Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@05:59:58 GMT

محرک رشد قارچ خوراکی به تولید انبوه می رسد

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۶۰۴۸۱

محرک رشد قارچ خوراکی به تولید انبوه می رسد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، شهناز شاهی مدیر تولید یکی از شرکت‌های فعال در تولید بذر و پرورش قارچ خوراکی اظهار داشت: لیسانس غیر انحصاری تکثیر سویه میکروبی و تهیه فرمولاسیون محرک رشد قارچ خوراکی با استفاده از این سویه، سال گذشته طی قراردادی که با پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی داشتیم به این مجموعه واگذار شد که طی ماه‌های اخیر با تولید و بهینه‌سازی این محصول نسبت به بررسی عملی این مکمل در بستر پرورش قارچ اقدام کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با مصرف این محصول طی سه دوره آزمایشی شاهد افزایش ۱۰ درصدی کمیت و کیفیت قارچ تولیدی بودیم.

وی با اعلام اینکه با آغاز تولید انبوه این محصول محرک رشد از سال جاری، واحدهای پرورش قارچ خوراکی می‌توانند با استفاده از آن با هزینه‌ای کاملاً مقرون به صرفه، میزان و کیفیت قارچ تولیدی خود را افزایش دهند خاطرنشان کرد: این محصول که بر پایه باکتری‌های بومی و با فرمولاسیونی نوآورانه ساخته شده فاقد نمونه مشابه داخلی و خارجی است.

مهندس فلاح که به سفارش شرکت تولیدکننده طی مدت چهار ماه، کارایی این محصول محرک رشد را بررسی کرده است نیز گفت: عملکرد این محصول طی دو مرحله در مراحل مختلف کشت قارچ خوراکی ارزیابی شده است. مرحله اول بعد از خاک دهی و قبل از رافلینگ (مخلوط کردن خاک و کمپوست) بود که با اضافه کردن محرک رشد، راندمان تولید تا ۲ درصد بالا رفت. یعنی به ازای هر ۱۰ تن کمپوست ۲۶۰ کیلوگرم افزایش وزن قارچ داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: ارزیابی دیگری، هفت الی هشت روز بعد از کشت در مرحله اسپان (ریسه دوانی در کمپوست) انجام شد که طی آن محصول محرک رشد را در بستر اسپری کردیم. طبق بررسی انجام شده با استفاده از محرک رشد، سرعت رشد میسیلیوم افزایش پیدا کرد و طول دوره تولید قارچ به میزان چهار الی پنج روز کاهش یافت که از لحاظ کاهش هزینه‌های تولید برای واحدهای پرورش قارچ خوراکی بسیار با ارزش است.

اکرم صادقی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مجری طرح خاطرنشان کرد: میکروارگانیسم‌های موجود در خاک، خصوصیات متفاوتی دارند که میکروارگانیسم شناسایی شده قادر است با تولید آنزیم‌های مختلف، روند هضم بستر سلولزی پرورش قارچ خوراکی را ارتقا داده و با تسهیل دسترسی قارچ به مواد مغذی روند رشد آن را افزایش دهد.

وی با اشاره به موفقیت فرمولاسیون طراحی شده در عرصه تولید صنعتی اظهار داشت: با توجه به ارزش اقتصادی قارچ خوراکی و تأثیر این مکمل رشد در افزایش تولید آن، فرمولاسیون ابداعی که مبتنی بر میکروارگانیسم‌های بومی است با استقبال و همکاری بخش صنعت به مرحله تجاری سازی رسیده که در نوع خود بی نظیر است.

کد خبر 5222912 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: قارچ بیوتکنولوژی کشاورزی زیست فناوری ایرانسل حاکمیت سایبری گوگل شرکت دانش بنیان شرکت مخابرات ایران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیقات علمی اینترنت ویروس کرونا هوش مصنوعی اقتصاد دیجیتالی ایالات متحده امریکا انتخابات 1400 پرورش قارچ خوراکی محرک رشد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۰۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان

ناظری گفت:سطح زیر کشت محصول باقلا در استان هزار و ۷۵۰ هکتار و میانگین عملکرد هر هکتار ۱۴ تن است.

او ادامه داد: برداشت محصول باقلا از اواخر فروردین ماه شروع شده و تاکنون ۶۵ درصد آن برداشت شده است.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی گلستان گفت: امسال میانگین قیمت خرید این محصول از کشاورز حدود ۱۲ هزار تومان است. 

ناظری گفت:این محصول بعد از برداشت علاوه بر بازار‌های استان به برخی از استان‌های دیگر نیز فرستاده می‌شود.

او افزود:مهمترین ارقام مورد کشت در استان ارقام برکت و فیض بوده که از ارقام دانه درشت است.

ناظری گفت: برداشت باقلا تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد.

بهترین زمان کشت این محصول از ابتدای آبان تا اواسط آذر است.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • قبل از خرید بهتر است تفاوت تسمه با ورق فولادی را بدانید!
  • توزیع روزانه قارچ در سطح کشور به ۸۰۰ تن رسید
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟
  • تولید ۲۴ هزار تن توت فرنگی در بابلسر
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • کشت چغندر علوفه‌ای در مازندران تامین کننده خوراک دام کشور
  • پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان
  • تولید انبوه قطار ملی در ریل ماند/ مروری بر کارنامه قطار ایرانی
  • تولید انبوه قطار ملی در ریل ماند/مروری بر کارنامه قطار ایرانی