Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعداد شرکت‌های "دانش‌بنیان" در سال ۱۳۹۲، ۵۶ شرکت بوده اما در سال ۱۳۹۹ به ۵۳۳۸ شرکت رسیده است که نزدیک به ۱۰۰ برابر شده است و درآمد آنها نیز ۶۰۰ برابر شده است؛ درآمد دانش‌بنیان‌ها نیز در سال ۹۹ به به ۶۷۵ هزار میلیارد ریال رسیده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند برای تحقق اقتصاد مقاومتی و رشد اقتصادی، سکوی پرتاب باشد، شرکت‌های "دانش‌بنیان" هستند که اگر از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بالفعل و بالقوه آنها بتوانیم استفاده کنیم، هم باعث کم‌کردن اثر تحریم‌ها شده و هم باعث رشد اقتصادی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اساسِ شرکت‌های دانش‌بنیان، تولید محصول یا ارائه خدمت به کمک فناوری‌های پیشرفته و با بازدهی بالا است و جالب اینکه که شرکت‌های دانش‌بنیان در سال‌های اخیر در کشور ما رشد بسیار خوبی را تجربه کرده‌اند.

تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در سال 1392 56 شرکت بوده اما در سال 1399 به 5338 شرکت رسیده است که نزدیک به 100 برابر شده است؛ حوزه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان، حوزه‌های مختلفی از جمله "فناوری اطلاعات و ارتباطات"، "مخابرات"، "برق و الکترونیک"، "سیستم‌های خودکار"، "ماشین‌آلات و تجهیزات پیشرفته" است.

زمانی که از حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان صحبت می‌کنیم عمده توجه مردم به حوزه‌های نام‌برده شده می‌رود اما شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در هر جایی که مشکلی وجود دارد، وارد شده و از محل آن مشکل، خلق ارزش کنند.

درآمد شرکت‌های دانش‌بنیان از سال 1392 تا امروز 1399 بیش از 600 برابر شده است که این طبیعی است چرا که با 100 برابر شدن شرکت‌های دانش‌بنیان، درآمدشان نیز 600 برابر شده است؛ حوزه‌هایی وجود دارد که دولت باید در حوزه دانش‌بنیان به آنها کمک کند که شامل آموزش، معافیت‌های مالیاتی، کمک‌های بلاعوض، تامین بخشی از سرمایه و کمک‌های مالی و حل مشکلات مالی آنها است.

شرکت‌های دانش‌بنیان به تفکیک استان و نوع نیز جالب توجه است چرا که در آمارها یک روند غیرعادی و عدم تعادلی مشاهده می‌شود به عنوان مثال عمده شرکت‌های دانش‌بنیان ائم از اینکه صنعتی،‌ تولیدی یا نوپا باشند در استان تهران قرار گرفتند که اصفهان، آذربایجان شرقی، خراسان، فارس و ... به ترتیب در رتبه‌های دیگر قرار دارند؛ این آمارها به نوعی تابع حجم جمعیت، سرمایه‌‌ها، شرکت‌ها، متخصصان و منابعی است که دولت در کشور توزیع کرده است اما دانش‌بنیان‌ها می‌توانند ارزش افزوده بالایی خلق کنند.

در موضوع درآمد شرکت‌های دانش‌بنیان در سال 1392 این شرکت‌ها 2 هزار میلیارد ریال درآمد داشته‌اند که در شش ماه نخست سال 1399 به 675 هزار میلیارد ریال رسیده است که این نشان می‌دهد که درآمد شرکت‌های دانش‌بنیان چه رشد انفجاری داشته است.

در موضوع درآمد شرکت‌های دانش‌بنیان به تفکیک دسته فناوری باید گفت که عمده درآمدها در "فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم‌افزارهای رایانه‌ای" است و بعد از آن در حوزه محصولات شیمیایی و تجهیزات پیشرفته است؛ متاسفانه در فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی تعداد دانش‌بنیان‌ها بسیار ناچیز است درحالی که اینجا نقطه‌ای است که اگر بر روی آن سرمایه‌گذاری بشود، اتفاقات مثبتی رقم خواهد خورد و یا خدمات تجاری‌سازی از آن  نقاطی است که اگر دانش‌بنیان‌ها وارد بشوند نیز بسیار مفید خواهد بود.

شرکت‌های نوآور و نوپا با شرکت‌های دانش‌بنیان تفاوت دارند، ممکن است شرکت‌های دانش‌بنیانی وجود داشته باشند که نوپا نباشند و بالعکس یا اینکه همه اینها باشند یا ممکن است در بعضی شرکت‌های دانش‌بنیان از 10 محصول تولیدی فقط 5 محصول آن دانش‌بنیان باشند.

مشکل اساسی و اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان در این است که مجموعه حاکمیت که باید از شرکت‌های دانش‌بنیان پشتیبانی کند، خود به نوعی با حوزه دانش‌بنیان بیگانه هستند و اصلاً زبان دانش‌بنیان‌ها را نمی‌فهمد، دارایی، تامین اجتماعی،‌ بیمه‌ها، ثبت شرکت‌ها و دستگاه‌های دولتی اصلاً بلد نیستند که به دانش‌بنیان‌ها سرویس بدهند، چون نسبت به دانش‌بنیان‌ها، سنتی و عقب‌مانده هستند؛ بانک‌ها، بورس و جاهایی که باید تامین مالی کنند با ادبیات دانش‌بنیان‌ها آشنا نیستند.

دولتی‌ها سالانه چند صد هزار میلیارد تومان خرید می‌کنند که اگر خرید خود را از دانش‌بنیان‌ها انجام بدهند، شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند رشد فزاینده‌ای داشته باشند.

حمایت از زیست‌بوم دانش‌بنیان کشور با اجرای "طرح شهید رضوی"ظرفیت 4 میلیارد دلاری صادرات محصولات دانش‌بنیانتمرکز ویژه بر علوم انسانی با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان نوع 3وعده حمایت از شرکت‌های "دانش‌بنیان" و دستیابی به هیچ!"بیمه، مالیات و تسهیلات" همچنان در صدر مشکلات دانش‌بنیان‌های کشور

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی درآمد شرکت های دانش بنیان شرکت های دانش بنیان برابر شده دانش بنیان ها هزار میلیارد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۷۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان

به گزارش تابناک اقتصادی؛ سال ۱۴۰۲ در زیست بوم نوآوری و فناوری ایران،‌ سرشار از رویش ها و شکفتن ها بود. در این سال تحولات فراوانی در زمینه ی علم و فناوری در کشور رخ داد، این تحولات مسیر مشارکت شرکت های دانش بنیان و مردم را در عرصه ی تولید و رونق اقتصاد دانش‌بنیان هموار کرد. از این تحولات می توان به راه اندازی ستادهای جدید اقتصاد دانش‌بنیان تا اجرای آیین نامه جدید ارزیابی شرکت های دانش بنیان و....... اشاره کرد؛ این تغییر و تحولات درواقع نویدبخش دستاورد ها و توفیقاتی عظیم در آینده ای بسیار نزدیک است.

رشد چشمگیر و پرشتاب تعداد شرکت های دانش بنیان و افزایش حدود ۲۰۰ درصدی صادرات دانش بنیان کشور در یک سال اخیر، نشان دهنده بسترسازی مناسب، پویایی و رشد جهشی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و فضای مساعدی است که در راستای تحقق شعار امسال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» در عرصه اقتصاد دانش‌بنیان کشور فراهم شده است.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در خصوص شعار سال و رشد اقتصاد دانش بنیان بیان کرد: باید به موضوعات جوان، علم و دانش توجه ویژه ای کرد. گیرایی و  انگیزه برای کسب اطلاعات علمی در یک جوان می تواند موثر در پیشرفت دانش بنیان باشد. با توجه به شعار سال، مشارکت مردم در جهش تولید و جذب نخبگان و استعدادها در شرکت های دانش بنیان مهم است. بنابراین باید در جهت رشد و توسعه ی  این شرکت ها حمایت لازم از آن ها صورت گیرد.

کیومرث سرمدی در ادامه تصریح کرد: عمده دغدغه ی مردم و مسئولین به خصوص مقام معظم رهبری موضوع معیشت و اقتصاد مردم است در واقع شعار امسال هم که مقام معظم رهبری آن را مشارکت مردم در تولید خواندند، حمایت از شرکت های دانش بنیان با هدف آوردن مردم پای کار و استفاده از علم و توان بالای آن هاست. در این شرایط جوانان با انگیزه و با استعداد، نخبگان و افرادی که توانایی بالایی دارند می توانند بیایند و رشد تولید را افزایش دهند. مردمی سازی اقتصاد کشور و جهش تولید و توسعه صنعتی کشور با مشارکت مردم، مبتنی بر توسعه ی اقتصاد دانش بنیان با دانش بنیان شدن صنایع بزرگ به کمک شرکت های تواتمند دانش بنیان است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: باید توجه به بومی گزینی، داشته ها و توانمندی های داخلی و ایجاد ارزش افزوده در زنجیره ی تولید به گونه ی حمایتی باشد یعنی تولید کننده به توسعه ی تولید داخلی تشویق شود، درواقع باید هم شرکت های دانش بنیان تولید کننده تشویق شوند و هم از طرفی وزارت خانه ها و ارگان های دولتی، بخش های خصوصی را مجاب کنند تا تولیدات شرکت های دانش بنیان را خریداری و استفاده نمایند. در این شرایط قطعا تولید کنندگان در رشد تولید و همچنین افزایش کیفیت تشویق می شوند.

 

دیگر خبرها

  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • توسعه بازار بین المللی محصولات دانش بنیان‌ها
  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت