Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مدیرعامل شرکت انرژی دانا معتقد است که حمایت وزارت نفت در تعریف و ارائه چارچوب‌های متنوع همکاری با شرکت‌های ایرانی اکتشاف و تولید می‌تواند ضامن توسعه هر چه بیشتر صنعت نفت باشد.
به گزارش خبرنگار شانا، محمد ایروانی امروز (دوشنبه، دهم خردادماه) در آیین امضای تفاهم‌نامه انجام مطالعات توسعه میدان آزادگان و آغاز عملیات اجرایی طرح نگهداشت تولید گاز میدان‌های هما، وراوی و تابناک اظهار کرد: با تلاش و همت وزارت نفت و در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی به‌منظور حمایت از توان داخلی شرکت‌های ایرانی و ارتقای سطح دانش و فناوری این شرکت‌ها و به‌منظور اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی مبنی بر حمایت از تولید داخلی برای نخستین بار امکان مشارکت شرکت‌های ایرانی و شرکت‌های خارجی برای توسعه میدان‌های نفتی فراهم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ضمن قدردانی از حمایت وزارت نفت از شرکت‌های ایرانی، این مسئله را در تاریخ بیش از 100 ساله صنعت نفت ایران یک نقطه عطف برشمرد و گفت: بستری مهیا شده است که شرکت‌های توانمند ایرانی در حوزه اکتشاف و تولید نیز فرصت رشد و توسعه پیدا کنند و از منظر توان مدیریتی و فنی این شرکت‌ها به سطح رقابت با شرکت‌های بزرگ نفتی دست یابند.
مدیرعامل شرکت انرژی دانا ادامه داد: حمایت وزارت نفت در تعریف و ارائه چارچوب‌های متنوع همکاری با شرکت‌های ایرانی اکتشاف و تولید می‌تواند، ضامن توسعه هر چه بیشتر صنعت نفت باشد، به‌ویژه آنکه ظرفیت‌های توسعه صنعت در ایران فراوان و فرصت خلق ثروت با توجه به چشم‌انداز انرژی دنیا و موضوع بسیار جدی انتقال انرژی (Energy Transition) بسیار محدود است.
افزایش اعتماد تصمیم‌گیران کشور به توان داخلی
ایروانی گفت: امضای تفاهم‌نامه با سه کنسرسیوم ایرانی به‌منظور توسعه میدان راهبردی آزادگان در قالب سه بخش شمالی، میانی و جنوبی را می‌توان گام بعدی در افزایش اعتماد مجموعه تصمیم‌گیران کشور به توان شرکت‌های داخلی در نظر گرفت.
وی ضمن تأکید بر اینکه میدان آزادگان از بزرگ‌ترین میدان‌های کشف‌شده در ایران و جهان است، گفت: پس از اثبات وجود ذخیره عظیم نفت درجا در این میدان کارهای بسیار بزرگی چه از نظر زیرساختی مانند پاک‌سازی گسترده منطقه و احداث جاده دسترسی مرزی و چه از نظر توسعه میدان با حفر بیش از 200 حلقه چاه و دیگر تأسیسات مورد نیاز انجام شده است.
مدیرعامل شرکت انرژی دانا با تأکید بر اینکه مجموعه فعالیت‌های انجام‌شده نشان از اهمیت بالای این میدان برای کشور دارد که این مسئولیت شرکت‌های ایرانی حاضر در این رویداد را دوچندان می‌کند، افزود: از همین رو شرکت انرژی دانا و شرکت گسترش انرژی پاسارگاد به‌عنوان نمایندگان بخش خصوصی تصمیم گرفته‌اند در قالب یک مشارکت فعال با تجمیع همه توان فنی، مالی و مدیریتی خود بهترین عملکرد خود را ارائه دهند.
تحول در اکوسیستم نوآوری صنعت نفت
ایروانی افزود: هر دو شرکت تجربه بالایی در حوزه بالادستی نفت و به‌ویژه توسعه میدان‌های غرب کارون دارند و با هم‌افزایی ناشی از ایجاد این مشارکت سعی داریم ظرفیت‌های موجود در میدان یادشده را بالفعل کنیم و این مشارکت پیش از این نیز با همکاری شرکت سرمایه‌گذاری صنعت نفت، در زمینه توسعه فناوری و نوآوری در این صنعت پیشگام بوده و با تأسیس شرکت آپادانا بسترساز تحول اکوسیستم نوآوری صنعت نفت شده است.
وی تصریح کرد: توسعه فناوری لازمه افزایش بهره‌وری در میدان‌های کشور بوده است که موضوع افزایش ضریب بازیافت یکی از نمودهای راهبردی این مقوله در میدان‌های مشترک است و نفت دانش‌بنیان ثمره این فعالیت خواهد بود.
به‌کارگیری تازه‌ترین فناوری‌ها برای افزایش تولید نفت
مدیرعامل شرکت انرژی دانا با تأکید بر اینکه مشارکت آزادگان جنوبی برای پاسخ به این اعتماد سعی خواهد کرد در بخش مدیریتی تمام توان مدیریت پروژه انباشته شده در دو شرکت انرژی دانا و گسترش انرژی پاسارگاد در سال‌های متمادی را برای اجرای موفق پروژه با سه شاخص زمان، هزینه و کیفیت به کار ببندد، افزود: تمام تمرکز بر این خواهد بود که در بخش فنی با به‌کار بستن آخرین فناوری‌های در دسترس به‌منظور افزایش تولید اقدام شود.
ایروانی تأکید کرد: این مهم با توجه به ویژگی‌های لایه‌های مخزنی سروک، گدوان و فهلیان که هرکدام پیچیدگی‌های ویژه خود را دارد، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه در بخش تأمین مالی ظرفیت بسیار خوبی در مشارکت جهت ایجاد سبد بهینه‌ای از تأمین مالی با استفاده از ابزارهای تأمین از بازار سرمایه و بانک‌های داخلی وجود دارد، گفت: در این زمینه مجموعه وزارت نفت و نهادهای مسئول برای تسهیل و رفع موانع و بسترسازی لازم راهگشا خواهند بود.
استفاده حداکثری از توان مجموعه پیمانکاران و سازندگان داخلی
مدیرعامل شرکت انرژی دانا افزود: در بخش اجرای پروژه برنامه داریم تا بالاترین حد ممکن از توان مجموعه پیمانکاران و سازندگان داخلی استفاده شود و بومی‌سازی ساخت تجهیزات با گواهی نهاد کیفیت در انجمن نفت در تکمیل ‌ زنجیره تأمین کالا از مهم‌ترین برنامه‌های این مشارکت در اجرای پروژه آزادگان جنوبی است.
ایروانی با تأکید بر اینکه شرکت انرژی دانا به‌عنوان یکی از شرکت‌های خصوصی فعال در بخش بالادستی نفت، از همان روزهای آغازین معرفی نسل نو قراردادهای نفتی، همه تمرکز و توان خود را بسیج کرد تا پاسخ مناسبی به این اعتماد داشته باشد، گفت: در دوره حضور شرکت‌های بین‌المللی در ایران، ما پس از مذاکره با شرکت‌های بین‌المللی، مشارکت فعال با شرکت‌های بین‌المللی اروپایی و روسی داشتیم که ثمره آن ارائه طرح توسعه مشترک برای تعدادی از میدان‌های نفتی بود.
طرح اجرای توسعه میدان سهراب در انتظار مجوز شورای اقتصاد
وی افزود: با وجود خروج بیشتر شرکت‌های بین‌المللی ناشی از تحریم‌های غیرقانونی دوران ترامپ، توانستیم قرارداد توسعه میدان‌ها آبان و پایدار غرب را به همراه شریک خارجی پیش ببریم و اجرایی کنیم و در ابتدای سال 1399 با موفقیت، تعهد تولید اولیه عملیاتی شد و پارسال افزایش تولید 4 میلیون بشکه‌ای (تقریباً 100 درصد افزایش نسبت به خط پایه) در این دو میدان مشترک محقق شد، همچنین شرکت انرژی دانا پارسال، قرارداد توسعه میدان مشترک سهراب را با شرکت ملی نفت ایران امضا کرد که امیدواریم با دریافت مجوز شورای اقتصاد در انجام پروژه هر چه سریع‌تر وارد مرحله اجرایی شود.
مدیرعامل شرکت انرژی دانا تأکید کرد: تجربه استفاده از شرکت‌های اکتشاف و تولید در قراردادهای جدید نگهداشت تولید، موضوع 28 میدان و انجام کار یکپارچه توسعه میدان‌ها توسط شرکت‌های داخلی را به اثبات رسانده و همچنان بهره‌وری پروژه‌ها را افزایش داده است.
ایروانی با اشاره به اینکه شرکت انرژی دانا توسعه میدان نرگسی را با این روش با پیشرفت خوبی انجام داده است، افزود: بی‌تردید تنوع‌پذیری قراردادها و روش‌های نو ارجاع انجام کار، بهره‌وری ملی را در صنعت نفت به ارمغان می‌آورد.
وی گفت: امیدوارم مشارکت آزادگان جنوبی بتواند با اقدام‌های برنامه‌ریزی‌شده و همکاری با ذی‌نفعان پروژه پاسخ شایسته‌ای به اعتماد وزارت نفت داشته باشد و همه در کنار یکدیگر به رشد و تعالی صنعت نفت و کشور کمک کنیم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شرکت های بین المللی شرکت های ایرانی اکتشاف و تولید توسعه میدان ها وزارت نفت صنعت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۸۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری امضا شد

تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی برای افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی با حضور وزیر نفت امضا شد.

به گزارش خبرنگار شانا، تفاهم‌نامه توسعه میدان‌های گازی با توان هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی امروز (سه شنبه، ۱۱ اردیبهشت) با حضور جواد اوجی، وزیر نفت، محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مرتضی شاهمرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و جمعی از مدیران عامل صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور امضا شد.

ارزش مجموع تفاهم‌نامه‌هایی که امروز امضا شد ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شود و با اجرای این طرح‌ها، ۱۲۷ میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور با هدف تأمین پایدار خوراک پتروشیمی‌ها اضافه خواهد شد.

شرکت ملی نفت ایران برای توسعه میدان‌های گازی کشور با استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی، مذاکراتی پرشمار را با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی انجام داده است. در نتیجه این اقدامات، تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی در جنوب، جنوب غرب کشور و خلیج فارس با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی امضا شد.

بر اساس این تفاهم‌نامه‌ها، مطالعه توسعه میدان‌های گازی زیره و خارتنگ و ساختار اکتشافی دارنگ با هدف افزایش ۲۴ میلیون مترمکعبی تولید گاز و با سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری به شرکت پترو کاوه افق واگذار شد.  

مطالعه توسعه میدان‌های گازی سفید زاخور، سفید باغون و هالگان نیز به صورت مشترک به گروه گسترش نفت و گاز پارسیان و شرکت پتروپارس واگذار شد؛ سرمایه‌گذاری مورد انتظار برای توسعه این میدان‌ها، ۸۰۰ میلیون دلار پیش‌بینی‌شده که در نهایت ۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران اضافه خواهد کرد.

مطالعه توسعه مخازن خامی زیلایی و کارون و جمع‌آوری گازهای همراه مسجدسلیمان، طرح دیگری بود که تفاهم‌نامه مطالعه آن با شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری (صباانرژی و پتروپالایش پارسوماش) امضا شد؛ بر اساس این تفاهم‌نامه، در پایان اجرای این پروژه‌ها، ۱۴.۲ میلیون مترمکعب به تولید گاز اضافه خواهد شد و برای رسیدن به این هدف سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری مورد انتظار خواهد بود.

مطالعه توسعه میدان گازی عسلویه غربی و ایستگاه تقویت فشار کنگان با شرکت نوید زرشیمی دیگر تفاهم نامه ای بود که امروز امضا شد و قرار است با سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیون دلاری، ۴۴ میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه شود.

تفاهم‌نامه مطالعه توسعه مخازن خامی شهیدان، زیلایی و کارون به صورت مشترک با شرکت پتروشیمی مسجد سلیمان و شرکت توسعه پتروایران امضا شد و بر اساس آن ۱۱.۶ میلیون متر مکعب به تولید گاز افزوده می‌شود و در این مسیر ۱.۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری باید انجام شود.

مطالعه توسعه میدان‌های گازی میلاتون و رودک، بینک و رگ سفید با شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) با هدف افزایش ۷.۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز و سرمایه‌گذاری ۹۵۰ میلیون دلاری تفاهم‌نامه دیگری بود که امروز امضا شد.

بر این اساس، مطالعه توسعه میدان‌های گازی اهواز و مارون خامی توسط شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با هدف‌گذاری افزایش ۹.۸ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز در روز و سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلار انجام خواهد شد.

در مجموع با اجرای این طرح‌ها و توسعه ۱۶ میدان گازی کشور، حدود ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران اضافه خواهد شد که می‌تواند در جبران ناترازی گاز در فصل سرد سال، تامین پایدار خوراک پتروشیمی‌ها و افزایش صادرات گاز ایران نقش مهمی ایفا کند.

با تکمیل مطالعات تفاهم‌نامه‌های یادشده و امضا و اجرای قراردادهای آنها، افزون بر افزایش تولید گاز کشور و رفع ناترازی آن، پیش‌بینی می‌شود ۲۵ هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم به‌ویژه در استان‌ها و شهرهای محل اجرای طرح‌ها ایجاد شود.

براساس برنامه‌ریزی انجام شده یک درصد از حجم سرمایه‌گذاری‌ها برای انجام مسئولیت‌های اجتماعی شرکت ملی نفت ایران به‌ویژه در مناطق نفتخیز صرف خواهد شد.

در این طرح‌ها، برای نخستین بار هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی به‌منظور تامین پایدار خوراک مورد نیاز مجموعه‌های خود اقدام به مطالعه و توسعه بالادستی میادین گازی کشور می‌کنند که گامی موثر در راستای تأمین مطمئن و پایدار خوراک این صنایع، استفاده از سرمایه‌های انباشته شده در این مجموعه‌ها، استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در صنایع پتروشیمی و ثروت‌آفرینی برای کشور است.

دیگر خبرها

  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش نخست
  • تضمین خوراک پتروشیمی‌ها با ورود بخش خصوصی به بالادست صنعت نفت
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری امضا شد
  • تولید بنزین از متانول برای کمک به رفع ناترازی بنزین
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی
  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد
  • شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون