Web Analytics Made Easy - Statcounter

از یک سال پیش که روسیه تصمیم گرفت تا به طور جدی به فضای اینترنت کشورش و حاکمیت بر آن نظم بدهد، اقداماتی برای مهار غول‌های فناوری و شبکه‌های اجتماعی غربی با هشدار، جریمه و کاهش سرعت بارگذاری اینترنت انجام داده است.

 روسیه در راستای نظم بخشی به فضای اینترنت کشور خود و حاکمیت بر آن در حال بررسی و هشدار به شبکه‌های اجتماعی و ارائه دهندگان سرویس‌های اینترنتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته سازمان تنظیم مقررات روسیه، این اقدامات در راستای بخشی از فشار مسکو برای مهار غول‌های فناوری غربی و تقویت آنچه که «حاکمیت اینترنت» خود نامیده می‌شود، صورت می‌گیرد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه حدود یک سال پیش لایحه «حاکمیت اینترنت» را امضا کرد و طبق قانون جدید تهیه کنندگان خدمات اینترنت در روسیه نباید به سرور‌های خارجی متصل باشند.

روسیه اقداماتی برای مهار غول‌های فناوری و شبکه‌های اجتماعی غربی با هشدار، جریمه و کاهش سرعت بارگذاری اینترنت انجام داده است.

همچنین، از ابتدای فوریه ۲۰۲۱ قانونی در روسیه اجرا شد که شبکه‌های اجتماعی را ملزم می‌کند، به طور مستقل محتوای ممنوع را شناسایی و مسدود کنند.

شبکه‌های اجتماعی ملزم شده اند تا به سرعت دسترسی به چنین اطلاعات ممنوعه ایی را محدود کنند. اگر دسترسی به چنین محتوا‌هایی به صورت مستقل طی ۲۴ ساعت برای آن‌ها ممکن نبود، مدیریت شبکه اجتماعی باید، این اطلاعات را برای سازمان نظارت فدرال ارسال کند.


 جریمه ۲۵۹ دلاری توئیتر


در راستای این قانون، دادگاه عدالت صلح روسیه، توئیتر را به علت حذف نکردن محتوا‌های ممنوعه، در مجموع ۱۹ میلیون روبل (۲۵۹ هزار دلار) جریمه کرد.

به نوشته خبرگزاری تاس، سخنگوی این دادگاه گفت: «این دادگاه ۶ پرونده مربوط به توئیتر را مورد بررسی قرار داد و در نهایت این شرکت آمریکا در مجموع محکوم به پرداخت ۱۹ میلیون روبل جریمه شد.»

پیش از این نیز توئیتر ۸.۹ میلیون روبل (۱۲۱ هزار و ۲۰۰ دلار) جریمه شده بود.


 هشدار به توئیتر


اواخر اسفند ماه سال گذشته معاون خدمات فدرال نظارت بر ارتباطات، فناوری اطلاعات و رسانه‌های جمعی روسیه گفته بود اگر توئیتر اطلاعات ممنوعه را از این شبکه حذف نکند، مسکو، این شبکه اجتماعی را طی یک ماه مسدود خواهد کرد.

این سازمان، در ۱۰ مارس ۲۰۲۱ نیز به علت نقض قوانین روسیه توسط توئیتر، تدابیری اتخاذ کرد تا در ابتدا سرعت بارگذاری این شبکه اجتماعی در سراسر روسیه کاهش یابد.



این سازمان اعلام کرده بود اگر توئیتر همچنان الزامات قانونی روسیه را نادیده بگیرد، این اقدامات مطابق با مقررات ادامه خواهد یافت تا مطالب مربوط به تحریک خودکشی که کودکان را هدف قرار داده، پورنوگرافی کودکان و اطلاعات در مورد استفاده از مواد مخدر حذف شود.


 هشدار به گوگل و جریمه ۸۲ دلاری


همچنین در راستای این مقررات، سه شنبه گذشته نیز ناظر ارتباطات روسیه به گوگل تنها ۲۴ ساعت مهلت داد تا محتوا‌های ممنوعه را حذف کند و هشدار داد در غیر این صورت این شرکت جریمه شده و احتمالا با کاهش سرعت ترافیک در این کشور روبرو می‌شود.

یک روز پس از این هشدار، گوگل از سوی دادگاهی در مسکو به دلیل امتناع از حذف اطلاعات ممنوعه در دو پرونده جدا، ۸۲ هزار دلار جریمه شد.

پیش از این، به همین علت سرعت دسترسی به توئیتر در روسیه کاهش داده شده است.

به گفته یک مقام روس، ۲۰ تا ۳۰ درصد لینک‌هایی با محتوای ممنوعه شامل وب سایت‌های سازمان‌های تروریستی افراطی، یا سایت‌هایی با تصاویر پورنوگرافی کودکان و فروشگاه آنلاین مواد مخدر، از نتایج جستجوی گوگل در روسیه حذف نمی‌شوند.

دانشجو/

برچسب ها: روسیه ، اینترنت ، شبکه های اجتماعی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000OLb

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: روسیه اینترنت شبکه های اجتماعی شبکه های اجتماعی غول های فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۲۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات ویژه پلیس فتا علیه فروشندگان و تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی

رئیس پلیس فتای فراجا از آغاز طرح عملیاتی این پلیس برای برخورد با تبلیغ کنندگان فروش سلاح و مهمات و ترویج‌کنندگان خشونت در فضای مجازی در سال‌جاری خبرداد.

به گزارش ایسنا، سردار وحید مجید دراین‌باره گفت: همزمان با آغاز سال ۱۴۰۳ و در راستای پاکسازی و ارتقاء امنیت فضای مجازی دو طرح عملیاتی ویژه پلیس فتا علیه تبلیغ کنندگان و فروشندگان سلاح، مهمات و اقلام ممنوعه و همچنین مقابله با پدیده ترویج خشونت و اراذل و اوباش در فضای سایبر در حال اجرا است.

وی ادامه داد: در این راستا  ۳۴ کارگروه ویژه عملیاتی و اطلاعاتی در خصوص  رصد تارنماهای مجرمانه و شناسایی مجرمان این دو حوزه که همواره پاکسازی و امنیت آن مورد درخواست هموطنان است ، شروع به اجرای طرح کردند. بر اساس تجزیه، تحلیل و رصدهای صورت گرفته در فضای مجازی بیش از ۹۰ درصد تبلیغات فروش و واگذاری سلاح ، مهمات ، افشانه و شوکر الکتریکی صرفا یک ترفند کلاهبردارانه از سوی مجرمان سایبری برای کلاهبرداری مالی از متقاضیان محسوب می‌شود و در حقیقت این افراد کلاهبردار هیچگونه اقلامی نظیر سلاح، مهمات و ... را به درخواست کنندگان واگذار نخواهند کرد.

رئیس پلیس فتای فراجا با تاکید بر عزم جدی پلیس فتا در برخورد با این دو پدیده مخل امنیت و آرامش در فضای مجازی ؛ از کاربران خواست تا ضمن مشارکت با پلیس فتا در پاکسازی فضای مجازی در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را به پلیس فتا گزارش کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • اجرای عمليات پليس فتا عليه فروشندگان سلاح در اینترنت
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات
  • اجرای طرح برخورد با فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی
  • عملیات ویژه پلیس علیه فروشندگان سلاح و مهمات
  • عملیات ویژه پلیس علیه فروشندگان سلاح و مهمات در فضای مجازی
  • عملیات ویژه پلیس فتا علیه فروشندگان و تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی