Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران عصر پنجشنبه از کاخ سردار امجد در مرکز شهرستان تالش بازدید کرد و در گفت و گو با مسئولان استانی و محلی، در جریان سابقه این بنا و برنامه های مدنظر برای مرمت و تبدیل آن به موزه مردم شناسی و دفاع مقدس قرار گرفت. 

محمد حسین شاهکویی فرماندار تالش طی این بازدید به خبرنگار ایرنا گفت: وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این بازدید نسبت به مرمت و بازسازی کاخ سردار امجد قول مساعد داد و طرح فنی پروژه در کمیته فنی وزارتخانه میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی تصویب خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اعتبارات لازم برای مرمت و احیای این بنای تاریخی از سوی وزارتخانه میراث فرهنگی پیش بینی شده است و به زودی ابلاغ خواهد شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تالش نیز در خصوص این پروژه گفت: مساحت این ساختمان با احتساب ۲ طبقه یکهزار و ۲۶۰ متر مربع می باشد اما طبق تصاویر مربوط به دهه های قبلا، ساختمان از محوطه و بناهای جانبه متعددی برخوردار بوده است.

پردل امیری نژاد افزود: این ساختمان در حال حاضر در اختیار سپاه پاسداران است و طبق هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با سپاه استان، طبقه اول آن برای ایجاد موزه مردم شناسی تالش و طبقه دوم برای ایجاد موزه دفاع مقدس استفاده خواهد شد.

براساس مستندات و اطلاعات موجود، کاخ سردار امجد با بنای سنگی به عنوان کاخ زمستانی نصرت‌اله خان معروف به سردار امجد بوده و از مهمترین بناهای حکومتی گیلان در شهر تالش(هشتپر) به‌شمار می‌رود. 

سردار امجد از اواسط دوره ناصرالدین شاه قاجار تا انقلاب مشروطه حاکم کرگان رود تالش بوده و از قدرت و نفوذ زیادی در منطقه تالش برخوردار بود که این کاخ را برای قدرت‌نمایی و تدارک نظامی مکانی مناسب جهت پذیرایی از بزرگان و درباریان قاجار احداث کرده بود.

احداث و تکمیل این بنا ۲۵ سال به طول انجامیده‌ و سنگ‌های به کار رفته در آن از ارتفاعات ییلاقی تالش به این مکان آورده شد. نام دیگر این کاخ، اطاقسرا است و در ضلع غربی میدان اصلی شهر تالش، با نمای آبی رنگ و طاق نماها و درگاه‌های هلالی توجه هر رهگذری را به خود جلب می‌کند.

این ساختمان در جریان شورش‌های محلی مردم تالش در دوره انقلاب مشروطه به آتش کشیده شد و به مدت ۶۰ سال به‌صورت متروکه بود تا اینکه در اوایل دهه ۱۳۵۰ مورد بازسازی قرار گرفت. ساختمان و محوطه بزرگ آن به جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران واگذار شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در اختیار سپاه پاسداران قرار گرفت.

اکنون بخشی از محوطه شرقی آن در مجاورت میدان اصلی شهر تالش به پارک تبدیل شد و طبق اعلام مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان، کاخ سردار امجد برای تأسیس موزه تالش انتخاب شده است. 

شهرستان گردشگرپذیر تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در ۱۱۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است.
 

برچسب‌ها سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها گردشگری دفاع مقدس مقام معظم رهبری مرمت میراث فرهنگی اعتبارات تالش گیلان موزه بنای تاریخی پروندهٔ خبری ۱۴۰۰؛ سال تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سال تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها گردشگری دفاع مقدس سال تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها گردشگری دفاع مقدس مقام معظم رهبری مرمت میراث فرهنگی اعتبارات تالش گیلان موزه بنای تاریخی اخبار کنکور گردشگری و صنایع دستی کاخ سردار امجد میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۵۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از تکمیل 100 درصدی ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی این استان در اردیبهشت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمد ثابت اقلیدی امروز _ چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران رسانه‌های داخلی و خارجی که در قالب توری سه روزه از جاذبه‌های گردشگری و تاریخی این استان بازدید داشتند، اظهار کرد: بالغ بر ۳۶ درصد از آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی کشور مربوط به استان فارس است.

وی افزود: اساساً برند توریسم فرهنگی ایران پرسپولیس (تخت جمشید) شکل داده است که در جوار آن آثار دیگری بنا نهاده شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس با اشاره به هفته نکوداشت شیراز و جذابیت‌های این کلان شهر در اردیبهشت تصریح کرد: هم اینک ۱۰۰ درصد ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تا آخر اردیبهشت ماه تکمیل شده است.

ثابت اقلیدی ادامه داد: اقدامات و برنامه‌های تحولی در راستای مرمت و احیای آثار تاریخی فارس در دستور کار قرار گرفته است، به طوری که می‌توان به فاز نخست مرمت سنگ نگاره‌ها و نقوش هخامنشی و ساسانی و همچنین نورپردازی آثار اشاره کرد.

وی اضافه کرد: رایزنی‌ها با شهرداری‌های شهرستان‌های استان که دارای سنگ نگاره و نقوش سنگی هستند هم رایزنی انجام شده تا اقدامات مرمتی دنبال شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس همچنین از راه‌اندازی کمپین «این، به اون در» در راستای منویات مقام معظم رهبری و روایات واقعی دوران ساسانی در حوزه تمدنی توسط یک تیم تخصصی به عنوان یک برنامه شاخص و کلان در سال جاری خبر داد و خاطر نشان کرد: در شهرستان‌های کازرون، مرودشت و داراب سنگ نگاره‌هایی با مضمون پیروزی ایرانیان بر رومیان وجود دارد که این رخداد تاریخی در قالب کمپین مذکور روایت می‌شود.

به گزارش ایمنا، با هدف معرفی بهتر جاذبه‌های گردشگری و تاریخی استان فارس در ابعاد ملی و بین المللی، تور رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از این استان به مدت ۳ روز در حال برگزاری است.

در این تور خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران ایرانی و خارجی حضور دارند که در روز نخست سفر به استان فارس به شهرستان کازرون رفتند و از میراث جهانی منظر ساسانی فارس بازدید داشتند. در این بازدید تیم رسانه‌ای از شهر جهانی بی شاپور و تنگ چوگان بازدید داشتند. همچنین در دومین روز از این سفر تیم رسانه‌ای از مجموعه‌های جهانی پاسارگاد و تخت جمشید و مجموعه فرهنگی و تاریخی حافظ بازدید داشتند.

کد خبر 751811

دیگر خبرها

  • ۳۵۰ هنرمند یزدی بیمه می‌شوند
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • آغاز هفتمین دوره آموزشی توانمندسازی فعالان صنعت گردشگری
  • واگذاری کاروانسرای شاه عباسی و قلعه صمصامبه بخش خصوصی
  • آغاز نخستین نشست کارشناسان نظارتی ادارات کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مشهد
  • اسماعیلی: نمایشگاه کتاب محل وفاق و گردشگری فرهنگی است
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد