Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود اینکه مرحله اول توافق تجاری میان آمریکا و چین همچنان شالوده روابط رسمی دو کشور در حوزه تجارت و اقتصاد را شکل می‌دهد، اما از یک سال پایانی دولت ترامپ، دلایل مختلفی از جمله سرکوب در هنک‌کنگ، مخفی‌کاری و ارائه اطلاعات غلط در خصوص بیماری کرونا و ساخت جزایر مصنوعی در دریای جنوبی چین موجب شد روابط از چارچوب تجارت و بازی برد-برد به «دیپلماسی گرگ‌های جنگجو» تغییر یافته و مجادله بر سر انصاف در روابط دوجانبه جای خود را به رویکردهای بدخواهانه بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دوره باور سنتی به جای مانده از دوره کسینجر در دستگاه سیاست خارجی آمریکا به اینکه می‌توان از طریق تعامل اقتصادی رفتار سیاسی پکن را تغییر داد، از بین رفت تا جایی که وزیر خارجه وقت آمریکا گفت: امروز متوجه شدیم جمهوری خلق چین تا چه اندازه با ایالات متحده و ارزش‌های آن خصمانه رفتار می‌کند. آمریکای دوره ترامپ در یک سال پایانی، پس از چند سال فرسایش روابط ناشی از جنگ اقتصادی، نه تنها موضع خصمانه‌تری گرفت و این تلقی را در سیاستمداران چینی به وجود آورد که آمریکا در قبال چین به سیاست تغییر رژیم متوسل شده است، بلکه با پیمان تایوان به ایده چین‌واحد ضربه زد. این خصومت حتی تا آنجا پیش رفت که جامعه چین توسط دولت آمریکا به مثابه یک تهدید به شهروندان آمریکایی معرفی شد. تعابیری با پسوند چینی، مثل ویروس چینی، ممنوعیت سفر به آمریکا برای اعضای حزب کمونیست و خانواده‌های آنان که بیش از ۴۰۰ میلیون نفر می‌شوند و تعطیلی کنسولگری چین در هوستون نمونه‌هایی از آن است.

مهم‌ترین برنامه‌های تبلیغاتی بایدن در آمریکا شامل چهار محور ترمیم اقتصادی پس از کرونا، تساوی نژادی، عدالت اجتماعی و اهتمام در خصوص مسائل محیط زیستی و آب و هوایی می‌شد. این برنامه یک پنجره به سوی بهبود روابط با چین باز می‌‌کرد اما چرا این طور پیش نرفت؟ غیر از رقابت‌پذیری اقتصادی و تکنولوژیک بالای چین که بایدن را از همکاری با چین منصرف می‌ساخت، دیدگاه عمومی شهروندان آمریکایی در خصوص چین نسبت به گذشته بدتر شده بود. بر اساس نظرسنجی‌ها در سال گذشته ۲۲ درصد مردم آمریکا چین را دشمن خود می‌دانستند در حالی که در سال جدید میلادی این عدد به ۴۵ درصد افزایش پیدا کرده است. در شرایطی که تنها ۲۰ درصد از اعضای حزب دموکرات اولویت سیاست خارجی را ستیز با چین می‌دانستند و این عدد در حزب جمهوری‌خواه ۵۷ درصد بود، بایدن کوشید رقابت سخت با چین را به عنوان یک زمینه همکاری در جلب نظر حزب مخالف خود به کار گیرد. از همین رو، حتی در صورت تمایل جدی دولت بایدن برای باز کردن پرونده‌های تعاملی با رقیب شرقی، مقدار قابل ملاحظه‌ای از مردم و نخبگان جامعه آمریکایی دارای نگرشی ضد چینی شده‌اند که این به سهم خود در مسیر همگرایی با پکن، سنگ‌اندازی می‌کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: توافق تجاری آمریکا و چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۲۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند

در حاشیه دومین همایش بین‌المللی ایران و آفریقا «کیلم دو تامبلا» نخست وزیر بورکینافاسو با سید ابراهیم رئیسی دیدار و گفتگو کرد.

رئیس جمهور در این دیدار، توسعه روابط با قاره آفریقا را از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی در تعامل با کشور‌های آفریقایی منافع متقابل ملت ایران و ملت‌های آفریقایی را دنبال می‌کند، بر ضرورت تسریع در ایجاد سازوکار‌های تقویت روابط ایران و بورکینافاسو از جمله فعال‌سازی کمیسیون مشترک دو کشور تاکید کرد.

 رئیسی در ادامه به ظرفیت‌های بسیار خوب و پیشرفت‌های چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف صنعت و معدن، کشاورزی، نفت و انرژی و علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در قاره آفریقا برای توسعه و پیشرفت، آماده همکاری، تعامل و تبادل این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها با کشور‌های آفریقایی از جمله بورکینافاسو است و اطمینان داریم توسعه این روابط به نفع ملت‌های دو کشور خواهد بود.

نخست وزیر بورکینافاسو نیز در این دیدار ضمن تبریک برگزاری موفق اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا به دکتر رئیسی و همچنین محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، ایران و مردمانش را صاحب تمدنی بزرگ توصیف و بر علاقمندی کشورش برای توسعه هر چه بیشتر روابط با ملت ایران به عنوان پدیدآورندگان این تمدن بزرگ تاکید کرد.

کیلم دو تامبلا با اشاره به تلاش رسانه‌های غربی برای ارائه تصویری نادرست و مخدوش از جمهوری اسلامی ایران افزود: بر خلاف تبلیغات غربی‌ها ایران کشوری مستقل، در حال توسعه و پیشرفته است که بر جذابیت‌های این کشور برای توسعه و تقویت روابط در همه زمینه‌ها با آن افزوده است.

نخست وزیر بورکینافاسو همچنین بر علاقمندی کشورش برای گسترش همکاری‌ها و تعامل با جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های زیرساختی، ارتباطاتی، معادن، کشاورزی، دامپروری، حمل و نقل، علمی و فرهنگی، دانش‌بنیان و انرژی تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • کرملین: روسیه و چین فشارهای غرب را تحمل می‌کنند
  • وزارت راه تکلیف جاده‌های ترانزیتی اردبیل را مشخص کند
  • حق معلم با مادیات ادا نمی شود
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند
  • آمریکا نباید از خط‌قرمزها عبور کند
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد