Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@20:48:41 GMT

غیبت نتیجه عیب جویی از دیگران و ندیدن عیوب خود است

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۶۸۳۷۰

غیبت نتیجه عیب جویی از دیگران و ندیدن عیوب خود است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدباقر تحریری در جلسه هفتگی درس اخلاق که در مدرسه علمیه معیر برگزار شد، اظهار داشت: مواعظ اولیای الهی در همه زمان‌ها و مکان‌ها لازم و از جنبه‌های فطری برخوردار است.

تولیت مدرسه علمیه مروی ادامه داد: آدمی اگر بخواهد در مسیر فطرت الهی حرکت کند قطعاً این مواعظ را درک خواهد کرد و در جهت تلبس و دریافتش قرار می‌گیرد زیرا خاستگاه فطرت درک واقعیات هستی یعنی بایدها و نبایدها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه انسان در زندگی خود به صورت قهری با عیوب خود و دیگران مواجه می‌شود، عنوان کرد: اگر کسی در زندگی خردمند باشد و بخواهد راه صحیح و صفات مطلوب را کسب کند عقل حکم می‌کند که به عیوب دیگران توجه نکند، البته توجه به عیوب دیگران آن هم با هدف اصلاح که با راهکارهای مناسب صورت می‌پذیرد در یک حدی لازم است زیرا در روابط انسان‌ها با یکدیگر رابطه صلاح و اصلاح نیز مطرح می‌شود.

آیت الله تحریری نوع دوستی را یکی از مسائل فطری انسان برشمرد و گفت: مساله نوع دوستی و کمال خواهی از امور فطری است اما گاهی این امر فطری در وجود انسان نامطلوب رشد می‌کند و ملاک انحراف آن این است که با خودخواهی مفرط همراه می‌شود اینکه انسان همواره خود و کمالات خویش را بخواهد و به عیوب خود توجه نکند اما مدام بخواهد عیوب و نواقص دیگران آشکار شود این امر نامطلوب است.

تولیت مدرسه علمیه مروی با بیان اینکه بیانات دین و اولیای الهی حالت تذکر دارد، تصریح کرد: خداوند به پیامبر می‌فرماید ای پیامبر تو تنها مذکر هستی و راه را نشان می‌دهی؛ فطرت انسان راه درست را درک می‌کند اما از درک جزئیات عاجز است برای همین انبیای الهی مبعوث شدند تا جزئیات امور خوب و بد را به انسان تذکر دهند.

وی ادامه داد: این جزئیات به صورت مصداقی بیان می‌شود برای مثال ظلم بد و عدالت خوب است؛ بنابراین جزئیات عدل را باید از عدل تشریعی بگیریم کسی که خود عادل است و عدل را در همه عرصه‌های زندگی پیاده می‌کند.

آیت الله تحریری با اشاره به اینکه خداوند متعال رب رئوف و رحیم است، گفت: او به انسان آگاه‌تر از خود اوست و به وجود آدمی احاطه کامل دارد اما هرگز با آن احاطه علمی انسان را مواخذه نمی‌کند؛ علم الهی این چنین است. بنابراین انسان از خداوند طلب مغفرت می‌کند به جهت آن احاطه علمی که به او دارد. بسیاری از کارها و حالاتی که انسان دارد و انجام می‌دهد مخفی است اما برای پروردگار هیچ خفایی معنا ندارد برای همین کلیت ارتباط عبودی با او این است که انسان در همه مراحل مطیع امر پروردگار باشد.

تولیت مدرسه علمیه مروی در پایان خاطرنشان کرد: انسان در ارتباط با دیگران نباید همواره به جنبه‌های منفی نگاه کند بلکه به جنبه‌های مثبت نیز باید توجه داشته باشد تا با تقویت آنها بتواند جنبه‌های منفی را نیز اصلاح کند. اگر انسان به عیوب مردم توجه کند به عنوان پیگیری و رسوا کردن قطعاً خداوند متعال چنین انسانی را رسوا خواهد کرد. روایت است عیوب و گرفتاری‌های مردم را دنبال نکنید؛ آدمی اگر این حالت را داشته باشد مبتلا به تهمت، غیبت و … می‌شود.

کد خبر 5223441

منبع: مهر

کلیدواژه: مدرسه علمیه مروی خلقت انسان پیامبر اکرم ص فعالیت های قرآنی قرآن سازمان تبلیغات اسلامی قرآن کریم حضرت عبدالعظیم حسنی انتخابات 1400 کربلا قاسم سلیمانی دهه کرامت حجت الاسلام محمد قمی انقلاب اسلامی ایران موسسات قرآنی حرم عبدالعظیم الحسنی ع شبکه قرآن و معارف سیما مدرسه علمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۸۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند

اعتمادبه‌نفس، ویژگی‌ای است که همه‌ ما آن را تحسین می‌کنیم و آرزوی داشتنش را داریم.

به گزارش روزیاتو، اما بسیاری از ما برای دستیابی به آن به این جمله‌ معروف عمل می‌کنیم که «تا وقتی که نتوانسته‌ای چیزی را به واقعیت تبدیل کنی، به آن وانمود کن»؛ بنابراین تعجبی ندارد که در بحث اعتماد به نفس بسیاری از اوقات واقعیت آن چیزی نیست که به نظر می‌رسد. گاهی در زیر آن تصویر مطمئن به خودی که از یک شخص می‌بینیم، در حقیقت، فردی مردد به خود و طالب تأیید دیگران وجود دارد.

با این حال، تشخیص این موضوع ساده نیست. حتی کسانی که بسیار بااعتماد به نفس به نظر می‌رسند هم ممکن است در جنگی درونی درگیر باشند که ما از آن به کلی بی خبریم.

پس از کجا می‌توانیم متوجه این موضوع شویم؟ چند رفتار هست که این افراد اغلب از خود نشان می‌دهند.

در ادامه با آن‌ها آشنا خواهیم شد.

۱- کمالگرا هستند

تصور کنید که با یکی از همکاران تان که به داشتن اعتماد به نفس بالا معروف است، بر روی پروژه‌ای کار می‌کنید. به نظر می‌رسد که او همه چیز را تحت کنترل دارد و همیشه کاری عالی از خود ارائه می‌دهند.

با این حال، در این همکاری نزدیک متوجه می‌شوید که او زمان زیادی را صرف بررسی کار خود، اصلاح ریزترین جزئیات و نگرانی برای نقص‌های جزئی‌ای می‌کند که کس دیگری متوجه آن‌ها نمی‌شود.

شاید عجیب به نظر برسد، اما این حد از کمالگرایی اغلب می‌تواند نشانه‌ی این باشد که یک شخص در ظاهر بااعتماد به نفس، اما در درون به دنبال تأیید دیگران است.

روانشناسان علت کمالگرایی را مطمئن نبودن از خود و ترس از تأیید نشدن، تمسخر شدن و طرد شدن می‌دانند.

به عقیده‌ی آن ها، فشار‌های درونی مانند میل به جلوگیری از شکست یا قضاوت منفی، افراد را به کمالگرایی سوق می‌دهد.

دلیل کمالگرایی گاهی می‌تواند تلاش برای اثبات ارزشمندی خود به دیگران و به دست آوردن تأیید آن‌ها باشد. نیاز به انجام بی عیب و نقص همه چیز ممکن است ریشه در ترس از قضاوت یا نقد شدن داشته باشد. افراد کمالگرا با مطمئن شدن از بی نقص بودن ریزترین جزئیات، امیدوارند که جلوی هر گونه بازخورد منفی‌ای که می‌تواند اعتماد به نفس آن‌ها را درهم بشکند را بگیرند؛ بنابراین اگر با شخصی رو به رو شدید که بااعتماد به نفس به نظر می‌رسید، اما وسواسی و سختگیر بود، ممکن است معنایش این باشد که اعتماد به نفس او صرفاً ظاهری است.

۲- همیشه پیش از تصمیم گیری به نظر دیگران نیاز دارند

تا به حال شخصی را دیده اید که با وجود اینکه بااعتماد به نفس به نظر می‌رسد، اما دائماً دنبال نظر یا تأیید دیگران است؟

همانطور که احتمالاً حدس زده اید، این نشانه‌ی ظریف، اما رایجی از مطمئن نبودن از خود است.

این نیاز به نظر یا تأیید دیگران می‌تواند در مورد شغل، تصمیمات یا حتی ظاهر باشد.

گرچه لزوماً چیز بدی نیست، چون همه‌ی ما گاهی به اندکی تأیید دیگران نیاز داریم. اما اگر این امر تبدیل الگویی مداوم شود، ممکن است به نیازی عمیق‌تر برای تأیید شدن اشاره داشته باشد.

۳- انتقادپذیر نیستند

برای بسیاری از افراد پذیرش انتقاد کاری دشواری است، اما نه لزوماً به این خاطر که آن‌ها نیازی به بهبود و اصلاح در خود نمی‌بینند، بلکه به این دلیل که در درون شان از هر انتقادی که ممکن است مؤید ترس آن‌ها از به اندازه‌ی کافی خوب بودن باشد، واهمه دارند.

روانشناسان می‌گویند کسانی که اعتماد به نفس بسیار پایینی دارند، حساسیت شدیدی به هر نوعی از انتقاد، اصلاح یا نصیحت و توصیه دارند، حتی اگر چیزی که می‌گویید سازنده و کاملاً درست باشد.

۴- دائماً در شبکه‌های اجتماعی پست می‌گذارند

همه‌ی ما گهگاه به اندکی تحسین و تأیید دیگران نیاز داریم.

با این حال، برخی افراد به ظاهر بااعتماد به نفس، میل ناسالمی به این امر دارند؛ و اگر بخواهند که همیشه بااعتماد به نفس به نظر برسد، نمی‌توانند از همه‌ی اطرافیان شان طلب تأیید کنند. چرا که باعث برملا راز درونی شان می‌شود؛ بنابراین چطور باید این مشکل را حل کنند؟

احتمالاً با کمک بی نقص‌ترین وسیله‌ی ساخته شده تاکنون برای دریافت تأیید دیگران یعنی شبکه‌های اجتماعی.

شبکه‌های اجتماعی باعث عادی شدن رفتار‌های تأیید طلبانه‌ی نسبتاً ناسالم شده اند.

مادربزرگ خود را در جوانی تصور کنید که با وسواس زیادی عکسی از خود تهیه کند و نسخه‌های زیادی از آن عکس را با همراه این یادداشت برای تمام دوستانش ارسال کند: «دوستش داری؟ لطفاً باخبرم کن.»

عجیب به نظر می‌رسد، درست است؟ اما این در واقع همان کاری است که بسیاری از افراد امروزه در دنیای دیجیتال انجام می‌دهند.

شبکه‌های اجتماعی به ویژه برای کسانی که در درون شان به دنبال تأیید دیگران هستند می‌تواند فضایی برای دستیابی به این هدف فراهم کند. آن‌ها ممکن است که دائماً درمورد موفقیت ها، ماجراجویی‌ها یا حتی اتفاقات روزمره شان پست بگذارند، به این امید که بتوانند لایک و کامنت و شِیر دیگران را به دست آورند.

با این حال، روانشناسان معتقدند این امر می‌تواند باعث تشدید رفتار‌های تأیید طلبانه و تلاش‌های ناسالم برای گرفتن تأیید دیگران شود. به علاوه، این تأیید طلبی‌های افراطی مشکل اصلی و ریشه‌ای فرد را برطرف نمی‌کند، چرا که تأییدی که شخص به این شیوه از دیگران دریافت می‌کند، تأییدی بیرونی است.

پژوهش‌ها هم ارتباط میان فعالیت بیش از اندازه در شبکه‌های اجتماعی با پایین بودن اعتماد به نفس را اثبات کرده است؛ بنابراین اگر با شخصی مواجه شدید که دائماً در شبکه‌های اجتماعی پست می‌گذارد، این امر ممکن است نه صرفاً میل او به اشتراک گذاری، بلکه شیوه‌ی او برای دریافت تأیید دیگران باشد.

دیگر خبرها

  • فراجا مرزبان حجاب است/ متولیان فرهنگی حجاب و عفاف بیدار باشند
  • ۸ نکته درباره‌ افکار و خطاهای شناختی/ چطور خشم خود را کنترل کنیم؟
  • معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است
  • مهم‌ترین مانع اجرای عدالت، دنیاطلبی و دنیاگرایی است
  • معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند
  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی
  • کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند
  • ساعت پخش بازی بایر لورکوزن و اشتوتگارت امروز شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • ساعت پخش بازی وستهم و لیورپول امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳