Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهر: مدیر کل اداره سلامت شهرداری تهران گفت: این فرایندی که افرادی دارای معلولیت نیز در طبقه بندی های سنی واکسینه شوند عادلانه نیست و این افراد باید به دلیل شرایط خاص به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرند.
زینب نصیری، مدیر کل اداره سلامت شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار شهر درباره لزوم در اولویت قرار دادن افراد دارای معلولیت برای دریافت واکسن کرونا گفت: در سند ملی واکسیناسیون، طبقه بندی مناسبی برای انجام واکسیناسیون گروههای مختلف انجام شده که این طبقه بندی بر اساس سن و گروههای سنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در در همین فرایند نیز پیش بینی شده که بیماران خاص نیز واکسینه شوند.
او با بیان اینکه یکی از گروههایی که در سند واکسیناسیون به آنها توجه نشده و با توجه به شرایط خاصی که دارند باید درباره آنها استثنا قائل شد، افراد دارای معلولیت هستند، افزود: افرادی که دارای معلولیت ذهنی هستند و خانواده های آنها در این مدتی که کرونا شایع شده مشکلات بسیاری داشتند، خصوصا کودکانی که دارای معلولیت ذهنی، اوتیسم و اختلالات شناختی هستند نمی توانند پروتکلهای بهداشتی را مانند سایر افراد جامعه یاد بگیرند و شاید امکان استفاده از ماسک و تحمل آن برای کودکان اوتیسم یا گروهای مختلف ذهنی مساله پیچیده ای باشد لذا لازم است که در سند ملی واکسیناسیون به صورت خاص مورد توجه قرار بگیرند.
نصیری ادامه داد: همچنین افراد دارای معلولیت جسمی حرکتی و نابینایان به خاطر محدودیتهایی که برای تردد در شهر دارند از ابزارهای کمکی مانند ویلچر، واکر و عصا استفاده می کنند که خود این ابزار نیز می تواند الودگی را با خود به داخل منازل ببرد. ضمن اینکه بسیاری از این افراد تواما دچار بیماریهای دیگر هستند و سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و ممکن است در معرض بیماریهای مختلف قرار بگیرند. بنابراین گروههایی که دارای معلولیت هستند باید به صورت مجزا در اولویتهای واکسیناسیون قرار بگیرند.
مدیر کل اداره سلامت شهرداری تهران با بیان اینکه علاوه بر جلساتی که با سازمان های مردم نهاد در حوزه معلولین داریم، در سطح شهر نیز با کانون معلولین مرتبطیم و بنابراین ارتباط ما با افراد دارای معلولیت تا سطح محلی برقرار است و از مشکلاتی که گروه های افراد دارای معلولیت با کرونا دارند آگاه هستیم، گفت: بنظر می رسد این فرایند که افرادی که دارای معلولیت هستند نیز در طبقه بندی های سنی واکسینه شوند عادلانه نیست و به دلیل شرایط خاص به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرند.

او با اشاره به اینکه کلاسهای مدارس به صورت مجازی برگزار و بسیاری از کارکنان دولت دورکار بودند، عنوان کرد: نباید فراموش کنیم که بخش عمده ای از افراد دارای معلولیت با همه سختی هایی که برای تردد در شهر و حضور در محل کارشان دارند مجبور به اشتغال و حضور در فضاهای شهری و محیط های مختلف هستند و توجه به موضوع واکسیناسیون این افراد ضرورت داد.
نصیری ادامه داد: در سند واکسیناسیون صرفا افراد دارای معلولیتی که در مراکز نگهداری، زندگی می کنند مورد توجه قرار می گیرند در حالی که بخش عمده ای از افراد دارای معلولیت در خانه های خود هستند و این عدم واکسیناسیون باعث می شود که بیش از گذشته در خانه بمانند و نتوانند شرایط عادی زندگی خود را طی کنند و یا اینکه وقتی از خانه خارج می شوند در معرض بیماری قرار بگیرند.
نصیری در ادامه با اشاره به اینکه طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت 10 تا 15 درصد جمعیت در کشورها و کلان شهرها دارای معلولیت هستند، توضیح داد: البته این آمار انواع معلولیتهای خفیف تا شدید را در برمی گیرد اما با توجه اینکه در ایران افراد دارای معلولیت پس از تایید در کمیسیون سازمان بهزیستی کشور و دریافت کارت معلولیت، معلول تلقی می شوند این درصد در آمار پایین تر است در صورتی که در کشور ما با توجه به تجربه جنگ و بالا بودن آمار سوانح، این رقم اگر بیشتر از 10 تا 15 درصد نباشد، کمتر نیست.
در تهران چند نفر دارای معلولیت زندگی می کنند؟
او اضافه کرد: در شهر تهران طبق آخرین آمار، حدود 115 تا 120 هزار نفر فرد دارای معلولیت ثبت شده وجود دارد که در سازمان بهزیستی دارای پرونده هستند اما اگر بخواهیم با آمار سازمان جهانی بهداشت در نظر بگیریم پیش بینی می شود که تعداد افراد دارای انواع معلولیت در تهران حداقل یک میلیون نفر باشد.

یکی از مشکلات این حوزه این است که سیاست گذاران شهری و سایر ارکان حاکمیتی در سرشماری گذشته گزارش آمار افراد دارای معلولیت را لحاظ نکرند و امیدوار بودیم که در سال 1400 سرشماری انجام و برداشتی از تعداد این افراد انجام شود که البته سرشماری عقب افتاده است. امیدوارم که این موضوع نیز مورد توجه مسئولین کشوری و مرکز آمار قرار بگیرد و در سرشماری بعدی برداشتی از این افراد صورت بگیرد تا آمار پراکندگی این افراد در نقاط و شهرهای مختلف و نوع معلولیت و نیازهای آنها در دسترس باشد.
نصیری در پایان یادآور شد: شهرداری تهران تابع سیاستهای ستاد کرونا در شطح ملی و تهران است و از آنجا که واکسیناسیون بر اساس سند ملی انجام می شود اگر مساله واکسیناسون معلولین در ستاد کرونای تهران حس شود نیز باید تابع ستاد ملی کرونا باشد. بنابراین باید در سند ملی واکسیناسیون این اصلاح اتفاق بیفتد و یکی از وظایف ما در شهرداری به عنوان یک نهاد عمومی، همچنین سازمانهای مردم نهاد به عنوان نهادهایی که این گروه را نمایندگی می کنند و رسانه به عنوان صدای گروههای مختلف جامعه، این است که راجع به این موضوع مطالبه داشته باشیم و تلاش کنیم که بحث واکسیناسیون افراد دارای معلولیت در اولیت قرار بگیرد.
خبرنگار: علی سی پی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سند ملی واکسیناسیون افراد دارای معلولیت دارای معلولیت هستند دارای معلولیت مورد توجه قرار شهرداری تهران قرار بگیرند طبقه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۷۲۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت

 

محمدرضا بهشتی منفرد فیلمساز، عکاس و عضو هیئت انتخاب بخش فیلم‌های مستند درباره کیفیت آثار ارسالی به جشنواره فیلم اقوام ایرانی گفت: تعدادی از فیلم‌هایی که به جشنواره ارسال شد سطح پایینی داشتند، اما تعدادی نیز باکیفیت بودند و برای نمایش انتخاب شدند. خیلی از فیلم‌ها نیز در سطح متوسط بودند و ازنظر فنی اختلاف کیفی چندانی با هم نداشتند. در این شرایط موضوع فیلم‌ها می‌توانست برای انتخاب نهایی تعیین‌کننده باشد. فیلم‌های خیلی خوبی داشتیم که با خلاقیت با موضوع برخورد کرده بودند، اما به نسبت فیلم‌های متوسط و ضعیف این نوع فیلم‌های خلاقانه همیشه کمتر است.

او درباره موضوعاتی که بیشتر مورد توجه فیلمسازان قرار گرفته بود گفت: مسائل زیست بومی و محیط زیستی بسیار زیاد مورد توجه قرار گرفته بود و همچنین نمایش آداب و رسوم و آیین اقوام هم در فیلم‌ها زیاد دیده می‌شد. در تعدادی از فیلم‌ها نیز به مسائل اجتماعی که مختص یک منطقه و مرتبط با جغرافیای آن منطقه است پرداخته بودند، مانند فیلم‌هایی که درباره کولبر‌ها داشتیم.

این فیلمساز با بیان این که برخی از فیلم‌ها پژوهش خوبی نداشتند، افزود: در یک جشنواره موضوعی، تکنیک و مسائل فنی در مرحله بعدی انتخاب قرار دارد و ابتدا پژوهشی که در رابطه با یک موضوع انجام شده است مورد توجه قرار می‌گیرد. به همین دلیل در مرحله انتخاب آثار اگر فیلمی ازنظر تکنیکی چندان قوی نبود، اما نگاه خوبی به موضوع داشت، بیشتر مورد توجه ما قرار می‌گرفت. درمجموع پژوهش نامناسب و پرداخت سطحی به موضوع اقوام در تعدادی از فیلم‌های متقاضی دیده می‌شد.

بهشتی منفرد درباره تأثیر فیلم مستند بر رفع مشکلات یک منطقه گفت: وقتی فیلمساز ویژگی‌های یک منطقه یا مشکلی را نشان می‌دهد، بیننده با مسائلی که در آن منطقه اتفاق می‌افتد آشنا می‌شود، اما این که آیا با ساخت و نمایش این فیلم مشکلات و مسائل مردم آن منطقه حل می‌شود، در زمان تولید پروژه مشخص نیست. رسالت فیلم این است که هم مردم را در جریان مسائل یک منطقه قرار دهد و هم باعث شود مسئولان با دیدن آن در رفع مشکلات تلاش کنند. به نظرم این مسئله بیشتر به جشنواره‌هایی که این فیلم‌ها را نمایش می‌دهند برمی‌گردد. اگر فیلم‌ها برای کارشناسان و مسئولان مربوطه نمایش داده شود، شاید بتواند در رفع مشکلات مردم منطقه مؤثر باشد.

این فیلمساز افزود: قطعاً جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی باید با قدرت و کیفیت مناسب برگزار شود. اگر دعوت از فیلمسازان و جلب مخاطبان به‌خوبی انجام شود و اهل فن و کسانی که دغدغه دارند از این جشنواره استقبال کنند و فیلم‌ها را ببینند، نشان‌دهنده این است که برگزارکنندگان در کار خود موفق بوده‌اند. مهم‌ترین مسئله در برگزاری یک جشنواره تداوم آن است و با برگزاری یک یا دو دوره هیچ اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد. ما پیش‌ازاین جشنواره‌های خوبی داشتیم که پس از چند دوره تعطیل شدند، اما استمرار جشنواره می‌تواند تأثیرات عمیق‌تری روی موضوعات مدنظر داشته باشد. اگر یک جشنواره تداوم داشته باشد و در سطح کیفی خوبی برگزار شود می‌تواند در تولید فیلم‌های مرتبط با آن موضوع خاص مفید واقع شود.

نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و بنیاد ایران‌شناسی با شعار «اقوام، ریشه ایران‌زمین»، ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت در تهران برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • آیت‌الله مرتضوی: «حفظ نظام» به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی
  • طرح واکسیناسیون اتباع خارجی + فیلم
  • ضرورت توجه به کارگران نخبه و نخبگی در جامعه کارگری
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • ضرورت توجه ویژه به کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای در کردستان
  • زنده‌ نگهداشتن خاطرات دفاع مقدس یک ضرورت است
  • تجلیل جامعه معلولان از یک برنامه تلویزیونی/«نامیرا» فرهنگسازی کرد
  • ضرورت توجه به جریان رسانه‌ای در مناطق مختلف اردبیل
  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی