Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - در پی همه نوساناتی که از سال 96 به این سو، برای اقتصاد ایران اتفاق افتاد، کرونا شاید حکم سخت‌ترین واقعه را داشته باشد؛ به صورت مشخص این اتفاقات زنجیروار مسیر اجرای قانون برنامه ششم توسعه را طوری رقم زدند که اهداف اقتصادی آن یکی پس از دیگری دست‌نیافتنی باشند؛ از جمله مواردی که در حال حاضر و در واپسین سال برنامه ششم توسعه، نشدنی‌تر از هرزمان دیگری به نظر می‌رسد؛ هدفی است که برای افزایش ضریب نفوذ بیمه‌های بازرگانی و غیراجتماعی پیش‌بینی شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با این حال پاندمی‌کرونا و تاثیرات اقتصادی باعث شد تا در صنعت بیمه ایران نوآوری صورت بگیرد و به صورت مشخص در روزهای قرنطینه که عموم فعالیت‌های اقتصادی ناگزیر به تعطیلی هستند برای صاحبان مشاغل و کسب‌وکارها هم پوششی بیمه‌ای نظیر مقرری بیمه بیکاری کارگران فراهم بیاید.
هرچند از نظر ماهوی و فنی میان بیمه بیکاری که سازمان تامین‌اجتماعی متولی آن است با بیمه‌ای که بتواند در دوران تعطیلی‌های پاندمیک از صاحبان کسب و کارها حمایت کند تفاوت زیادی وجود دارد، اما از نظر شکلی و باور عمومی، ‌کارکردی شبیه به هم دارند. هر دو قرار است در روزهایی که بیمه‌شده قادر به امرار معاش نیست، مسوولیت پرداخت رزق و روزی او را برعهده بگیرد.
بیمه تعطیلی کسب‌وکار به دلیل اپیدمی‌ و پاندمی ‌بیمه‌نامه‌ای بود که منحصرا در سال 1399 از سوی بیمه تعاون و به صورت پارامتریک عرضه شد. شاخصی که این بیمه‌نامه را از سایر اشکال بیمه‌ای متمایز می‌کند، مدرن بودن و متفاوت بودن آن نسبت به اشکال بیمه‌های سنتی است و می‌توان گفت بیمه‌های پارامتریک شکل جدیدی از پوشش بیمه است که با نوع سنتی بیمه بازرگانی متفاوت بوده و بسیاری از اصولی که بر بیمه‌های سنتی حاکم است بر این بیمه‌نامه حاکم نیست.
پوشش توقف در کسب وکار در دنیا معمولا به چند شکل مرسوم از سوی بیمه‌گران عرضه می‌شود. نخستین شکل آن به صورت ساده و ناشی از وقوع یک خسارت مستقیم فیزیکی به کسب‌وکار شماست که عنوان آن (BI Business Interruption) یا همان است که به طور مرسوم در بیمه‌های آتش‌سوزی و شکست ماشین‌آلات و تمام خطر اموال عرضه می‌شود. شکل دیگر به صورت CBI یا Contingent Business Interruption است که زیان درآمدی عرضه‌کننده خدمات یا کالا یا مواد خام به بیمه‌گذار را ناشی از یک خسارت فیزیکی مستقیم پوشش می‌دهد و بعد از زلزله ژاپن و آسیب نیروگاه فوکوشیما دایچی به شدت در بازارهای جهانی بیمه مورد توجه قرار گرفت. کامل‌ترین پوشش در خصوص وقفه در کسب وکار در دنیا به صورت NDBI یا Non-Physical Damage Business Interruption است که تفاوتش با دو نوع قبلی در این است که الزاما نیاز به وقوع حادثه مستقیم فیزیکی نیست و نمونه بارز آن پاندمی ‌کرونا است. مزیت این پوشش در این است که بیمه‌گذار می‌تواند اثرات ریسک‌های سایبری، بیماری‌های واگیردار، تغییرات آب وهوایی و ریسک‌های سیاسی را در قالب پوشش مذکور بیمه کند و بسیاری از اثرات ریسک‌های نامشهود می‌تواند تحت پوشش بیمه‌نامه قرار گیرد.
با توجه به موارد مذکور و ظهور ریسک‌های نوظهور، صنعت بیمه در ایران نیز باید آمادگی لازم برای مواجهه با چنین ریسک‌هایی را داشته باشد. همین نگاه بود که باعث شد در ماه‌های ابتدایی شیوع ویروس کرونا در کشور، شرکت بیمه تعاون در این خصوص دست به کار شد و پس از دریافت مجوز از بیمه مرکزی اقدام به ارائه پوشش بیمه‌ای تعطیلی کسب‌‌وکار به دلیل اپیدمی ‌و پاندمی‌ کرد. حدود 8 ماه از صدور این بیمه‌نامه در بیمه تعاون می‌گذرد و می‌توان گفت شوک عالم‌گیر پاندمی‌ کرونا آنقدر بر جامعه ایران تاثیرگذار بوده است که این روزها شمار زیادی از صاحبان کسب و کار در صف خرید آن هستند.
اگرچه صنعت بیمه در ایران قدمتی نزدیک به یک قرن دارد، اما بالارفتن فرهنگ بیمه و ضریب نفوذ آن نیازمند تلاش بیشتری در این خصوص است. با این حال تبعات اقتصادی قرنطینه‌های اخیر و ترس از تعطیلی دوباره کسب‌وکارها ناشی از موج دیگر این پاندمی ‌به قدری اثرگذار بوده که بسیاری از صاحبان کسب‌وکارها در شهرهای قرمز تمایل به خرید این بیمه‌نامه دارند؛ حتی می‌توان گفت با وجود مشکلاتی که در جریان نوسانات اقتصادی چند سال اخیر برای افزایش ضریب نفوذ بیمه در جامعه ایران به وجود آمده بود، بیمه تعطیلی کسب‌ و کار ناشی از بیماری‌های اپیدمیک و پاندمیک موفق شده است در عرض همین مدت کوتاه جای پای خود را به خوبی در بازار بیمه محکم کند و در کنار سایر محصولات بیمه‌ای به یکی از بیمه‌های پایه برای ‌صاحبان کسب‌وکارها تبدیل شود.
برآورد شرکت بیمه تعاون بر این است که از این به بعد و به‌خصوص در 10 سال آتی و با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژیک و تجارت در بستر دیجیتال و نیز تغییرات آب‌وهوایی در سطح جهان، به ویژه منطقهMENA که ایران نیز جزو آن است و احتمال وقوع پاندمی‌های خطرناک‌تر از کرونا، باید صنعت بیمه دیدگاه مدرن‌تری را در فرآیند مدیریت ریسک و بیمه‌گری به‌کار گیرد چراکه جامعه ایران، به ویژه فعالیت‌های اقتصادی با ریسک‌های نامشهودی روبه‌رو خواهد بود که نمی‌توان با رویکرد سنتی آنها را تحت پوشش بیمه قرار داد.
همان‌گونه که اشاره شد این بیمه‌نامه ماهیت پارامتریک و آنلاین دارد یعنی برخلاف بیمه‌های سنتی، بیمه‌گذار چندان درگیر بحث‌های کارشناسی و ارزیابی خسارت نمی‌شود. از این رو ویژگی بارز این بیمه‌نامه شفافیت و سرعت بالای کارشناسی است. در بیمه‌نامه ارائه شده توسط بیمه تعاون مشاغل مختلف در سه گروه با ریسک بالا، متوسط و کم طبقه‌بندی شده و 14گروه درآمدی مختلف با درآمد روزانه 5 تا 120 میلیون ریال برای مشاغل درنظر گرفته شده است. بر همین مبنا بیمه‌گذاران می‌توانند بر مبنای سطح درآمد خود نسبت به خرید پوشش بیمه‌ای مناسب اقدام کنند. تاکنون حدود 3200 واحد صنفی مختلف نسبت به خرید بیمه‌نامه اقدام کرده‌اند که بیانگر اقبال عمومی به این بیمه‌نامه است.
محمد باباکردی، مدیر بیمه‌های مهندسی و سرپرست بیمه‌های مسوولیت بیمه تعاون
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بیمه نامه صاحبان کسب بیمه تعاون کسب وکارها پوشش بیمه صنعت بیمه کسب وکار بیمه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۲۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند

به گزارش قدس آنلاین؛ به نقل از انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، شهروز همتی، رئیس پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد ضمن بیان این مطلب افزود:  آزمایشگاه های کشور دو مشکل عمده درباره تعرفه و خدمات بیمه دارند؛ مشکل نخست این است که در ۱۰ سال اخیر در دو سال متوالی افزایش تعرفه ای در خدمات آزمایشگاهی نداشتیم و در سال های بعد افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی را در این باره شاهد بودیم که در این صورت از تورم جاری عقب ماندیم.

وی افزود: تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی در خرید مایحتاج متفاوت و بسیار بالاتر است لذا این مشکل برای آزمایشگاه ها به وجود آمد و با افزایش قیمت ارز تجهیز آزمایشگاه ها با مشکل روبرو شد بنابر این آزمایشگاه ها نتوانستند با پیشرفت های کشورهای دیگر و تجهیزات جدید، خود را به روزرسانی کنند.

همتی بیان کرد: این موضوع در نهایت به نظام سلامت برمی گردد زیرا ۵ درصد بودجه سلامت در بخش آزمایشگاه مصرف و ۹۵ درصد بودجه در بخش درمان و بستری صرف می شود اما با تجهیز آزمایشگاه ها و ایجاد تعرفه و به روزرسانی خدمات، پوشش بیمه ای تسهیل داده می شود.

دکتر شهروز همتی

وی تاکید کرد: در نظام سلامت مبتنی بر ارزش، ارزش گذاری به خدمات آزمایشگاه ها می تواند بودجه نظام سلامت را کاهش دهد.

وی اظهار کرد: از متولیان درخواست داریم دید دیگری به آزمایشگاه ها داشته باشند؛ ۷۰ درصد تشخیص، پیشگویی و درمان بیماری ها نقش مهم آزمایشگاه را نشان می دهد بنابر این آزمایشگاه به روز و پیشرفته به راحتی می تواند یک بیماری را تشخیص و درمان بیمار آغاز شود.

همتی بیان کرد: تعرفه خدمات آزمایشگاهی به روز نیست و از تورم عقب هستیم تاخیر در پرداخت بیمه ها نیز مشکل دیگری است که باید حل شود اکنون مردم باید ۳۰ درصد از تعرفه خدمات آزمایشگاهی را پرداخت کنند اما بیمه ها این تعرفه را پوشش نمی دهند و مردم ۷۰ درصد، پرداختی دارند این ارتباط مالی بین آزمایشگاه ها و بیمار نباید اختلاف داشته باشد تا بتوان ارتباط خوبی بین آزمایشگاه ها و بیمار برقرار کرد.

وی اظهار کرد: دو خواسته در این بین مطرح است؛ یک اینکه تعرفه ها منطقی شوند اکنون قیمت تمام شده تست ها آماده شده و قیمت های واقعی در قالب یک نرم افزار به زودی در اختیار مرجع سلامت قرار می گیرد در این راستا قیمت یک تست مشخص است.

وی در پایان یکی از بازوان مهم نظام سلامت را آزمایشگاه ها دانست.

در ادامه، پروفسور امیرحسن زرنانی؛ دبیر علمی کنگره نیز در این مراسم ضمن تشکر از برگزار کنندگان کنگره، گفت: توجه به خدمات آزمایشگاه ها، پرهیز از صنف گرایی، استفاده از افراد متخصص، انتشار علم علوم آزمایشگاهی و شناساندن آن به جامعه دانش آموزی برای انتخاب رشته، معرفی چهره های ماندگار، حرکت روبه آینده از دستاوردهای برگزاری این کنگره است.

همچنین غلامرضا حمزه لو، دبیر اجرایی این رویدا اظهار کرد: «کیفیت را پایانی نیست» شعار کنگره امسال بود سعی کردیم در این راستا حرکت کنیم، همچنین استفاده از بسترهای الکترونیک در کنگره امسال، از دیگر مزایای برگزاری کنگره بود.

براساس این گزارش، قطعنامه پایانی کنگره امسال، توسط دکتر فریبا شایگان، مدیر روابط عمومی انجمن، قرائت شد.

گفتنی است در روز پایانی برگزاری این کنگره، که به مدت ۴ روز از ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد، محمدامین واعظی در بخش پوستر برگزیده کنگره امسال شد.

شایان ذکر است دکتر فرزانه عزیزمحسنی، مسئول پنل محققین جوان و پوسترهای کنگره از ۱۱۳ پوستر پذیرفته شده در کنگره امسال، ۹۰ ارائه وجود داشت که با توجه به امتیازات از بین ۵ نفر منتخب بخش پوستر، محمدامین واعظی از دانشگاه علوم پزشکی ایران انتخاب شد همچنین در این مراسم از ۵ نفر منتخب نیز با اهدای جوایز تقدیر و تشکر شد.

زینب داوودی مقدم، ناهید رضایی، امیرسالار نیکخواه بهرامی، محمدخانی عشرت آبادی اسامی منتخبان بودند.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • لزوم بازتعریف نقش دولت در همگرایی نخبگان
  • ◄ بیمه بدنه پارسیان چند درصد خسارت را پوشش می دهد؟
  • تخفیف بیمه سلامت برای دهک‌‌های ۶ تا ۹ درآمدی
  • چهار هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی قم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند
  • حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضیدانان
  • بیمه ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • برخورداری ۶۲۵ زوج نابارور استان مرکزی از خدمات بیمه سلامت