Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@05:00:03 GMT

رئیس‌جمهور باید کتابخوان باشد

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۵۶۷۷۳

رئیس‌جمهور باید کتابخوان باشد

امیدوارم این یادداشت تا حدودی بتواند موجب لطیف شدن فضای رقابت انتخاباتی کشورمان باشد پس حرف آخر را اول می‌زنم. به عنوان یک کنشگر فرهنگی معتقدم رئیس‌جمهور آینده باید یک کتابخوان حرفه‌ای و دغدغه‌مند در حوزه ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی باشد. از این رو این مطالبه را با همه فعالان رسانه‌ای و فرهنگی کشور به اشتراک می‌گذارم که از نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری بخواهند در کنار برنامه‌های انتخاباتی‌شان در حوزه سیاسی، اقتصادی و معیشتی، برنامه‌هایشان در حوزه فرهنگی به خصوص کتاب و کتاب‌خوانی را به صورت شفاف ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گام اول انقلاب و در ۱۲ دوره انتخابات ریاست جمهوری گذشته معمولاً نامزدها به موضوعات فرهنگی به خصوص بحث کتاب و کتاب‌خوانی نه تنها توجهی نداشتند بلکه هیچ برنامه‌ای در خصوص توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی ارائه نکردند و این در حالی است که رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) به صراحت فرمودند :«من فکر می‌کنم اگر بتوانیم فرهنگ کتاب‌خوانی را در کشور رایج کنیم و در کنار آن تولید کتاب را هم خوب گسترش دهیم بخش عمده‌ای از وظایف فرهنگی دولت جمهوری اسلامی بدین وسیله انجام خواهد گرفت» و این بیان یعنی یکی از مهم‌ترین وظایف فرهنگی دولت جمهوری اسلامی باید کتاب و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در کشور باشد.

مردم کشوری که رئیس‌جمهورش در کنار دغدغه‌ آب و نانشان دغدغه فکر و فرهنگ و کتابشان -که آب و نان روح مردم محسوب می‌شود-را داشته باشد قطعاً در همه عرصه‌ها توانا خواهند بود چون روی دیگر دانایی توانایی است. این گزاره ثابت شده است که کتاب و کتاب‌خوانی به بالا رفتن فهم فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه کمک شایانی خواهد کرد چون کتاب عنصر تمدن‌ساز و پیشران توسعه است و می‌تواند سبب اصلاح نوع نگرش و بینش، سبک زندگی و الگوهای رفتاری و اجتماعی شده و در نتیجه جامعه را خلاق، پویا، بانشاط، امیدوار و رضایتمند می‌کند. این عنصر تمدن‌ساز و پیشران توسعه و فرهنگ‌سازی و ترویج آن باید محور برنامه‌های بالاترین مقام اجرایی کشور [رئیس‌جمهور] قرار گیرد.

جریان کتاب در ایران آرام است و رئیس‌جمهور می‌تواند با استفاده از جایگاهش مثل یک رسانه فراگیر و پرنفوذ شوق خواندن و موج کتاب‌خوانی را در مردم ایجاد کرده و هوای فرهنگ جامعه را تازه کند. برای تحقق این مهم رئیس‌جمهور خود باید یک کتابخوان حرفه‌ای باشد و در دوران ریاست‌جمهوری تمام تلاش خود را در راستای توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی و ارتقای فرهنگ عمومی مطالعه و توجه مردم به کتاب به عنوان یک کالای مهم و حیاتی فرهنگی مصروف سازد.

به نظرم حتی یکی از پرسش‌های مهم و داغ مناظرات انتخاباتی نیز می‌تواند همین موضوع باشد. فراموش نکنیم اگر حال کتاب و کتاب‌خوانی خوب شود حال مردم و جامعه از هر نظر خوب خوب خوب می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کتابخوانی رئیس جمهور کتاب و کتاب خوانی فرهنگ کتاب خوانی رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۶۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت

رئیس جمهور در پیامی فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را به دولت و ملت این کشور تبریک گفت.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در پیامی با تبریک فرا رسیدن روز ملی جمهوری آفریقای جنوبی به «سیریل رامافوزا» رئیس جمهور و مردم این کشور ابراز امیداوری کرد با مساعی و تلاش‌های مجدانه مقامات عالی‌رتبه آفریقای جنوبی و جمهوری اسلامی ایران، دو کشور و دو ملت شاهد توسعه و تقویت روزافزون روابط دوجانبه و اشتراک نظر در عرصه‌های بین‌المللی باشند.

«دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» روز گذشته با حضور رئیس‌جمهور کشورمان و سران برخی کشور‌های آفریقایی در تهران برگزار شد و رئیسی در آن مراسم طی سخنانی بیان کرده بود تفاوت معناداری در نگاه جمهوری اسلامی ایران و کشور‌های غربی به قاره آفریقا وجود دارد، ما به دنبال همکاری با کشور‌های آفریقایی برای این کشور‌ها و پیشرفت آن‌ها هستیم، اما کشور‌های غربی به گواهی تاریخ صرفاً به دنبال چپاول منابع و ثروت‌های کشور‌های آفریقایی بوده و هستند.

دیگر خبرها

  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • رئیس جمهور فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • رئیس جمهور روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • عزم جدی مقامات ایران و ازبکستان برای توسعه همکاری‌های فرهنگی
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین