Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@04:16:20 GMT

خالو قنبر این بار صاحب خانه می شود؟

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۴۷۷۵۷

خالو قنبر این بار صاحب خانه می شود؟

چند روز پیش ویدیویی از وضعیت نامناسب خانه استاد خالو قنبر راستگو ـ خواننده هرمزگانی و نوازنده برجسته ساز جفتی ـ در شهرستان میناب و صحبت‌هایش مبنی بر به سختی گذراندن امورات زندگی‌، در فضای مجازی دست به دست شد که بحث وعده ساخت منزل برای این هنرمند را دوباره مطرح کرد.

به گزارش ایسنا، این ویدیو در صفحه اینستاگرامی مجتبی تابدار (یکی از هنرمندان هرمزگان) پس از بازدید از وضعیت منزل این استاد موسیقی در شهرستان میناب، منتشر شد که در آن خالو قنبر از وضعیت نامناسب منزلش و سختی گذراندن زندگی‌ می گوید و اینکه چشم به یاری مردم و مسوولان دوخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین در این ویدیو اظهار می‌کند: «پس از این همه زحمت برای استان هرمزگان اکنون زندگی‌ام را در تصویر می‌بینید. اگر کمکی به بنده شود لطف کرده اند و اگر هم نشود سرتان سلامت.»

استاد قنبر راستگو ۷۶ ساله و متولد شهرستان میناب است. استاد راستگو، معروف به خالو قنبر از برجسته‌ترین نوازندگان موسیقی جنوب ایران است. نام این هنرمند در فهرست میراث معنوی کشور ثبت ‌شده است. قنبر راستگو بارها در داخل و خارج از کشور به روی صحنه رفته و عنوان و افتخار کسب کرده که از آن جمله می‌توان به مقام اول جشنواره موسیقی فجر و همچنین اجرای برنامه در فستیوالی به نام ۲۰۴۰ در کشور اتریش اشاره کرد.

اوایل سال ۹۷ بود که استاد راستگو در گفت و گویی از نداشتن مسکن گله کرد که پس از آن در مردادماه همین سال، یکی از نمایندگان هرمزگان در مجلس برای واگذاری زمین به او دست به کار شد و سرانجام این امر محقق شد. درواقع در مرداد ماه سال ۹۷ سند زمین و پروانه ساختمان به مالکیت استاد قنبر راستگو، به این هنرمند فاخر اعطا شد.

البته در همان زمان این مساله هم عنوان شده بود که بارها توسط افرادی به استاد قنبر راستگو قول یک منزل داده شده، ولی هیچ گاه محقق نشده بود.

گفته می‌شود که در آن زمان قطعه زمینی با متراژ ۳۰۰ مترمربع و طی مراحل قانونی که برای ساخت آن ۱۵۰ مترمربع مسکونی مجوز اخذ شد، بدون دریافت هیچ‌گونه وجهی در اختیار استاد قنبر راستگو قرار داده شد. همچنین در همان زمان این مسئله عنوان شده بود که برای ساخت مسکن استاد قنبر راستگو، استاندار هرمزگان، بنیاد مسکن برای تسهیلات بلاعوض و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از محل صندوق اعتباری حمایت از هنرمندان، قول همکاری داده‌اند.

معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان نیز بیان کرده بود که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قول حمایت مادی برای ساخت مسکن استاد قنبر راستگو را داده و مکاتبات آن انجام شده است. به همین جهت با همت واحد موسیقی اداره کل به زودی شروع ساخت مسکن وی آغاز خواهد شد و دیگر امور نیز با حمایت‌های استاندار و نمایندگان مجلس مرتفع خواهد شد.

اما در آذر ۹۸ که یک سال و چهار ماه از اهدای سند مالکیت قطعه‌ای زمین و پروانه ساخت آن به استاد قنبر راستگو می‌گذشت، هنوز حتی یک آجر هم برای ساخت خانه او گذاشته نشده بود و در خانه‌ای اجاره‌ای زندگی می‌کرد.

در همان زمان خالو قنبر راستگو، درباره آخرین وضعیت ساخت خانه‌اش به ایسنا، گفته بود: «از سال گذشته تاکنون هیچ اقدامی برای ساخت خانه صورت نگرفته است. بعد از آن که سند زمین را تحویلم دادند، اقدامی برای ساخت خانه صورت نگرفت و فقط یک ماشین سیمان آوردند و روی زمین خالی کردند که بعد از بارش اولین باران، سیمان‌ها تبدیل به سنگ شدند.»

این هنرمند درباره اینکه چرا یک خانه آماده به او نداده‌اند، توضیح داده بود: «اتفاقا من هم درخواست کردم، حالا که می‌خواهید سایه بالاسری به من بدهید، یک خانه حاضر و آماده در اختیارم بگذارید یا پولش را بدهید خودم آن را تهیه کنم اما نپذیرفتند و گفتند نمی‌توانند پول بدهند.»

پس از انتشار این کلیپ و بازخوردهای مختلف آن، مدیر امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان با انتشار کلیپی در فضای مجازی به توضیحاتی در این خصوص پرداخت.

مصیب داوری گفت: چند مدت گذشته کمک هزینه‌ای ۷۰ میلیون تومانی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان به صورت بلاعوض به استاد راستگو واگذار شد. طبق خواسته خود استاد راستگو این زمین به فرزندانش واگذار شد و یک سالی در حال ساخت است.

در راستای کلیه این توضیحات، خبرنگار ایسنا تماسی با خالو قنبر راستگو داشته است تا چون و چرای این مسئله را از زبان او جویا شود.

این هنرمند به ایسنا گفت: به نظر می‌رسد که این مسئله حل شده و خود استاندار پیگیر درست کردن این ماجرا هست و حدود یک هفته پیش به من گفته‌اند که قرار است تا شش ماه دیگر این خانه ساخته شود ولی اگر هم حل نکرد که دیگر نکرده است. چهار سال است که در حال ساخت خانه‌ای در این زمین هستند و معلوم هم نیست به نتیجه برسد یا نرسد.

این هنرمند ادامه داد: از طرف ارشاد ماهیانه سه میلیون تومان به من حقوق می‌دهند. البته بندگان خدا تا به حال به من کمک نقدی کرده‌اند ولی مشکلات ساخت این خانه حل نشده است و کمک نقدی به دست من نرسیده است. تنها مقداری بلوک و چند کیسه سیمان به من داده‌اند. اگر خودم بتوانم خانه را بسازم که ساخته‌ام و اگر نتوانم کسی را ندارم که این کار را برایم انجام دهد.

چند سال پیش عنوان شده بود که قرار است در سال ۹۶ موزه‌ای برای این هنرمند ساخته شود و محسن ضیایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری هرمزگان، هم از ساخت یک فیلم مستند با موضوع آثار قنبر راستگو با هدف تلاش برای شناسایی موسیقی جفتی و معرفی و حفظ آن به عنوان یک میراث ناملموس خبر داده بود که این هنرمند درباره این تصمیمات هم گفت که تا به حال اقدامی صورت نگرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خالو قنبر راستگو موسيقي نواحي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي فرهنگ و ارشاد اسلامی استاد قنبر راستگو استاد راستگو ساخت خانه برای ساخت خالو قنبر اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۷۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نبود زمین برای ساخت مسکن، چالش این روزهای مددجویان و کمیته امداد

یکی از خدمات کمیته امداد به مددجویان تحت پوشش ساخت مسکن برای افراد واجد شرایطی است که فاقد مسکن هستند.

شهرستان بابل که به عنوان بزرگترین و پرجمعیت ترین شهر مازندران محسوب می شود، ۸۶۰ خانواده تحت پوشش این نهاد مستاجر هستند که از این تعداد ۶۰۰ خانواده فاقد زمین هستند، تا کمیته امداد بتواند برای آنها مسکن بسازد. کمیته امداد با همکاری بسیج سازندگی، سپاه و حمایت دولت بدون هیچ محدودیتی برای خانواده های تحت پوششی که دارای زمین و پروانه ساخت داشته باشند مسکن می سازد.

خانه های احداثی کمیته امداد ۵۶ متری است و با کمک بلاعوض، یک میلیارد ریالی و پرداخت تسهیلات چهار میلیارد ریالی با کارمزد ۴ درصد برای این مددجویان خانه احداث می شود.

کمیته امداد که به طور جدی و بدون هیچ محدودیتی پیگیر خانه دار شدن مددجویان تحت پوشش خود می باشد، شرط واجب زمین و پروانه ساخت ۲ اولویت و پیش نیاز تحقق این مهم است.

تعدادی از مددجویان کمیته امداد که فاقد زمین هستند، نمی توانند از خدمات و حمایت های لازم ارائه شده از سوی کمیته امداد، سپاه و دولت برای خاندار شدن بهره مند شوند.

با توجه به افزایش قیمت زمین به خصوص در مناطق روستایی امید به خانه دار شدن برای این مددجویان به یک آرزو تبدیل شد.

تعدادی از خانواده های مددجو، دارای زمین هستند اما بخاطر اینکه این زمین ها خارج از بافت روستا واقع شد، امکان صدور پروانه ساخت برای این زمین ها وجود ندارد.

مددجویان کمیته امداد بابل برای تحقق رویای خود دست نیاز به سوی خیرین دراز کردند، تا خیرین بابلی که در کشور از جمله برترین ها هستند برای تامین زمین این مددجویان کمک کار باشند.

مددجویان که بر این باورند خیرین بابلی در بخش بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و مدرسه سازی سرمایه گذاری های ارزشمندی انجام دادند در این حوزه هم با تشکیل یک مجمع خیرین کمک کار باشند.

در سال گذشته ۳۵ واحد مسکونی برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد بابل که دارای زمین و پروانه ساخت بودند خانه احداث و به آنها تحویل شد و از طرف دیگر در سال جاری ۵۳ واحد برای این مددجویان در حال ساخت است، و تعدادی از واحدها پیشرفت فیزیکی آن بالای ۹۰ درصد است.

یکی از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد بابل بیان داشت: در سالهای اخیر قیمت زمین در روستاها افزایش چشم گیری داشته است که خرید زمین را از توان مالی مددجو خارج کرد.

رمضان عابدی اظهار داشت: در روستاهای بابل کمترین قیمت زمین متری حدود۵۰ میلیون ریال است که خرید زمین برای ما غیر ممکن است.

وی با بیان این مطلب که در حاشیه جنگل در جنوب بابل در بخش بندپی شرقی این شهرستان سکونت دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه زمین ما خارج از بافت روستایی محسوب می شود دهیاری روستا مجوز صدور پروانه ساختمان را صادر نمی کند.

عابدی بیان داشت: تقاضای ما از مسوولان آن است تا کمک کنند زمین های مددجویان واجد شرایط ساخت مسکن زمین آنها داخل بافت قرار گیرد تا بتوانیم از بسته حمایتی که برای ساخت مسکن در نظر گرفته شد بهره مند شویم.

این مددجوی کمیته امداد با بیان این نکته که اگر این امکان وجود ندارد که زمین در داخل بافت روستایی قرار گیرد، ادامه داد: در شرایط کنونی دست نیاز ما به سوی خیرین است تا با تامین زمین آرزوی دیرینه خانه دار شدن مددجو محقق شود.

عابدی تصریح کرد: با توجه به کهولت سن دیگر توانی برای کارکردن وجود ندارد و اگر زمین تامین شود، از فرصت بسیار خوب پیش آمده برای خانه دار شدن بهره مند خواهیم شد.

انبوه سازی گره گشا است

رئیس کمیته امداد بابل در این خصوص بیان داشت: با توجه به مشکل تامین زمین برای برخی از مددجویان تحت پوشش فاقد مسکن انبوه سازی در این حوزه گره گشا است.

احمد نیک پی اظهار داشت: اگر بتوانیم با استفاده از ظرفیت خیرین زمینی تهیه کنیم که با انبوه سازی برای مددجویان مسکن ساخته شود، صرفه جویی های خوبی در تهیه زمین و ساخت مسکن خواهد شد.

منبع: ایرنا

وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت ممتاز خیرین بابلی که در کشور کم نظیر هستند ورود آنها برای تامین زمین برای ساخت مسکن مددجویان یک یک نیاز جدی است.

نیک پی خاطرنشان کرد: به جای تهیه زمین برای هر خانواده ی فاقد مسکن تحت پوشش این نهاد، درصدد آن هستیم با تهیه یک قطعه زمین چند واحد در آن احداث شود که این کار هزینه ساخت را کاهش می دهد و از طرف دیگر مشکل تهیه زمین هم کمتر خواهد شد.

رئیس کمیته امداد بابل با بیان این که در یک سال اخیر ۳۵ واحد مسکونی تحویل مددجویان کمیته امداد بابل شد، گفت: ۵۳ واحد مسکونی دیگر در سال جاری تکمیل و تحویل مددجویان تحت پوشش این شهرستان خواهد شد.

خانه معطل زمین

احمد نیک پور افزود: خانه های ساخته شده برای مدد جویان کمیته امداد ۵۶ متری است که بعد از تکمیل نهایی تحویل این خانواده ها خواهد شد.

وی اظهار داشت: برای احداث این واحدهای مسکونی یک میلیارد ریال کمک بلاعوض به خانواده ها پرداخت می شود و مابقی با ارائه تسهیلات با کارمزد چهار درصد تامین می شود.

رئیس کمیته امداد بابل اضافه کرد: هر خانواده مدد جویی که زمین داشته باشد و بتواند پروانه ساخت بگیرد کمیته امداد، با همکاری سپاه و دولت برای آنها مسکن می سازد.

نیک پور ادامه داد: دولت در قالب طرح نهضت ملی مسکن حمایت های خوبی ارائه می کند که خانواده های مددجویی که واجد شرایط هستند می توانند از آن بهره مند شوند.

وی با بیان این که، خانه ای که کمیته امداد با همکاری سپاه و دولت برای مددجویان احداث می کند به طور حتمی باید داخل بافت و دارای پروانه باشد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تامین زمین برای مدد جویان تحت پوشش به یک مشکل جدی تبدیل شد.

این مقام مسوول تصریح کرد: ۸۶۰ مددجوی کمیته امداد بابل مستاجر هستند که از این تعداد ۶۰۰ خانواده مشکل تامین زمین دارند.

شهرستان بابل ۹ هزار و ۶۰۰ خانواده مددجوی تحت پوشش کمیته امداد دارد که به صورت ماهانه بیش از ۹۰ میلیارد ریال مستمری دریافت می کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان استان ها استان‌ها

دیگر خبرها

  • نرخ خرید بازار مسکن؛ با ۵ میلیارد تومان صاحب‌خانه شوید +جدول
  • نحوه ساخت یک ابزار ساده و کارآمد برای تیز کردن چاقو در خانه (فیلم)
  • چرا هیچ دستگاه نظارتی به داد مستاجران نمی‌رسد | اختیار آینده زندگی ما دست صاحبخانه هاست! | مستاجران به ناچار اجازه می‌دهند بر سرشان کلاه برود
  • رویای خرید برای تهرانی‌ها / ۵ میلیارد بدهید، صاحب خانه شوید
  • شب عید املاکی‌ها، روز سیاه مستاجرها
  • مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری
  • سمنان پیشرو در نهضت ملی مسکن/ ۱۹ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • با ۵۰۰ میلیون تومان در کجای تهران می‌توان خانه رهن کرد؟
  • نبود زمین برای ساخت مسکن، چالش این روزهای مددجویان و کمیته امداد