Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-30@02:09:08 GMT

استان سمنان دارای ۱۱ بافت تاریخی ارزشمند است

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۷۰۹۲۵

استان سمنان دارای ۱۱ بافت تاریخی ارزشمند است

دوست محمدی با بیان اینکه استان سمنان دارای ۱۱ بافت تاریخی ارزشمند است گفت:این بافت‌ها که خود مجموعه‌ای از آثار را شامل می‌شوند نیاز به حفاظت و نگهداری جمعی دارند.

به‌گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان ، «حمیدرضا دوست‌محمدی» در نشست خبری با خبرنگاران استان سمنان، با بیان اینکه بافت‌های تاریخی ارزشمند بخشی از میراث غیرمنقول هستند و در دل خود آثار تاریخی فاخر و ارزشمندی را جا داده‌اندگفت: حفظ ارزش‌های ماهوی بافت‌های تاریخی علاوه بر حفظ کالبد بافت، از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با تأکید براینکه استان سمنان از تنوع اقلیمی بسیار بالایی برخوردار است به‌طوری که  این استان دارای مناطق کوهستانی و جنگلی، کویری و دشت‌های بزرگ است  افزود:  این تنوع سبب شده که استان از نظر آثار تاریخی منقول و غیرمنقول و  آثار طبیعی و معماری از تنوع و غنای بسیار بالایی برخوردار باشد.

 

وی با اشاره به اینکه اشاعه میراث‌فرهنگی، باعث هویت بخشی به جامعه  می‌شود  اظهارداشت: نیاز به توجه ویژه مردم، مسئولان و سازمان‌های مردم‌نهاد دارد.

 

دوست محمدی با بیان اینکه صنایع‌دستی نیز میراث ناملموس کشور است، گفت: رشد و توسعه گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی با هم مرتبط است و هر یک زمینه توسعه حوزه دیگر را فراهم می‌کند.

 

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان بابیان اینکه میراث می‌کوشد تا با مرمت و نظارت بر بافت تاریخی ارزش‌های تاریخی آن را حفظ کند، ابراز داشت: میراث فرهنگی در بسیاری از موارد بسیار مظلوم بوده است اما با این حال تلاش کرد تا کار خود را با بهترین نحو انجام دهد که مرمت این تعداد بافت تاریخی اثبات این دلالت خواهد بود.

 

وی با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد در حوزه حفظ میراث، نقش آن‌ها نادیده گرفته‌شده و همکاری چندانی با این بخش صورت نمی‌گیرد، تصریح کرد: در حوزه‌های فرا بخشی می‌بایست سایر نهادها و دستگاه‌های مربوط نیز در این حوزه ورود کنند.

 

دوست محمدی افزود: تنوع اقلیم استان سمنان و تنوع میراث فرهنگی طبیعی، غیر طبیعی، ملموس یا ناملموس به اهمیت میراث فرهنگی اشاره می‌کند و گردشگری که وارد این خطه می‌شود قطعاً در جاذبه‌ها حضور پیدا می‌کند لذا می‌بایست با همکاری سایر ارگان‌ها این حوزه را حفظ کرد.

 

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان همچنین درباره ثبت شاهوار نیز گفت: با توجه به ثبت ملی شاهوار، می‌بایست مجوز بهره‌برداری از معدن بوکسیت در این اثر طبیعی محدود و همچنین تمدید نشود.

 

وی با بیان اینکه در کنار ثبت ملی، برای بهره‌برداری از محوطه اطراف قله شاهوار راهبرد تعیین خواهد شد، ابراز داشت: در صورت اجرای راهبردها اطراف قله نیز به عنوان محوطه ثبت ملی خواهد شد و امیدواریم که این امر به زودی محقق شود.

 

دوست محمدی با اینکه حفاظت از جنگل ابر به عنوان یک اثر طبیعی ثبت جهانی شده نیز در زمره اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد، افزود: تعریف برنامه و راهبرد و ارائه مشاوره از کارشناسان در حفاظت این آثار گرانقدر طبیعی خواهیم کوشید.

 

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان گفت: کاروانسرای شاه عباسی سمنان که با دستور رییس قوه قضاییه از زندان رها شده بود حالا در کش و قوس های اداری گرفتار شده است.

 

وی با تاکید بر اینکه تغییر کاربری کاروانسرای شاه‌عباسی در گذشته زخم‌های عمیقی را بر بدنه آن وارد کرده است اظهار داشت: فروش آثار تاریخی تشکل‌های اداری به غیر ممنوع است و باید به میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود و برای واگذاری به شهرداری باید روند قانونی طی شود.

 

دوست محمدی خاطرنشان کرد: اکنون حذف الحاقی‌های کاروانسرا زیرنظر کارشناسان میراث‌ فرهنگی در حال انجام است.

 

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان به آثار واجد شرایط برای ثبت جهانی تاکید کرد: آثاری مانند جنگل ابر که در قالب ثبت جهانی جنگل های هیرکانی و یا ثبت تعدادی از کاروانسراها در قالب ثبت مجموعه ای از کاروانسراهای ایران، برخی از آثار تاریخی و طبیعی استان سمنان همانند بایزید بسطامی و مجموعه تاریخی بسطام، بافت های تاریخی استان، مجموعه قلعه های تاریخی، تپه حصار و مسجد تاریخانه دامغان، زبان‌های محلی استان و ... از ظرفیت لازم برای ثبت جهانی برخوردارند.

 

وی به ضرورت وجود برخی از عوامل موثر برای ثبت جهانی آثار اشاره داشت وافزود: در این بخش‌ها موانعی وجود دارد که باید تسریع در ثبت جهانی این موانع باید به مرور برطرف شود.

پایان پیام/276

منبع: شبستان

کلیدواژه: هویت بخشی به جامعه سرپرست اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان سمنان آثارتاریخی گردشگری و صنایع دستی استان سمنان سرپرست اداره کل میراث فرهنگی آثار تاریخی بافت تاریخی دوست محمدی ثبت جهانی بافت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۷۰۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان

به‌گزارش جام جم آنلاین از گرگان ، شهاب طلایی شکری در  سفر به استان گلستان در نشست‌ هم‌اندیشی اعضای ادوار شورای اسلامی شهر گرگان که به‌مناسبت نهم اردیبهشت روز ملی شوراهای اسلامی برگزار شد، ضمن تبریک روز ملی شوراهای اسلامی به پیشکسوتان و اعضای شوراهای اسلامی شهر گرگان، گفت: شهر تاریخی استرآباد(گرگان) یکی از بافت‌های تاریخی فاخر در سطح ملی و درواقع هویت شهر گرگان است.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور بیان کرد: بیش از 90 سال از ثبت ملی بافت تاریخی گرگان به‌عنوان نخستین بافت تاریخی ثبت ملی شده کشور، می‌گذرد اما به نسبت عمر این ثبت، اقدامات شایسته در راه احیا این اثر ملی فاخر صورت نگرفته است.
او تصریح کرد: اقدامات صورت گرفته در راستای حفظ و احیا شهر تاریخی استرآباد(گرگان) به نسبت سایر بافت‌های ارزشمند و تاریخی کشور به‌هیچ‌وجه قابل قیاس نیست و نیاز است تا مدیریت شهری گرگان در این راستا همت ویژه داشته باشند.
طلایی شکری گفت: باید هم‌افزایی و مشارکت بین دستگاهی در احیا شهر تاریخی استرآباد(گرگان) به وجود بیاید که متأسفانه امروز شاهد این هم‌افزایی در حد قابل‌قبول برای احیا این اثر ارزشمند نیستیم.
او در ادامه خاطرنشان کرد: صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کارگزار واگذاری بناهای تاریخی به سرمایه‌گذاران و شهرداری‌ها است؛ آمادگی داریم با شهرداری گرگان قرارداد و یا تفاهم‌نامه‌ای در راستای همکاری‌های بیشتر منعقد کنیم.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور تأکید کرد: یکی از پتانسیل‌هایی که صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور برای احیا و مرمت بناهای تاریخی از آن بهره برده است، ظرفیت بخش خصوصی است و حال با توجه به تأکید شعار سال بر مشارکت مردم می‌بایست از بخش خصوصی در راستای حفظ و احیا شهر تاریخی استرآباد بیش‌ازپیش بهره برد.
او همچنین گفت: تا زمانی که همتی از جوامع محلی و مقامات شهری ازجمله شهرداری و شورای اسلامی شهر برای حفظ و احیا شهر تاریخی استرآباد مشاهده نگردد مطمئن باشید شاهد کمک‌های ملی از سوی دولت نخواهیم بود.
طلایی شکری یادآور شد: شهرداری‌ها بر اساس دستورالعمل ارسالی از سوی وزیر محترم کشور مکلف‌اند نسبت به‌روزرسانی بسته‌های حمایتی و همچنین تسهیل قوانین حمایتی در حوزه استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی حمایت جدی کنند.
او گفت: پرداخت تسهیلات یکی از اصلی‌ترین حمایت‌های صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در این حوزه است.
ضرورت برنامه‌ریزی مدون برای احیا شهر تاریخی استرآباد
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان نیز در این نشست ضمن تبریک روز ملی شوراهای اسلامی به پیشکسوتان و اعضای شوراهای اسلامی شهر گرگان، گفت: در حوزه حفظ و احیا شهر تاریخی استرآباد(گرگان) باید بر اساس برنامه‌ریزی مدون و به‌صورت فاز به فاز پیش رویم و نمی‌توانیم همه اقدامات موردنیاز برای احیا این اثر تاریخی ارزشمند را تجمیعی و به‌صورت هم‌زمان پیش ببریم.
محمدجواد ساوری خاطرنشان کرد: یکی از وظایف اصلی ما حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است؛ باید با تهیه بسته‌های حمایتی، مشوق حضور سرمایه‌گذاران باشیم و بستر امن آنان را برای ورود به این بخش مهیا کنیم.
نشست‌ هم‌اندیشی اعضای ادوار شورای اسلامی شهر گرگان به‌مناسبت نهم اردیبهشت روز ملی شوراهای اسلامی با حضور محمدجواد ساوری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، اسماعیل نادری فرماندار شهرستان گرگان، سیدمحمدرضا سیدالنگی شهردار گرگان، اعضای ادوار گذشته و دوره ششم شورای اسلامی شهر گرگان و جمعی دیگر از مسئولان در گرگان برگزار شد.
در پایان این نشست هم‌اندیشی، تقدیر از اعضای شورای اسلامی ادوار گذشته شهر گرگان به‌مناسبت نهم اردیبهشت روز ملی شوراهای اسلامی تقدیر شد.

دیگر خبرها

  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟