Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشید آذری گفت: در حاکمیت سیاسی بسیاری از کشور ها برای صیانت و جلوگیری از عدول از قانون اساسی نهاد های نظارتی با عناوین دیگر تحت عنوان دیوان عالی قانون اساسی و یا دادگاه قانون اساسی وجود دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رشید آذری فعال رسانه و فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار مرآت با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا نهاد های نظارتی مانند شورای نگهبان وجود دارد، گفت: در حاکمیت سیاسی بسیاری از کشور ها برای صیانت و جلوگیری از عدول از قانون اساسی نهاد های نظارتی با عناوین دیگر تحت عنوان دیوان عالی قانون اساسی و یا دادگاه قانون اساسی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آذری همچنین افزود: حتی در کشور آمریکا هم دیوان عالی ایالات متحده عالی‌ترین نهاد قضائی و مرجع تفسیر قانون اساسی این کشور است که از ۹ قاضی تشکیل شده و تمامی این اعضای  توسط رئیس جمهور آمریکا تعیین می شوند و در پست خود مادام العمر باقی هستند.

وی فلسفه ایجاد شورای نگهبان را در ایران از دوران مشروطه دانست و اظهارکرد: در آن زمان ۵ فقیه به مصوبات مجلس وتطبیق آن با قانون اساسی نظارت داشتند در حال حاضر نیز شورای نگهبان وظیفه نظارت برتصویب قوانین در مجلس را برعهده دارد تا از بروز هرگونه مغایرتی با موازین شرع و قانون اساسی جلوگیری به عمل آید و علاوه بران  تأیید صلاحیت نامزدهای تمامی انتخابات سراسری کشور به جز انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز در حیطه وظایف این شورا جای دارد.  

وی با بیان اینکه عده‌ای این شبهه را در ذهن خود دارند که اصول مربوط به نظارت شورای نگهبان در قانون اساسی، اصولی غیر دموکراتیک بوده و فقط در قانون اساسی ایران جای دارد؛ خاطر نشان کرد: وجود نهاد نظارتی در دیگر کشورها مورد تردید نیست، تنها ماهیت این نهادها متفاوت است که آن هم به ساختار سیاسی- حقوقی کشورها بستگی دارد، در واقع آن‌ چه که موجب ایجاد شبهه مبنی بر عدم وجود نهاد نظارتی بر انتخابات می‌شود، صرفاً نشأت ‌گرفته از عدم آگاهی از حقوق اساسی و نظام انتخاباتی دیگر کشورها است.

آذری همچنین با اشاره به رفتار دوگانه جبهه اصلاحات در جریان انتخابات افزود: جریان اصلاحات چه در زمان احراز صلاحیت ها و چه در زمان اجرای انتخابات اگر برخلاف شخص متبوع نظر آنها تایید شود، ادعای تقلب در جریان انتخابات می کنند  و اعتراض سر می دهند.

وی در ادامه افزود: حتی در سال ۱۳۸۴ در حالی که عاملان برگزاری انتخابات در وزارت کشور از جبهه اصلاحات بودند، چون رای اکثریت  مردم برخلاف میل آنها بود ادعای تقلب کردند و در سال ۹۲ چون رای اکثریت حسن روحانی بود آن انتخابات را سالم ترین انتخابات دانستند.

این فعال فضای مجازی انتقادی هم به جریان اصولگرا کرد و گفت : متاسفانه در سال ۹۲ عدم اتحاد جبهه انقلاب باعث پراکنش آراء و ایجاد تفرقه شد که در نهایت افراد نالایقی برسر کار آمدند و در حال حاضرمهمترین موضوع  حمایت همه جانبه و اتحاد جبهه انقلابیون است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: قانون اساسی شورای نگهبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۹۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر عصر امروز (شنبه) در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری‌های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه‌های همکاری‌های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت نیز می‌باشد، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ده ساله همکاری‌های دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه‌ها و قراردادهای امضاء شده هر چه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می‌کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم‌های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می‌توانند با تعمیق روابط خود تحریم‌های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت‌های شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت‌های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت‌های ایران در زمینه‌های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

کد خبر 6090376 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • هشدار حماس در مورد تعیین هر نهادی بجز سازمان ملل برای نظارت بر آنروا
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • تعدد مراکز نظارتی در وزارت علوم مطلوب نیست
  • زلزله در ساختار نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی
  • شبکه تولید برق آماده ورود به روز‌های اوج مصرف
  • رهبر انقلاب: به ما می‌گویند چرا شما از فلسطین حمایت می‌کنید؛ امروز تمام دنیا از فلسطین حمایت می‌کنند (فیلم)
  • تشدید گشت‌های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها