Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: سازمان کشور‌های صادر کننده نفت «اوپک» سه شنبه اعضا و ۱۰ متحدش را در جلسه‌ای گردهم می‌آورد که موضوع اصلی آن بررسی احتمال افزایش مجدد تولید نفت با توجه به احیای تقاضا است.

این ۲۳ کشور که داوطلبانه میلیون‌ها بشکه نفت را برای جلوگیری از اشباع شدن بازاری که همه گیری کووید-۱۹ آن را تضعیف کرده بود، زیر زمین نگه داشتند، اوایل ماه در مقابل آرام شدن بحران بهداشتی ناشی از شیوع ویروس کرونا، افزایش تولید خود را دوباره از سر گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راهبردی تدریجی و به صورت ماهیانه که در حال حاضر تا ماه ژوئیه تعیین شده است.

ارزیابی این سیاست و احتمال تمدید آن از ماه اوت در دستور کار نشست روز سه شنبه است.

به گفته حلیمه کرافت، تحلیلگر آر بی سی، اوپک پلاس -نام اختصاری که از سال ۲۰۱۶ روی اتحاد اوپک و ۱۰ کشور تولید کننده دیگر گذاشته شد- جدول زمانی محتاطانه‌ای را که ماه آوریل در مورد آن توافق شد، حفظ خواهد کرد.

این تحلیلگر افزود: «روسیه، سرگروه کشور‌های متحد اوپک، احتمالا تلاش خواهد کرد این روند را تسریع کند، مانند کاری که از ابتدای سال کنونی میلادی کرده است.»

اما تمایل روسیه احتمالا با مخالفت عربستان سعودی، وزنه سنگین اوپک مواجه خواهد شد که احتیاط را در پیش گرفته است و تحولات افزایش موارد آلودگی به کووید-۱۹ را در آسیا زیر نظر دارد.

بازار در واقع در ماه مه با موج بسیار خشن همه گیری در هند به لرزه درآمد. هند کشوری اساسی است، زیرا پس از آمریکا و چین در جایگاه سومین مصرف کننده نفت خام در جهان قرار گرفته است.

ملیندا ایرسدون Melinda Earsdon تحلیلگر اوآندا اعلام کرد با وجود بازگشت محدودیت‌های جابجایی‌ها در چند کشور آسیایی که به کاهش مصرف نفت منجر می‌شود، با افزایش سفر‌های تابستانی در اروپا و آمریکا به لطف استقرار سریع واکسن‌ها در این مناطق جهان، روند رو به رشد تقاضا احتمالا ادامه خواهد یافت.

اوپک همچنین در مورد احیای تقاضا خوشبین است: این کارتل اوایل ماه پیش بینی‌های خود را در مورد تقاضا حفظ کرد و روی افزایش شش میلیون بشکه در روز در سال کنونی نسبت به سال ۲۰۲۰ حساب باز کرده است. این میزان افزایش مصرف را در جهان به ۹۶ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز می‌رساند.

اوپک اگرچه به تقاضا برای طلای سیاه توجه دارد، همچنین از نزدیک عرضه رقبایش مانند آمریکا که بزرگترین تولید کننده نفت در جهان است را زیر نظر دارد.

پس از بازگشت تدریجی، اما واقعی یک میلیون بشکه در روز نفت لیبی در اواخر سال ۲۰۲۰، این گروه خود را برای جذب یک تکه بزرگ دیگر در آینده کم یا بیش نزدیک آماده می‌کند که بازگشت تولید ایران به بازار است.

حلیمه کرافت گفت: این موضوع نیز یک نکته کلیدی بحث هاست.
جمهوری اسلامی در واقع مذاکراتی غیرمستقیم را با آمریکا در وین با واسطه گری اروپایی‌ها به منظور احیای دوباره توافقی که سال ۲۰۱۵ درباره برنامه هسته‌ای این کشور منعقد شد، آغاز کرده است.

اگر این مذاکرات به نتیجه برسد، لغو برخی از تحریم‌های اقتصادی از جمله تحریم نفتی که از سال ۲۰۱۸ به اجرا گذاشته شد، در را به روی افزایش نزدیک به یک و نیم میلیون بشکه نفت در روز باز می‌کند؛ اگر تولید کنونی ایران را با تولید این کشور در سه سال پیش مقایسه کنیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان اوپک تولید نفت اوپک پلاس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۷۳۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۰۴ درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز از افزایش ۱۰۴ درصدی تولید این شرکت در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت پتروشیمی شیراز، احمدرضا حیدرنیا در جمع هیئت مدیره این شرکت به توسعه و پیشرفت پتروشیمی شیراز، به‌عنوان یکی از پیشگامان صنعت پتروشیمی ایران در سال‌های اخیر اشاره و بیان کرد: این شرکت با اتکا به برنامه‌ریزی‌های دقیق، سرمایه‌گذاری‌های هدفمند و تلاش بی‌وقفه کارکنان خود، توانسته گام‌های بلندی در مسیر تحقق اهداف بردارد.

وی با اشاره به رشد چشمگیر تولید شرکت پتروشیمی شیراز در سال ۱۴۰۲ افزود: پتروشیمی شیراز پارسال موفق به رشد ۱۰۴ درصدی تولید محصولات نسبت به ظرفیت اسمی واحدها شد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز همچنین افزایش تولید بیش از ۱۰۵ هزار تنی را نشان‌ از تعهد و تلاش این مجموعه برای افزایش سهم خود در بازار داخلی و خارجی برشمرد و یادآور شد: تولیدات ۱۰ سال اخیر این شرکت نشان می‌دهد پتروشیمی شیراز در یک روند صعودی مستمر قرار دارد و با وجود چالش‌های پیش‌ رو به‌طور مداوم در حال ارتقای سطح تولید است.

سهم ۲۵ درصدی پتروشیمی شیراز از فروش اوره

حیدرنیا اعلام کرد: سهم تولید و فروش محصول اوره در بین شرکت‌های اوره‌ساز در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به‌خوبی نشان‌دهنده رشد سهم پتروشیمی شیراز در این زمینه است و این روند نشان می‌دهد سهم تولید اوره پتروشیمی شیراز در سال ۱۴۰۲ در بین اوره‌سازهای کشور به ۲۵ درصد و سهم فروش این شرکت نیز به ۲۵ درصد رسیده است.

به گفته وی، این افزایش نشان‌دهنده رشد توان تولیدی و ارتقای کیفیت محصولات پتروشیمی شیراز است که به افزایش سهم این شرکت در بازار داخلی و خارجی شده منجر است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز همچنین به پیشرفت قابل‌توجه پروژه‌های توسعه‌ای افزون بر افزایش تولید، اشاره و تصریح کرد: پروژه ساخت کارخانه تولیدی کیسه که از اسفند ۱۴۰۱ آغاز شده، تا پایان سال ۱۴۰۲ به پیشرفت ۲۲ درصدی رسید. این پروژه با هدف بومی‌سازی و استفاده از حداکثر توان تولید داخل در حال اجراست و انتظار می‌رود با بهره‌برداری از آن، گامی دیگر همسو با تحقق اهداف خودکفایی کشور برداشته شود.

حیدرنیا به صرفه‌جویی ارزی حاصل از بومی‌سازی توری‌های کاتالیست پلاتین - رودیوم در پتروشیمی شیراز اشاره کرد و این مهم را گامی مهم به‌منظور خودکفایی صنعت پتروشیمی کشور و تحقق ایران قوی برشمرد.

صرفه‌جویی ارزی بیش از ۴میلیون یورویی

وی اضافه کرد: این دستاورد با صرفه‌جویی ارزی بیش از ۴میلیون یورویی نشان‌دهنده عزم و اراده متخصصان ایرانی در مسیر خودکفایی و قطع وابستگی به منابع خارجی است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز با اشاره به اهمیت این دستاورد در صنعت پتروشیمی کشور گفت: اسید نیتریک به‌عنوان ماده اولیه در تولید نیترات آمونیوم، یک محصول راهبردی در صنایع مختلف است و بومی‌سازی کاتالیست توری‌های پلاتین - رودیوم، استمرار تولید این محصول را تضمین و کشور را از وابستگی به منابع خارجی بی‌نیاز می‌کند.

حیدرنیا به برنامه‌های آتی این شرکت نیز اشاره و با تأکید بر استمرار توسعه و پیشرفت شرکت پتروشیمی شیراز در سال ۱۴۰۳ ادامه داد: افزایش تولید، ارتقای کیفیت محصولات، توسعه بازارهای صادراتی و بومی‌سازی فناوری جزو مهم‌ترین برنامه‌های این شرکت در سال ۱۴۰۳ است.

دیگر خبرها

  • تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • افزایش تولید روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت در نفت و گاز گچساران
  • قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • افزایش ۱۰۴درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است
  • افزایش ۱۰۴ درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • تولید گوجه فرنگی به ۳۰۰ هزار تن می‌رسد