Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-02@02:44:39 GMT

اصغر نصیری: «احضار» سریال خوبی نبود

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۹۲۵۸۰

اصغر نصیری: «احضار» سریال خوبی نبود

اصغر نصیری، کارگردان با بیان این مطلب گفت: اینکه همچنان برخی سریال‌ها به جای داستانگویی روان به دنبال شعار دادن هستند، شاید مطلوب مدیران باشد ولی مخاطب را راضی نمی‌کند، چون مخاطب مفاهیم را در جست‌وجوی سرگرمی دریافت خواهد کرد. شما به عنوان سازنده سریال اول بیا و داستانت را تعریف کن و کاراکترهای جذاب برای مخاطب بساز و بعد به سمت شعار برو و البته نه شعار گل‌درشت بلکه با شعاری که در بطن کار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارگردان ادامه داد: من کم و بیش سریال‌های تلویزیون را می‌بینم و سعی می‌کنم نقاط قوت و ضعف آن‌ها را مرور کنم، مثلاً یکی از سریال‌هایی که اخیراً از تلویزیون پخش شد و حواشی زیادی پیرامون آن به وجود آمد، سریال «احضار» بود که موافقان و مخالفانی داشت.

کارگردان «شغال» افزود: اگر بخواهم نظر شخصی‌ام را بگویم این سریال به نظرم کار خوبی نبود و اول از همه کمبود داستان داشت و انگار داستانش اصلاً برای ساخت یک سریال ۳۰ قسمتی مناسب نبود. فیلمنامه ضعف‌هایی داشت و تعداد زیادی شخصیت در آن طراحی شده بود که بعد از حضور کوتاهی ناگهان از داستان حذف می‌شدند و حضورشان بار دراماتیک نداشت.

این کارگردان ادامه داد: هماهنگی جنس بازی با فضای درام یکی از اصول سریال‌سازی است ولی در همین سریال، جنس بازی، هارمونی مناسب با فضای داستان را نداشت و حواشی زیاد داستانی نیز تمرکز مخاطب را از اصل داستان دور می‌کرد.

این کارگردان در ادامه ضمن تأکید بر ضعف ساختاری سریال‌سازی‌های اخیر افزود: اینکه در جاهایی در اوج ایجاد فضای درام‌گونه و جدی به علت ضعف کارگردانی، سریالی مثل «احضار» جنبه کمدی پیدا می‌کرد، واقعاً برای خودم سؤال‌برانگیز بود.

اصغر نصیری با اشاره به کمدی‌های ناخواسته این سریال عنوان کرد: صحنه‌ای که زن احضارگر با روح کامرانی صحبت می‌کند، این قضیه بیشتر نمود پیدا می‌کند که کار یک کمدی است و نه اثری ماورایی.

کارگردان «مسلخ» تأکید کرد: باور کنیم که دیگر دوره شعار گذشته و اینکه در سریالی مثل «احضار» جنبه شعارگونه کار، در قسمت‌های آخر بسیار پررنگ شده بود، نقض غرض است. درست است که سازندگان به دنبال نهی از منکر بودند ولی این نهی باید با زبان درام باشد و نه شعار.

این کارگردان افزود: به نظرم پیام اخلاقی سریال مبنی بر مذمت مراجعه به رمالان و احضارکنندگان روح باید خیلی زیرپوستی مطرح می‌شد تا میزان اثرگذاری‌اش به مخاطب هم بیشتر شود. یقیناً هر زمان که اندرز را در لایه‌های دوم و سوم داستان ارائه داده‌ایم، موفق بوده‌ایم. این کارگردان ابراز امیدواری کرد: تا بیننده را حرفه‌ای قلمداد نکنیم، نمی‌توانیم محصول حرفه‌ای بیافرینیم. باید تکلیف‌مان را با فیلمسازی و سریال‌سازی روشن کنیم و اگر می‌خواهیم مخاطب را به وجد بیاوریم، سعی کنیم جنس کار را بشناسیم و از الگوهای موفق پیروی کنیم.

۵۸۵۸

کد خبر 1520848

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سریال ایرانی تلویزیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۲۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا سردار سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی در سریال پایتخت ۵ مخالفت کرد؟

احسان محمدحسنی، مدیر سازمان هنری رسانه‌ای اوج در کتاب سلیمانی عزیز ۲، صفحه ۱۹۴ به خاطره جالبی از نگاه سردار سلیمانی فرمانده وقت نیروی قدس سپاه به سریال پایتخت ۵ و سکانس‌های مربوط به داعش اشاره دارد. هم چنین سیروس مقدم کارگردان این سریال خاطراتی از ساخت این قسمت‌ها دارد. این روز‌ها که پخش این سریال پرمخاطب در شبکه‌ای فیلم به قسمت‌های حساس حضور خانواده نقی معمولی و همراهانش در سوریه و درگیری با داعش رسیده بد نیست این خاطرات شیرین را مرور کنیم.

سردار سلیمانی هماهنگ کرد تا عوامل فیلم با اسیران داعشی صحبت کنند

همشهری نوشت:در کتاب کتاب سلیمانی عزیز ۲ به نقل از مدیر سازمان هنری رسانه‌ای اوج می‌خوانیم: وقتی قرار شد پایتخت ۵ ساخته شود، تیم را بردیم دیدار حاج قاسم. حاجی خیلی کمک کرد تا بچه‌ها با فضای سوریه و مدافعین حرم آشنا بشوند؛ حتی هماهنگ کرد با یکی دوتا اسیر داعشی صحبت کنند. فیلم‌نامه که نهایی شد، یک روز صبحانه مهمان حاج قاسم شدیم. همین که فهمید آخر سریال قرار است بابا پنجعلی شهید شود و در کربلا یا مشهد خاکش کنند، گفت: «فیلم‌نامه رو عوض کنید، همه این خونواده باید صحیح و سالم برگردن ایران.» کارگردان و نویسنده با تعجب نگاهی کردند و گفتند: «نمیشه! ما می‌خوایم قصه این‌طور تموم بشه.» حاجی وقتی دید قبول نمی‌کنند، غیرتمند گفت: «مگر ما مرده باشیم که یکی از این خونواده به دست داعش شهید بشه!

نظر سردار در خصوص ساخت «پایتخت ۵» مثبت بود

سیروس مقدم کارگردان خلاق و خوشفکر این سریال در خصوص این سری از مجموعه پایتخت در یک گفت و گویی مطبوعاتی می‌گوید: پرمخاطبترین فصل سریال پایتخت (فصل پنجم) را تولید کردیم که حملات زیادی هم به آن شد. این سریال با توصیه حاج قاسم سلیمانی ساخته شد. نظر سردار در خصوص ساخت «پایتخت ۵» مثبت بود و فقط یک نگرانی داشتند که انتهای قصه چه می‌شود که ما گفتیم خانواده نقی با رشادت و جانفشانی خودشان را از مهلکه جنگ نجات می‌دهند و در نهایت یک بالگرد سوری این خانواده را از مخصمه نجات می‌دهد. سازمان اوج همفکر و ناظر بر کار بود و قسمت به قسمت فیلمنامه، هم به اوج و هم تلویزیون داده می‌شد و کاملا هماهنگ بودیم... یک صبح زود خدمت‌شان (سردار سلیمانی) رسیدیم، زیرا می‌خواستند سرشان خلوت‌تر باشد و مفصل صحبت کنند. من از فحوای کلامشان متوجه شدم پایتخت‌های دیگر را هم دیده‌اند. ایشان نظراتی داشتند که بحق هم درست بود. ضمن این‌که به ما مشاورانی برای کار معرفی کردند و فقط نگران فینال قصه بودند که قهرمانان نجات پیدا کنند.

جلسات مفصلی با فرماندهان داشتیم

مقدم در ادامه می‌افزاید: بار‌ها من و محسن تنابنده جلسات مفصلی با رده‌های بالای عملیات سوریه داشتیم و پای خاطرات آنها نشستیم و نوشتیم، حتی خودم یک بار پیش سردار سلیمانی رفتم و راجع به پایتخت و داعش صحبت کردیم ...

حضرت‌آقا همه را خوشحال کردند

این کارگردان در ادامه می‌افزاید: حضرت آقا در صحبت‌هایشان تاکید کردند به رئیس وقت سازمان صدا و سیما سفارش کرده‌اند نمونه سریال‌هایی مثل پایتخت ساخته شود که روایتگر یک خانواده متدین، ایرانی و بافرهنگ است و گفته بودند، چرا از این سریال‌ها کم ساخته می‌شود؟ من حرف آقا را به عوامل رساندم و خیلی خوشحال شدیم که ایشان حتی حرف‌های نهفته در سریال را کشف کرده‌اند و تاکید داشتند در پایتخت ۲ خیلی خوب به حق‌الناس پرداخته‌ایم. شنیدن این حرف‌ها خیلی حالمان را خوب کرد.

سیروس مقدم، کارگردان شناخته شده تلویزیون است. او بعد از ساخت مجموعه‌های پرمخاطب تلویزیونی همچون پایتخت، روز‌های زندگی، نرگس، تا ثریا، چک برگشتی، بچه‌های نسبتا بد، مدینه، میکائیل، علی‌البدل و... نشان داده که رگ خواب مخاطب را بخوبی می‌شناسد و می‌داند از چه زاویه‌ای به دغدغه‌های مردم نگاه و آن را از قاب دوربینش به بهترین شکل ثبت کند.

منبع: خبرآنلاین 

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ۱۳ میلیون دلار برای القای تاریخچه ترور و کشتار به ایران و مذهب شیعه | جعل تاریخ در سریال حشاشین
  • آقای سعید آقاخانی، ما تحمل می‌کنیم، اما دل خودتان نسوخت؟
  • رجوع و روایت آتش بلاگری و سلبریتی شدن در روابط زن و شوهری
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • نقد فیلم مست عشق / شکستی مفتضحانه برای حسن فتحی
  • خط رو خط مسائل اجتماعی
  • کارگردان مشهور ایرانی: تلویزیون نمی‌بینم!
  • تکلیف پخش سریال جدید حسن فتحی مشخص شد
  • چرا سردار سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی در سریال پایتخت ۵ مخالفت کرد؟