Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@10:51:31 GMT

عملکرد کارگروه‌های رصدخانه اجتماعی کووید-19

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۶۱۷۶۳

عملکرد کارگروه‌های رصدخانه اجتماعی کووید-19

مسئولان کارگروه های رصدخانه اجتماعی کووید 19، در جلسه‌ای با حضور رئیس و مسئول دبیرخانه این رصدخانه، از مراحل مختلف اجرای بیش از 10 پروژه تحقیقاتی توسط  اعضای کارگروه ها با همکاری گروه‌های آموزشی و مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گزارش دادند.

به گزارش ایسنا، این پروژه‌ها پیرامون «پیامدهای اجتماعی کووید 19 در جمعیت کودکان، سالمندان، بیماران خاص، کم‌توانان ذهنی و جسمی، و جمعیت‌های درگیر در کنترل و درمان کرونا مانند پرستاران و کادر درمان» تعریف شده و اجرای آن‌ها از طریق کارگروه‌های رصدخانه اجتماعی کووید 19 پیگیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر حمیدرضا خانکه، رئیس دانشگاه و رئیس رصدخانه اجتماعی کووید 19 طی سخنانی، از فعالیت رصدخانه، در تشکیل دبیرخانه، کارگروه‌ها و اجرای پروژه‌های اولویت‌دار آن مانند «نظرسنجی عمومی درباره واکسیناسیون» بلافاصله بعد از ابلاغ وزیر بهداشت در 28 اسفندماه 99، گفت.

وی همچنین به جنبه‌هایی از همکاری رصدخانه با استانداری تهران، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، وزارت کشور و دانشگاه های علوم پزشکی کشور اشاره کرد و افزود: خوشبختانه فعالیت های رصدخانه اجتماعی کووید 19، با نقشه راه به پیش می رود.

دکتر ستاره آمنه فروزان؛ عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و عضو رصدخانه اجتماعی کووید 19 در این جلسه، از تدوین پرسشنامه‌ای برای تعیین سنجه‌های مورد نظر در حوزه سلامت اجتماعی خبر داد و فرصت دو هفته ای برای تکمیل این پرسشنامه از سوی اعضای هیات علمی دانشگاه را اعلام کرد.

وی با اشاره به پروژه‌های در دست اقدام کارگروه‌های مختلف رصدخانه اجتماعی، از همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برای معرفی واحدهای پژوهشی خود، به عنوان همکاران، پایگاه‌ها و دیده‌بانان رصدخانه در سراسر کشور گفت.

فروزان همچنین بر تمرکز همه فعالیت ها بر "سلامت اجتماعی " تاکید کرد و افزود: هر چند که موضوعاتی مانند سلامت روان و توانبخشی، بسیار حائز اهمیت هستند، و تفکیک آنها از  موضوع " سلامت اجتماعی " در برخی از موارد نیز بسیار سخت است، اما با توجه به ماموریت اصلی رصدخانه اجتماعی کووید 19، و برای حفظ چارچوب و نظم در فعالیت ها، می بایست همه فعالیت های رصدخانه، بر " سلامت اجتماعی " در جمعیت های مختلف جامعه تمرکز داشته باشد.

در ادامه، دکتر مروئه وامقی، رئیس مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و مسئول کارگروه رفاه اجتماعی رصدخانه ضمن ارائه گزارش عملکرد این کارگروه طی یک ماه گذشته، صدور ابلاغ رسمی برای اعضای این کارگروه را اعلام کرد.

وی از بررسی پیامدهای اجتماعی موثر بر سلامت جمعیت عمومی کودکان، توسط این کارگروه گفت و به دو مطالعه دیگر مربوط به پیامدهای اجتماعی موثر بر سلامت در جمعیت های خاصی از کودکان اشاره کرد.

عناوین تحقیقاتی کارگروه مدافعان سلامت

دکتر مسعود فلاحی خشکناب، مدیر گروه آموزشی پرستاری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و مسئول کارگروه مدافعان سلامت رصدخانه نیز در این جلسه، عناوین تحقیقاتی این کار گروه را بیان داشت.

به گفته وی، "بررسی وضعیت سلامت روان پرستاران شاغل در بخش های کرونا، تجربیات زنده پرستاران شاغل در بخش های کرونا، بررسی مقایسه استرس شغلی، بررسی مقایسه ای فرسودگی شغلی و بررسی وضعیت اضطراب آشکار و پنهان در کارکنان شاغل و غیرشاغل در بخش های کرونا دانشگاه های علوم پزشکی تهران"، از جمله پروژه های تحقیقاتی کارگروه مدافعان سلامت رصدخانه اجتماعی کووید 19 است.

وی همچنین بر مشارکت همه اعضای هیات علمی دانشگاه در فعالیت های تحقیقاتی رصدخانه اجتماعی کووید 19 تاکید کرد.

همکاری با استانداری تهران برای رفع مشکلات بیماران خاص

 دکتر غنچه راهب، مدیر گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و مسئول کارگروه مددکاری اجتماعی رصدخانه ، طی سخنانی در این جلسه، از حضور خود و دبیر رصدخانه در شورای استانداری تهران گفت.

وی با اشاره به ارائه گزارشی از نتایج برگزاری همایش کشوری نقش مددکاران اجتماعی در کار با بیماران خاص و برنامه های رصدخانه در این خصوص، افزود: شورای استانداری تهران با استقبال از برنامه های رصدخانه اجتماعی کووید 19 در ارتباط با بیماران و گروه های آسیب پذیر، از کارگروه مددکاری اجتماعی رصدخانه برای حل مشکلات بیماران خاص، دعوت به همکاری کرد.

راهب در ادامه، برگزاری وبینارهای تخصصی از طریق کارگروه های مختلف و  استفاده از اطلاعات مربوط به انواع حمایت های اجتماعی در کشور را به اعضای هیات علمی عضو رصدخانه اجتماعی پیشنهاد داد.

وی همچنین با معرفی پایگاه اطلاع رسانی رفاه ایرانیان، به عنوان منبعی معتبر جهت کسب اطلاعات در زمینه سلامت اجتماعی، ارتباط مستمر و بهره گیری از ظرفیت های این پایگاه اطلاع رسانی را برای پیشبرد اهداف رصدخانه مثمرثمر دانست. 

در ادامه، دکتر مهرداد فرخی، مسئول دبیرخانه رصدخانه اجتماعی کووید 19 نیز از مباحث مطرح شده در شورای استانداری تهران و انتظارات اعضای این شورا از رصدخانه اجتماعی گفت.

وی افزود: شورای استانداری تهران برای حمایت بیشتر از بیماران خاص مصوباتی داشت و جهت اجرای آن نیز از اعضای رصدخانه اجتماعی کووید 19 دعوت به همکاری کرد.

دکتر احمد دلبری، رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و مسئول کارگروه سالمندی رصدخانه اجتماعی کووید 19 نیز از اجرای پروژه ملی مربوط به سلامت اجتماعی سالمندان در 31 استان کشور گفت که تحلیل داده ها و نتایج آن بزودی آماده می شود.

وی همچنین با اشاره به مشکلات تزریق واکسن سالمندانی که در منزل بستری هستند و امکان انتقال آنان به مراکز و پایگاه های مجری برنامه واکسیناسیون کرونا وجود ندارد، از رئیس رصدخانه اجتماعی کووید 19 خواست تا ساز و کاری برای این منظور اندیشیده شود.

همایش بین المللی سلامت اجتماعی با محوریت کووید 19

در ادامه، دکتر میرطاهر موسوی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و عضو رصدخانه اجتماعی کووید19، برگزاری یک همایش بین المللی در زمینه سلامت اجتماعی با مشارکت حداقل 20 انجمن علمی و 10 دانشگاه معتبر کشور را از سوی رصدخانه اجتماعی کووید 19 پیشنهاد داد و طرح نامه تهیه شده به انضمام 7 هدف مربوط به برگزاری آن را قرائت کرد.

موسوی همچنین به اجرای صدها فعالیت در حوزه سلامت اجتماعی از سوی گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی اشاره کرد و گفت: این حجم از فعالیت پژوهشی و آموزشی که از سال 1376 تا کنون توسط اعضای هیات علمی این دانشگاه انجام شده، و  تمام زوایای سلامت اجتماعی و تبعات آن را مورد بررسی قرار داده، در هیچ یک از دانشگاه های کشور، انجام نشده است.

وی برهمین اساس پیشنهاد داد: نسبت به جمع آوری و انتشار این فعالیت ها در یک مجموعه اقدام شود، چرا که این مستندات، ضمن آنکه می تواند برای فعالیت های آینده بویژه برنامه های رصدخانه اجتماعی، راهگشا باشد، می تواند برای دانشگاه، یک ظرفیت سازی ایجاد کرده و زمینه دریافت کرسی سلامت اجتماعی از یونسکو را فراهم کند.

در پایان این نشست نیز دکتر حمیدرضا خانکه رئیس رصدخانه اجتماعی کووید 19 در جمع بندی مباحث مطرح شده، بر مشارکت همه گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی با برنامه های رصدخانه تاکید کرد.

خانکه در پاسخ به پیشنهادی در خصوص یافتن ساز و کاری جهت اجرای برنامه واکسیناسیون کرونا برای سالمندان و گروه هایی از بیماران که در منزل بستری بوده و امکان انتقال آنان به پایگاه های مجری طرح واکسیناسیون وجود ندارد، گفت: کارگروه های سلامت اجتماعی سالمندان و مددکاری اجتماعی رصدخانه،  طرح نامه ای از چگونگی اجرای برنامه واکسیناسیون کرونا برای سالمندان، بیماران خاص و معلولانی که در خانه بستری هستند، تدوین کنند تا با ارائه آن به دکتر کولیوند مسئول طرح شهید سلیمانی، به اجرای این طرح برای گروه های آسیب پذیر کمک شود.

وی، تعیین سنجه های مورد نظر در حوزه سلامت اجتماعی را از سوی اعضای هیات علمی و در بازه زمانی  دو هفته، لازم دانست و بر بکارگیری ابزار مناسب جهت ارزیابی این سنجه ها تاکید کرد.

بنابر اعلام پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛ خانکه، سپس با توجه به نظر موافق اعضای شرکت کننده در مورد پیشنهادهای " پیگیری موضوع دریافت کرسی سلامت اجتماعی از یونسکو " و " برگزاری همایش بین المللی در حوزه سلامت اجتماعی "، این موارد را در دستور کار  رصدخانه اجتماعی کووید19 قرار داد.

وی همچنین برگزاری وبینارهای تخصصی توسط کارگروه های رصدخانه و جمع آوری اطلاعات مورد نیاز جهت فعالیت کارگروه ها را ضروری دانست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رصدخانه اجتماعی کووید ۱۹ دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی کروناویروس همه باهم علیه کرونا رصدخانه اجتماعی کووید 19 شورای استانداری تهران حوزه سلامت اجتماعی برنامه های رصدخانه اجتماعی کووید 19 هیات علمی دانشگاه اجتماعی رصدخانه مددکاری اجتماعی اعضای هیات علمی بیماران خاص کارگروه ها فعالیت ها پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۱۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، دبیر اجرایی سیزدهمین کنگره روانشناسی کودک و نوجوانان گفت: از ابتدای تولد، کودکان و شیرخواران لازم است تحت نظر مراکز خدمات جامع سلامت بهداشتی، ارزیابی رشد و تکامل دریافت نمایند تا در صورت بروز اولین فاکتور‌های نگران کننده، خانواده به کارشناسان متخصص در این حوزه ارجاع داده شوند.

دکتر فاطمه محرری با اشاره به اینکه ۴ تا ۷ اردیبهشت ماه سیزدهمین کنگره روانپزشکی کودک و نوجوان در شهر مشهد برگزار شد، افزود: برخی از کودکان رشد و تکامل طبیعی را ندارند، به موقع صحبت نمی‌کنند و راه نمی‌روند و توانمندی‌های ارتباطی و اجتماعی متناسب با سن ندارند لازم است برای این کودکان به سرعت مداخلات تشخیصی و درمانی انجام گیرد.

وی گفت: شناسایی و درمان به موقع این اختلالات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است برخی از کودکان از اولین مراحل رشد دچار نقص هستند و برخی در سنین بالاتر شاهد کاهش توانمندی تکاملی آنها هستیم که برای هر دو گروه باید درمان‌های مورد نیاز در نظر گرفته شود. 

دکتر محرری با اشاره به اینکه از جمله اختلالات عصبی تکاملی می‌توان به اختلال طیف اوتیسم و اختلال بیش فعالی و نقص توجه اشاره نمود تصریح کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد رشد بیماران طیف اوتیسم هستیم، علاوه براین براساس ارزیابی‌های صورت گرفته ۵ تا ۱۰ درصد کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه هستند و در شهر مشهد این امار به ۱۰ درصد می‌رسد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: کودکان دچار اختلال بیش فعالی عملکرد تحصیلی، شناختی، عاطفی و اجتماعی مناسبی ندارند، بدلیل توجه و تمرکز ناکافی افت عملکرد تحصیلی داشته، در روابط بین فردی کنترل تکانه ندارند و از صبر و حوصله کمی برخوردارند که این موضوع می‌تواند باعث نگرانی خانواده شود.

دکتر محرری با اشاره به اینکه اختلال اوتیسم بیشتر کودکان پسر را درگیر می‌کند، اما اگر کودک دختری به این اختلال دچار شود شدت بیماری اش بیش از پسران است، اظهار کرد: در این کودکان تماس چشمی، خنده اجتماعی و ارتباط کودک با والد کمرنگ است و از همان ابتدا والدین با این علائم هشدار دهنده روبرو می‌شوند، اما در برخی از کودکان بعد از دو سالگی کودک دچار افت عملکرد می‌شود.

وی با تاکید براینکه مهمترین علت مراجعه والدین به مراکز درمانی عدم گفتار کودک است این در حالی است که پس از بررسی‌های بیشتر تشخیص اوتیسم برای کودک گذاشته می‌شود و درمان‌های متناسب با شرایط کودک برای او در نظر گرفته می‌شود، اظهار کرد: کودکان طیف اوتیسم ضعف در حوزه‌های ارتباطی و اجتماعی داشته، علائق محدود و رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری دارند، بنابراین برای این کودکان درمان‌های مختلفی مانند گفتار درمانی، مشاوره و آموزش‌های ویژه، بازی درمانی، کار درمان ذهنی و حرکتی توصیه می‌شود.

دکتر محرری با بیان اینکه همکاران متخصص کودکان و نوزادان در حوزه اختلالات عصبی تکاملی مسلط هستند و اکثر خانواده‌ها در قدم اول با متخصص اطفال مشکل کودک را در میان می‌گذارند و در صورت لزوم به سایر کارشناسان ارجاع می‌شوند، ابراز کرد: در اختلالات خفیف شروع با دارو درمانی نیست، اما اگر در معاینه کودک شاهد اختلالاتی در خواب، پرخاشگری یا صدمه زدن به خود و دیگران باشیم، درمان‌های دارویی نیز برای کودک توصیه می‌گردد که هیچ گونه خطری برای سلامتی کودکان ندارند و اعتیاد آور نیست.

وی تاکید کرد: خانواده‌ها باید علائم هشدار دهنده را بشناسند و به موقع برای درمان مراجعه کنند تا از پیامد‌های نامناسب بعدی جلوگیری شود و کودک بتواند حضور موثری در اجتماع داشته باشد.

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • نخستین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی آغاز به کار کرد
  • تشکیل کارگروه‌ تخصصی مشترک بین دانشگاه آزاد و شورای شهر زرقان
  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود
  • تضمین سلامت و رضایتمندی مردم«معمولان» در حوزه آرد و نان
  • عملکرد دستگاه‌ها در اجرای اعتبارسنجی هماهنگ بانکی بررسی شد
  • بررسی عملکرد دستگاه‌های حاکمیتی در ارائه اطلاعات مورد نیاز پایگاه داده اعتباری
  • بررسی عملکرد دستگاه‌های حاکمیتی در ارائه اطلاعات مورد نیاز پایگاه داده اعتباری در کمیسیون اصل۹۰
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان