Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عبدالناصر همتی شامگاه شنبه (هشتم خرداد) با حضور در کلاب هاوس با تاکید بر اینکه جایگاه اقتصادی که داریم در شان این مردم عزیز نیست، اظهار کرد:  من به این دلیل وارد شدم چون فکر می کنم طی سه دهه گذشته که مشکلاتمان زیاد شده سیاست بر اقتصاد سوار بوده تلاش من بر عکس این است. من فکر می کنم یک رییس جمهور اقتصاددان می تواند راهگشا باشد و با بینش اقتصادی اش قدم های جدی بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهم اظهارات عبدالناصر همتی را به نقل از ایسنا  و انتخاب می‌خوانید؛

* من یک اقتصاددان هستم. من به اقتصاد دولتی اعتقادی ندارم، من معتقد هستم دولتی باید باشد که کالای عمومی را تهیه کند. دولت باید نقشش سرمایه گزاری در زیر ساخت‌ها باشد. طرفدار کوچک کردن دولت هستم. اینکه تعدیل را چه قدر قبول دارم این است که با عجله ایجاد شد و تورم سنگینی به کشور وارد کرد. باید با برنامه اجرا می شد.

*( با اشاره به موضوع خصوصی‌سازی) در مورد خصوصی سازی معتقد هستم باید این امر انجام بگیرد. در فعالیت هایی که جنبه بخش خصوصی دارد کار باید دست خصوصی ها باشد. ما نباید در این میان موجب رانت برای عده‌ای شویم. کسانی که بنگاه‌ها را خریداری می کنند باید برنامه داشته باشند که چه می خواهند بکند. اگر واگذاری ها شفاف باشد این کار باید ادامه پیدا کند. FATF از ملزومات اداره کشور است اما متاسفانه در ایران در گردنه سیاسی قرار گرفته است. من یک بار گفتم بیشترین نظر را در این زمینه باید رئیس بانک مرکزی بدهند. اما من کمترین نظر را داشتم. این ایده که اف ای تی اف را بپذیریم دیگر تحریم ها را نمی توانیم دور بزنیم کاملا غلط است. نزدیک ۲۰۰ نهاد و کشور عضو هستند اما ما و یک کشور دیگر فقط می فهمیم و عضو نیستیم؟

*همیشه تیم اقتصادی ما در دولت ناهماهنگ بوده چون رئیس جمهور اقتصادی نبوده است، تصمیم گیر اصلی کسی است که باید اقتصاد را تجزیه و تحلیل کند. من فقط متمرکز بر اقتصاد نیستم. برنامه ها و دیدگاه های سیاسی خودم را هم می گویم. در سه دهه گذشته ما شاهد تورمی با میانگین ۲۰ درصد بودیم. همه این ها باعث شد سطح جامعه بالاتر برود. اولویت دولت باید به طور جدی اقتصاد باشد. مردم در تنگنا هستند. باید این مشکلات را حل کنیم. برنامه سیاسی داریم. حتما دولت سیاسی است اما اولویت کارش اقتصادی است. من قبلا و الان  تاسف خودم را از عدم صلاحیت برخی از دوستانمان اعلام می کنم. من گفتم رقیب من کاندیدهای دیگر نیست، قهر مردم است. امیدوارم قهر مردم با انتخابات شکسته شود.

*سیاست من در بازار ارز مشخص است. یکی از افتخارات من این است که سیاست ارزپاشی را متوقف کردم. خیلی از افراد فکر می کنند بانک مرکزی، قیمت ارز را بالا برده است اما اصلا این طور نیست. ارزش پول ملی باید تقویت شود اما نه با پول پاشی چرا که کاری کوتاه مدت است، در شرایط بسیار سختی که داشتیم و در طی این سال ها چیزی حدود ۱ میلیارد دلار خرید از بازار ارز بوده است. روشی است که به ثبات قیمت ارز کمک می کند. من هنوز رئیس کل بانک مرکزی هستم و آقای رئیس جمهور دستوری برای کاهش دستوری قیمت ارز ندادند، من در فروردین ۹۹ هیچ نامه ای به رهبری در رابطه با بورس ننوشتم و این خبر را تکذیب می کنم.

*(در رابطه با ضرورت اصلاح ضریب جینی در اقتصاد کشور) فوری ترین کاری که در دولت آینده می کنم این است که قدرت خرید مردم را اصلاح می کنم، اصلاح این موضوع با کارت‌های اعتباری و افزایش قدرت خرید است و در دولت بعدی وضعیت آنان را به حالت عالی بر می گردانیم.

* تعامل مهم‌ترین شعار من است، در خانواده، در بین نهادهای مختلف جامعه، در بستر قوا و در بین خودمان با کشورهای دیگر مشکل تعامل داریم. تحریم‌ها باید حل شود و این امر حتما با تعامل در داخل و راهبردهای رهبری حل می شود. ما حتما باید روابط قوی با شرق و غرب داشته باشیم. مردم باید چیزی از توسعه دریافت کنند. اگر همیشه در تقابل باشیم مشکلات مردم حل نمی شود. ما الان نمی توانیم پول خودمان را وارد کشور کنیم. مگر می شود بدون FATF کاری کنیم؟ خبرهایی که دارم با مذاکراتی که می شود احتمالش زیاد است که این مشکل حل شود اما اگر اتقاقی در مذاکرات نیافتد، حتما در دولت بنده این مشکلات حل می شود.

* اصلاح‌طلبان و بخشی از دولت که دغدغه مشکلات مردم را دارد قاعدتا می آید تا مشکلات مردم را حل کند. من در یک رقابت ناعادلانه ۵ به ۱ وارد انتخابات شدم.

*من وارد رقابت پنج به یک شده ام، 

*ظریف وطن پرست و هوشمند است. 

*مگر fatf چیست که نمی گذارند تصویب شد، دو سال معطل کرده اند؛ دیگه دارم خفه می شوم از دست اینها؛ همین آقایانند که بانی وضع موجودند.

*بانی وضع موجود کسانی هستند که مدعی دولت سایه هستند، اینها و نهادهای دیگر در وضعیت امروز کشور شریک هستند، معطل کردن FATF اگر آسیب به کشور نیست پس چیست؟

*دستوری برای ارزپاشی نداشتیم. بانک مرکزی علت کاهش ارزش پول ملی نیست.

*یکی از افتخارات من این است که سیاست ارزپاشی را متوقف کردم. 

*درست نیست که می‌گویند بانک مرکزی خودش قیمت را بالا برده؛ باید ارزش پول ملی تقویت شود، ولی نه با پمپاژ پول و ارز پاشی.

*افتخار می‌کنم در این شرایط بسیار سخت دو سال گذشته هیچ گاه به خزانه دست نزدیم.

*روحانی به من دستور نداده که ارزپاشی کنم تا قیمت ارز در پایان دولت او پایین بیاید.

*مگر بورس، مایکروفر است که برخی مدعی اند سه روزه مشکلش را حل می کنند؟

*رئیس جمهور گفتند اگر می خواهید در انتخابات بمانید نمی توانید رئیس بانک مرکزی بمانید. البته من گفتم که فعالیت های انتخاباتی تاثیری ندارد ولی شما صاحب اختیار هستید. البته شنیده ام با برخی اقتصاددان ها هم صحبت کرده اند برای جانشینی.

*این که هر واحد تولیدی تعطیل شده برویم به زور آن را بازگشایی کنیم درست نیست باید دقیق و علمی بررسی کنیم و ببینیم مشکل ان چه بوده تا مشکل را حل کنیم. این روش ها و این کارهای نمایشی درست نیست و من آن را قبول ندارم.

*ما نباید متوسل به کارهای پوپولیستی بشویم. برخی کاندیداها می گویند می خواهیم ۴۵۰ هزارتومان یارانه بدهیم یا می گویند می خواهیم به هر زوج ۵۰۰ میلیون وام بدهیم. از کدام منابع؟ می گویند می خواهند فلان قدر یارانه بدهند؛ من هم از خدام است، فقط بگویند از کجا می خواهید این پول ها را بیاورید؟ بارهای تورمی آن را به روی دوش مردم خواهید گذاشت.

*من اعلام کرده ام ۵۰ درصد کابینه من جوانان و زنان خواهند بود و حداقل ۳۰ درصد مناصب و کارکنان دولت باید زنان باشند.

*فضای مجازی فضای کسب و کار مردم است؛ مگر می توان این را بست؟ این فضا را باید حفظ کنیم و آن را تقویت کنیم، بازی با فضای مجازی بازی با کسب و کار و زندگی و تجارت مردم است 

*در دوران کرونا سبک زندگی مردم تغییر کرده و کسب و کار از طریق فضای مجازی در این دوران شکوفا شد؛ مگر می شود این فضا را بست؟ من از آقای جهرمی ممنونم که برای حفظ و توسعه این فضا تلاش و مقاومت کرده است.

*مردم بیایند در صحنه و رای بدهند و من قول می دهم که محکم خواهم ایستاد و از حقوق مردم دفاع خواهم کرد. شرایط کشور این گونه باقی نمی ماند. قبلا هم گفته ام وزیر زن خواهم داشت و بیش از یکی دو وزیر زن خواهم داشت. من در جایگاه هایی که تا به حال داشته ام مدیر کل های زن انتخاب کرده ام و بسیار توانمند بوده اند و حتما از زنان استفاده خواهم کرد.

۲۷۲۱۹

کد خبر 1520108

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: عبدالناصر همتی انتخابات ۱۴۰۰ بانک مرکزی قیمت ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۶۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزرات نیرو، علی اکبر محرابیان" در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور با تبریک روز معلم به جامعه فرهنگیان و نیز تبریک روز کارگر به جامعه کارگری به خصوص کارگران صنعت آب و برق کشور، گفت: بار اصلی وظایف صنعت برق کشور بر عهده بخش نیروگاهی است و بر همین اساس لازم بود در قالب همایشی سراسری آخرین اقدامات و برنامه‌های تولید برق نیروگاهی مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.

وی در ادامه به توسعه سریع کشور در طول دهه‌های گذشته اشاره کرد و افزود: در دهه‌های گذشته با توجه به رشد خوب کشور در بخش‌های مختلف به ویژه بخش صنعت، تقاضا برای مصرف برق به شدت افزایش یافت و همین روند توسعه‌ای باعث شد میان تولید و مصرف برق کشور فاصله معناداری ایجاد شود.

محرابیان اضافه کرد: اقتصاد کشور به صورت کلی بر پایه انرژی طرح‌ریزی شده است و در دهه‌های گذشته صنایع انرژی‌بر فراوانی مانند سیمان، آلومینیوم، فولاد، مس و در کنار آن بخش خانگی و تجاری رشد قابل توجهی داشتند که نتیجه همه این اتفاقات افزایش بسیار زیاد نیاز مصرف برق در کشور بود.

وزیر نیرو با اشاره به روندهای متفاوت افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی برق کشور در دولت‌های گذشته بیان کرد: در دولت‌های هفتم و هشتم ۶۰ درصد، در دولت‌های نهم و دهم ۶۸ درصد و در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تنها ۲۳ درصد به ظرفیت تولید برق کشور نسبت به ابتدای هر دولت افزوده شد.

وی با بیان اینکه عملکرد ضعیف دولت گذشته در توسعه ظرفیت نیروگاهی سبب شد تا دولت سیزدهم در ابتدای شروع به کار خود با ناترازی زیادی در صنعت برق رو به رو باشد، اظهار داشت: در ابتدای فعالیت باید دو اقدام اساسی یعنی جبران ناترازی پیش آمده و مدیریت بار مصرف برق را در دستور کار قرار می‌گرفت.

افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود با اشاره به برنامه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی گفت: با اتکا به توان داخلی و ظرفیت نیروگاهی کشور از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۸۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است که برای تحقق این مهم از اقدامات متفاوتی مانند ارتقای بازدهی نیروگاه‌ها، احداث نیروگاه جدید در بخش‌های تجدیدپذیر، حرارتی و برقابی استفاده شد.

وی با بیان اینکه اینکه در کنار اقدام برای افزایش ظرفیت تولید برق، در بخش مصرف نیز اقدامات گسترده‌ای در دستور کار قرار گرفت، توضیح داد: سیاست وزارت نیرو تأمین برق برای همه بخش‌ها مبتنی بر نظام مصرف است و در همین راستا در دولت سیزدهم تلاش بر این است تا صنعت برق به صورت اقتصادی اداره شود.

محرابیان با تاکید بر اینکه در دو سال گذشته برق مورد نیاز بخش خانگی به صورت ۱۰۰ درصد تأمین شد، افزود: در بخش صنعت نیز در ۴ ماهه گرم سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰، بیست و پنج درصد انرژی برق بیشتری برای این بخش تأمین شد و در همین بازه زمانی برای اولین بار میزان تأمین برق صنایع از بخش خانگی پیشی گرفت.

مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است

وزیر نیرو رابطه اضافه کرد: تأمین برق کافی برای بخش‌های مختلف در تابستان سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰ در حالی رقم خورد که در تابستان ۱۴۰۰ خاموشی‌های گسترده در کشور اتفاق افتاد و نیز تابستان سال گذشته بر اساس منابع معتبر جهانی گرم‌ترین سال کره زمین در طول تاریخ معرفی شد.

محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است، بیان کرد: در طول دهه‌های گذشته حلقه‌های مصرفی انرژی با سرمایه‌گذاری‌های ویژه رشد زیادی پیدا کرده‌اند، اما در این بین در بخش نیروگاهی کشور که در واقع محرک بخش‌های مختلف صنعت است، سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر لزوم اصلاح اقتصاد صنعت برق با هدف رفع ناترازی‌ها گفت: سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاهی باید به شیوه‌ای دنبال شود که فعالیت در این عرصه برای بخش خصوصی از جذابیت کافی برخوردار باشد.

محرابیان توضیح داد: نیروگاه‌های بخش خصوصی که در دو سال گذشته مجوز گرفته‌اند بر اساس قوانین جدید فعالیت خود را پیگیری می‌کنند و با توجه به نرخ‌های جذابی که مبتنی بر قانون برای مصرف بیش از الگوی بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است، نیروگاه‌ها می‌توانند برخلاف گذشته در این صنعت کسب سود داشته باشند.

وی همچنین به آغاز معاملات بورس انرژی با حضور شرکت‌های توزیع برق اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نیروگاه‌ها می‌توانند با عرضه برق تولیدی خود در بورس به شرکت‌های توزیع و مشترکان بالای یک مگاوات، پول حاصل از فروش را به صورت نقدی دریافت کنند.

عرضه مستقیم برق نیروگاه‌ها به مصرف کنندگان از طریق بورس انرژی

وزیر نیرو با اعلام این خبر که به زودی در بورس انرژی ساز و کار جدیدی برای عرضه مستقیم برق نیروگاه‌ها به مصرف کنندگان از طریق بورس انرژی نیز ایجاد خواهد شد، گفت: تمام تلاش ما این است که با جذاب کردن اقتصاد صنعت برق، ساز و کاری ایجاد کنیم تا نیروگاه‌ها به صورت نقدی انرژی برق تولید شده خود را به مشترکان بفروشند و درآمد حاصل از آن را صرف توسعه فعالیت‌های خود کنند.

محرابیان با اشاره به تجربه موفق عرضه برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس گفت: اجرای موفق تابلوی سبز بورس که سبب شد فعالیت نیروگاهی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر برای بخش خصوصی جذاب و اقتصادی شود، اثبات می‌کند که عرضه برق نیروگاه‌های حرارتی نیز در بورس انرژی می‌تواند به افزایش جذابیت فعالیت بخش خصوصی در این بخش و حل مشکل نقدینگی این صنعت کمک کند.

وی در ارتباط با برنامه‌های جامع وزارت نیرو برای افزایش مشارکت مشترکان بخش خانگی در مدیریت بار مصرف برق نیز گفت: با یک روش هوشمندانه و با اختصاص پاداش صرفه‌جویی به مشترکان میزان مصرف برق بخش خانگی به شکل معناداری نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافت و در واقع انرژی برق به جای استفاده نادرست در بخش غیر مولد در بخش مولد مورد استفاده قرار گرفت.

وزیر نیرو با تاکید بر مدیریت مصرف بخش خانگی با روش‌های هوشمند و خلاقانه اضافه کرد: با اینکه در بسیاری از کشورهای اروپایی با هدف کاهش مصرف برق، تعرفه‌ها تا ۷۰ سنت افزایش یافت، سیاست دولت سیزدهم در این حوزه افزایش حداکثری مشارکت مشترکان در صرفه‌جویی با اجرای طرح‌های متنوع مدیریت مصرف بود.

اجرای ۱۸۰ برنامه راهبردی برای عبور موفق از اوج بار سال ۱۴۰۳

محرابیان با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق ۱۰۰ اقدام، برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق، سال گذشته ۱۴۰ اقدام و برای سال جاری نیز ۱۸۰ اقدام در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: در سال جاری علاوه بر تکرار پاداش صرفه‌جویی سال گذشته برای مشترکان کم مصرف، همچنین در قالب یک کمپین جامع و با هدف مشارکت حداکثری مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق، تعداد ۸۰ میلیون جایزه ویژه برای مشترکان در نظر گرفته شده است که شامل مواردی مانند ۶۰۰ دستگاه خودرو، ده‌ها هزار لوازم خانگی کم مصرف، ده‌ها هزار دستگاه‌های هوشمند و… است.

وی با تاکید بر اینکه منظور از مشارکت مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق به هیچ وجه به معنای کاهش سطح رفاه مردم نیست، گفت: مشترکان می‌توانند با خاموش کردن لوازم پرمصرف و مازاد خود مانند کولرهای گازی اضافی در مناطق گرمسیری در لیست مشترکان کم مصرف قرار بگیرند و مشمول جوایز ارزنده کمپین سال جاری شوند.

کد خبر 6094656 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • ادعای علیرضا بیگی از مخالفت احمدی نژاد با گشت ارشاد
  • کنایه سنگین همتی به دولت رئیسی
  • همتی: دولت ۶۰۰ هزار میلیارد پول چاپ کرده | از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰ بیشتر!
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • شوک به آبی‌های پایتخت، فرار ۸۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومانی مالیاتی و تنها امید بایدن
  • شوک به آبی‌های پایتخت، تنها امید بایدن و فرار ۸۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومانی مالیاتی
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند