Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@03:31:22 GMT

اختصاص آب، مطالبه کشاورزان بیجاری

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۶۸۵۸۸

اختصاص آب، مطالبه کشاورزان بیجاری

ایسنا/کردستان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیجار گفت: باتوجه به وجود رودخانه قزل اوزن و تلوار که دو منبع آب جاری در شهرستان هستند، خواسته کشاورزان افزایش سهم اراضی آبی با اختصاص یافتن آب کافی است.

پیمان قمری در گفت و گو با ایسنا، به حوزه وسیع کاری جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: در تولید گندم که محصول شاخص شهرستان است به دلیل وسعت اراضی، جزو برترین شهرستان‌ها در کشور هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه، بیجار یکی از قطب های تولید گوشت و شیر در استان است افزود: گندم، جو، علوفه و حبوبات از دیگر محصولات تولیدی در شهرستان بیجار است که ۹۵ درصد آن به صورت دیم بوده و حدود ۱۰ هزار هکتار از هم اراضی آبی است.

قمری به منابع آبی شهرستان اشاره کرد و افزود: منابع جاری آب بیجار رودخانه قزل اوزن و تلوار هستند و در منابع آبی زیرزمینی حدود هزار چاه وجود دارد که به نسبت شهرستان‌های دیگر با محدودیت روبرو است.

وی تصریح کرد: با توجه به اعتبارات کم بهره اشتغال پایدار، از سال ۹۷ طرح بهسازی و نوسازی جایگاه‌های قدیمی دام را پیگیری شده و ۱۳۵جایگاه دام در سطح شهرستان افتتاح شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیجار گفت: در تولید عسل بیشتر به آموزش و ترویج به زنبورداران پرداخته شده و میزان تولید عسل از ۹۰ تن در سال ۹۷ به ۱۳۰ تن در سال ۹۹ رسیده است.

وی به تولیدات در حوزه شیلات اشاره و عنوان کرد: در شیلات مهم ترین بخش فعال روستای قمچقای است، در این روستا از سال ۷۰ مجتمع پرورش ماهی وجد دارد؛ با توجه به اعتبارات اختصاص یافته در دو سال اخیر توانستیم کانالی که توزیع آب ناعادلانه ای داشت را از نو احیا کنیم.

قمری اعلام کرد: در حال حاضر در ۲۳ واحد تولیدی مجموع تولید ماهیان سردآبی ۱۶۰ تن در سال است.

وی افزود: سالانه ۲۵۰ هزار بچه ماهی شامل کپور خریداری می‌شود و در سدهای گلبلاغ و تلوار رهاسازی انجام می‌شود.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان بیجار به تشریح فعالیت‌های حوزه اداره فنی و زیربنایی پرداخت و گفت: در این حوزه بنابر درخواست روستاها شروع به کار می کند؛ به عنوان مثال به منظور بالا رفتن بهره‌وری، جوی‌های خاکی سنتی را به بتنی تبدیل کرده و در چند روستا احداث استخر و احیای قنات با بهره برداری عمومی انجام شده است.

وی اظهار کرد: متقاضیان سامانه نوین آبیاری، با توجه به پروانه بهره برداری آب درخواست اجرای آبیاری تحت فشار را ارائه می‌کند؛ از سال ۹۷ تاکنون تعداد ۵۶ مورد طرح آبیاری تحت فشار انجام شده که راندمان این نوع آبیاری بالاست و کشاورز نسبت به روش قبلی راحت‌تر است.

وی افرود: در حوزه آبیاری تحت فشار محدودیتی در اعتبار نداریم و اعتبارات ملی است.

قمری با تاکید بر نیاز به حضور سرمایه گذار در حوزه صنایع تبدیلی، بیان کرد: در صنایع تبدیلی ضعیف هستیم و ظرفیت ایجاد کارخانه آرد و پس از آن ماکارونی و بسکویت سازی وجود دارد که در رونق کشاورزی بسیار تاثیرگذار است.

وی به خط اعتباری مکانیزاسیون اشاره کرد و گفت: این خط اعتباری بابت خرید ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی است و در چند سال اخیر مشکل کاهش تولید کارخانه‌های سازنده کمباین و تراکتورسازی وجود داشت که موجب نارضایتی کشاورزان شده اما در ادوات مشکلی وجود نداشت.مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیجار هدف اصلی در ترویج و آموزش را آموزش روستاییان دانست و اظهار کرد: هدف ما بالارفتن کیفیت و راندمان تولید است و با همکاری هشت مرکز جهاد در سطح شهرستان در حوزه هایی از قبیل زنبورداری، زراعت و باغداری کلاس‌هایی برگزار می‌شود؛ چالشی که در آموزش با آن مواجه هستیم سن بالای بهره‌برداران است.

وی به تشریح طرح رفع تداخل اراضی کشاورزی پرداخت و گفت: این طرح مرز اراضی ملی و زراعی را به صورت دقیق مشخص می‌کند، ابتدا رفع تداخل صورت می‌گیرد و در راستای آن اداره منابع طبیعی برای اراضی ملی سند تک‌برگ با مختصات و مرز دقیق صادر می‌کند و در مرحله بعد در فاز کاداستر و حدنگاری برای تک‌تک اراضی زراعی سندتک‌برگ صادر می‌شود.

قمری افزود: اجرای طرح کاداستر موجب کاهش مشکلات و مراجعات قضایی می‌شود و کشاورزان در بهره‌برداری دچار سردرگمی و اختلاف نمی‌شوند؛ امسال با توجه به تفاهم‌نامه‌ای که بین وزارت جهادکشاورزی و اداره ثبت اسناد منعقد شد روستای قزل‌بلاغ سیاه منصور به عنوان اولین پلاک به عنوان پایلوت برای اجرای این طرح انتخاب و شروع به کار کرد.

وی با تاکید بر اینکه ورشکستگی کشتارگاه مرغ بیجار مشکلی اساسی است، عنوان کرد: متاسفانه کشتارگاه مرغ بیجار به دلیل مشکلات مالی به ورشکستگی رسید، بیجار با ۷۰ مرغداری قطب تولید گوشت سفید است به طوری که به استان البرز و زنجان صادر می شود و اما چون کشتارگاه نداریم مرغ‌ها را به زنجان می‌فرستیم و پس از کشتار دوباره به بیجار برمی‌گردد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیجار گفت: در حوزه گیاهان دارویی مشکل اصلی تخصیص آب است و در اراضی دیم نیاز به حفر چاه و مجوز است؛ گل محمدی وسیاه‌دانه پتانسیل خوبی دارد و اخیراً برای اولین بار کشت سیاه‌دانه در بیجار را داشتیم.

وی مهم ترین خواسته کشاورزان را تخصیص آب دانست و بیان کرد: دو منبع آب جاری شهرستان رودخانه قزل اوزن و تلوار هستند؛ خواسته ما اختصاص بیشتر آب از این منابع است تا از کشت دیم به آبی برسیم و در حال حاضر هزار هکتار آن با پیگیری ها میسر شده و به دنبال افزایش این سهم هستیم.

قمری افزود: این تبدیل کشت می‌تواند تولید را پنج تا شش برابر کند؛ بهره برداری سد تلوار از ابتدا به زنجان واگذار شده، آن‌ها به دنبال انتقال آب شرب بودند اما به دلیل وجود آرسنیک منصرف شدند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیجار گفت: در صورتی که بهره برداری سد تلوار به استان کردستان برسد امکان آن هست که به عنوان توسعه باغات، پرورش ماهی و تبدیل اراضی دیم به آبی استفاده شود.

وی در پایان به قوانین دست و پاگیری که برای تغییر کاربری وجود دارد اشاره کرد و گفت: متاسفانه همان قوانینی که در مناطق گران قیمت تهران و شمال کشور وجود دارد در بیجار اجرا می‌شود و لازم است که بومی سازی در این قوانین انجام گیرد تا روستاها آباد شوند؛ درصورتی که این مسائل حل شود زمینه مهاجرت معکوس را فراهم می‌کند همانطور که هم اکنون نیز می توان این موضوع را مشاهده کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها بهره برداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۸۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادسازی ۲هزار متر از زمین های کشاورزی در رامسر

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، سرهنگ سیدجلیل نبوی رستاقی گفت: در پی کسب خبری مبنی بر تصرف غیر قانونی، دیوارکشی و ساخت و ساز‌های غیر مجاز در بخش قابل توجهی از زمین‌های کشاورزی منطقه روستایی شستا در شهرستان رامسر، موضوع در دستور کار ماموران پلیس آگاهی قرار گرفت.

او افزود: در اجرای این ماموریت، پس از هماهنگی‌های قضائی و با حضور نمایندگان اداره جهادکشاورزی نسبت به تخریب دیوارکشی‌ها و بنا‌های ایجاد شده در این زمین اقدام شد.

فرمانده انتظامی شهرستان رامسر از آزادسازی ۲۰۰۰ مترمربع از اراضی کشاورزی در این عملیات خبر داد و تصریح کرد: ارزش زمین رها سازی شده برابر نظر کارشناسان بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال برآورد شد.

سرهنگ نبوی با اشاره به تشکیل پرونده برای یک نفر در این راستا و معرفی وی به مراجع قضائی، گفت: حفظ بیت المال و اراضی ملی از دست متصرفان و سود جویان همواره در دستور کار پلیس قرار دارد و با متخلفان و متصرفان اراضی ملی برابر قانون و با قاطعیت برخورد می‌شود.

دیگر خبرها

  • تخریب جاده‌های بین مزارع و عشایری شهرستان آبدانان بر اثر سیلاب
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • قلع و قمع ۵۱ فقره تغییر کاربری در محمودآباد
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • آزادسازی ۲هزار متر از زمین های کشاورزی در رامسر
  • قلع و قمع ۴۱ بنای غیرمجاز در شهرستان قزوین
  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری