Web Analytics Made Easy - Statcounter

یادداشت| علی کرمی؛ خبرنگار خبرگزاری فارس- ایلام:

- راستی تو طرفدار کدوم کاندید هستی؟
+ فلانی
-کی؟ بابا اون که به درد نمی‌خوره!

(پس از ۴۵ دقیقه)

-هی آقا تو چه میدونی سیاست چقد کثیفه، ول کن بابا اعصابمون خراب شد.

این نقطه‌ی پایانی بر بحث‌های هر روز ما در رابطه با موضوعات خرد و کلان سیاسی است!

سال‌هاست که احزاب مختلف سیاسی در سراسر جهان با شعار خدمت به مردم و فراهم کردن آسایش برای آنان به قدرت می‌رسند؛ در این میان سهم عظیمی از گلوپاره کردن‌ها، فشارهای عصبی و فحش خوردن‌ها نصیب طرفداران آن‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه دوستی‌هایی که به خاطر طرفداری از سیاستمداران بر باد می‌دهیم و چه لحظات شیرینی که به بهانه‌ی اختلاف نظرها از هم دریغ می‌کنیم.

اگر شما یک دانش آموخته‌ی سیاست، یا یک فرد با تجربه در زمینه سیاست باشید، شاید حاضر نباشید حتی برای یک دقیقه هم حرفی از سیاست به میان بیاورید؛ اما جالب است که بخش اعظمی از افراد، بدون آن که دانش یا تجربه‌ای در رابطه با سیاست داشته باشند راجع به آن اظهار نظر می‌کنند!

سیاست شهد تلخی است که سیاستمداران برای رسیدن به قدرت مجبورند آن را بنوشند، در حالی که عوام سیاست را معجونی شگفت انگیز و گوارا می‌بینند که افراد را به اوج قدرت می‌رسانند و به همین دلیل ساعت‌ها تلاش برای وصف آن را شایسته می‌پندارند.

این روزها که کسی حوصله‌ی مطالعه‌ی کتاب، مقاله و... ندارد، عموما سوادمان در همان محتوای کانال و پیج‌هایی که در فضای مجازی دنبال کرده‌ایم خلاصه می‌شود که این موضوع دلایل خاص خودش را دارد.

مثلاً ممکن است شما برای مطالعه‌ی برخی کتب تخصصی، دچار مشکل شده و برای درک معنی برخی از کلمات، دست به دامن فرهنگ لغت‌ها شوید اما رسانه‌های امروزی این مشکل را ندارند! 

آنها ثقیل‌ترین مطالب و پیچیده‌ترین سیاست‌ها را در قالب و فرمی ساده به خورد شما می‌دهند و پس از چند دقیقه گشت و گذار در این فضا، حس می‌کنید می‌توانید یک جلسه خصوصی با ملکه انگلیس پیرامون مسئله برگزیت داشته باشید تا شاید با پادرمیانی این مسئله را حل کنید، در حالی که شما همچنان همان آدم معمولی ساکن ایران هستید که احتمالاً چیزی هم از سیاست نمی‌دانید. 

اما چرا؟ چگونه جادوی رسانه تا این حد می‌تواند ما را فریب دهد؟ شاید چون سواد آن را نداریم و ضرورتی هم برای آموختنش احساس نمی‌کنیم!

اگر شما به خطوط میخی روی یک سنگ نوشته نگاه کنید به وضوح می‌بینید که توان خواندن و ادارک آن را ندارید اما نداشتن سواد رسانه‌ای این‌گونه خود را نشان نمی‌دهد. 

گاهی حتی ممکن است فرد تحت تأثیر مطالب نادرستی که با تکنیک‌های رسانه‌ای به او القا شده دست به کارهای عجیب و غریبی بزند! از خودکشی کردن گرفته، تا رنجاندن صمیمی‌ترین دوستان و نزدیکان خود برای دفاع از یک کاندیدای انتخاباتی.

در رابطه با سواد رسانه اگر مایل بودید می‌توانید تحقیق کنید (هر چند تقریبا مطمئنم که حوصله این کار را ندارید) اما موضوع اصلی بحث من این است که این روزها بخش زیادی از افراد در جامعه‌ی ما درک درستی از سیاست ندارند و تنها ادای آن را در می‌آورند؛ آن هم با کمک کانال‌ها و رسانه‌هایی که دنبال می‌کنند.

در نتیجه لازم نیست کسی را به خاطر دنبال کردن یک پیج یا کانال سرزنش کنید یا او را از خود برنجانید؛ فقط کافیست اطلاعاتی که فکر می‌کنید به درد او میخورد (که احتمالاً شما هم از کانال مورد علاقه‌ی خود به دست آورده‌اید) را در کمال آرامش در اختیارش قرار دهید.

یا اگر در زمینه موضوعات سیاسی اطلاعات کافی دارید سعی کنید در کمال آرامش، با اطرافیان خود به اشتراک بگذارید تا به انتخاب صحیح آنان در انتخابات کمک کنید. 

از آنجا که می‌دانم ممکن است دیگر حوصله‌ی شما را سر برده باشم، همینجا و در اوج خداحافظی می‌کنم. 

اما قبل از آن اجازه بدهید من هم ادای افراد فرهیخته را دربیاورم و سه نکته را به شما یادآوری کنم: سعی کنید متعصب نباشید و هیچ مطلبی را به طور مطلق، غیر قابل رد تلقی نکنید! (حتی در معتبرترین خبرگزاری‌ها هم گاهی چند تکذیبیه به چشم می‌خورد) ، به جای تکرار مسیرهای قبلی، از اشتباهات گذشته درس بگیرید و با همفکری افراد با دانش (نه آن‌هایی که صرفا در شبکه‌های اجتماعی نق می‌زنند و فاز روشن فکر بودن دارند) راه درست را پیدا کنید و به خاطر داشته باشید که دوستان و نزدیکان شما بیشتر از ۴ یا ۸ سال قرار است با شما باشند (البته اگر با رفتارتان آن ها را فراری ندهید)، پس لازم است حتی در صورت وجود اختلاف نظر، با آنها مهربان باشید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: علی کرمی خبرنگار خبرگزاری فارس از ایلام سیاست یادداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۶۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب پیامکهای جعلی یارانه کمک معیشتی باشید

به نظر می رسد در روز های جاری، مجددا شاهد ارسال پیامک های جعلی در خصوص یارانه کمک معیشتی هستیم، که لازم است مردم مراقب این پیامک های جعلی باشند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در روزهای اخیر همزمان با برنامه های تازه دولت در خصوص طرح کالابرگ الکترونیک و یارانه نقدی شاهد ارسال گسترده پیامکهای جعلی در خصوص یارانه از سرشماره های ناشناس هستیم.

به عنوان مثال یکی از این پیامکها  در ادامه قابل مشاهده است.

در پیامک زیر از مخاطب خواسته شده برای مشاهده یارانه معیشتی  از طریق لینکی در داخل پیامک قرار داده شده پیگیری انجام شود. این درحالی است که به وضوح یک لینک مشکوک با ادرسی نا معتبر در این پیامکها  قرار داده شده که احتمالا  هدف ارسال کنندگان ان سود جویی از مردم است.

از سوی دیگر باید به این نکته نیز توجه داشت که بعد از اردیبهشت 1401 و حذف ارز 4200 تومانی، یارانه معیشتی که از سال 1398 برقرا شده بود حذف گردیده و به صورت یکجا یارانه های نقدی 300 و 400 هزار تومانی به حساب یارانه بگیران واریز میشود.

پیشتر از سوی مسئولان نیروی انتظامی درخصوص لینکهای آلوده و  مشکوک که در قالب پیامک ارسال میشود هشدار داده شده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مراقب این قاتل خاموش باشید
  • مراقب فشار خون، این قاتل خاموش باشید
  • مراقب قاتل خاموش باشید
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • مراقب پیامک‌های جعلی یارانه کمک‌ معیشتی باشید
  • هشدار؛ مراقب پیامک‌های جعلی یارانه باشید
  • هشدار به خریداران امتیاز مسکن دولتی | مراقب سلب امتیاز باشید!
  • مراقب پیامکهای جعلی یارانه کمک معیشتی باشید
  • نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!