Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: با وجود ضرر و زیان‌های وارده به حوزه گردشگری تلاش در راستای توسعه این صنعت ادامه دارد و در حال حاضر بیش از ۶۲ پروژه گردشگری در استان فعال است که ۳۵۰۰ فرصت شغلی را به دنبال دارد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از  اراک، صنعت گردشگری که در سال‌های اخیر به یکی از عرصه‌های مهم درآمدزایی و عاملی برای پویایی اقتصاد تبدیل شده است متاسفانه با شیوع ویروس کرونا ضرر و زیان‌های بسیاری را متحمل شده است که همین موضوع سبب بی‌رغبتی فعالان این عرصه و بیکار شدن آنها و همچنین گرایش تاسیسات و فعالان حوزه گردشگری به تغییر کاربری‌ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چراکه تعطیلی‌های ناشی از محدودیت‌های کرونایی سبب کاهش گردشگری و تردد در مناطق، اماکن و تاسیسات گردشگری شده که خود عاملی برای کاهش درآمدزایی در این حوزه بوده به طوری که به دنبال شیوع کرونا شاهد تعدیل نیرو و بیکاری‌های گسترده در این حوزه هستیم.

تغییر کاربری‌هایی که می‌تواند آینده حوزه گردشگری را با بحران مواجه کند و دیگری اسمی از صنعت گردشگری باقی نماند.

بنابراین دغدغه مهمی که برای فعالان این حوزه و همچنین مردم وجود دارد جلوگیری از تغییر کاربری‌هاست و حفظ گردشگری از جمله مطالباتی است که مطرح می‌شود.

همچنین بسیاری از فعالان و دوستداران حوزه گردشگری بیم آن را دارند که شرایط موجود سبب بی‌توجهی به حوزه گردشگری شود و اراده برای توسعه این صنعت ارزشمند از بین برود.

 غفلت از صنعت گردشگری تبعات زیان‌باری را برای آینده جامعه به دنبال دارد 

امیرحسین نوروزی کارشناس حوزه گردشگری در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: اگرچه شرایط موجود ناشی از شیوع ویروس کرونا در 2 سال اخیر سبب تغییر و تحولاتی در حوزه گردشگری شده است اما توجه به این صنعت نباید نادیده گرفته شود و غفلت از حوزه گردشگری قطعا تبعاتی را برای آینده جامعه به دنبال دارد.

وی افزود: درست است که با توجه به تعطیلی‌های ناشی از محدودیت‌های کرونایی بسیاری از فعالان و تاسیسات حوزه گردشگری متحمل ضرر و زیان شده‌اند و از بیکاری و کاهش درآمد رنج می‌برند اما متولیان امر باید در این زمینه تمهیداتی بیندیشند تا با حمایت از فعالان این حوزه ضمن حفظ تاسیسات موجود به توسعه این صنعت هم کمک کنند.

این کارشناس حوزه گردشگری تصریح کرد: ما باید نگاه به آینده را فراموش نکنیم و به بهانه ضرر و زیان حاصل از شیوع کرونا در حوزه گردشگری نباید از توسعه این صنعت ارزشمند غافل شد چراکه با ریشه‌کن شدن ویروس کرونا در آینده، نیاز به این صنعت به شدت احساس خواهد شد و از همین اکنون باید به فکر آینده پیش رو بود.

 صنعت گردشگری خسارات سنگینی را از شیوع کرونا متحمل شده است 

مصطفی مرزبان، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی هم در این باره در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم گفت: صنعت گردشگری کشور و همین طور استان در طول یک سال گذشته خسارات سنگینی را از شیوع کرونا متحمل شده است.

وی افزود: علاوه بر این در دو سال پیش از این هم شاهد وقوع سیل بودیم که این حادثه هم به نوبه خود خسارت‌های قابل توجهی را به صنعت گردشگری استان تحمیل کرد.

 گرایش فعالان به تغییر کاربری‌ها 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: از این رو خسارت‌ها و فشارهای سنگین وارد شده به حوزه گردشگری در سال‌های اخیر سبب گرایش فعالان به تغییر کاربری‌ها شده است.

وی بیان کرد: به طوری که همین موضوع سبب شده تا فعالان گردشگری به فکر تغییر شغل از هتلداری، سفره‌خانه‌داری و اقامتگاه‌داری و دیگر مشاغل این حوزه به مشاغل دیگر بیفتند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: در مدت یک سال اخیر و به دنبال ضرر و زیان‌های حاصل از شیوع کرونا به حوزه گردشگری، اقداماتی در راستای حمایت از فعالان این حوزه انجام شده که از جمله آنها می‌توان به ارائه تسهیلات ارزان قیمت با نرخ سود هشت و دوازده درصد اشاره کرد.

مرزبان عنوان کرد: همچنین به مدت یک سال پروانه‌های فعالیت بدون مراجعه متقاضیان تمدید شد و تاسیسات گردشگری زیر نظر میراث‌فرهنگی در سال 99 مشمول معافیت‌های مالیاتی شدند و در پرداخت بیمه کارفرمایان تخفیفاتی اعمال شد و اقساط بانکی امهال و به تعویق افتاد.

آیا کمبود بودجه تنها مشکل صنعت گردشگری استان ایلام است؟بی توجهی به صنعت گردشگری و کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد؛ گیاهان دارویی که به خاک تبدیل می‌شوندکرونا روی صنعت گردشگری کیش سایه انداخته است

 خسارت 370 میلیارد تومانی به تاسیسات گردشگری استان مرکزی

وی افزود: تاسیسات گردشگری استان مرکزی تا پایان فروردین ماه 1400 خسارتی بالغ بر 370 میلیارد تومان را متحمل شده‌اند، متاسفانه تسهیلات پرداخت شده رقم بسیار اندکی بوده است به طوری که تعدادی از متقاضیان موفق به دریافت وام حدود 45 تا 50 میلیون تومانی شدند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: از این رو با توجه به شرایط پیش آمده نرخ بیکاری این صنعت نیز در استان بسیار افزایش یافته به طوری که یک ‌دوم تا یک سوم نیروهای فعال این حوزه مشمول تعدیل نیرو شده‌اند و تاکنون حدود 600 نفر در این صنعت بیکار شده‌ است.

 تاسیسات گردشگری در رده شغلی یک قرار گرفتند

مرزبان بیان کرد: با توجه به رایزنی‌های انجام شده و با کمک و حمایت وزارت میراث فرهنگی، تاسیسات گردشگری در رده شغلی یک قرار گرفتند این درحالی است که تا پیش از آن در گروه شغلی 3 و 4 قرار داشتند و به دنبال این اتفاق حداقل تاسیسات گردشگری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌توانند فعالیت داشته باشند تا قدری از خسارت‌ها جبران شود.

وی ادامه داد: اما نگاه به توسعه گردشگری و آینده این صنعت همچنان مورد توجه مجموعه گردشگری استان قرار دارد و با وجود تمام مشکلات در حال حاضر بیش از 62 پروژه فعال گردشگری در استان داریم و از این حیث و در حوزه ساخت پروژه‌های گردشگری، استان مرکزی جایگاه خوبی را در کشور دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی عنوان کرد: همچنین استان مرکزی در بخش صدور پروانه ساخت نیز جزو استان‌های برتر قلمداد می‌شود.

 سرمایه‌گذاری 400 میلیارد تومانی در حوزه گردشگری استان مرکزی 

مرزبان افزود: حجم سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها حدود 400 میلیارد تومان است که به محض بهره‌برداری از آنها بالغ بر 3 هزار و 500 فرصت شغلی ایجاد می‌شود که  این میزان اشتغال در حوزه گردشگری رقم قابل توجهی است.

وی تصریح کرد: درمجموع هدف و اساس کار مجموعه میراث‌فرهنگی حمایت از فعالان عرصه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است و از آنجا که صنعت گردشگری استان مرکزی در طول 2 سال اخیر فقط متحمل ضرر و زیان شده‌ تلاش داریم  که حداقل با سرمایه‌گذاری انجام شده مقداری از این فشارها را کاهش دهیم.

 به دنبال جلوگیری از تغییر کاربری‌ها هستیم 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی بیان کرد: همچنین با توجه به اینکه به دنبال حوادث اخیر اکثر تاسیسات گردشگری داخل شهر به دنبال تغییر کاربری هستند، میراث‌فرهنگی تا جایی که بتواند سعی می‌کند با حمایت‌هایی که انجام می شود از این اقدام جلوگیری کند.

مرزبان ادامه داد: زیرا با چنین اقدامی استان در آینده به لحاظ خدمات‌رسانی گردشگری ضربه می‌بیند و امیدواریم که بعد از ریشه‌کن شدن کرونا جهش خوبی را در حوزه گردشگری استان و کشور شاهد باشیم.

انتهای پیام/712/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی مدیرکل میراث فرهنگی تاسیسات گردشگری تغییر کاربری ها حوزه گردشگری حوزه گردشگری توسعه این صنعت شیوع کرونا صنعت گردشگری ضرر و زیان متحمل شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۶۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی استان گیلان گفت: با حضور رئیس اداره حرایم وزارتخانه، محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان مورد تصویب قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، ولی جهانی امروز_ جمعه هفتم اردیبهشت_ در تشریح این خبر اظهار کرد: طی هماهنگی قبلی و به منظور تعیین تکلیف نهایی محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان، با حضور امیر ارجمند رییس اداره حرایم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شهردار لاهیجان، معاون و کارشناسان حوزه میراث، فرهنگی، پایش میدانی از سطح شهر انجام و با رفع ابهام و موارد مدنظر شهرداری تفاهم مشترک حاصل و مقرر شد مطالعات تکمیلی و موارد اصلاحی در دستور کار مشاور قرار گیرد.

وی با قدردانی از حمایت‌های عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اسدالله عباسی استاندار گیلان، علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور و علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی افزود: بنا بر وظایف ذاتی، راهبرد اداره کل صیانت از بافت ها و بناهای تاریخی ارزشمند است و در این راستا تعامل و هم افزایی حداکثری با دستگاه‌های ذیربط همچون شهرداری ها یکی مهمترین اصول و سیاست های پیش روی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان است.

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از تلاش و همراهی شهردار لاهیجان به منظور پاسداشت و مراقبت از آثار ارزشمند شهر قدردانی کرد و گفت: حراست حفظ و احیاء بافت ها و بناهای تاریخی وظیفه ی همه افراد و آحاد جامعه است و اگر چه مطابق با قانون و به طور رسمی این مسئولیت بر عهده ی وزارتخانه متبوع گذاشته شده اما مشارکت همگانی برای پاسداشت میراث فرهنگی اجتناب ناپذیر است.

جهانی ابراز امیدواری کرد با تعامل و ارتباط نزدیک با شهرداری لاهیجان، ضمن تسریع در روند تکمیل مطالعات، با تایید شواری فنی و ابلاغ از سوی وزارتخانه، چالش های حوزه بافت و بناهای تاریخی این شهر به پایان برسد.

کد خبر 748198

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • شرکت‌های تعاونی روستایی برای تحقق شعار سال، برنامه ارائه دهند
  • تکمیل زیرساخت‌های محافظت از غار باستانی زل هستیجان