Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@10:09:38 GMT

ادامه مشکلات فعلی کشور در صورت انتخاب فرد غیراصلح

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۰۰۲۷۲

ادامه مشکلات فعلی کشور در صورت انتخاب فرد غیراصلح

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام زمانی پیش از ظهر سه شنبه در نشست ائمه جماعت پردیسان قم در دفتر امام جمعه این شهر با اشاره به تفاوت نظام اسلامی با سایر نظام‌ها گفت: نظام اسلامی دارای امتیازهایی نسبت به سایر نظام‌ها است که از جمله این امتیازات، اسلامیت، جمهوریت و دمکراسی است؛ لذا جامعه اسلامی باید قدردان نظام اسلامی باشد و اگر این مساله واقع شود، حضور در انتخابات افزایش پیدا خواهد کرد و کاستی‌ها هم کم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه گفت: بعضی افراد شرکت در انتخابات را منوط به احساس تکلیف می‌کنند، چنین مسئله‌ای بخاطر اعتقاد به عدم پیوند بین تکالیف شرعی است؛ ولی امام خمینی (ره) بر بحث پیوند دینی و انتخابات تأکید می‌کردند و از طرفی انتخابات جزو آموزه‌ها و تعالیم قرآن کریم است.

وی با اشاره به انواع حکومت از جمله حکومت شخص بر مردم، حزب بر مردم، مردم بر مردم (همان دموکراسی یا مردم سالاری)، حکومت دین بدون شرکت مردم یا حکومت دینی یا خلافت بدون مردم، گفت: از میان مدل‌های مذکور، نظام پادشاهی بدترین نوع حکومت است، زیرا انتخابات در آن نقش ندارد.

حجت الاسلام زمانی گفت: از حکومت نوع سوم یعنی حکومت مردم بر مردم، با نام جمهوری هم یاد می‌شود، اما در آنها اثری از اسلام وجود ندارد زیرا مسئولین چنین حکومتی اعتقادی به توانایی اسلام در حکمرانی ندارند و البته این حکومت شیوع زیادی دارد.

مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه طرفدار داشتن این مدل حکومت سکولار در بین مسئولین جامعه اسلامی ما، نگران کننده است، گفت: یکی از اشکالات این حکومت کفرآمیز بودن آن است زیرا تصمیم گیرنده در این حکومت‌ها، انسان خطاکار است نه خداوند متعال و قوانین اسلام.

وی اشکال دیگر این حکومت‌ها را ظلم و فسق دانست و گفت: دلیل آن این است که ارزش‌ها و ضد ارزش‌ها جابجا می‌شود و مثال آن بحث همجنس گرایی و رسمیت یافتن آن در این گونه حکومت‌ها است.

حجت الاسلام زمانی با بیان اشکالات حکومت دین بدون مردم گفت: چنین حکومتی هم بخاطر اسلامی نبودن آن و داشتن نقصان در مقایسه با اسلام، فاسد است.

مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه آخرین مدل حکومت را حکومت دین با مشارکت کامل مردم دانست و گفت: در اسلام این مدل حکومت وجود دارد و امام خمینی (ره) این مدل را به درستی تبیین و طراحی نمود. این حکومت مثل حکومت پیامبر (ص) است زیرا دو رکن مهم جمهوریت و اسلامیت در آن وجود دارد.

وی افزود: رهبر کبیر انقلاب برای اجرایی کردن این نوع حکومت، مدیران اجرایی و ارشد را در حیطه حاکمیت مردم و در کنار حیطه قانون اسلام قرار داد و دو رکن جمهور و اسلام در کنار هم مطرح نمود، لذا نظام جمهوری اسلامی برتری نسبت به سایر حکومت‌ها دارد و یکی از ویژگی‌های آن حضور مردم در انتخابات است.

حجت الاسلام زمانی گفت: متأسفانه شرکت در انتخابات امسال به دلیل اشتباهات مدیریتی مسئولان و مدیران ارشد، نسبت به سال‌های قبل شرایط متمایزی دارد و بر اساس نظرسنجی‌های دو ماه قبل، ۳۵ درصد شرکت می‌کنند. لذا دشمنان در تلاشند تا مشارکت کاهش یابد و بدین وسیله به نظام ضربه جدی وارد کنند.

مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه گفت: این کاهش مشارکت دلایل مختلفی دارد که از جمله آنها بزرگنمایی مشکلات کشور، ایجاد یاس در مردم و القای فساد گسترده در مسئولان نظام است؛ باید برای مقابله با این مشکلات، خدمات و موفقیت‌های نظام را تبیین کنیم از جمله فعالیت شاخص روحانیون جهادی و مبلغین و رسیدگی به مشکلات مردم.

وی مساله دیگر در این انتخابات را انتخاب فرد غیر اصلح دانست و گفت: در صورتی که نیروهای انقلابی متعدد باشند و به نفع یکدیگر کناره‌گیری نکنند، امکان دارد که مانند قبل، فرد غیر اصلح انتخاب شود و مشکلات کنونی جامعه ادامه یابد و آینده کشور در ابهام جدی خواهد بود.

حجت الاسلام زمانی چالش سوم این انتخابات را بروز مسائل ضد ارزش دانست و گفت: ائمه جماعت باید با حفظ حرمت‌ها، نقش پدری و هدایتگری ایفا کنند؛ همچنین رعایت اخلاق مسأله‌ای است که باید مورد توجه قرار گیرد و حوزه علمیه منشور اخلاق را در این زمینه تهیه کرده و برای رعایت اخلاق در مناظرات، به صدا و سیما ارسال نماید.

کد خبر 5225758

منبع: مهر

کلیدواژه: قم جمهوری اسلامی حوزه های علمیه انقلاب دموکراسی انتخابات 1400 انتخابات 1400 ویروس کرونا بوشهر چالش شایستگی کرمانشاه گرگان آمار کرونا واکسن کرونا خطبه های نماز جمعه شیراز سیدابراهیم رئیسی اردبیل اراک مشارکت مردم در انتخابات حجت الاسلام زمانی دانست و گفت حکومت ها بر مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۰۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراها حلقه میانی بین حاکمیت و مردم هستند

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با بیان اینکه شوراها حلقه میانی اصلی حاکمیت و مردم است، گفت: همه انتقادات وارده به اداره شوراها در همین مفهوم نهفته است که مجریان یا مسئولان سایر سازمان‌ها یا خود شوراها بر این مفهوم پایبند نیستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا جان‌نثاری امروز_ پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در همایش رؤسای شوراهای اسلامی شهرستان‌های استان اصفهان ضمن تبریک روز شوراها اظهار کرد: اگر به نظام جمهوری به دید تشکیلاتی نگاه کنیم، در مقایسه با همه نظام‌های جهان می‌بینیم که سایر کشورها بر اساس پادشاهی یا رأی مستقیم مردم یا مجلس و یا به‌صورت دیکتاتوری اداره می‌شود، اما حکمرانی در جمهوری اسلامی متفاوت است و مقامات با رأی مستقیم مردم انتخاب می‌شوند.

وی افزود: گفتمان جدیدی را تحت عنوان «مردم سالاری دینی» در دنیا اختراع کردیم و همین کلمه دینی چیزی است که دشمن از آن می‌ترسد؛ در دکترین جمهوری اسلامی عبارت مردم سالاری دینی یعنی همه امور در کشور از صفر تا صد در اختیار مردم است و مردم با معیارهای دینی خود ساختار سازی می‌کنند، بنابراین در چنین ساختاری دولت، مجلس، شوراها قاعده دارند با این حال اگر مردم سالاری به صورت دینی شکل گرفت کارآمدی بالایی خواهد داشت.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با بیان اینکه شوراها حلقه میانی اصلی حاکمیت و مردم است، گفت: همه انتقادات وارده به اداره شوراها در همین مفهوم نهفته است که مجریان یا مسئولان سایر سازمان‌ها یا خود شوراها بر این مفهوم پایبند نیستند؛ شوراها در ریزترین واحد کشور تا بزرگترین سطح تشکیلات حاکمیت به صورت مویرگی و قاعده‌مند وجود دارند تا جایی که در اقشار و صنوف هم شورا وجود دارد.

وی تاکید کرد: وظیفه شوراها این است که بدون تعارف آنچه در بطن جامعه می‌گذرد را به حکمرانان ارائه کرده و مطالبه گری کنند و در ادامه آنچه را که توسط حاکمیت انجام می‌شود را به مردم منتقل کنند، کارآمدی نظام را نشان دهند و سبد اقدامات نظام را سنگین کنند، اما در زمینه نشان دادن کارآمدی نظام ضعف‌هایی وجود دارد.

وی تاکید کرد: حلقه میانی باید مطالبات مردم را پیگیری کند، اما همین حلقه امور انجام شده را در سبد انقلاب به مردم منعکس نمی‌کند و جفا به جمهوری اسلامی می‌شود.

جان‌نثاری با اشاره به خدمات جمهوری اسلامی در حوزه راهسازی، بهداشت و درمان و عمرانی گفت: همه ما در یک کشتی نشسته‌ایم، مراقب باشیم آن را با دست خود سوراخ نکنیم؛ ما باید از خدمات نظام در بین مردم دفاع کنیم، چرا که جریان‌های ضد انقلاب از این حفره‌ها علیه نظام استفاده می‌کنند؛ حفره‌هایی که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی‌های دو سال اخیر خود همواره بر آن تاکید داشته‌اند.

کد خبر 749978

دیگر خبرها

  • نماد‌های عجیب در انتخابات هند
  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • دغدغه مردم در حوزه اشتغال است
  • حمایت دانشجویان آمریکایی از غزه باوجود تبلیغات شدید اسلام هراسی
  • شوراها حلقه میانی بین حاکمیت و مردم هستند
  • ارتقای نظام شایستگی در بخش عمومی ومهار تورم در مجلس موردتوجه باشد
  • اولویت مجلس آینده باید معیشت مردم و بهبود وضعیت اشتغال باشد
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • فهرست وفاق برای دور دوم مجلس شورای اسلامی در تهران مشخص شد
  • مشکلات اقتصادی و معیشتی مهمترین دغدغه مردم است