Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، حدود هشت سال قبل روستاهای بالای ۲۰ خانوار دسترسی‌شان به شبکه ملی اطلاعات صفر بود، اما اغلب شهرها به دنیای بدون واسطه اینترنت دسترسی داشتند. مدتی گذشت و این کمبود کاملا به چشم آمد و جبران عقب‌ماندگی در حوزه توسعه ارتباطات در روستاها در دستور کار قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عزم جدی برای اتصال روستاها به اینترنت، تقریبا از چهار سال قبل آغاز شد و اکنون تعداد روستاها از ۳۵ هزار و ۵۲۰ روستا نیز گذر کرده است.

از یک سال قبل و با شیوع ویروس کرونا، اینترنت به زیرساخت حیاتی کشور تبدیل شد. آموزش، سلامت، خرید، دریافت تسهیلات دولتی و اطلاع‌رسانی همگی جزو کارهای مهمی بودند که پیش از شروع کرونا به صورت حضوری انجام می‌شد، اما با آغاز پاندمی همگی به یک چیز وابسته شدند؛ اتصال به اینترنت.

اتصال به اینترنت، بیش از گذشته به مطالبه جدی مردم در روستاها برای رساندن «صدای‌شان» به مسئولان تبدیل شده است. اتصال به اینترنت، فضایی فراهم کرده که هیچ چیز از چشم آدم‌ها دور نماند.

اواخر اسفند سال گذشته وزیر ارتباطات با سفر به سیستان‌وبلوچستان اعلام کرد اتصال همه روستاهای این استان به اینترنت تا اواخر اردیبهشت ماه و با نظارت مستقیم وزیر ارتباطات و حضور معاونان او در روستاهای این استان انجام خواهد شد.

 محمدجواد آذری جهرمی درخصوص وضعیت اتصال روستاهای سیستان و بلوچستان به اینترنت گفت: از برنامه‌ای که برای اتصال همه روستاهای این استان به اینترنت داشتیم کمی عقب هستیم. علت اصلی تاخیر در فرآیند اجرایی این پروژه، بروز مشکل در تامین تجهیزات بود.

وزیر ارتباطات افزود: البته ایرانسل در برنامه‌ محوله، جلوتر است و همراه اول نیز در حال تامین تجهیزات است زیرا در این زمینه کمی مشکل داشت و این مشکلات اکنون در حال رفع شدن هستند.

جهرمی تاکید کرد: یکی از مسائل دیگر مشکلات حوزه فیبر نوری است. بر اساس تفاهمی که امضا شد، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا باید ساخت فیبر نوری را انجام می‌داد که روند آن با تاخیر مواجه شده است.

وزیر ارتباطات خاطرنشان‌کرد: یک برنامه جبرانی ۴۵ روزه در اختیار ما قرار داده‌اند که بر اساس آن کار را پیش ببریم.

رفع مشکل اینترنت روستایی پس از مطالبه در فضای مجازی

عکس‌ها، ویدیو‌ها و توئیت‌ها امروز صدای مردم شده‌اند. صدایی که بی‌واسطه به گوش مسئولان می‌رسد و بار‌ها شاهد بودیم این صدا توانسته تعداد زیادی از مشکلات را حل کند. دیگر نیاز نیست مسئولانی که سمت اجرایی در کشور ندارند، برای اطلاع از مشکلات به شهر و روستا‌های مختلف بروند. مردم با انتشار یک عکس یا ویدیو می‌توانند مطالبه‌شان را مطرح کنند.

به همین علت است که امروز نظارت همگانی فضای مجازی، جایگزین نظارت میدانی شده است. یک نفر مطالبه می‌کند، یک جمع مطالبه‌اش را تکرار می‌کنند و در نهایت مسئول مربوطه باید به این مطالبه جواب بدهد. این روند نظارتی مجازی اکنون توانسته برخی از مشکلات مردم به‌ویژه در مناطق محروم را بیش از گذشته منعکس کند تا دستگاه‌ها برای آن‌ها تدبیر بیندیشند.

سال گذشته تصاویری از دانش آموزان و معلمان مناطق جنوبی منتشر شد که هر کدام از آن‌ها حکایت از عدم اتصال روستای‌شان به اینترنت داشت، مسئله‌ای که آموزش‌شان را مختل کرده بود، این عکس‌ها در فضای مجازی منتشر شدو  همه از وزیر ارتباطات مطالبه این را داشتند که چرا  روستا‌ها به اینترنت متصل نشده‌اند؟

 محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات  اوایل دی‌ماه ۹۹ همراه با معاونان خود به مدت ۱۰ روز در سیستان و بلوچستان مستقر شد و اتصال یک‌هزار و ۲۰۰ روستا در دستور کار قرار گرفت. جمعیت بالای روستایی، فواصل زیاد بین روستا‌ها و مشکلات برق، توسعه ارتباطات در سیستان‌وبلوچستان را با مشکل مواجه کرده بود، اما تهمیداتی که اندیشیده شد، قطار توسعه ارتباطات در این منطقه را روی ریل انداخت.

۴۵ درصد از جمعیت استان سیستان‌وبلوچستان روستایی است، فاصله روستا‌ها از یکدیگر زیاد است و به‌شدت پراکنده‌اند. در اغلب شهر‌های دیگر معمولا روستا‌ها به یکدیگر متصل هستند و این مسئله کار توسعه ارتباطی را راحت می‌کند، اما در استان سیستان و بلوچستان خبری از این نکته مثبت نیست.

روستا‌های دورافتاده و جمعیت اندک در این روستا‌های پراکنده، باعث شده خدمت‌رسانی بسیار سخت شود. وزارت ارتباطات بیشترین اعتبار برای توسعه ارتباطی روستا را برای این استان در نظر گرفته، اما به دلیل همین مشکلات، توسعه ارتباطات با سرعتی که انتظار می‌رفت، انجام نشد.

پس از آن وزیر ارتباطات چند روزی راهی هرمزگان و بندرعباس شد تا با روند اجرای پروژه را پیگیری کند. شهرستان بشاگرد و روستا‌های آن اطراف مقر اصلی مسئولان حوزه ارتباطات برای برقراری اتصال به اینترنت بود.

تیم فنی مستقر در این منطقه از چهار ماه اقدام‌های مهمی برای محرومیت‌زدایی از بشاگرد و برقراری عدالت ارتباطی انجام دادند و به همین دلیل امروز پوشش بشاگرد از متوسط کشوری بالاتر رفته و می‌توان گفت بشاگرد از محرمیت ارتباطی خارج شده است.

 کیفیت و پایداری شبکه ارتباطی در زمان امتحانات پایان سال تضمین شود

وزیر ارتباطات و فناوری خواستار تضمین کیفیت و پایداری شبکه‌های ارتباطی کشور در زمان برگزاری آزمون‌های پایان سال دانش‌آموزان و دانشجویان شد.

 محمدجواد آذری جهرمی در دستوری خطاب به حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، خواستار تضمین کیفیت و پایداری شبکه‌های ارتباطی کشور در زمان برگزاری آزمون‌های پایان سال دانش‌آموزان و دانشجویان شد.

آذری جهرمی خواستار تمهیداتی از اعلام آماده‌باش به اپراتورها ارائه‌کنندگان خدمات و شرکت ارتباطات زیرساخت، عدم انجام هرگونه برنامه تغییرات و یا به‌روزرسانی در شبکه در ساعات برگزاری آزمون‌ها و موکول کردن آن به اوقات نیمه‌شب و درنهایت تشکیل کمیته‌ای جهت نظارت ویژه بر حسن انجام اقدامات فوق در ایام امتحانات شد.

در ادامه محمد حسین عیدی زاده مدیر مخابرات سیستان و بلوچستان به خبرنگار ما گفت: بیشتر قطعی‌های خطوط تلفن همراه و اینترنت در استان عمدی است و توسط افراد هنجارشکن صورت می‌گیرد.

او ادامه داد: حجم تخریب زیر ساخت‌ها توسط این افراد خیلی زیاد است و خسارات جدی را به مخابرات مردم وارده کرده است.

عیدی زاده مدیر مخابرات استان سیستان و بلوچستان افزود: دادستانی و استانداری نسبت به شناسایی این افراد دستور ویژه صادر کرده اند و ما نیز از مردم انتظار داریم عوامل این خرابکاری‌ها را به مراجع قضایی و انتظامی معرفی کنند.

او  با اشاره به نقش معتمدین و علما و رسانه‌ها در فرهنگ سازی در این زمینه بیان کرد: همه قشر‌های تاثیر گذار در جامعه باید کمک کنند تا این فرهنگ غلط از بین برود چرا که قطعی خطوط ارتباطی تاثیر مستقیم بر زندگی مردم و آموزش دانشجویان و دانش آموزان در شرایط کنونی دارد.

مدیر مخابرات سیستان و بلوچستان در ادامه عنوان کرد: در سه ماه گذشته که در بیشتر مناطق استان قطعی خطوط تلفن همراه رخ داده است از ۱۴۰ قطعی توسط خرابکاری افراد ناشناس و فقط ۱۰ مورد قطعی بر اثر طوفان و تند باد بوده است.

او گفت: در سطح استان ۵ هزار و ۵۰۰ کیلومتر فیبر هوایی وجود دارد که زمینی کردن بالغ بر ۱۴۰۰ کیلومتر فیبر نوری با اعتبارات دولتی و مخابرات در دستور کار قرار دارد.

عیدی زاده بیان کرد: زمینی کردن فیبر‌های نوری یک پروژه بلند مدت است که چندین سال طول می‌کشد به همین دلیل با یک حرکت مردمی با همکاری ارگان‌های نظامی و انتطامی باید جلوی خرابکاری‌های عمدی گرفته شود.

او افزود: هم اکنون در برخی از نقاط استان قطعی اینترنت داریم که تیم‌های فنی ما شبانه روزی در حال تلاش برای نرمال کردن ارتباط هستند.

مدیر مخابرات سیستان و بلوچستان اظهار داشت: با توجه به گستردگی استان و حجم زیاد خرابی تیم‌های فنی را به ۲۰ تیم در قالب ۱۲ تیم ثابت و ۸ تیم سیار افزایش دادیم و همچنین افزایش نیرو‌های فنی در سطح شهرستان‌های استان را در دستور کار داریم.

عیدی زاده مدیر مخابرات سیستان و بلوچستان گفت: از قطعی‌های بوجود آمده علاوه بر خسارت دیدن اقشار مختلف مردم، شرکت مخابرات نیز متحمل جریمه و زیان‌های مالی زیادی خواهد شد که این قول را به مردم می‌دهیم که اگر با مخابرات همکاری کنند و خرابی‌های عمدی را با شناسایی عوامل کاهش دهند با هزینه صرفه جویی شده برای ترمیم زیر ساخت‌ها بیش ۵۰ روستا را به سرویس جدید وصل کنیم.

حال باید منتظر ماند و دید که آیا مشکل اینترنت در مناطق جنوبی به ویژه در سیستان و بلوچستان حل می شود یا خیر؟

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مخابرات سیستان قطعی اینترنت اتصال به اینترنت توسعه ارتباطات وزیر ارتباطات دستور کار دانش آموزان آذری جهرمی عیدی زاده روستا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۸۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید با کارگران بدون دغدغه معیشتی محقق می‌شود

امام جمعه موقت سمنان گفت: جهش تولید زمانی محقق خواهد شد که کارگران در زمینه نشاط و معیشت دغدغه‌ای نداشته باشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدباقر عبدوس ظهر امروز در خطبه‍‌های نماز جمعه این هفته سمنان در مصلای بزرگ حضرت امیرالمؤمنین (ع) اظهار داشت: رژیم منحوس صهیونیستی از 75 سال گذشته تا کنون، در اذهان عمومی جهان به یک قدرت شکست ناپذیر دتبدیل شده بود.

وی با اشاره به دستاوردهای ویژه عملیات وعده صادق علیه رژیم غاصب صهیونیستی تصریح کرد: پس از علمیات وعده صادق مردم دنیا دیدند که جمهوری اسلامی ایران تنها با بخش کوچکی از توان خود و در مدت چند ساعت، ارتش این رژیم غاصب را از یک ارتش شکست‌ناپذیر به یک ارتش بزدل و ترسو تبدیل کرد.

امام جمعه موقت سمنان با اشاره به ابتکار عمل جمهوری اسلامی ایران در این حمله و گستردگس و تنوع آن و اذعان کارشناسان جهانی به این نکته افزود: اسرائیل در مواجهه با عملیات وعده صادق نشان داد یک رژیم شکننده است.

عبدوس انجام عملیات وعده صادق را نتیجه صبر و مقاومت ملت بزرگ ایران در برابر همه دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی برشمرد و تصریح کرد: عملیات وعده صادق به دنیا و به ویژه آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی، نشان داد که جمهوری اسلامی ایران یک قدرت شکست ناپذیر بوده و اراده انجام هر اقدام نظامی را در دفاع از خود دارد.

وی با تأکید بر لزوم شکرگزاری برای این اقتدار جمهوری اسلامی ایران در برابر دشمنان تصریح کرد: مسئولان با انجام وظایف خود به نحو مطلوب باید راه‌های نفوذ دشمن را سد کنند تا شکرگزار عملیات "وعده صادق" باشند.

امام جمعه موقت سمنان با اشاره به شهادت شهید مطهری و فرارسیدن هفته گرامیداشت مقام معلم، این مناسبت را به معلمان کشور و استان سمنان تبریک گفت و افزود: شهید مطهری الگوی واقعی معلمان و دانشجویان کشور است.

عبدو‌س دانست با بیان اینکه معلم باید در کلاس، درس عشق و باور و اعتماد را در به دانش آموزان تعلیم دهد، از معلمان و اساتید کشورمان خواست تا قدرت جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های مختلف را در بین دانش‌آموزان و دانشجویان تبیین‌ کنند.

وی همچنین هفته کار و کارگر را نیز به کارگران کشور و استان سمنان تبریک گفت و از این قشر از جامعه به عنوان فعالان خط مقدم جهاد تولید یاد کرد و افزود: جهش تولید زمانی محقق خواهد شد که کارگران در زمینه نشاط و معیشت دغدغه‌ای نداشته باشند.

خطیب نماز جمعه این هفته سمنان همچنین با اشاره به اجرای طرح "نور" توسط فراجا در کشور، ضمن‌ حمایت از پلیس برای این طرح، از اجرا شدن طرح نور توسط فراجا در استان و شهرستان‌ها قدردانی کرد.

انتهای پیام/363/

دیگر خبرها

  • ساخت سد کهیر از زیر آب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد
  • ساخت سد کهیر از زیرآب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد
  • آغاز ساخت ایستگاه مخابراتی احمد آباد-جوزار بویین میاندشت
  • جهش تولید با کارگران بدون دغدغه معیشتی محقق می‌شود
  • وعده‌های مسؤولان در عرصه‌های اقتصادی محقق شود
  • توسعه ارتباطات سیار با نصب و راه‌اندازی دکل اینترنت سرعت در قلعه خواجه
  • اتصال خط انتقال مخزن و ایستگاه پمپاژ مجتمع ارسی خوی
  • دوران حفظ دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • دوران حفظ کردن دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • امکان تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE) فراهم شد (جزئیات)