Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حفظ و صیانت از بنا‌های تاریخی ارزشمند، دغدغه همه علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر است. بنا‌هایی که هرکدام فارغ از قصه و خاطراتی که در دل خود دارند، از معماری ستودنی و طراحی‌های خارق العاده برخوردارند.

تا به امروز، حفظ، مرمت و احیا، صرفا درباره بنا‌هایی که به ثبت میراث فرهنگی رسیده بود، صورت می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه بسا بنا‌های تاریخی و باشکوهی وجود داشتند که از نعمت باز زنده سازی بی بهره بودند. در این میان، بنا‌هایی که تحت مالکیت سازمان اوقاف قرار گرفته اند، قابل توجه است.

در چند روز اخیر تفاهم نامه همکاری بین سازمان اوقاف و امور خیریه با صندوق احیاء و بهره برداری از بنا‌ها و اماکن تاریخی و فرهنگی منعقد شد. هدف از این تفاهم نامه احیا و باز زنده سازی بناهای تاریخی تحت مالکیت اوقاف است. به این بهانه با مهدی پندار، معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امورخیریه و هادی میرزائی، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی گفت‌و‌گو کردیم تا از ضرورت انعقاد این تفاهم نامه و جزییات آن، مطلع شویم.

بیشتر بخوانید

بازگشایی موزه هنر‌های معاصر تهران با ۲ نمایشگاه

هم افزایی ظرفیت‌های تاریخی کشور، با انعقاد تفاهم نامه همکاری

هادی میرزائی، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی اظهار کرد: این صندوق در سال ۸۴ به استناد بند ز ماده ۱۱۴ قانون برنامه چهارم توسعه تشکیل شد. متعاقبا در سال ۹۶ به منظور حمایت توسعه و ترویج صنایع دستی و تشویق و تکریم فعالین صنایع دستی و فرش دستباف، وظایفی به این حوزه الحاق شد.

وی درباره روند احیای ابنیه تاریخی گفت: ما نزدیک به یک میلیون اثر با ارزش در کشور داریم که به ثبت ملی رسیده اند. این بنا‌ها در مالکیت بخش‌های مهمی از کشور مانند سازمان اوقاف و امور خیریه، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام یا سایر دستگاه‌های دولتی است.

وی ادامه داد: نگاه مقنن از وظیفه‌ای که به عنوان وظیفه‌ای ذاتی و انحصاری به این موسسه واگذار شده، تعیین و اعطای کاربری است. در سال‌های قبل تمرکز صندوق احیا بر احیای بنا‌های تاریخی در مالکیت وزارت میراث فرهنگی بود. در دوره جدید توانسته ایم با ایجاد همگرایی و همفکری با همه ذی نفعان حوزه ابنیه تاریخی اعم از سازمان اوقاف و امور خیریه، زمینه تبادل تفاهم نامه و همکاری‌های بین دو طرف را در راستای هم افزایی ظرفیت‌های تاریخی کشور فراهم کنیم.

باز زنده سازی بنا‌های تاریخی، موضوع مهم تفاهم نامه

میرزائی بیان کرد: مهم‌ترین نقشی که در موضوع تفاهم نامه تبادل شده است، تعیین، تغییر یا تثبیت کاربری بنا‌های تاریخی متناسب با نیاز و ضرورت باز زنده سازی این بنا‌ها با استفاده از ظرفیت‌ها و دانش‌های نوین است.

وی افزود: احیای ابنیه علاوه بر معرفی شاهکار‌های معماری، موجب پیشرفت در زمینه گردشگری می‌شود. اگر همکاری و نگاه ژرف سازمان اوقاف نبود، این موضوع بعد از سال‌های متمادی تحقق پیدا نمیکرد.

وی گفت: در مجموع مصوباتی که هیئت محترم وزیران برای صندوق داشته اند، برخی از ۲۷۳ مجموعه تاریخی که با نگاه احیا یا ارائه خدمت، به عنوان زیرساخت گردشگری، در اختیار صندوق قرار گرفته اند.

میرزائی درباره اهمیت انعقاد این تفاهم نامه اظهار کرد: بعد از اقدامات مرمتی انجام شده، متوجه شدیم برخی از بنا‌های تحت مالکیت سازمان اوقاف، بلا تکلیف باقی مانده است. این موضوع باعث شد به جای تمرکز بر روی بنا‌هایی خاص، تمام بنا‌های سازمان اوقاف را هدف گذاری کنیم.

وی درباره نقش صندوق در این کار و نفع آن اظهار کرد: ما اگر محور را قانون و نقش دستگاه‌ها را نقشی که حاکمیت برایشان تعیین کرده، قرار دهیم؛ یقینا قرار نیست صندوق، انتفاعی از این موضوع داشته باشد. صندوق به عنوان یک موسسه غیر انتفاعی مستقل با ایفای نقش خود، وحدت و همگرایی را در این حوزه ایجاد می‌کند.

وی افزود: اگر ما بتوانیم به همه بنا‌های تاریخی به لحاظ همجواری‌ها و ظرفیت‌های آن، کاربری اعطا کنیم، می‌توانیم زمینه اشتغال پایدار را فراهم کنیم. در سال گذشته با همکاری چهار نهاد غیر بخشی شامل صندوق احیا، معاونت روستایی ریاست جمهوری، سازمان دهیاری و شهرداری‌ها و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در گام اول اشتغال روستایی را هدف گذاری کردیم. روند پیاده سازی این موضوع شکل گرفته است و مجموع ۲۲ درصد از واگذاری‌های سال گذشته به بنا‌های روستایی تعلق پیدا کرده است.

حفظ عین، مهم‌تر از اجرای نیت

مهدی پندار، معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امورخیریه اظهار کرد: این تفاهم نامه در ذیل تفاهم نامه اصلی که در سال ۹۸ توسط وزیر محترم میراث امضا شده بود، شکل گرفت. همزمان با تعریف تفاهم نامه مذکور، رایزنی‌ها برای استفاده و تعامل صندوق رفاه برای بازخوانی اماکن تاریخی اوقاف (چه به صورت مالکیت شش دانگ و چه به صورت مشاعی) مطرح شد.

وی افزود: تا قبل از این تفاهم نامه، دید هم افزا وجود نداشت. موضوع مالکیت با موضوع نحوه بهره برداری از موضوعاتی بود که در ذیل تفاهم نامه در حال حل شدن است.

پندار بیان کرد: به طور معمول، آن چه که از موقوفات انتظار می‌رود، اجرای نیت است، اما قبل از این موضوع، حفظ عین بسیار اهمیت دارد. با اجاره داری حفظ عین اتفاق نخواهد افتاد. با سیاست‌های جدیدی که در دوره دکتر خاموشی اتفاق افتاده، یک مهاجرت جدی از اجاره داری به سمت انواع روش‌های مشارکت در سازمان اوقاف شکل گرفته است. این روش‌ها مبنی بر تعریف فعالیت اقتصادی بر اساس مزیت‌هایی که روی موقوفات وجود دارد، است. این مورد باعث می‌شود بنا‌های تحت مالکیت اوقاف، به بهترین نحو ممکن احیا شود. ان شا الله با اجرای این تفاهم نامه از دانش صندوق احیا به بهترین نحو استفاده خواهد شد.

او تاکید کرد: امروزه انواع روش‌های مشارکت در قرارداد‌های سازمان اوقاف، در نظر گرفته می‌شود. همچنین می‌توان فعالیت‌های دانش بنیان از جنس فعالیت‌های فاخر، متناسب با موضوعات بنا‌های تاریخی در این حوزه تعریف کرد. در حوزه دانش بنیان بین همه موضوعات، فعالیت‌های بسیار خوبی را در این حوزه شروع شده است. در این زمینه حکمرانی شرکتی جایگزین اجاره داری که تاکنون در سازمان اوقاف مطرح بود؛ شده است.

 

گزارش از مرضیه میرزائی علی آبادی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی و گردشگری سازمان اوقاف ابنیه تاریخی بهره برداری بنا های تاریخی تفاهم نامه سازمان اوقاف باز زنده سازی اماکن تاریخی صنایع دستی تحت مالکیت صندوق احیا بنا هایی ظرفیت ها بنا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۵۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی

 معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اظهار کرد: برپایی نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ تهران فرصت مغتنمی برای تقویت فعالیت‌های اقتصادی به ویژه صادرات با معرفی هرچه بیشتر ظرفیت‌های موجود کشور و به تبع استان در این عرصه بود.

علی نوری اضافه کرد: تیم اقتصادی استانداری کردستان با همراهی بخش خصوصی به ویژه اتاق بازرگانی سنندج در این نمایشگاه ظرفیت‌های استان در بخش‌های مختلف به ویژه کشاورزی، صنعت و معدن و گردشگری را به هیات‌های تجاری معرفی کردند.

وی ادامه داد: در مدت برپایی نمایشگاه، تفاهم نامه همکاری اقتصادی با اتاق‌های مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان، ایران و روسیه در حوزه آبزیان و صادرات انواع آبمیوه و دلستر منعقد شد.

نوری بیان کرد: تفاهم نامه همکاری اقتصادی و منعقد شده بین کردستان و اتاق مشترک ایران و ارمنستان در حوزه صادرات محصولات شاخص کشاورزی و معرفی ظرفیت‌های پتروشیمی با محوریت صادرات است.

وی اظهار کرد: با اتاق مشترک بازرگانی ایران و کویت هم در حوزه صادرات محصولات شاخص کشاورزی و صنایع دستی استان و مصالح ساختمانی و بخش معدن تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی منعقد شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: افزون بر انعقاد تفاهم نامه در چند روز برپایی این نمایشگاه با مسئولان کشوری هم دیدار‌هایی داشتیم و در آن به بیان نیاز‌ها و مطالبات و استعداد‌های استان پرداختیم.

استاندار کردستان هم در سومین روز از برپایی نمایشگاه اکسپو۲۰۲۴ تهران به همراه هیاتی از مدیران استان از این نمایشگاه بازدید کرد.

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) از روز شنبه هشتم تا چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت ماه جاری در نمایشگاه بین المللی تهران برپا بود.

در این نمایشگاه پنج روزه، محصولات و دستاورد‌ها در حوزه‌های مختلف صنعتی و کشاورزی در هفت گروه کالایی از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، فرش و صنایع‌دستی و گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی، صنعت ساختمان و خدمات فنی-مهندسی و پتروشیمی عرضه شد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه همکاری والیبال ایران و عمان
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری فدراسیون‌های والیبال ایران و عمان
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری فدراسیون والیبال ایران و عمان
  • اقدامات هیئت امنای با تجربه؛ جهش خوبی برای احیای موقوفات
  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • تفاهم‌نامه همکاری کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و ۷ کشور خارجی
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی
  • تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی بین استان‌های بوشهر و قزوین منعقد شد
  • تفاهم‌نامه همکاری حوزه علمیه خواهران و اوقاف یزد
  • تفاهم‌نامه همکاری بین شرکت نفت و گاز اروندان و اداره‌ کل شیلات خوزستان امضا شد