Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالفضل فخرالاسلام در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در اراک، ضرورت نقش اخلاق در صحنه انتخابات را مورد تأکید قرار داد و اظهار کرد: دین مبین اسلام مجموعه‌ای از اعتقادات، احکام و مبانی اخلاقی است و در حقیقت مبانی اعتقادی و احکام دینی باید از فیلتر اخلاق بگذرند.

وی افزود: ضرورت توجه به مبانی اخلاقی تا جایی است که اگر فردی دارای اعتقادات قوی و معتقد به اصول همچون اقامه نماز و گرفتن روزه باشد، اما از نظر اخلاق مرتکب مردم‌آزاری، دیگرآزاری، غیبت، تهمت، افترا و عادت به دروغ‌گویی داشته باشد آن فرد از نظر اسلام انسانی مردود و دارای کارنامه‌ای خالی در محضر خداوند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس ستاد مردمی حجت‌الاسلام رئیسی در استان مرکزی با اشاره به اینکه عمل به دستورات اسلام در حوزه سیاست بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: رعایت اصول اخلاق در سیاست بسیار مورد تأکید است، چنانچه در این حوزه دشمن یا رقیب انتخاباتی در مقابل انسان قرار گرفته باشند، فرد حق ندارد فراتر از اصول و اخلاق عمل کند و بهترین نمونه تاریخ علی(ع) است که با توجه به اینکه معاویه از بدترین فریب‌های سیاسی استفاده کرد، اما ایشان مسیر درست را در پیش گرفتند و وقتی معاویه در نامه‌ای خطاب به آن حضرت نوشت که سیاست ندارد، ایشان پاسخ فرمودند: سیاست یعنی تدبیر و اداره امور مردم نه فریب‌کاری و مکر، اگر مکر و مکار در جهنم نبود، من مکارترین انسان‌ها بودم.

فخرالاسلام بیان کرد: اقداماتی که امروز به عرصه سیاست نسبت داده و معروف شده است، سیاست نیست، بلکه این عرصه، عرصه مکر، فریب، زرنگی کردن و کار را از طریق غیراصولی پیش بردن است و انجام این امور نیز برخلاف تعریف بزرگان دین از سیاست اخلاقی است.

سیاست هدایت مردم به سوی رستگاری است

وی سیاست را هدایت مردم به سمت رستگاری و دقت در انجام امور تعریف کرد و افزود: اصالت یافتن قدرت و جابه‌جایی اهداف علت به حاشیه رفتن اخلاق در انتخابات چند دوره قبل ریاست جمهوری و مجلس است.

رئیس ستاد مردمی حجت‌الاسلام رئیسی در استان مرکزی خاطرنشان کرد: متأسفانه نامزدها برای رسیدن به اهداف خود که همان قدرت است خود را مجاز به استفاده از هر ابزاری می‌دانند و این ابزار ممکن است تهمت، افترا، دروغ و... باشد و این روش در اسلام منسوخ است و این روش برگرفته شده از ماکیاولیسم است؛ برخی از بازیگران سیاسی و رقبای انتخاباتی از دایره سیاست اسلامی خارج و به دایره ماکیاولیسم و لیبرالیسم پیوسته‌اند.

فخرالاسلام فاصله گرفتن از ارزش‌های دینی، اخلاقی و دستورات اسلامی را از دیگر عوامل به حاشیه رفتن اخلاق در انتخابات بیان کرد و ادامه داد: در اسلام پذیرفتن مسئولیت بسیار سنگین است و اگر فردی بتواند مسئولیتی را به بهترین شکل ممکن انجام دهد، موظف است که در صحنه حضور داشته باشد، در مقابل اگر فردی با وجود عدم توانایی مسئولیتی را بپذیرد در برابر خدا، ائمه اطهار(ع) و مردم مسئول است و متأسفانه این دستور اسلامی به هیچ‌وجه سرلوحه قرار نگرفته و افراد تنها قصد دارند به جایگاهی برسند که برای رسیدن به آن اصول دینی و اخلاقی را رها می‌کنند.

وی اضافه کرد: برخی از نامزدها برای جبران کاستی‌ها، ضعف شخصیتی، ناتوانی و خالی بودن دستشان در مقابل دیگر کاندیداها مجبور می‌شوند برای رسیدن به اهداف متوسل به دروغ، استفاده از جنگ روانی، تبلیغات ناصحیح، تهمت و... شوند تا رقیب را از دایره رقابت خارج کنند.

رئیس ستاد مردمی حجت‌الاسلام رئیسی در استان مرکزی ادامه داد: پیروزی در رقابت هدف برخی از کاندیداها نیست و گاه افراد برای انتقام از رقبای خود، حتی حکومت یا دولت از فرصتی که به دست آورده‌اند برای تخریب رقیب، حکومت و یا دولتی که از آن عقده و نارضایتی دارند استفاده کرده و اقدام به کارهای غیراخلاقی می‌کنند.

رعایت اخلاق انتخاباتی بین مردم نهادینه شود

فخرالاسلام ضرورت نهادینه شدن رعایت اخلاق انتخاباتی بین مردم را گوشزد کرد و افزود: رعایت اخلاق انتخاباتی وظیفه عموم مردم نیز است؛ صدا و سیما، خبرگزاری‌ها و مطبوعات، علماء و اساتید دانشگاه که تریبون در دست دارند مکلف هستند تا مبانی اخلاقی درست را برای مردم بشکافند که در صحنه سیاسی و رقابت انتخاباتی افرادی را انتخاب کنند که از اصول اخلاقی خارج نمی‌شوند.

وی ارتقای سطح بصیرت مردم از سوی رسانه‌ها را متذکر شد و گفت: افراد تأثیرگذار جامعه، باید مردم را به سمت روشنگری و شناخت سوق دهند تا بتوانند فریب‌ها، ایجاد جنگ روانی و روش‌های تبلیغاتی غربی‌ها را از روش‌های درست تشخیص دهند. مردم با فضای مسموم تبلیغاتی غرب دچار سردرگمی می‌شوند و تهیه خوراک ذهنی صحیح منطبق با ارزش‌های اسلامی و آرمان‌های انقلاب به تشخیص راه درست کمک می‌کند.

این تحلیل‌گر سیاسی در پاسخ به این سؤال که آیا رسانه به وظایف خود عمل می‌کند یا خیر، اظهار کرد: صدا و سیما بیشترین سهم روشنگری و بصیرت‌افزایی را دارد، چراکه تجهیزات بهتر و حرفه‌ای‌تری نسبت به سایر رسانه‌ها را در اختیار دارد، اما نسبت به ابزار و امکانات در اختیار متأسفانه برنامه‌ریزی لازم در حوزه تبیین اخلاق در انتخابات انجام نمی‌شود و عمده فعالیت‌ها به سمت رقابت پیش می‌رود تا مشارکت را بالا برند، هدف دلسوزان حضور حداکثری و ایجاد قدرت نظام است، اما نباید برای رسیدن به هدف با ایجاد دوقطبی ساختن کاذب و زیر پا گذاردن اخلاق به این هدف دست یافت. ناگفته نماند که خبرگزاری‌ها و دیگر مطبوعات در حد توان و تجهیزات وارد می‌شوند و اگر تجهیزات و ابزار در اختیار مجموعه‌های رسانه‌ای قرار گیرد قطعاً تأثیر بسیار زیادی خواهد داشت.

فخرالاسلام بیان کرد: در اسلام امور فردی، اجتماعی، جنگی، فرهنگی و اقتصادی با مباحث اسلامی عجین شده است. اسلام با ظرافت کامل برای تمامی امورات حتی تاکتیک‌های جنگی برنامه دارد. پیوند دین با امورات فردی و اجتماعی به معنای آینده‌نگری و دوردست‌ها را دیدن است، اما متأسفانه آنچه از سیاست برای مردم مطرح می‌شود فریب‌کاری است. تبیین درست سیاست و منطبق کردن آن با مبانی اسلامی جامعه را به سمت جهاد و رسیدن به اهداف بزرگ هدایت می‌کند. کسی که بتواند خوب حرکت کرده و جامعه را به سمت رستگاری هدایت کند، عین سیاست اسلامی یا همان سیاست جهادی است که می‌تواند هم جامعه را بسازد و هم مردم را در مسیر درست هدایت کند.

وی گفت: بی‌اخلاقی در سیاست به سرمایه‌های اجتماعی، جریان‌های صحیح سیاسی و سیستم کلی نظام ضربه می‌زند و اگر جلوی روش استفاده اشتباه از ابزار برای رسیدن به رسیدن به قدرت گرفته شود به نفع جمهوری اسلامی است، چراکه بهره‌گیری از روش‌های اشتباه تبلیغاتی مردم را نسبت به نظام، مسئولان و آینده دلسرد و ناامید می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اخلاق اسلام انتخابات دین رئیس ستاد مردمی حجت الاسلام رئیسی در استان مرکزی خبرگزاری فارس اراک اخلاق در انتخابات برای رسیدن رعایت اخلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۳۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه خراسان، حاشیه‌های انتخابات یازدهم اسفندماه همچنان ادامه دارد و به ویژه در حوزه مجلس شورای اسلامی با گمانه زنی‌های داغ رسانه‌ای همراه است. حالا مهم‌ترین سوژه برای رسانه ای‌ها هم ریاست بر پارلمان است. پارلمانی که کمتر پیش آمده رئیسش دوباره انتخاب نشود (به جز حداد عادل) و امروز  برای تکرار ریاست محمد باقر قالیباف که برخلاف دوره گذشته که رای اول پایتخت را داشت، دیگر منتخبانی را بالای نام خود می‌بیند سخت‌تر از همیشه است.

اگر ۷ خرداد سال ۱۳۹۹ همه مطمئن بودند رئیس مجلس پس از علی لاریجانی، قالیباف خواهد بود، امروز و برای ۷ خرداد ۱۴۰۳ تردید‌ها بسیار بیشتر شده و رقابت‌ها برای ریاست بر قوه مقننه شدت گرفته است. شنیده‌های برخی رسانه‌ها نیز از محافل سیاسی و راهروی مجلس از لابی‌های پشت‌پرده و برگزاری جلسات گوناگون حکایت دارد.   براساس این شنیده‌ها  افرادی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند که از جمله آنان می‌توان از «محمدباقر قالیباف»، «منوچهر متکی»، «مجتبی ذوالنوری»، «مرتضی آقاتهرانی»، «حمید رسایی» و «حمیدرضا حاجی‌بابایی» نام برد.

شنیده‌ها از راهروی مجلس هم نشان می‌دهد این چهره‌ها برای جلب نظر سایر منتخبان، جلساتی برگزار کرده‌اند؛ روندی که در آن، طرح وعده‌هایی برای گرفتن رای از منتخبان مجلس آینده هم دور از ذهن نیست. خبر آنلاین در توصیف این لابی‌ها نوشته است: «همه در حال لابی کردن و برگزاری جلسات‌شان هستند، برای این جلسات هم نام‌های پر طمطراقی می‌یابند؛ مانند «هم‌اندیشی منتخبان جدید مجلس» شاید برخی از آن‌ها هم‌فکر و همسو به نظر بیایند، اما این جلسات با محوریت برخی از منتخبان جدید تهران به صورت جداگانه برگزار شده و می‌شود که در یک جبهه قرار دارند.» در این میان، اما اظهارات اخیر ابوالفضل ابوترابی نماینده مجلس نشان داد که  گفتگو‌ها و لابی‌ها درباره گزینه‌های ریاست مجلس از شنیده‌ها گذشته و جدی و رسمی‌تر شده است.   او گفت: محمد باقر قالیباف در حال برگزاری نشست‌هایی به صورت فردی و جمعی با منتخبین مجلس دوازدهم با موضوع و دستور کار ریاست مجلس آینده است. نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: همچنین مجتبی ذوالنوری، علی نیکزاد و منوچهر متکی نیز دیدار‌های فردی و جمعی با منتخبین مجلس دوازدهم برای معرفی خود به عنوان نامزد ریاست مجلس و ارائه برنامه‌هایشان برنامه ریزی کرده‌اند.

وی افزود: ذوالنوری، علی نیکزاد و منوچهر متکی در تماس‌های تلفنی با بنده، آمادگی‌شان را برای نامزدی ریاست مجلس آینده اعلام کرده و عنوان کردند که با توجه به این که این توانمندی را برای برعهده گرفتن ریاست مجلس آینده در خود می‌بینند پا در عرصه گذاشته‌اند. ابوترابی خاطرنشان کرد: آقای قالیباف نیز در مذاکرات حضوری که با بنده و نمایندگان داشتند، آمادگی خود برای ریاست مجلس آینده و نامزدی برای این جایگاه را اعلام کردند.

نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در کنار گزینه‌های ریاست مجلس، حسین علی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی نیز خود را به عنوان گزینه نایب رئیسی مجلس به منتخبین معرفی کرده است. وی افزود: همچنین منتخبین مجلس دوازدهم در نشست‌هایی که داشته‌اند تصمیم گرفتند تا فراکسیونی سیاسی در مجلس دوازدهم تشکیل دهند و در واقع سنگ بنای چنین فراکسیونی در این نشست‌ها گذاشته شده است و تا زمانی که اسم نهایی برای این فراکسیون انتخاب شود و مابقی نمایندگان در دور دوم انتخابات مشخص شوند بنا شده نام این فراکسیون همان فراکسیون انقلاب اسلامی باشد.

با همه این احوال و  باتوجه به رقابت تنگاتنگ جریان‌های مختلف اصولگرایی در انتخابات مجلس دوازدهم و حضور کاندیدا‌های آنان در بهارستان، انتظار می‌رود صحنه رقابت نه‌تن‌ها برای کسب کرسی ریاست که برای کرسی نایب رئیسی، سایر اعضای هیئت رئیسه مجلس و حتی رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز جدی‌تر شود و در نهایت فضای کلی مجلس دوازدهم را به سمت‌وسویی هدایت کند که در آن کمتر شاهد یک‌دستی‌هایی از نوع مجلس یازدهم باشیم. در چنین شرایطی، این که کاندیدا‌های هر کدام از این کرسی‌های ریاست، گوشه‌چشمی به نتایج دوره دوم انتخابات مجلس داشته باشند تا با رایزنی‌ها بتوانند نظر آنان را به خود جلب کنند، نه‌تن‌ها تصور بعیدی نیست که به نظر می‌رسد تاثیر سرنوشت‌سازی هم بر ترکیب نهایی هیئت رئیسه و روسای کمیسیون‌های مجلس دوازدهم برجای بگذارد.  

 حسینی: دولت به موضوع انتخاب رئیس مجلس دوازدهم ورود نمی‌کند

رفته رفته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در روزجمعه ۲۱ اردیبهشت ماه  نزدیک می‌شویم. انتخاباتی که شاید شور و حال دور اول را نداشته باشد، اما به باور کارشناسان می‌تواند ترکیب سیاسی بهارستان دوازدهم را تغییر دهد و از اهمیت بالایی برخوردار بوده و از این رو مشارکت مردم اثرگذار است. اما همان طور که اشاره شد، دور دوم انتخابات و تعیین تکلیف کرسی‌های باقی مانده؛ در انتخاب رئیس آینده مجلس نقش مهمی ایفا می‌کند.

در همین راستا معاون پارلمانی رئیس‌جمهور  در جدیدترین اظهارنظر خود درباره مجلس دوازدهم،  ضمن تاکید بر اهمیت دور دوم انتخابات در پاسخ به این پرسش که دولت نظری درباره ترکیب هیئت رئیسه و ریاست مجلس دوازدهم دارد؟ گفت: نه، دولت به هیچ وجه به این مسئله ورود نمی‌کند. خط مشی رئیس جمهور این بوده که در انتخابات فهرست نداشته باشد در حالی که در دوره‌های قبل  دولت‌ها این گونه نبوده اند. دولت، انتخاب را به خود مردم واگذار کرده و مردم در انتخاب خود نشان دادند، کسانی که همراهی بیشتری با دولت دارند، پایگاه مردمی بهتری دارند.

دیگر خبرها

  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد
  • آزمون‌ پذیرش مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی در خردادماه
  • ارتقا دانشی و عملیاتی در حوزه اخلاق نیاز جامعه امروز است
  • غزه امروز دایره المعارف پرآوازه بی‌اخلاقی‌های غرب است
  • صیانت از آرای مردم گنبدکاووس با ۷۰۰ ناظر آموزش‌ دیده
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • تاثیر مثبت انتخاب فرد اصلح در دور دوم انتخابات بر آبادانی شهرستان