Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ با اینکه از اواخر دولت دهم با واگذاری کارخانه روغن نباتی جهان به بخش خصوصی، این واحد تولیدی تعطیل و یا نیمه تعطیل بوده است ولی ‌پس از سفر ‌رئیسی به استان زنجان این واحد تولیدی احیا شد و روزانه ۲۰ تن روغن تولید می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، روغن نباتی جهان در اواخر کار دولت دهم به بهانه خصوصی‌سازی بنابر اصل 44 قانون اساسی  به یک شخص حقیقی سپرده شد تا این کارخانه با قوت و قدرت بیشتری نسبت به سال‌های گذشته شروع به کار کند ولی گویا این خصوصی‌سازی فقط دور جدیدی از تعدیل‌ها، اعتصاب‌ها و بیکاری را برای کارگران این کارخانه به همراه داشت و هیچ فایده دیگری برای استان نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارخانه‌ روغن نباتی جهان که یکی از بزرگترین کارخانه‌های تولید روغن در کشور محسوب می‌شود دارای مدرن‌ترین دستگاه‌های به روز است و اگر بخواهد این کارخانه به فعالیت خود با تمام ظرفیت ادامه دهد مشکل کمبود روغن هیچ گاه برای کشور رخ نخواهد داد. در زمان واگذاری، این کارخانه حدود 700 کارگر داشت و به طور سه شیفت فعالیت می‌کرد و اگر این کارخانه با همان رویه تاکنون فعالیت می‌کرد قطعا امروزه سهم زیادی در اشتغال استان زنجان را دارا بود.

متاسفانه این کارخانه بعد از خصوصی سازی وارد دور تعطیلی‌ها و اخراج کارگران شد و چندین سال به طور کامل تعطیل بود. البته در این سال‌ها مسئولان وقت استان از جمله اسدالله درویش امیری استاندار وقت و همینطور سید بیوک موسوی معاون سیاسی امنیتی وقت استانداری وعده‌های پیگیری مشکلات این کارخانه را می‌دادند ولی گویا هیچ عزمی در راستای حل این مشکلات وجود نداشت.

سرانجام در 14 شهریور ماه سال 98 در سفر استانی آیت‌الله رئیسی رئیس قوه قضاییه به استان زنجان جمعی از کارگران کارخانه روغن نباتی جهان با وی دیدار کردند. این کارگران در این دیدار با گلایه از ریشه‌های فساد در این کارخانه درخواست رسیدگی به این مشکلات را داشتند.

همچنین این کارگران با انتقاد از روش خصوصی‌سازی این کارخانه گفتند: فردی که صاحب کارخانه است صاحب 27 برند کشور است و همه آن‌ها را بدبخت کرده است. امروزه با ظرفیت کمی این کارخانه فعالیت می‌کند و آن هم به خاطر این است که چون به بانک‌ها بدهی دارد با ظرفیت کمی کار می‌کند تا توجیهی برای پاسخ به بانک‌ها داشته باشد.

این کارگران هچنین بیان کردند: در سال 86 بهترین صادرکننده استان زنجان بودیم و این کارخانه در اوج تولید خود قرار داشت ولی واقعا چه بلایی سر این کارخانه آمده که امروزه به این حال افتاده است؟ در حال حاضر دو سال است که حقوق نگرفته‌ایم و وقتی مسئولان کارخانه متوجه شده‌اند که امروز جنابعالی به استان زنجان سفر می‌کنید شب گذشته حدود یک میلیون تومان به حساب ما واریز کرده‌اند تا با شما دیدار نداشته باشیم.

واکاوی علت تعطیلی 12 ساله صنایع ابریشم گیلان/ "رئیسی" چگونه چرخ‌های کارخانه را به حرکت درآورد + فیلم

در آن دیدار آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به کارگران وعده رسیدگی به مشکلات را داد و همانطور هم شد. در آن روز رئیسی این مشکل را در جلسه شورای اداری استان بررسی کرد و رئیس‌کل دادگستری استان زنجان را مکلف کرد که برای رسیدگی به مشکلات این کارخانه هرچه سریعتر اقدام کند.

بنابراین در عرض کمتر از یک ماه با پیگیری‌هایی که رئیس‌کل دادگستری و مسئولان استانی در راستای حل مشکلات مواد اولیه این کارخانه انجام دادند خوشبختانه این واحد تولیدی به صورت محدود فعالیت خود را آغاز کرد که طبق گفته‌های مدیرعامل این کارخانه اگر مواد اولیه به خوبی تامین شود این کارخانه توانایی جذب 80 کارگر جدید و همینطور افزایش دو برابری تولید را دارد.

در این راستا ناصر فغفوری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به احیای کارخانه روغن نباتی جهان اظهار کرد: روغن نباتی جهان دو مشکل اساسی داشت؛ نخست مطالبات کارگران تعدیل شده و دوم اینکه به دلیل بدهی‌هایی که این کارخانه به بانک‌ها، تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی داشت امکان تامین مواد اولیه مقدور نبود.

وی ادامه داد: خوشبختانه پس از سفر با خیر و برکت آیت‌الله رئیسی به استان زنجان و دستورات صادره برای احیای این واحد تولیدی، مدیریت کارخانه را مکلف کردیم که هرچه سریعتر مطالبات کارگران را پرداخت کند و همینطور تمام پرداختی‌های کارگران به روز شود. از سوی دیگر هم برای تامین روغن خام با پیگیری استاندار قدم‌های ارزشمندی برداشته شد.

ظرفیت روزانه 20 تن روغن

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان ادامه داد: در حال حاضر این کارخانه با 80 کارگر و با ظرفیت تولید روزانه 20 تن فعالیت می‌کند. به طور مثال در نیمه دوم سال گذشته بیش از یک هزار تن روغن توسط این کارخانه تولید شد. همینطور از ابتدای سال تاکنون 280 تن روغن در سطح بازار توزیع شده و خوشبختانه این کارخانه در رفع التهاب بازار که سال گذشته وجود داشت بسیار موثر عمل کرد.

وی ابراز کرد: خدا را شاکریم که چرخه‌های تولید این کارخانه به راه افتاده و همچنان این کارخانه در حال فعالیت است و هیچ‌گونه مشکلی وجود ندارد. امیدواریم به مرور زمان و افزایش تولید تعداد کارگران به کارگیری شده افزایش یابد و میزان تولید در این کارخانه همانند گذشته شود.

با تمام آنچه که گفته شد احیای روغن نباتی جهان در زنجان یکی از صدها واحد تولیدی در کشور است که توسط آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه احیا شده و هزاران کارگر به اشتغال برگشته‌اند. این‌ها فقط بخشی از اقدامات موثر رئیسی در قوه قضاییه محسوب می‌شود و امیدواریم این روند احیای واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه‌تعطیل همچنان در کشور ادامه‌دار باشد.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کارخانه روغن نباتی جهان واحد تولیدی استان زنجان خصوصی سازی آیت الله تن روغن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۷۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی حقوقی و هنری از کارگران کارخانه چیت‌سازی بهشهر 

به مناسبت روز جهانی کارگر، نشست خوانش و تحلیل کتاب «خاک کارخانه» اثر شیوا خادمی، روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، توسط موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر با حمایت موسسه پژوهش تعالی حقوق از ساعت ۱۸ الی ۱۹:۳۰ در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

در این برنامه که ورود برای عموم آزاد و رایگان است، وحید آگاه (عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی) طراح و دبیر رویداد، در مورد ابعاد حقوقی مطرح در تحولات مربوط به این کارخانه، سخن می‌گوید. شیوا خادمی (عکاس و نویسنده کتاب) از تجربه پنج سال پژوهش در مورد این کتاب توضیحاتی را ارائه می‌دهد و خسرو معصومی (نویسنده و کارگردان سینما) از تجربه ساخت فیلم در فضاهای مختلف کارخانه و خاطرات خود به عنوان یکی از فرزندان کارگران کارخانه بیان می‌کند. نوید پورمحمدرضا (نویسنده و پژوهشگر مطالعات شهری) نیز از تاثیر کارخانه بر بهشهر و خرده فرهنگ‌هایی که‌ به واسطه کارخانه شکل گرفته، سخن می‌گوید. همچنین، الهام کردا (بازیگر تئاتر و سینما) بخش‌هایی از کتاب را برای حاضران قرائت می‌کند.

"خاک کارخانه" ثبت تجربه‌های ناشنیده‌ترین حلقه‌های زنجیره کار در ایران، تاریخ شفاهی یک صنعت و روایت یک مکان است از زبان زنان و مردانی که شورمندانه محیط کارشان را دوست داشته‌اند و با تعطیلی آن، طعم فقدانی بزرگ را چشیده‌اند.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899019

دیگر خبرها

  • کارگران ستون فقرات تولید هستند
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: حال کارگران در دولت سیزدهم خوب شد
  • فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی (فیلم)
  • سرنوشت عجیب یک وعده رییسی/ اختلاف قیمت کوییک ۱۳ برابر شد! + اینفوگرافیک
  • زنجان ۲۲۹ شهید کارگر دارد
  • روایتی حقوقی و هنری از کارگران کارخانه چیت‌سازی بهشهر 
  • جریمه ۲ میلیارد ریالی یک محتکر روغن موتور در زنجان