Web Analytics Made Easy - Statcounter

حزب جمهوریت ایران اسلامی در اعتراض به رد صلاحیت های گسترده سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، بیانیه ای را صادر و اعلام کرد که در انتخابات ریاست جمهوری از هیچ کاندیدایی حمایت نخواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی حزب جمهوریت، متن این بیانیه را در زیر می خوانید:
بسمه تعالی
ملت شریف ایران
 
حزب جمهوریت ایران اسلامی به عنوان تشکیلاتی که بر مبنای جهان بینی اسلامی، احکام شریعت مقدس اسلام، اخلاق اسلامی و بر پایه خط نورانی حضرت امام خمینی (ره) تأسیس گردیده و به انقلاب اسلامی و آرمان های بلند ملّت و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی، متعهد و پایبند است و به منظور خدمت به ملّت، رفع مشکلات کشور و ایجاد دولتی کارآمد، مردمی و قدرتمند، با درخواست موکّد صدها عنصر خود در سراسر کشور، دبیر کل محبوب خود ( رسولمنتجب نیا) که از یاران با وفای امام و رهبری وطبق فرمایش امام راحل فردی فاضل، مبارز و دلسوز اسلام و انقلاب و یکی از پرسابقه ترین افراد در این راه و دارای همه ویژگی های لازم حکمران خوب و شایسته است را برای عهده داری ریاست جمهوری، پس از رأی ملّت نامزد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه شورای نگهبان ظاهراً بدون هیچ دلیل و ارائه هیچ مدرکی او را در ردیف احراز صلاحیت نشدگان قرار داده است.
ضمن اعتراض به این اقدام شورای نگهبان و محروم سازی خیل عظیمی از نخبگان و فرهیختگان کشور و محدود ساختن دایره انتخاب ملّت، هشدار می دهیم که این رویه، علاوه بر مغایرت کامل آن با روش و منش بنیان گذار جمهوری اسلامی و مخالفت با آرمانهای انقلاب و خواسته های ملّت، روز به روز بر بی اعتمادی مردم به نظام و مسئولان، ایجاد دلسردی و نا امیدی و عدم حضور ملّت در عرصه انتخابات و سایر صحنه ها خواهد افزود و در نهایت، رکن اول نظام، «جمهوریت»، مورد خدشه و لطمه شدید قرار خواهد گرفت. لذا از مقام معظم رهبری انتظار می رود با توجه به بندهای زیر با ورود خود در این عرصه از حقوق حقّه ملّت و عصاره های آن ها و از انحراف قطعی نظام از آرمانهای بلند امام بزرگوار پیشگیری نمایند :
 
1- شعار مردم در راهپیمایی های سالهای 56-57 «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» بود و مصداق روشن آزادی، آزادی در انتخابات است.
 
2- امام خمینی (ره) از مصاحبه در نوفل لوشاتو تا آخرین سخنرانی خود در رابطه با ساختار نظام برآمده از انقلاب اسلامی، «جمهوری اسلامی» را، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد، تعریف کردند و مسلماً اخلال به هر یک ازاین دو رکن، هویت اصلی آن را مخدوش خواهد کرد.
 
3- بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، نظام جمهوری اسلامی را متعلق به آحاد ملّت دانسته و میزان را رأی ملّت  قرار دادند و به هیچ فرد و جمعیتی اجازه  سلب این حق و اختیار از مردم و تصمیم گیری به جای مردم را ندادند و بارها فرمودند اگر مردم اشتباه هم بکنند، حق آنها است.
 
4- در مورد جمهوریت نظام، در مصاحبه خود در نوفل لوشاتو فرمودند «مانند همین جا؛ مانند فرانسه، که مردم آزادانه به هر کس خواستند رأی می دهند...». (ماده 21 اعلامیه حقوق بشر)
 
5- در اصل 3 قانون اساسی، دولت موظف است: ... «6 - محو هرگونه استبداد و خودکامگی و انحصار طللبی، 7- تأمین آزادی های سیاسی و اجتماعی در حدود قانون و 8 - مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خویش»، همه امکانات خود را به کار برد.
 
6- اصل ششم قانون اساسی: در جمهوری اسلامی امور کشور باید به اتکاء آراء عمومی اداره شود، از راه انتخابات این امکان باید فراهم شود. 
 
7- در اصل 9 – هیچ فرد یا گروه یا مقامی حق ندارد به نام استقلال و تمامیت ارضی کشور آزادی های مشروع را هر چند با وضع قوانین و مقررات سلب کند.
 
8- در اصل 37- اصل، براﺋت است و هیچ کس از نظر قانون، مجرم شناخته نمی شود، مگر اینکه جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد. (ماده 11 اعلامیه حقوق بشر)
 
9- در اصل 56- حاکمیت مطلق بر جهان از آن خداست و هم او، انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است. هیچ کس نمی تواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد و ملّت این حق خدادادی را از طرقی که در اصول بعد می آید، اعمال می کند.
 
10- در اصل 58– اعمال قوه مقننه از طریق مجلس شورای اسلامی است که از نمایندگان منتخب مردم تشکیل می شود. بنابراین هیچ فرد و جمعی به جز مجلس حق قانون گذاری و یا لغو قوانین را نخواهد داشت.
 
11- در اصل 73- شرح و تفسیر قوانین عادی در صلاحیت مجلس شورای اسلامی است .
 
12- در اصل 91- به منظور پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی از نظر عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آن ها، شورایی به نام شورای نگهبان تشکیل می شود.
 
13- در اصل 98- تفسیر قانون اساسی به عهده شورای نگهبان است که با تصویب سه چهارم آنان انجام می شود.
 
14- و در اصل 99 – شورای نگهبان، نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مراجعه به آراء عمومی و همه پرسی را بر عهده دارد.
 
از اصول فوق چند مطلب به خوبی استفاده می شود: اوّل آنکه حق انتخاب و دخالت در سرنوشت با رأی دادن و نامزد شدن، حق مسلّم و خدادادی همه ایرانیان است و هیچ فرد یا گروهی نمی تواند به هر عنوان و بهانه ای این حق را ازآنها سلب کند.
 
دوّم: تنها دستگاه قانون گذاری در کشور، مجلس شورای اسلامی و نمایندگان منتخب ملّت است.
 
سوّم: شورای نگهبان علاوه بر وظیفه انطباق مصوبات مجلس با قانون اساسی و شرع مقدس اسلام، آن هم با توجّه به نظر غالب حقوقدان ها و مشهور فقها، فقط بر انتخابات مجلس، ریاست جمهوری، خبرگان و همه پرسی «نظارت» دارد.
 
چهارم: طبق اصل 115- رئیس جمهور از میان رجال مذهبی و سیاسی که ایران الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر و دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلانی ایران و مذهب رسمی کشور است، انتخاب می شود.
 
پنجم: در هیچ یک از اصول قانون اساسی و مواد قانون انتخابات، کلمه احراز صلاحیت مطرح نشده است و چنین حقی به هفت نفر از دوازده نفر شورای نگهبان داده نشده است و قطعاً احراز صلاحیت باید پس از استعلام از مراجع قانونی توسط آحاد ملّت و رأی دهندگان صورت گیرد، نه اکثریت شورای نگهبان. در حالی که در تمامی دوره های انتخابات با عنوان عدم احراز صلاحیت، صدها و هزاران تن از افراد فرهیخته، مومن، انقلابی، خوش سابقه، متخصص و متعهد از نامزد شدن محروم می شوند. در صورتی که به حکم قرآن کریم، اظهارات یک مسلمان باید مورد قبول واقع شود: «ولاتقولوا لمن القی الیکم السلام لست مومناً» ( نساء؛ 94)، علاوه بر ادله ای که اصل را در مورد همه مسلمانان، برائت از هر نوع جرم و گناه می داند و صحت را درباره اعمال آن ها تآکید می کند، تا زمانی که خلاف آن ثابت گردد.
 
ششم: در مورد نظارت شورای نگهبان، اولاً نظارت بر انتخابات مطرح شده است و پر واضح است که دخالت در همه امور مربوط به انتخابات، رد صلاحیت چندین هزار نفر در مجلس و خبرگان و بیش از پانصد نامزد در ریاست جمهوری در هیچ قانون و عرفی، نظارت شناخته نمی شود و همانگونه که در زمان حیات پر برکت امام خمینی (ره) جاری بود، شورای نگهبان باید از تخلفات قانونی و انحرافات درانتخابات و عدول از آزادی و سلامت و تضییع حقوق داوطلبان و رأی دهندگان پیش گیری کند؛ نه اینکه از میان نامزدها، جمع معدودی را به جای مردم انتخاب کند و مابقی را محروم نماید. در واقع شورای نگهبان ضامن سلامت انتخابات، پاسداری از حقوق ملّت و قانون و مرجع تظلم نامزدها و رأی دهندگان است و نظارت استصوابی که پس از رحلت امام راحل، توسط آن شورا ابداع شد و پیش از قانونی شدن در انتخابات دوره چهارم مجلس اعمال گردید؛ هر چند در مجلس چهارم برآمده ازآن تغییر، قانونی شد. لکن تا کنون مورد تأیید قاطع حقوقدان ها نبوده و عملاً به صورت ابزاری برای تضییع حقوق ملّت و محروم سازی نخبگان و عصاره های مردم درآمده است.
 
هفتم: به موجب اصول قانون اساسی و بخصوص اصل 159 که دستگاه قضائی مرجع رسمی نظارت بر شکایات بوده و در امر انتخابات آن قوه باید با متخلفان در هر سطحی برخورد کند و تأکید دین اسلام بر لزوم بی طرفی قاضی و پرهیز از اتهام به جانبداری متداعیین و نیز به جهت آنکه شش عنصر حقوقدان شورای نگهبان معرفی شده توسط رئیس قوه قضائیه به مجلس شورای اسلامی می باشند و همچنین دادستان کل کشور عضو اصلی هیأت اجرائی و کمیسیون بررسی تبلیغات ریاست جمهوری است و به حکم ماده 68 قانون انتخابات ریاست جمهوری، انجام هرگونه تبلیغات از طریق رسانه های عمومی بجز مصوب کمیسیون تبلیغات و استفاده از وسائل و امکانات عمومی برای نامزدها ممنوع شده است و به همین جهت بسیاری از مسئولان ملزم به استعفا قبل از ثبت نام شده اند. با عنایت به آنچه گفته شد، نامزد شدن رئیس قوه قضائیه و همزمان، دارا بودن آن پست حساس و حضور در جلسات مربوطه، تبعیضی فاحش و ظلمی آشکار نسبت به سایر نامزدها خواهد بود.
 
در خاتمه با عنایت به مطالب بالا حزب جمهوریت ایران اسلامی این رویه را کاملاً ناعادلانه و تبعیض آمیز، ناقض حقوق شهروندی، مغایر با آرمان های انقلاب اسلامی و امام امت (ره)، موجب یاس و دلسردی آحاد ملت و بدبینی و بی اعتمادی نسبت به مسئولان و در نتیجه کاهش مشارکت در عرصه های مختلف از جمله انتخابات دانسته و ادامه آن را خطری بزرگ برای کیان جمهوری اسلامی می شمارد و چون عموم ملت از حضور اکثر قریب باتفاق نامزدهای لایق و کارآمد محروم شده اند، در انتخابات ریاست جمهوری از هیچ کاندیدایی، حمایت نخواهد کرد و تنها به معرفی و یاری نامزدهای تأیید شده شوراهای اسلامی، بسنده می نماید. والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته
1400/3/5
 
حزب جمهوریت ایران اسلامی برچسب ها: حزب جمهوریت

منبع: خرداد

کلیدواژه: حزب جمهوریت حزب جمهوریت ایران اسلامی انتخابات ریاست جمهوری مجلس شورای اسلامی انقلاب اسلامی جمهوری اسلامی شورای نگهبان احراز صلاحیت قانون اساسی هیچ فرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۷۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان جنوبی آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی است

رئیس ستاد انتخابات استان خراسان جنوبی گفت: ستاد انتخابات استان آمادگی لازم برای برگزاری انتخابات باشکوه، سالم، امن و رقابتی را در بیست‌ویکم اردیبهشت دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، سید محمدرضا طالبی _دوشنبه، هفدهم اردیبهشت _در ستاد انتخابات خراسان جنوبی که با حضور رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان برگزار ش د، اظهار کرد: مشارکت در مرحله دوم انتخابات مانند مرحله اول برای ما خیلی مهم است.

وی افزود: در زمینه تأمین و اجرای زیرساخت‌های ارتباطی در سطح استان به ویژه در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف مشکلی نداریم.

معاون سیاسی استاندار خراسان جنوبی گفت: در فصل بهار جمعیت زیادی در پایان هفته به مناطق روستایی می‌روند که باید پیش‌بینی لازم برای تأمین پایدار آب در این مناطق انجام شود.

وی با اشاره به بارش‌های سیل‌آسا در هفته‌های اخیر و وقوع سیل در مناطق مختلف استان عنوان کرد: باید همه ظرفیت‌ها برای بازگشایی جاده‌های مسدود بکار گرفته شود تا در زمینه اخذ رأی مردم دچار مشکل نشویم.

طالبی تصریح کرد: پذیرفتنی نیست که به دلیل مسدود بودن یا تخریب جاده‌ها نتوانیم رأی مردم را اخذ کنیم.

وی با بیان اینکه پایداری شبکه برق استان در روز انتخابات بسیار مهم است، گفت: گروه‌های رفع اتفاقات شرکت توزیع نیروی برق آمادگی کامل را داشته باشند تا در صورت بروز حوادث احتمالی بتوانند سریع رفع مشکل کنند.

معاون سیاسی استاندار خراسان جنوبی گفت: شرکت پخش فرآورده‌های نفتی استان نیز در صورت نیاز به تأمین سوخت، آمادگی لازم را برای سوخت‌رسانی و تأمین آن داشته باشد.

رئیس ستاد انتخابات استان گفت: مقام معظم رهبری در انتخابات ادوار مختلف تأکیدات فراوانی داشتند که این بیانات باید سرلوحه کار همه ما باشد و اگر کمترین کوتاهی در هر گوشه از کشور صورت بگیرد، آبروی کل نظام را به مخاطره می‌اندازد.

وی با اشاره به فضای رقابتی بین نامزدهای دور دوم انتخابات افزود: باید تلاش همه ما این باشد که بر محور و مدار قانون حرکت کنیم، یعنی قانون فصل الخطاب مجریان در برگزاری انتخابات باشد.

طالبی با تأکید بر اینکه عوامل اجرایی بر محور و مدار قانون حرکت کنند، تصریح کرد: اخلاق مداری و قانون مداری در برگزاری انتخابات سالم اهمیت مضاعف دارد.

وی عنوان کرد: دشمنان با امپراطوری رسانه‌ای خود بر انتخابات نظام تمرکز کرده‌اند که باید مراقبت‌های لازم را داشته باشیم تا نارسایی و قصور احتمالی به وجود نیاید و مورد بهره‌برداری دشمنان قرار گیرد.

معاون سیاسی استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه عوامل و هیئت اجرایی تعامل و همکاری خود را در بالاترین سطح با حوزه نظارت داشته باشند، گفت: در مرحله اول انتخابات و در مرحله دوم تا این لحظه همه افراد به وظایف خود به بهترین نحو عمل کرده‌اند.

وی عنوان کرد: اصل بی‌طرفی توسط عوامل اجرایی به عنوان یکی از اصول انتخابات است که همه ما باید خودمان را ملزم به رعایت این اصل بدانیم.

طالبی با بیان اینکه قانون جامع و کاملی در زمینه برگزاری انتخابات داریم که فصل الخطاب است، افزود: اخلاق مداری و قانون مداری در برگزاری انتخابات مانند گذشته در دستور کار باشد.

معاون سیاسی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه فرآیند رأی‌گیری رأس ساعت ۸ صبح در شعب اخذ رأی آغاز می‌شود، بیان کرد: عوامل شعب در شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف ۲ ساعت قبل در محل شعبه حاضر شوند و لوازم و پیش نیازها برای شروع رأی‌گیری را فراهم کنند.

کد خبر 751196

دیگر خبرها

  • خراسان جنوبی آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی است
  • طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان: طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تایید شد/ موارد ردصلاحیت حسن روحانی متعدد است/ برخی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب هنوز به قوت خود باقی است
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶مرحله اخذ رای الکترونیک/نشست رئیسی با استانداران
  • سخنگوی شورای نگهبان: رد صلاحیت حسن روحانی دلایل متعدد دارد / ایرادات به لایحه حجاب پابرجاست
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد/ تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب
  • نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات
  • سخنگوی شورای نگهبان: لایحه حجاب هنوز کار دارد؛ ایرادات همچنان باقی است /کنایه به روحانی: وقتی تایید می شوید، سطح درک شورا بالاست؟ /تایید تشکیل سازمان «سپند»
  • تایید طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها