Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، واکسن‌های موجود کووید-۱۹ با تکیه بر رشته‌های mRNA به سیستم ایمنی بدن انسان در شناسایی ویروس سارس-کوو ۲ کمک می‌کنند و حالا محققان PLOS Neglected Tropical Diseases از توسعه موفقیت آمیز واکسنی خبر داده‌اند که به جای mRNA از DNA کد کننده پروتئین خوشه ویروس استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که هر دو واکسن DNA و mRNA از ماده ژنتیکی رمزگذارنده بخشی از ویروس برای ایجاد پاسخ ایمنی استفاده می‌کنند، واکسن‌های DNA اغلب می‌توانند با سرعت بیشتر و با هزینه کمتر تولید شده و بدون نیاز به دمای سرد منتقل شوند. آزمایش‌های بالینی اخیر نشان داده است که واکسن‌های DNA در درمان عفونت‌ها از جمله HIV-۱، ویروس زیکا، ویروس ابولا و ویروس آنفلوآنزا ایمن و موثر هستند.

در کار جدید، Shih-Jen Liu و Hsin-Wei Chen از موسسه تحقیقات ملی بهداشت تایوان و همکارانش واکسنی تولید کردند که از DNA رمزگذاری کننده پروتئین سنبله سارس-کوو ۲ استفاده می‌کند. برای غلبه بر انتقال ضعیف DNA به سلول‌هایی که اغلب با واکسن‌های DNA هدف گرفته می‌شوند، تیم تحقیقات واکسیناسیون DNA را با الکتروپوراسیون همراه کرد. 

محققان نشان دادند که موش‌ها و همستر‌هایی که با واکسن DNA جدید ایمن سازی شده‌اند، آنتی بادی‌هایی طولانی مدت علیه پروتئین سنبله سارس-کوو ۲ تولید کرده‌اند. آنتی بادی‌ها در ۸ هفته پس از ایمن سازی به اوج خود رسیدند، اما سطح آن‌ها در هفته ۲۰ نسبتا بالا بود. همستر‌هایی که در یک بازه زمانی ۳ هفته‌ای دو واکسیناسیون دریافت کردند و پس از ۷ هفته در معرض کووید-۱۹ قرار گرفتند، در مقابل ویروس محافظت شدند، بدون از دست دادن وزن و RNA ویروسی کمتر در ریه‌های آن‌ها در مقایسه با حیواناتی که ایمن نشده‌اند.

به گفته محققان واکسن DNA از نظر حرارتی پایدار است و نیازی به زنجیره سرما ندارد و می‌تواند سطح بالایی از تیتر‌های آنتی بادی خنثی کننده طولانی مدت علیه سارس-کوو را القاء کند. واکسن DNA اثر محافظتی در برابر عفونت سارس-کوو ۲ در همستر‌ها ایجاد کرد که یک مدل حیوانی کووید-۱۹ شدید است.

بیشتر بخوانید 

مصرف متوترکسات مانع پاسخ ایمنی به واکسن کرونا می‌شود

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا واکسن کرونا سارس کوو ۲ واکسن DNA

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۷۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی هفته ای سرد و بارانی را پیش رو خواهد داشت

  به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی گفت:  از عصر روز یکشنبه هفته جاری با افزایش حجم ابر در آسمان خراسان رضوی، به تدریج شاهد کاهش نسبی دما خواهیم بود و دمای شبانه در برخی از مناطق سردسیر نزدیک به صفر درجه خواهد شد .     سارا حکمی افزود: بارش باران نیز از اواسط هفته جاری بیشتر نقاط را فرا می گیرد که با توجه به سرد بودن هوا، احتمال بارش برف در مناطق سردسیر و کوهستانی دور از انتظار نخواهد بود.   وی افزود: بارش ها اواخر هفته جاری به اوج خواهد رسید که اطلاعات تکمیلی آن در زمان مقرر اعلام خواهد شد.   حکمی بیان کرد: در شبانه روز گذشته، فریمان با سه و سرخس با ۲۶ درجه سانتیگراد به ترتیب سردترین و گرمترین شهرستان های استان بوده اند و طی همین مدت کلانشهر مشهد نوسانات دمایی ۱۰ تا ۱۸ درجه را به ثبت رسانده است.   وی افزود: دمای کنونی مشهد ۱۹ درجه سانتیگراد است که طبق تحلیل نقشه ها و مدل های هواشناسی امروز بین هشت تا ۲۱ درجه در نوسان خواهد بود.      

 

دیگر خبرها

  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • خراسان رضوی هفته ای سرد و بارانی را پیش رو خواهد داشت
  • وزش باد در زنجان شدت می‌گیرد
  • تامین مولد سالم تولید ایمن و پایدار را به‌دنبال دارد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • واکسیناسیون موثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقاء سلامت
  • ۸ موقعیتی که نیازی نیست درباره آنها به دیگران توضیح دهید
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان