Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-01@12:52:24 GMT

روحانی با فرهنگ بیگانه و به هنر بی‌علاقه بود

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۶۴۵۷۹

روحانی با فرهنگ بیگانه و به هنر بی‌علاقه بود

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، رضا مهدوی منتقد موسیقی، موسیقیدان و نوازنده با برنامه «گفت‌وگوی فرهنگی» در مورد عملکرد دولت در حوزه موسیقی مصاحبه کرد.

وی در مورد نقش دولت‌ها در حوزه موسیقی، فرهنگ را از نیازهای اصلی مردم خواند و گفت: ایران کشوری فرهنگی است و کسانی که رئیس جمهور می‌شوند و در این حوزه مسئولیتی می‌گیرند، باید ذات فرهنگی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدوی ضمن اشاره به صحبت‌های رئیس جمهور وقت که در ابتدا موجب اقبال جامعه موسیقی شد، تصریح کرد: این اقبال به‌زودی از میان رفت و تا امروز که مشخص شده است این دولت در عرصه فرهنگ هرگز نتوانست چنین کاری بکند.

این موسیقیدان از شدت بی‌برنامگی در این دولت یاد کرد و افزود: کمترین انتظار اهالی موسیقی این بود که حداقل، مقام اول اجرایی کشور یک بار روی صندلی کنسرت‌های موسیقی بنشیند در حالی که آقای رئیس جمهور هرگز به اجرای موسیقی سر نزد و این نشان از بیگانگی رئیس جمهور با فرهنگ و بی‌علاقگی به هنر بود.

وی با بیان اینکه جشنواره موسیقی فجر در این دولت نه‌تنها از شاکله دولت خارج نشد که دولتی‌تر شد، تصریح کرد: با وجود توصیه رهبری مبنی بر جوان‌گرایی، باز هم شاهد مدیران قدیمی و چندشغله در این حوزه هستیم.

مهدوی با ابراز اینکه غوطه‌وری در بی‌فرهنگی سرخوردگی به‌بار می‌آورد، تصریح کرد: سیاست‌گذاری برای موسیقی کشور یک اصل و سیاست‌گذاری برای موسیقیدان لازم است. سرود که یکی از معیارهای اصلی و گونه‌های بسیار مهم موسیقی در هر کشور است، امروزه برگرفته از موسیقی عرب‌ها و ترک‌ها و تبدیل به موسیقی‌های پاپ شده است.

این منتقد موسیقی در رادیو گفت‌وگو ضمن گلایه از نبود سیاست فرهنگی برون‌مرزی، تأکید کرد: ایران هنرهای متنوعی دارد و هر کدام از این هنرها هم هنرمندان بسیاری دارند، اما برای ملاقات با سران فرهنگی کشور از آنها دعوتی به‌عمل نیامده است و همه نگاه‌ها معطوف به سینماست.

وی ادامه داد: این دولت در حوزه موسیقی نمره قابل قبولی نمی‌گیرد چرا که در دولت تدبیر و امید، تدبیری برای موسیقی کلان و سیاست موسیقی وجود نداشت و محور بر اساس 40 سال قبل بوده است.

مهدوی ضمن توصیه به دولت جدید مبنی بر اقتصادی نشدن مدیریت آنها در حوزه موسیقی گفت: پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا برای هنر و موسیقی‌های فاخر هزینه می‌کنند در حالی که در ایران با نگاه پول درآوردن از موسیقی و هنر، آسیب‌های جدی به آن وارد شده است.

انتهای پیام/

صفیه رجایی هرندی کد خبر: 1097382 برچسب‌ها اخبار روز

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اخبار روز حوزه موسیقی رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۴۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است

به گزارش «تابناک»، بیژن نوباوه وطن -نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- در گفت‌وگو با ایسنا درباره اعتبارات فرهنگی گفت: کشور از سال‌های اول انقلاب در بودجه‌نویسی نگاه بایسته‌ای به حوزه فرهنگ نداشته است. مسئله روز از جمله اقتصاد بر حوزه فرهنگی سایه انداخته و باعث شده بودجه فرهنگی تقریباً نصف شاخص بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: متوسط بودجه فرهنگی در دنیا هفت درصد است که این بودجه در کشور آمریکا هفت درصد به صورت آشکار و ۱۱ درصد به‌صورت پنهان است، اما در کشور ما در گذشته سه درصد و اکنون ۵/۲ درصد است؛ این نشان از نقص بسیاری جدی بودجه‌نویسی حوزه فرهنگ در کشور دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بی‌توجهی به بودجه فرهنگی را خطری برای فرهنگ کشور تلقی کرد و گفت: تقریباً همه دولت‌ها نسبت به بودجه فرهنگی کشور کم‌توجهی دارند و اساساً بودجه فرهنگی کفاف نیازهای توسعه فرهنگی کشور را نمی‌دهد؛ با ادامه این روند ما در حوزه فرهنگ و هنر و دین دچار مشکل خواهیم شد.

تخصیص یک درصد از بودجه شرکت‌های دولتی برای ارتقای فرهنگی کشور / دستگاه‌های فرهنگی سازماندهی مجدد می‌خواهند 

نوباوه بیان کرد: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهادها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی تاکید کرد: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه‌ بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در عین حال خاطرنشان کرد: همه‌ مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهادها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

امیدواری برای افزایش عملیاتی ۲۵ درصد سهم فرهنگ در بودجه و انتقاد از موازی‌کاری

نوباوه وطن بودجه فرهنگی ۱۴۰۳ را امیدوارکننده دانست و گفت: با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، امید داریم که بتوانیم افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ در بودجه را عملیاتی کنیم و شاهد ارتقای وضعیت فرهنگی کشور باشیم.

وی در پایان مسئله موازی‌کاری در هزینه‌کرد بودجه فرهنگی را یک مشکل بزرگ در کشور دانست و اظهار کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

دیگر خبرها

  • باید از هر فرصتی برای بیان حقایق استفاده کنیم
  • انتصاب عاطفه خادمی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد