Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@01:20:18 GMT

رشد قابل توجه محصولات منتخب معدنی در نخستین ماه امسال

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۴۸۲۷

رشد قابل توجه محصولات منتخب معدنی در نخستین ماه امسال

آمار ارائه شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) از میزان تولیدات محصولات منتخب معدنی در نخستین ماه از سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که از ۱۰ محصول، تنها میزان تولید آلومینا نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر شده والباقی از رشد تولید قابل توجهی برخوردار شده‌اند.

به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش عملکرد تولید محصولات منتخب معدنی طی فروردین ماه امسال و مقایسه آن با میزان تولید در فروردین ماه سال گذشته، از بین ۱۰ محصول منتخب معدنی، ۹ محصول با رشد تولید مواجه شده‌اند و در میان آن‌ها تنها تولید آلومینا افت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمار، تولید ظروف چینی که در مقایسه‌های آماری تولید ماه‌های متوالی همیشه کاهشی بوده است، در نخستین ماه امسال رکورد زده و با ۱۰۲ درصد بیشترین افزایش تولید را به خود اختصاص داده است. این محصول معدنی در فروردین ماه امسال ۳۲۰۰ تن تولید شده که نسبت به ۱۶۰۰ تن تولید شده در فروردین ماه ۱۳۹۹، رشد ۱۰۲.۸ درصدی داشته است.

پس از آن کاشی و سرامیک بیشترین میزان افزایش تولید را داشته  که از ۱۴ میلیون و ۵۱۶ هزار و ۶۰۰ مترمربع تولید شده در فروردین ۱۳۹۹، به ۲۴ میلیون و ۷۶۷ هزار و ۱۰۰ مترمربع رسیده و ۷۰.۶ درصد رشد داشته است.

کنسانتره زغالسنگ نیز با ۵۸ درصد و شمش آلومینیوم خالص با ۴۵.۷ درصد رشد در رتبه‌های بعدی افزایش تولید قرار گرفته‌اند. در نخستین ماه از سال ۱۴۰۰ به ترتیب ۱۲۰ هزار و ۷۰۰ تن کنسانتره زغالسنگ و ۴۱ هزار و ۲۰۰ تن شمش آلومینوم خالص تولید شده است و این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته، تولید این دو محصول معدنی به ترتیب ۷۶ هزار و ۴۰۰ تن برای کنسانتره زغالسنگ و ۲۸ هزار و ۳۰۰ تن برای شمش آلومینیوم خالص بوده است.

پس از آن‌ها کاتد مس با ۳۶.۵ درصد افزایش تولید در فروردین امسال نسبت به میزان تولید در همین ماه در سال گذشته و سیمان با افزایش ۳۳.۵ درصدی قرار گرفته‌اند. طی فروردین ماه امسال ۲۵ هزار و ۶۰۰ تن کاتد مس و چهار میلیون و ۹۷۳ هزار و ۸۰۰ تن سیمان تولید شده است؛ میزان تولید این دو محصول معدنی در مدت مشابه سال ۱۳۹، به ترتیب ۱۸ هزار و ۸۰۰ تن و سه میلیون و ۷۲۴ هزار و ۹۰۰ تن بوده است.

فولاد خام و محصولات فولادی نیز هر یک به ترتیب ۱۷.۱ درصد و ۱۶.۶ درصد رشد تولید را در نخستین ماه از سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده‌اند.

در مدت مورد بررسی در سال جاری دو میلیون و ۶۲۰ هزار و ۱۰۰تن فولاد خام و دو میلیون و ۳۲ هزار و ۴۰۰ تن محصولات فولادی تولید شده است؛ این در حالی است که در ماه ابتدای سال  گذشته، دو میلیون و ۲۳۸ هزارتن فولاد خام و یک میلیون و ۷۴۳ هزار و ۷۰۰ تن محصولات فولادی به تولید رسیده بود.

کمترین میزان رشد تولید نیز مختص شیشه جام است که با رشد ۲۱.۲ درصدی از ۸۰ هزار و ۵۰۰ تن تولید شده در فروردین ماه ۱۳۹۹ به ۹۷ هزار و ۶۰۰ تن در فروردین ماه ۱۴۰۰ رسیده است.  

در مقابل اما در مدت مورد بررسی این گزارش برای سال جاری، تنها تولید آلومینا ۷.۹ درصد کاهش تولید را نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثبت کرده است.

طی فروردین ماه سال گذشته، ۲۰ هزار و ۹۰۰ تن آلومینا تولید شده بود که این رقم در فروردین ماه امسال به ۱۹ هزار و ۲۰ تن رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محصولات معدنی تولیدات معدنی معدن و صنایع معدنی مدت مشابه سال گذشته فروردین ماه امسال فروردین ماه نخستین ماه افزایش تولید منتخب معدنی میزان تولید تولید شده رشد تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۴۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای مستقیم فولاد هرمزگان ۱۵ درصد فراتر از طراحی کارخانه

هرمزگان-جام جم انلاین-مدیر احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان با اشاره به اینکه برای رکورد زنی تولید واحد احیای مستقیم افزایش کمیت همراه با حفظ کیفیت مدنظر بود، گفت: تولید این واحد در فروردین‌ماه امسال ۱۵ درصد بالاتر از طراحی کارخانه بوده که در واقع بهترین عملکرد یک واحد احیا مستقیم با این ظرفیت تولید نسبت به طراحی در سطح ایران محسوب می‌شود. 

 

علیرضا نجار قویدل  در تشریح جزئیات این خبر افزود: در فروردین ‌ماه امسال واحد احیا مستقیم موفق به ثبت چهار رکورد تولید روزانه و همچنین رکورد تولید ماهیانه آهن اسفنجی به میزان ۱۷۰ هزار و ۳۰۰ تن شد.

وی بیان کرد: نخستین رکورد روزانه مجموع دو مدول به میزان پنج هزار و ۹۵۸ تن در ۱۳ فروردین‌، دومین رکورد روزانه مجموع دو مدول به میزان پنج هزار و ۹۷۶ تن در ۱۸ فروردین‌، سومین رکورد روزانه مجموع دو مدول به میزان ۶ هزار و ۵۱ تن در تاریخ ۱۹ فروردین‌ و چهارمین رکورد جدید روزانه مجموع دو مدول به میزان ۶ هزار و ۸۶ تن در ۲۲ فروردین‌ ثبت شده است.

مدیر احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان اظهار کرد: همچنین رکورد ماهیانه مدول A به میزان ۸۴ هزار و ۱۴۳ تن و رکورد ماهیانه مدول B به میزان ۸۶ هزار و ۱۵۷ تن و در مجموع به میزان ۱۷۰ هزار و ۳۰۰ تن در فروردین‌ امسال انجام شده است.

وی یادآور شد: باتوجه به اینکه بیش از ۱۴ سال از عمر مدول‌های واحد احیا مستقیم می‌گذرد، برای داشتن یک تولید بهینه همراه با افزایش نرخ تولید، ضروری است یک برنامه‌ریزی چند ماهه انجام شود که همکاری انجام شده در تمامی واحدهای بهره‌برداری و سایر واحدهای شرکت، باعث شد واحد احیا مستقیم بتواند این نتیجه را کسب کند.

نجار قویدل خاطرنشان کرد: در بهمن‌ماه سال گذشته، مدول A واحد احیا مستقیم یکی از بزرگ‌ترین تعمیرات اساسی تاریخ فولاد هرمزگان را از ابتدای راه‌اندازی از لحاظ نفر ساعت و تعداد روزهای شات‌دان تجربه کرد که کیفیت خوب آن باعث شد این نتایج بی‌نظیر ثبت شود.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در شات‌دان، تصریح کرد: در شات‌دان گذشته فعالیت‌های بزرگی نظیر تعویض کمپرسورها، اقدامات اساسی روی ریفرمر از جمله تعویض تیوب و شارژ کاتالیست و همچنین تعمیرات اساسی بر روی سیستم آب و تجهیزات آب‌رسانی انجام شد.

این مسوول ادامه داد: همچنین از این محل، راه‌اندازی واحد احیا مستقیم بعد از یک توقف سرد و طولانی انجام شد که با همکاری همه کارکنان درگیر در این واحد و واحدهای پشتیبانی به‌خوبی انجام و این فعالیت مهم باعث شد میزان توقفات به‌صورت روزبه‌روز کاهش و ریت تولید افزایش یابد.

نجار قویدل اظهار کرد: این روند خوب در سال جدید نیز ادامه یافت و فولاد هرمزگان شاهد رشد تولید آهن اسفنجی از نظر کیفیت و کمیت بود.

 

قویدل ابراز کرد: این افزایش تولید بدون هیچ پروژه ریومپ رخ‌ داده است که حاصل بهبود فرایندها، تدارکات خوب، ارسال مواد اولیه کیفی به واحد، پیگیری و اقدامات ساعتی، روزانه و شیفتی بسیار مناسب در تمامی قسمت‌های واحد احیا مستقیم بوده است.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در واحد احیا مستقیم این میزان افزایش کمیت با حفظ کیفیت بوده است، به‌طور قاطع می‌توان اشاره کرد که این بهترین عملکرد یک واحد احیا مستقیم بدون ریومپ با این ظرفیت تولید نسبت به طراحی در کل ایران هستیم.

 

رییس دفتر فنی تولید احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان نیز اظهار کرد: بهبود فرایند تولید و افزایش بهره‌وری در راستای رکوردشکنی واحد احیا مستقیم فولاد هرمزگان در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ موفق به ثبت تولید ماهیانه جدیدی به میزان ۱۷۰ هزار و ۳۰۰ تن آهن اسفنجی شد.

حمید نظرنژاد افزود: این رکورد ارزشمند در حالی به دست آمد که آخرین رکورد ماهیانه مربوط به فروردین سال ۱۴۰۱ به میزان ۱۶۵ هزار و ۱۰۱ تن بود.

وی بیان کرد: در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ قبل از تحقق رکورد ماهیانه شاهد تحقق رکوردهای روزانه مدول A و دو مدول بوده‌ایم که این رکوردهای تولید برای محصول آهن اسفنجی در صنعت فولاد بسیار قابل‌توجه بوده و نشان از پیشرفت و عملکرد برتر واحد آهن‌سازی فولاد هرمزگان است.

این مسوول اظهار کرد: این عملکرد برتر در نتیجه بهبود فرآیندهای تولید، بهره‌وری بالا و کاهش توقفات و افزایش تولید و مهم‌ترین بعد ارزشمند رکورد این است که این مهم در حالی رخ داد که تغییراتی برای افزایش ظرفیت زیر سقف در واحد انجام نشده است.

نظرنژاد ادامه داد: تحقق این رکوردهای تولید نتیجه همت و تلاش مستمر تیم‌های کاری، بهبود فرآیندهای تولید و همدلی در مدیریت عملیات بوده است.

دیگر خبرها

  • احیای مستقیم فولاد هرمزگان ۱۵ درصد فراتر از طراحی کارخانه
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • افزایش ۱۱.۷ درصد فروش پاکشوما در فروردین ۱۴۰۳
  • سوم فروردین؛ تلخ ترین روز تصادفات نوروزی امسال / افزایش شمار جانباختگان در معابر درون شهری
  • افزایش ۱۱.۶ درصدی اهدای خون در قم
  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان
  • رشد ۶ درصدی مصرف برق در صورت افزایش قابل توجه دما
  • امسال وضعیت خیابان ها و بزرگراه های تهران مطلوب تر می شود | توزیع عادلانه آسفالت در مناطق ۲۲گانه
  • اهدای خون در فروردین‌ماه امسال ۱۱.۶ درصد افزایش یافته‌است
  • تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان