Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس کارشناس مسئول بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تصریح بر این نکته که واکسیناسیون را نباید از دست داد و شاید تنها فرصتی باشد که بتوان با هم این پاندمی را پشت سر بگذاریم، تاکید کرد که شهروندان به شایعات شبکه‌های اجتماعی در خصوص عوارض واکسیناسیون توجه نکنند، زیرا مطالبی که منتشر می‌شود، بدون منبع علمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمید بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به انتشار مطالبی در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر عوارض واکسیناسیون، بیان کرد: یکی از مهمترین راه برون رفت از پاندمی کرونا، واکسیناسیون عمومی سریع است که بتواند پوشش بالایی در کمترین زمان با دقت و کیفیت بالا به همراه داشته باشد.

او با بیان اینکه ممکن است شاهد درگیری عفونی مجدد افراد بسیار کمی، پس از واکسیناسیون باشیم که بستگی به ژنتیک افراد دارد، افزود: سیستم ایمنی هر فردی در پاسخ به ویروس کرونا با سایر افراد متفاوت است.

کارشناس مسئول بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به گزارش اعلامی از سوی اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن در ١٧ اردیبهشت ماه پس از تزریق یک میلیون و ٤٠٠ هزار دوز واکسن در کشور اشاره کرد و گفت: در ایران فعلا از چهار واکسن اسپوتنیک روسی، بهارات هندی، استرازنکای کره‌ای و سینوفارم چینی استفاده می‌شود و طبق آخرین گزارش این اداره، عارضه‌های این واکسن‌ها در هر ۱۰ هزار دوز تزریق، تشریح شده است.

بختیاری ادامه داد: براساس این گزارش، در واکسن اسپوتنیک حدود ١٢٦ مورد عارضه در ١٠ هزار دوز تزریق واکسن مشخص شده که البته این عارضه‌ها بیشتر خفیف است و در چند روز اول واکسیناسیون رفع می‌شود.در واکسن بهارات هند ۶۳ مورد عارضه در هر ١٠ هزار تزرق، در واکسن آسترازنکا ۳۵ مورد عارضه و در واکسن سینورفام نزدیک به ۹مورد عارضه در هر ١٠ هزار تزریق ثبت شده است.

او عنوان کرد: درصد بسیار زیادی از این عارضه‌ها خفیف و شامل علائم شبه آنفولانزای ساده مانند تب، لرز، بدن درد، درد مفاصل، سردرد و تا اندازه‌ای سرگیجه و حالت گوارشی است و معمولا جای نگرانی هم نیست.

کارشناس مسئول بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز  اظهار کرد: در گزارشی که اعلام شده تقریبا کمتر از ٤ مورد در ١٠٠ هزار تزریق همه نوع واکسن، عارضه جدی مشخص شده که بررسی‌های هم نشان داده که درصد عمده‌ای از آنها به دلیل همزمانی با سایر بیماری‌ها و یا اینکه بیمار قبل از اینکه فرد واکسن بزند به درستی غربالگری نشده است، بر می‌گردد.

بختیاری گفت: درصد بسیار ناچیزی از عوارض هم به این بر می‌گردد که یک مورد را به خود واکسن ارتباط دهیم.

او مجددا تصریح کرد: تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی، واکسیناسیون است و عوارض واکسن نمی‌تواند به عنوان یک مانعی برای برون رفت از پاندمی شود.

 کارشناس مسئول بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه با اتکا به همین واکسن‌ها می‌توان انتظار داشت که در چند ماه آینده، با توجه به سرعت واکسیناسیون، شاهد یک زندگی عادی باشیم، گفت: اظهار کرد: با توجه به تعاملاتی که در جمعیت، جابجایی و مهاجرت‌ها وجود دارد، نهایتا پیش‌بینی می‌شود که کرونا ویروس هم مشابه دیگر ویروس‌ها به حالت یک سرما خوردگی درخواهد آمد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی واکسیناسیون عوارض واکسن معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز حمید بختیاری مورد عارضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۴۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون

به گزارش خبرآنلاین، آسترازنکا شرکت بزرگ تولیدکننده دارو سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت می‌تواند عوارض جانبی لخته خون و کاهش پلاکت‌ ایجاد کند.

تسنیم در خبری نوشت: آسترازنکا ـ شرکت بزرگ تولیدکننده دارو ـ سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت با نام تجاری کوویشیلد (Covishield) که در سطح گسترده‌ای استفاده شده، ممکن است عوارض جانبی نادر از جمله لخته خون و کاهش پلاکت‌ خون ایجاد کند.

شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، کوویشیلد را با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخت و تولید آن در دوران همه‌گیری کرونا در مؤسسه سرم هند انجام شد. این واکسن در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله انگلیس و هند تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مؤثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که این واکسن ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود که می‌تواند مرگبار باشد.

تعدادی از افراد در بریتانیا یک شکایت جمعی را ثبت و اعلام کرده‌اند که این واکسن منجر به بروز مرگ و میر و صدمات شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی هستند.

در حالی که آسترازنکا ادعای افراد را رد می‌کرد، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن در موارد بسیار نادر، باعث سندرم لخته خون می‌شود که علامت اصلی ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901644

دیگر خبرها

  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن؛ ۵۰ قربانی شکایت کردند
  • اعتراف سازنده «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • اعتراف تولیدکننده واکسن آسترازنکا به عوارض نادر و لخته خون
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان