Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان لرستان به دلیل کاهش شدید میزان بارندگی‌ها، با مشکل تنش آبی و خشکسالی مواجه شده و این مسئله معیشت کشاورزان را تحت تاثیر قرار داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، ایران در رتبه بندی مؤسسه منابع جهانی در جایگاه چهارم تنش آبی دنیا قرار گرفته و بررسی‌ها نشان می‌دهد که به دلیل کاهش میزان بارندگی‌ها طی سال‌های اخیر، این تنش در فصل تابستان بیش از پیش نمایان می‌شود و معیشت مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برخی مناطق ایران با اینکه در فصول بارندگی، ذخیره آبی مطلوبی دارند، اما در تابستان گرفتار تنش آبی می‌شوند و از این بابت آسیب‌هایی جدی متحمل می‌شوند و این آسیب‌ها بیش از همه، معیشت کشاورزان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.


کشاورزان نگرانند!

یکی از این مناطق که مدتی است با مسئله تنش آبی مواجه شده، لرستان است که حدود ۱۹۰ هزار هکتار از ۷۸۰ هزار هکتار زمین زراعی این استان، آبی و نزدیک به ۶۰۰ هزار هکتار از این اراضی دیمی هستند و ۴۴ هزار هکتار از زمین‌های آبی آن به باغبانی اختصاص دارند از این رو، مسئله تنش آبی در لرستان خسارات بسیاری به کشاورزان وارد خواهد کرد و بهتر است هر چه زودتر چاره‌ای برای آن اندیشیده شود.

 


شواهد حاکی از این است که تنش آبی و خشکسالی که در پی کاهش بارندگی‌ها در استان لرستان رخ داده، نارضایتی کشاورزان از وضعیت موجود را به دنبال داشته چرا که آبدهی رودخانه‌های این منطقه هم به شدت کاهش پیدا کرده است. احمد گودرزی، معاون شرکت آب منطقه‌ای لرستان نیز چندی پیش درباره کاهش آبدهی رودخانه‌های لرستان در سال جاری اظهار کرد: میزان آبدهی رودخانه «کشکان» و در محل ایستگاه آب سنجی پلدختر، حدود ۳۳ درصد کاهش یافته و آبدهی رودخانه «مادیان رود» نیز بیش از ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است.


معاون شرکت آب منطقه‌ای لرستان ابراز کرد: عمده آبگیری سد‌های استان در ماه‌های فروردین و اردیبهشت است با این حال، ۷.۶۹ متر مکعب در ثانیه مجموع ورودی شش سد استان (شامل مروک، ایوشان، تنگ هاله، خان آباد، کزنار و حوضیان) بوده و ۰.۳ متر مکعب بر ثانیه خروجی آن‌ها است. با توجه به کاهش بارندگی‌های سال آبی جاری، قطعاً پیش بینی می‌شود در فصول گرم سال (تیر و مرداد) شاهد افت آبدهی رودخانه‌های استان باشیم.


خشکسالی؛ اصلی‌ترین چالش کشاورزان لرستان

از سویی طبق اعلام شرکت آب و فاضلاب لرستان، در این استان از منابع آب پایدار برای آب شرب استفاده نمی‌شود و هیچکدام از شهر‌های لرستان از چنین امکانی برخوردار نیستند و سیاست‌های این شرکت برای تأمین آب پایدار، تاکنون محقق نشده است. این در حالی است که در سال زراعی جاری، میزان بارش‌ها به نسبت سال گذشته، ۴۰ درصد کاهش داشته است از این رو، تنش آبی و خشکسالی به اصلی‌ترین چالش کشاورزان لرستان تبدیل شده است.

 


مطابق گفته‌های غلامعلی فتحی، معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان، خشکسالی امسال لرستان طی ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده و این پدیده به زیر بخش‌های مختلف زراعت، باغبانی، دام، شیلات و مراتع استان چهار هزار میلیارد تومان خسارت وارد کرده است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان: خشکسالی امسال استان لرستان طی ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده است.
کاهش ۵۰ درصدی تولید و خرید گندم در لرستان!

ناگفته نماند که، طبق اعلام هواشناسی لرستان میانگین بارندگی سال زراعی جاری ۲۷۰ میلی متر بوده و میزان بارش‌ها در فروردین ماه نسبت به سال گذشته حدود ۹۷ درصد کاهش داشته و این بارش‌ها در اردیبهشت ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۰ درصد کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس، کشاورزان و به ویژه گندمکاران استان لرستان در سال زراعی جاری، شرایط سختی را در پیش دارند. حجت اله بیرانوند، مدیرکل غله و بازرگانی استان لرستان هم اردیبهشت ماه سال جاری در این باره بیان کرد: با توجه به اینکه عمده اراضی استان دیم است کاهش ۴۰ درصدی بارندگی منجر به کاهش ۵۰ درصدی تولید و خرید گندم در مقایسه با سال گذشته در استان می‌شود در همین راستا پیش بینی می‌شود امسال ۱۵۰ هزار تن و در بهترین شرایط ۲۰۰ هزار تن در استان خرید تضمینی گندم انجام شود.

مدیرکل غله و بازرگانی لرستان: با توجه به اینکه عمده اراضی استان دیم است کاهش ۴۰ درصدی بارندگی منجر به کاهش ۵۰ درصدی تولید و خرید گندم در مقایسه با سال گذشته در لرستان می‌شود.


مدیرکل غله و بازرگانی لرستان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مشکل خشکسالی و کاهش تولید گندم در بسیاری از استان‌های گندم خیز وجود دارد به طور یقین دولت متناسب با نیاز کشور که ۱۱ و نیم میلیون تن گندم است پیش بینی‌های لازم جهت واردات گندم در نظر گرفته می‌شود و وضعیت نگران کننده نیست. در لرستان نیز با توجه به شرایط آب و هوایی امسال به طور یقین در حوزه تامین گندم در استان با مشکلاتی مواجه می‌شویم و باید از سایر استان‌ها بر اساس استاندارد‌های لازم گندم وارد کنیم.


باغات لرستان در معرض خطر بی آبی

تنش آبی لرستان موضوعی جدی و غیرقابل انکار است و ادامه این روند حتی باغات لرستان را هم در معرض خطر بی آبی و نابودی قرار داده و نیازمند رسیدگی جدی مسئولان مربوطه است. از طرفی لازم است که مردم و کشاورزان هم در مصرف آب صرفه جویی کنند و تا جای ممکن از هدر رفت آب در مصارف شخصی و کشاورزی جلوگیری کنند تا این بحران را به صورت مدیریت شده و با همراهی و همکاری مسئولان از سر بگذرانند.

 


هشت شهر لرستان با تنش آبی مواجه هستند!

لازم به ذکر است که، حمیدرضا کرموند مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان ششم خردادماه سال جاری در مورد تنش آبی لرستان اظهار کرد: با توجه به اینکه عمده مصرف آب در دنیا و کشور در بحث کشاورزی بوده، اما مصرف آب شرب با توجه به منابع تامین آن مورد اهمیت است. در لرستان هم با توجه به اینکه از نعمت سد‌ها برای تامین آب شرب پایدار شهر‌ها و روستا‌ها محروم بوده ایم امسال در هشت شهر استان با تنش آبی مواجه هستیم و لزوم مصرف بهینه و صرفه جویی بیش از پیش احساس می‌شود.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان یادآور شد: در بحث تخصیص اعتبارات به دلیل اینکه میانگین بارش‌ها در لرستان از برخی استان‌ها بیشتر است، اعتبارات کمتری نسبت به سایر استان‌ها به لرستان تخصیص داده می‌شد، اما با پیگیری‌های صورت گرفته و ارائه ادله مبنی بر عدم وجود سد‌ها و منابع آب پایدار و وجود تنش آبی در استان توانستیم اعتبارات خوبی را در این بخش جذب کنیم.

 


با این وجود، امیدواریم هر چه سریع‌تر مسئله تنش آبی لرستان از سوی مسئولان کنترل و از خشکسالی و هدر رفت بیش از پیش محصولات کشاورزی این منطقه ممانعت شود و راهکاری جدی همچون استفاده از روش‌های کشاورزی مدرن، برای آن اندیشیده شود تا حداقل در مصرف آب در این بخش جلوگیری شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تنش آبی مناطق محروم بی آبی استان لرستان معضلات بی آبی آبدهی رودخانه کاهش پیدا کرده استان لرستان بارندگی ها هزار هکتار سال گذشته درصد کاهش استان ها مصرف آب شرکت آب ۵۰ درصد تنش آبی بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۸۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد

به گزارش خبرنگار مهر، سردار یحیی الهی امروز دوشنبه در دیدار با استاندار لرستان با بیان اینکه در حوزه سرقت در طول سه سال گذشته شاهد کاهش وقوع جرایم در همه زمینه‌ها بودیم و در کشف جرم با تلاش مجموعه انتظامی استان شاهد افزایش کشف در سه سال متوالی بودیم، اظهار داشت: در حوزه کاهش سرقت در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۲ شاهد کاهش ۱۳ درصدی و کسب رتبه چهارم در بین استان‌های کشور شدیم.

وی با بیان اینکه ۶۶ درصد سرقت‌های استان سرقت‌های خرد است، گفت: نسبت به نرخ وقوع سرقت نسبت به سایر استان‌ها در جایگاه بسیار خوبی قرار داریم و در حوزه سرقت‌های خشن، خوشبختانه با همکاری سایر دستگاه‌ها و تلاش مجموعه انتظامی کاهش چشمگیری در این سه سال داشتیم.

فرمانده انتظامی لرستان با اشاره به اینکه در حوزه سرقت‌های خرد نسبت به سال گذشته ۲۶ در کاهش سرقت داشتیم، گفت: بیش از ۵۰ درصد سرقت‌های خرد استان توسط معتادان متجاهر انجام می‌شود و آمادگی داریم در صورت تأمین اعتبار برای ترک و بازپروری معتادان در مدت بسیار کوتاهی کمتر از ۱۰ روز همهٔ معتادان جمع‌آوری شوند و تحویل کمپ‌های ترک اعتیاد شود.

سردار الهی، تصریح کرد: در حوزه سلاح و مهمات باتوجه‌به فرهنگ استان و قرابت و دوستی مردم با سلاح و همسایگی با سه استان مرزی مقداری سلاح در دست مردم وجود دارد که خوشبختانه در این حوزه عملکرد خوبی در استان داشتیم همین امر باعث کاهش تیراندازی و سرقت‌های مسلحانه در استان در سه سال گذشته شده است؛ ولی بااین‌حال در این حوزه نیاز به کار فرهنگی است.

وی بیان کرد: در حوزه مواد مخدر و خرده‌فروشان در سال اول حضور بنده میانگین کشف مواد مخدر استان بین ۵ تا ۶ تن بود که در سال گذشته بیش از ۱۰ تن و ۶۰۰ کشف مواد مخدر داشتیم که از این حدود مقدار ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوی آن از خرده‌فروشان کشف شده است و از ابتدای سال جدید تا کنون یک تن ۷۱۰ کیلو کشف مواد مخدر داشتیم؛ یعنی نسبت به سال گذشته ۱۱۰ درصد افزایش کشف داشتیم.

فرمانده انتظامی لرستان با اشاره به اینکه در حوزه تصادفات که یک دغدغه است در ۲ سال گذشته باتوجه‌به وضعیت کشور و کاهش کرونا و افزایش سفرها در همه آیتم‌های تصادفات روند کاهشی داشتیم، گفت: کاهش ۴۷ درصدی تصادفات فوتی و کاهش ۶ درصدی تصادفات جرحی و در مجموع کاهش ۳۳ درصدی تصادفات حاصل تلاش و حضور پلیس در سطح شهر و محورهای مواصلاتی بوده است.

سردار الهی، گفت: در حوزه قتل در دو سال اخیر بین ۱۰ تا ۱۵ کاهش قتل در استان داشتیم؛ ولی بااین‌حال در حوزه قتل و نزاع و در گیری‌ها نیاز به کار فرهنگی است.

وی گفت: باتوجه‌به گسترش روزافزون فناوری‌ها و پیچیدگی جرایم خوشبختانه در حوزه جرائم فضای مجازی توسط پلیس فتا استان و سایر پلیس‌های تخصصی بیش از ۹۰ درصد جرایم کشف شده است.

فرمانده انتظامی لرستان با اشاره به شعار سال از سوی مقام معظم رهبری به‌منظور افزایش تولید و رونق اقتصادی کشور در کنار سایر دستگاه‌ها و مردم با تمام توان آماده‌ایم تا این اتفاق مهم بیفتد.

کد خبر 6092514

دیگر خبرها

  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • بازیکنان منتخب «موتا پائز» به ۱۸ نفر کاهش پیدا کردند
  • جسد کودک غرق شده در رودخانه خرسان هنوز پیدا نشده است
  • هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۱۰؛هشدار نارنجی هواشناسی برای ۱۴ استان
  • جست‌وجو برای یافتن پیکر فرد غرق شده در نازلوچای ادامه دارد
  • جسد جوان پلدختری در کنار سیمره پیدا شد
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • تصاویر نجات خودروی گرفتار شده در رودخانه | ۶ سرنشین نجات پیدا کردند | ویدئو
  • نجات «سحر» در جدال با سیلاب
  • غرق شدن ۲ نفر در رودخانه ارومیه؛ جسد یک نفر پیدا شد