمده و شروع به جمع‌آوری یاران خود کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سپس در عرض چند ساعت تمامی زیرمجموعه‌های سازمان امنیت داخلی اطلاعات خود را از «حمزه بن حسین» ولی‌عهد سابق و برادر ناتنی شاه به روز کردند. پس از آن حمزه بن حسین به اقامت اجباری رفت و دو تن از مشاورانش یعنی «باسم عوض الله» رئیس سابق دیوان پادشاهی و الشریف حسن بن زید آل ناصر که هر دو ارتباطات نزدیکی با مقامات سعودی دارند نیز به اتهام توطئه برای براندازی پادشاه به زندان افتادند.

طبق این گزارش، مقامات منطقه‌ای گفته‌اند زمانی که دوستی میان کوشنر و محمد بن سلمان و شب‌نشینی‌های آنان در عمق بیابان‌های عربستان شدت یافته بود، روابط میان «باسم عوض الله» و مقامات سعودی بسیار عمیق بود و اقدام «حمزه بن حسین» برای کودتا همراستا با مسیری بود که جرد کوشنر و محمد بن سلمان در خصوص اردن طی می‌کردند.

طبق تحقیقات گاردین، اقدامات بن سلمان و کوشنر علیه شاه اردن و حمایت از کودتا علیه وی، پس از آن آغاز شد که عبدالله دوم با طرح موسوم به «معامله قرن» به مخالفات برخواست و طی ماههای آخر دولت ترامپ، تمامی مقدمات برای موفقیت طرح معامله قرن آماده شده بود، اما مخالفت اردن خشم کوشنر و بن سلمان را برانگیخت.

یک تاجر عربستانی که ارتباطات قوی با دیوان پادشاهی سعودی دارد، به گاردین گفته است که محمد بن سلمان به اردنی‌ها همانند لبنانی‌ها نگاه می‌کرد و عقیده داشت که آن‌ها همه چیز می‌گیرند اما چیزی پس نمی‌دهند و قصد دارد از سرمایه‌گذاری در اردن کنار بکشد.

به نوشته گاردین در اواسط سال ۲۰۲۰، عبدالله دوم پادشاه اردن تحت فشار فزاینده‌ای از جانب کاخ سفید و همچنین دولت سعودی برای موافقت و همراهی با طرح معامله قرن بود و محمد بن سلمان از اینکه اردن توجه‌ای به پیروی از سیاست‌های ترامپ در غرب آسیا نمی‌کند، به شدت ناراحت بود.

مقامات اردنی نیز به گاردین گفتند که روابط تنگاتنگ ۵۰ ساله میان اردن و آمریکا در دوره ترامپ در حال فروپاشی بود. بدین صورت که دولت ترامپ تلاش داشت به اصطلاح میان اسرائیل و فلسطینیان صلح برقرار کند و طرحی را در سر داشت که اردن آن را عامل بر هم خوردن تمامی قواعد و توافقات و تفاهمات سال‌های گذشته می‌دانست و از سوی دیگر تا ابتدای سال ۲۰۱۹ که مفاد آن علنی شد، هیچ اطلاعی از آن نداشت.

هنگامی که مفاد معامله قرن مشخص شد، اردنی‌ها متوجه شدند که تولیت آن‌ها بر اماکن مقدس در بیت‌المقدس به خطر افتاده است تولیتی که یک منبع مشروعیت‌بخش برای خاندان هاشمی محسوب می‌شود. از سوی دیگر این طرح موارد متعددی از نقض توافقات گذشته را با خود به همراه داشت، به عنوان مثال طبق معامله قرن ۳۰ درصد کرانه باختری به اسرائیل داده می‌شد. «عمر الرزاز» نخست‌وزیر وقت اردن این طرح را یک خطر توصیف کرده بود.

یک مقام آمریکایی به گاردین گفت که دولت ترامپ در صدد بود تا اداره مسجدالاقصی را از اردن گرفته و به سعودی‌ها و اسرائیلی‌ها واگذار کند، اما از کسب رضایت اردن مأیوس شدند و از سوی دیگر مشوق قابل توجهی نیز برای کسب رضایت آن‌ها نداشتند. به طوریکه اماراتی‌ها را با فروش اف-۳۵ و سودانی‌ها را با قول رفع نام این کشور از لیست تروریسم، با خود همراه کرده بودند.

به نوشته گاردین، اما چیزی که قرار بود از اردنی‌ها گرفته شود ارزشمندتر از هر پیشنهاد مالی دیگر بود، بنابراین کوشنر و بن سلمان به تدریج به فکر کنار زدن هسته قدرت در اردن افتادند.

311311

کد خبر 1519417

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: کوشنر محمد بن سلمان اردن محمد بن سلمان حمزه بن حسین معامله قرن اردنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۵۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!

عربستان سعودی در اولین سال ریخت و پاش عجیبش در فوتبال با «86 درصد» ضرر مواجه شد.

به گزارش فارس؛ «ضرر 600 میلیون یورویی عربستان از ولخرجی در فوتبال!» این گزارش امروز (یکشنبه) سایت کورا اسپورت عربی از هزینه‌های عجیب بن سلمان، ولیعهد عربستان در فوتبال این کشور و بدون درآمدزایی است.

عربستان 700 میلیون یورو در نقل و انتقالات هزینه کرده و در آستانه پایان فصل مشخص شده که تنها 100 میلیون یورو درآمد داشته این بدین معناست که سعودی‌ها بیش از ارزش 3 لیگ بزرگ فوتبال آسیا یعنی ژاپن(288 میلیون یورو)، لیگ کره جنوبی( 158 میلیون یورو) و لیگ ایران(121 میلیون یورو) پول حیف و میل کردند.

الهلال با ارزش 241 میلیون یورو گران ترین تیم تاریخ فوتبال آسیا است. ریخت و پاش سعودی‌ها برای این تیم شهر ریاض دقیقا 2 برابر ارزش لیگ ایران( 121 میلیون یورو) است.

الهلال به عنوان نماینده اصلی پروژه بن سلمان در فوتبال هفته گذشته مغلوب العین امارات در نیمه نهایی شد و از راه یابی به فینال لیگ قهرمانان آسیا بازماند.

شبکه حدث الریاضیه امارات با تمسخر سعودی‌ها گزارش می‌دهد که «الهلال بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال یعنی نیمار را داشت ولی این بازیکن 100 میلیون یورویی از اول فصل تماشاگر ویژه الهلال بود»!

بر اساس گزارش کورا اسپورت، عربستان سعودی در اولین سال سرمایه گذاری خود روی فوتبال تقریبا «86 درصد ضرر» را متحمل شده که این ضرر باورنکردنی است.

لیگ عربستان در تابستان گذشته بیش از 700 میلیون یورو هزینه کرد و ارزش خود را به 933 میلیون یورو رساند تا گران ترین لیگ آسیا لقب بگیرد.

سعودی‌ها مسیری را طی می‌کنند که چینی‌ها 10 سال پیش رفتند و با هزینه‌های نجومی ستارگان فوتبال را به سوپر لیگ چین کشاندند ولی بعد از 5 سال این پروژه با ورشکستگی مواجه شد.

ولید بن الفراج، کارشناس مشهور فوتبال عربستان در توجیه باخت تیم متمول سعودی می گوید که الهلال با «25 درصد قوایش مقابل العین بازی کرد و شکست خورد و نباید این یک بازی را نشان دهنده شکست پروژه بزرگ فوتبالی عربستان دانست».

اما در مقابل ذیاب البلوشی، کارشناس سایت مشهور الکوره، می‌گوید که هزینه‌های زیاد عربستان در فوتبال باعث نمی‌شود تا بتواند خیلی زود به موفقیت برسد و از طرفی بسیاری از «استعدادهای فوتبال عربستان» به خاطر حضور بازیکنان خارجی زیاد در لیگ «نابود می شوند» و در «بلندمدت تیم ملی عربستان ضربه می خورد».

نشریه کیکر آلمان گزارش می دهد که بوندس لیگا به عنوان سرآمد لیگ‌های معتبر دنیا در زمینه هزینه و درآمد می‌تواند الگویی برای تمام لیگ‌ها باشد. هزینه‌های هنگفت در فوتبال «باید با مدیریت درست انجام شود» در غیر این صورت با «شکست بزرگ اقتصادی» مواجه خواهد شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: لیگ فوتبال عربستان در جام ملت‌ها تعطیل نمی‌شود جوردن هندرسون: اشتباه کردم به عربستان رفتم

دیگر خبرها

  • عکس جالب کاظم نوربخش سلمان سریال «نون خ»
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • ما به انگلیس یا هر کشور دیگری درباره دخالت نظامی هشدار می‌دهیم
  • این سکانس خلیل و سلمان در سریال نون خ پربازدید شد | ویدئو
  • دستاوردهای جهاد افغانستان را حفظ می کنیم
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان