Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@01:34:47 GMT

رونمایی از فناوری تنظیم‌گری و محیط آزمون در بورس

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۰۱۳۷۴

رونمایی از فناوری تنظیم‌گری و محیط آزمون در بورس

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز دو طرح رونمایی از محیط آزمون تنظیم‌گری (سندباکس) بازار سرمایه و طرح مرکز تعالی اقتصاد هوشمند و تحول دیجیتال شریف با حضور وزیر امور اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان بورس در وزارت اقتصاد به بهره‌برداری رسید.

در این مراسم محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس گفت: دولت‌ها به جای داشتن نقش تصدی‌گری باید نقش تنظیم‌گری داشته باشند که این نقش تنظیم‌گری هم در یک محیط دیجیتال باید به واقعیت بپیوندد و این مفهوم در حال تحول است که بدون مشارکت با سایر سازمان‌ها تنظیم‌گری در بورس اتفاق نمی‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی گفت: محیط‌های آزمون یا همان سندباکس یا جعبه شنی محیطی فراهم می‌کند که تنظیم‌گری به اهدافش برسد و مقررات‌گذاری صرفاً توسط سازمان بورس نباشد، بلکه این مقررات‌گذاری به مشارکت ذینفعان بازار سرمایه مانند نهادهای مالی و حتی سرمایه‌گذاران در بورس به مشارکت گذاشته شود و بازخورد آنها هم لحاظ شود.

دهقان دهنوی گفت: با اجرای تنظیم‌گری و محیط آزمون، شش ماه آینده باید گزارش بدهیم که محیط آزمون یا سندباکس بازار سرمایه چقدر موفق بوده و چقدر به اهداف نزدیک شده است. سندباکس یا جعبه شنی به شبیه‌سازی شرایط واقعی بازار گفته می‌شود که مقررات در آن آزمون شده و امنیت کاربر نهایی تضمین می‌شود و اگر این مقررات در محیط آزمایشی موفق شد، به مقررات محیط واقعی می‌رسد و اگر شکست خورد، یک تجربه قلمداد می‌شود.

در این مراسم همچنین امیر هامونی مدیر فرابورس ایران گفت: همپای نوآوری باید طرح‌های نوآورانه در بازار سرمایه داشته باشیم و در محیط آزمایشی سندباکس ایده‌های نو را باید به چالش بکشیم که این امر کمک می‌کند که مقررات‌گذاری جدیدی وضع شود.

به گفته وی، در محیط آزمون، نظارت توسط نهاد واسط انجام می‌شود، همچنین مفاهیمی مانند مقابله با پولشویی، حس امنیت مشتری نهایی، امنیت اطلاعات، امنیت سایبری و شفافیت مالیاتی دیده می‌شود. 

وی گفت: شورای راهبردی وزارت اقتصاد، محیط‌های آزمون مقررات را برای بورس فراهم می‌کند که از مهمترین این موارد شامل احراز هویت، داده‌های باز و قابل افزایشی، پلتفرم و ظهور بلاکچین دنبال می‌شود که با این فناوری‌ها دیگر سازمان حسابرسی و سازمان مالیاتی نمی‌تواند به وسیله ممیزی نسبت به شناسایی مالیات اقدام کند بلکه با فناوری بلاکچین، روندهای جهانی را می‌توان با استفاده از هوش مصنوعی که قوی‌تر از بلاکچین است، ردیابی و بررسی کرد. 

هامونی، فناوری‌های نوین مالی را شامل فناوری تنظیم‌گری، سینتک، ساپتک و ولستک نام برد و گفت: در سندباکس در حوزه نوآوری باید مراقبت‌ها صورت گیرد. 

هامونی این را هم گفت: 6 درخواست به شورای تحول فناوری داده‌ایم که امیدواریم زودتر بررسی شود. 

در این مراسم همچنین مسئولان مرکز تحول اقتصاد هوشمند و تحول دیجیتال شریف، توضیحاتی پیرامون معرفی این مرکز و ضرورت شکل‌گیری آن و پلتفرم‌هایی که در حوزه حکمرانی و قانونگذاری و سینتک طراح می‌شود، ارائه کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس محیط آزمون رئیس سازمان بورس بازار سرمایه محیط آزمون تنظیم گری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۱۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد «مانوین»

 مسعود حسنلو که در نشست خبری رویداد «مانوین» در محل مدرسه دارالفنون سخن می‌گفت با تاکید بر ضرورت هویت‌بخشی به صنایع خلاق و بومی کشور گفت: این نشست در مرکز تاریخی دارالفنون برگزار شده است، چرا که اکوسیستم فناوری، نیازمند هویت‌بخشی است که ریشه آن در فرهنگ بومی و ملی و دینی ما نهفته است. 

وی با بیان اینکه مسائل فرهنگی به حل مسائل مردم و جامعه نزدیک است، ادامه داد: کارکرد فناوری، اصالتا حل مسئله مردم است. فناوری های نرم به سراغ مسائل اجتماعی رفته اند و با توجه به چالش‌هایی که در حوزه هایی نظیر زبان فارسی، وفاق اجتماعی، محیط زیست، سلامت عمومی و عدالت اجتماعی وجود دارد، می‌توانند به حل این مسائل کمک کنند.

حسنلو با تاکید بر اینکه هرچقدر اکوسیستم توسعه فناوری‌های نرم توسعه یابد، مسائل اجتماعی در مسیر حل شدن قرار می‌گیرند، ادامه داد: برگزاری رویداد مانوین در همین راستا برنامه‌ریزی شده است، چرا که ما نیاز داریم فناوری‌ها با رویکرد بومی و هویت‌ساز توسعه یابند و این رویداد در زمینه توسعه جریان‌های فناوری‌های نرم فعال شده است. 

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و فرهنگی، برگزاری نمایشگاه، رونمایی از دستاوردها و برگزاری نشست‌ها را از برنامه‌های جانبی این رویداد ذکر کرد و گفت: اعتقاد من بر این است که صنایع خلاق، رکن اقتصاد خلاق و فرهنگی به شمار می‌رود. 

وی با اشاره به تعریف پروژه‌های پیشران در حوزه‌های فناوری‌های نرم و فرهنگی، گفت: پروژه‌های پیشران پروژه‌هایی هستند که از نظر اقتصادی و صنعتی قادر هستند پروژه‌ها را چند پله جلوتر برانند و ما دو دسته پروژه‌های پیشران و کلان را تعریف کرده‌ایم.

حسنلو ادامه داد: برای این منظور ۱۷ کارگروه ذیل سند این ستاد تشکیل شده که در سه لایه پروژه‌هایی را تعریف کرده‌اند. برخی پروژه‌ها، پروژه‌های کلان ملی بوده که نیاز به اعتبارات و زیرساخت‌های جدی دارند و برخی دیگر نیاز به اعتبارات زیادی ندارند، اما نیازمند تجمیع ظرفیت‌ها و کنسرسیوم‌ها هستند.

دبیر ستاد فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی ریاست‌جمهوری، دسته سوم پروژه‌ها را پروژه‌هایی دانست که نیاز به زیرساخت‌های قانونی و فیزیکی دارند و ادامه داد: تاکنون سه پروژه کنسرسیوم صادرات اسباب‌بازی، پلتفرم به‌هم‌رسانی آموزشی و آزمایشگاه اثر اجتماعی احصاء شده است، علاوه بر این ۱۰ پروژه دیگر در دستور کار ستاد قرار دارد.

یاسر قرائی، دبیر اجرایی رویداد مانوین هم با بیان اینکه این رویداد همزمان با نمایشگاه اینوتکس در پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود، گفت: در این رویداد از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی رونمایی می‌شود.

وی، صنایع خلاق را نقطه‌ای دانست که در زیست بوم فناوری کشور در ارتباط بیشتر با مردم قرار دارد و گفت: در سند ملی توسعه فناوری‌های نرم و فرهنگی که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، هفت راهبرد برای گفتمان‌سازی و مشارکت مردم به منظور توسعه کاربردهای فناوری‌های نرم و فرهنگی پیش‌بینی شده است و برای رسیدن به این راهبردها برنامه‌هایی مانند ایجاد بستر مشارکت مردمی، تسهیل‌گری و حمایت از به‌کارگیری نمادهای ملی در نظر گرفته شد. 

قرائی با بیان اینکه برای دستیابی به این راهبردها، رویداد ملی صنایع خلاق مانوین برنامه‌ریزی شده است، برگزاری این رویداد را در راستای اجرایی‌سازی سند توسعه فناوری‌های نرم و خلاق دانست و اظهار کرد: بخش نمایشگاهی یکی از بخش‌های این رویداد به شمار می‌رود که با ایجاد ۲۸ غرفه شرکت‌ها و هسته‌های خلاق این حوزه آخرین دستاوردهای خود را در حوزه‌های مختلفی چون نوشت افزار، سبک زندگی، مد و پوشاک و غیره عرضه می‌کنند.

دبیر اجرایی رویداد مانوین، «روایت پیشرفت» را از دیگر بخش‌های این رویداد عنوان و خاطرنشان کرد: در این بخش بازدیدکنندگان با روند پیشرفت کشور در حوزه صنایع خلاق آشنا می‌شوند و در بخش رویدادی نیز با برگزاری سه استیج به بررسی موضوعاتی چون ارائه گزارش‌ عملکردها، رونمایی از کتاب‌ها و برندهای جدید، پروژه‌های پیشران و نوآوری‌های اجتماعی پرداخته می‌شود.

وی رونمایی از برخی محصولات و دستاوردها را از دیگر بخش‌های مانوین عنوان کرد و گفت: تاکنون ۱۲ محصول برای رونمایی به ما پیشنهاد شده است که در حال بررسی هستیم، ولی در نهایت شش محصول برای رونمایی انتخاب خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی
  • کنکور ۱۴۰۳ شروع شد | نتایج اولیه در این تاریخ منتشر می‌شود
  • قابلیت جدیدی از اندروید 15 برای استفاده از گوشی در تاریکی
  • کاهش فواصل بهداشتی واحد‌های دامی از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد
  • هوآوی از نرم‌افزار جدید خودروی هوشمند رونمایی کرد
  • رونمایی از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد «مانوین»
  • تجهیز محیط بانان با به‌روزترین فناوری‌های دنیا
  • فراخوان ثبت نام شرکت در آزمون رادیو آماتوری سال ۱۴۰۳
  • ٢۵ خودروی عملیاتی محیط‌بانی رونمایی شد