Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@17:20:25 GMT

رئیس‌جمهور باید کتابخوان باشد

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۵۳۹۰۲

رئیس‌جمهور باید کتابخوان باشد

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در یادداشتی تحت عنوان «رئیس جمهور باید کتابخوان باشد» به چند توصیه انتخاباتی برای کاندیداهای ریاست‌جمهوری پرداخته و معتقد است که رئیس‌جمهور آینده کشورمان باید یک کتابخوان حرفه‌ای و دغدغه‌مند در حوزه ترویج فرهنگ کتابخوانی باشد.

علی‌اکبر سبزیان در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده، آورده است:

امیدوارم این یادداشت تا حدودی بتواند باعث لطیف شدن فضای رقابت انتخاباتی امروز کشورمان باشد، پس حرف آخر را اول می زنم؛ به عنوان یک کنشگر فرهنگی معتقدم رئیس‌جمهور آینده باید یک کتابخوان حرفه‌ای و دغدغه‌مند در حوزه ترویج فرهنگ کتابخوانی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو این مطالبه را با همه فعالان رسانه‌ای و فرهنگی کشور به اشتراک می‌گذارم که از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری بخواهند در کنار برنامه‌های انتخاباتی‌شان در حوزه سیاسی اقتصادی و معیشتی، برنامه‌هایشان در حوزه فرهنگی خصوصا کتاب و کتابخوانی را به صورت شفاف ارائه نمایند.

در گام اول انقلاب و در ۱۲ دوره انتخابات ریاست جمهوری گذشته معمولا کاندیداها به موضوعات فرهنگی مخصوصا بحث کتاب و کتابخوانی نه تنها توجهی نداشتند بلکه هیچ برنامه‌ای در خصوص توسعه فرهنگ کتابخوانی ارائه نکردند و این در حالی است که مقام معظم رهبری به صراحت فرمودند، «من فکر می‌کنم اگر بتوانیم فرهنگ کتابخوانی را در کشور رایج کنیم و در کنار آن تولید کتاب را هم خوب گسترش دهیم بخش عمده‌ای از وظایف فرهنگی دولت جمهوری اسلامی بدین وسیله انجام خواهد گرفت»، این بیان یعنی یکی از مهم‌ترین وظایف فرهنگی دولت جمهوری اسلامی باید کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی در کشور باشد.

مردم کشوری که رئیس‌جمهورش در کنار دغدغه‌ آب و نانشان دغدغه فکر و فرهنگ و کتابشان (که آب و نان روح مردم محسوب می‌شود) را داشته باشد، قطعا در همه عرصه‌ها توانا خواهند بود چون روی دیگر دانایی توانایی است. این گزاره ثابت شده است که کتاب و کتابخوانی به بالا رفتن فهم فرهنگی،سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه کمک شایانی خواهد کرد، چون کتاب عنصر  تمدن‌ساز و پیشران توسعه است و می‌تواند باعث اصلاح نوع نگرش و بینش، سبک زندگی و الگوهای رفتاری و اجتماعی شده و در نتیجه جامعه را خلاق، پویا، با نشاط ،امیدوار و رضایتمند می‌کند.این عنصر تمدن‌ساز، پیشران توسعه و فرهنگ‌سازی و ترویج آن باید محور برنامه‌های بالاترین مقام اجرایی کشور(رئیس‌جمهور) قرارگیرد.

جریان کتاب در ایران آرام است و رئیس‌جمهور می‌تواند با استفاده از جایگاهش مثل یک رسانه فراگیر و پرنفوذ شوق خواندن و موج کتاب‌خوانی را در مردم ایجاد کرده و هوای فرهنگ جامعه را تازه نماید. برای تحقق این مهم رییس‌جمهور خود باید یک کتابخوان حرفه‌ای باشد و در دوران ریاست‌جمهوری تمام تلاش خود را در جهت توسعه فرهنگ کتابخوانی و ارتقاء فرهنگ عمومی مطالعه و توجه مردم به کتاب به عنوان یک کالای مهم و حیاتی فرهنگی مصروف سازد.

معتقدم گام دوم انقلاب اسلامی گام کتاب و کتابخوانی است و برای تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، کتاب و کتابخوانی می‌تواند محور باشد و رئیس‌جمهور آینده نیز می‌تواند گام دوم انقلاب را با کتاب بردارد. اکنون که رقابت نامزدهای ریاست‌جمهوری سیزدهم آغاز شده، فرصت مناسبی است که کاندیداها ضمن اعلام نسبت خود با بحث کتاب و میزان کتابخوانی‌شان برنامه‌های خود در حوزه کتاب و ترویج کتابخوانی را مانند برنامه‌هایشان برای بهبود معیشت، اشتغال، ازدواج، مسکن، بورس و افزایش یارانه معیشتی به صورت شفاف به جامعه اعلام نمایند.

این که چه برنامه ای برای تولید کتاب، و ترویج فرهنگ کتابخوانی دارند. به نظرم حتی یکی از سوالات مهم و داغ مناظرات انتخاباتی نیز می‌تواند همین موضوع باشد. فراموش نکنیم اگر حال کتاب و کتابخوانی خوب شود حال مردم و جامعه از هر حیث خوب خوب خوب می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری کتاب کتابخوانی رئيس جمهور انتخابات رياست جمهوري کاندیداهای ریاست جمهوری ترویج فرهنگ کتابخوانی کتاب و کتابخوانی ریاست جمهوری رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۳۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور ۲ قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد

رئیس جمهور دو قانون مصوب مجلس را برای اجرا به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون تفسیر ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی» را که در جلسه علنی ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به تأیید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ کرد.

رئیس جمهور همچنین «قانون ارجاع اختلاف بین شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت کنت ترکیه به داوری» را که در جلسه علنی ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به تأیید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت نیرو و نهاد ریاست جمهوری (معاونت حقوقی رئیس جمهور) و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد.

کد خبر 749448

دیگر خبرها

  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور
  • سفر همسر رئیسی به پاکستان / اهدای دکتری افتخاری (+ عکس)
  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی تمدید شد
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • تخصیص ۸۹ درصد اعتبارات سفر رئیس‌جمهور در حوزه راه و شهرسازی
  • مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای بیان مواضع ایران به نخبگان
  • رئیس جمهور ۲ قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان