Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی شهدوست مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به صنایع مفتولی اظهار کرد:  صنایع مفتولی به عنوان یکی مشتقات میلگرد از جمله صنایع پایین دستی در صنعت فولاد محسوب می‌شود که این صنعت با توجه به ایجاد ارزش افزوده بیشتر نسبت به فروش مستقیم شمش یا میلگرد بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنایع مفتولی شامل محصولات اولیه‌ای از قبیل سیم سیاه، سیم گالوانیزه است که هم به منظور استفاده نهایی در پروژه‌های عمرانی و هم جهت تولید کالا‌های دیگری مانند انواع توری‌ها (توری مش، حصاری، گابیون، فرنگی، مرغی، پرسی )، انواع سیم خاردار، سیم مسوار، الکترود هم مورد استفاده قرار می‌گیرد که هر کدام از این محصولات کاربرد خاص خود را در پروژه‌های عمرانی و صنعتی دارند.

او افزود: در کنار محصولات این حوزه، محصولاتی از قبیل توری سرندی و رابیتس که از ورق گالوانیزه جهت تولید آن‌ها استفاده می‌شودبه این صنعت راه پیدا کرده و تولید کننده‌های مختلفی برای تولید این محصولات مشغول هستند. بیشترین افرادی که از محصولات صنایع مفتولی استفاده می‌کنند باغداران، کشاورزان، دامداران و مجریان پروژه‌های عمرانی هستند. باغداران، کشاورزان و دامداران از محصولات این صنعت جهت حفاظت از حریم محدوده خود یا حفاظت از دام و طیور خود استفاده می‌کنندو در پروژه‌های عمرانی در هریک از بخش‌های یک پروژه ساختمان، راه سازی، سدسازی و از محصولات این حوزه استفاده می‌کنند. همچنین صنایع پایین دستی این حوزه نیز به عنوان یکی از مصرف کنندکان صنایع مفتولی محسوب می‌شوند. به عنوان مثال تولید کنندگاه آویز لباس از جمله مشتریان این صنعت هستند.

مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان بیان کرد: از محصولات صنابع مفتولی در حصارکشی زمین ها، اغلب زمین‌های کشاورزی و باغات و دامداری ها، ساخت محوطه‌های محصور مانند انبار و قفس حیوانات و تمامی پروژه‌های عمرانی از جمله جهت اجرای آرماتوربندی و قالب بندی، مقاوم سازی بتن کف محل عبور ماشین‌های سنگین، مقاوم سازی کف یا دیواره سوله ها، تونل ها، استخر ها، فیلتراسیون یا سرند نمودن خاک، شن و ماسه معادن، ساختمان سازی و کارخانجات و صنایع وابسته مانند استفاده در صنایع پایین دستی مانند صنایع تولیدی محصولات آشپزخانه و آویز لباس و ... و صنایع بسته بندی استفاده می‌شود.

 او ادامه داد: در حوزه تولید انواع سیم سیاه و گالوانیزه ایران بیشترین تولید منطقه را به خود اختصاص داده است. اما در حوزه صنایع وابسته مانند تولید انواع توری‌ها باتوجه به امکان تولید به صورت کارگاهی، اکثر کشور‌ها خود به تولید این محصولات و برطرف نمودن نیاز‌های داخلی خود مشغول هستند. سطح کیفیت این محصولات وابسته به سطح کیفیت سیم سیاه یا گالوانیزه مورد استفاده و متعاقبا وابسته به کیفیت میلگرد مورد استفاده می‌باشد؛ که ایران در مقابل سایر کشور‌های همسایه دارای سطح کیفی مطلوبی در این حوزه هستند.
شهدوست  اظهار کرد: با توجه به حجیم بودن توری‌ها و هزینه‌های بالای حمل، واردات این محصولات برای مصرف کنندگان معقول نیستند و بهترین راه صادرات در حوزه صنایع فولادی صادرات سیم سیاه یا گالوانیزه است؛ که ما توانسته ایم این محصولات را به کشور‌های عراق، ترکیه، ازبکستان، پاکستان، افغانستان صادر کنیم. محصولات صنایع مفتولی ارز آوری مناسبی برای ایران دارند چراکه با توجه به محدودیت‌های صادراتی در برخی حوزه‌های صنعت فولاد، صادرات در حوزه صنایع مفتولی راحت‌تر است و میزان تولید در ایران و قیمت محصولات در ایران و هزینه حمل از ایران برای کشور‌های اطراف تامین این محصولات از ایران مقرون به صرفه بوده که این موضوع منجر به ارز آوری کشور شده است.

او بیان کرد: کشور‌های عراق، ترکیه، ازبکستان، افغانستان و پاکستان همکاری خوبی در حوزه صنایع مفتولی با ایران دارند. با توجه به نیاز بازار و اشتغال در این صنعت، ماشین سازی‌های فعال در کشور مجبور به دست یافتن به تکنولوژی دستگاه نیمه اتومات و تمام اتومات جهت تولید این محصولات و تولید این دستگاه‌ها شده اند که سال‌ها پیش  این دستگاه‌ها خارج از ایران وارد می‌شدند. از واردات سیم سیاه و گالوانیزه به ایران جلوگیری شده و تمام محصولات صنایع مفتولی قابل تولید در کشورمان است، که مشکل کمبود سیم سیاه و گالوانیزه برای صنایع پایین دستی و مصرف کنندگان نهایی این حوزه برطرف شده است. تمام مواد اولیه محصولات صنایع مفتولی میلگرد از تولید داخل تامین می‌شودو هیچ گونه وارداتی در این خصوص چه در حوزه مواد اولیه این صنعت و چه در حوزه وارادت خود محصولات وجود ندارد.

شهدوست  گفت: چون محصولات این حوزه از مشتقات میلگرد است، قیمت پایه محصولات بر اساس قیمت میلگرد تعیین می‌شود. قیمت پایه روز میلگرد به اضافه حق العمل تولید تعیین کننده قیمت محصولات است که با توجه به نوسانات زیاد قیمت میلگرد قیمت محصولات این حوزه نیز دارای نوسان در بازار ایران هستند. ما در زمینه تولید محصولات صنایع مفتولی از قبیل سیم سیاه، سیم گالوانیزه، انواع توری ها، سیم خاردار و ... و همچنین تامین محصولات مرتبط با این حوزه اعم از پایه فنس، اسپیسر، واتراستاپ، پشم شیشه و ... و همچنین صادرات به کشور‌های عراق، افغانستان، ازبکستان، ترکیه و پاکستان، تلاش فراوان نموده ایم که منجر به ارز آوری برای کشور شده و از واردات کالا از این کشور‌ها جلوگیری کرده ایم.

او در پایان تصریح کرد: با توجه به سال تولید، پشتیبانی و مانع زدایی، تلاش فراوانی در جهت افزایش تولید و صادرات خود داریم. ولی متاسفانه در بعضی موارد در برخی ارگان‌ها و سازمان‌ها مشکلاتی ایجاد می‌شود که منجر به کاهش سرعت سرمایه گذاران این حوزه می‌شود. امیدوریم امسال تولید، فروش و صادرات خود را دو برابر کند. 

بیشتربخوانید

داروی ارزان قیمت ترک اعتیاد تولید و رونمایی شد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانش بنیان فناوری جدید محصولات این حوزه صنایع پایین دستی پروژه های عمرانی حوزه صنایع سیم سیاه توری ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۳۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳

وزیر صمت با اشاره به افزایش تولید خودرو در کشور به ۵ هزار دستگاه در روز گفت: تلاش داریم که این رقم را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباس علی‌آبادی در گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار داشت: اجلاس آفریقا را داشتیم و بزرگترین نمایشگاه دستاوردهای کشور برای معرفی به بیش از 2 هزار بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می‌تواند تاثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد.

او افزود: آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ما است. از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالاهایی که تولید می‌کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم. به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالاهای قاچاق هستیم.

وزیر صمت ادامه داد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل و نقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشورهای آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالاهای ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به 12 مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به 15 مرکز خواهد رسید.

او در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا گفت: مهم‌ترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزارهای مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

علی‌آبادی افزود: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی که در مسیر صادرات است را برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می‌دهیم که صادرات محور و دانش‌بنیان هستند. شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

او افزود: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند. به زودی اطلاعیه‌ها در این باره منتشر خواهد شد. اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق کنیم.

علی‌آبادی گفت: رقبای ایران حتماً برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کارهای مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل و نقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس‌جمهور برای غرب و جنوبی آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش دهیم که کارهای سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است و کشورهای آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف‌گذاری کرده‌اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند. همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ایران هم می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشورهای آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودروهای روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است.

وی تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به سمت تجارت و صادرات بروند به‌ویژه به مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی آبادی همچنین درباره برنامه های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید 5 هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود 20 درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده ایم و مردم می‌توانند ثبت نام کرده و بخرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه تهران
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • تاکسی های برقی وارد شد
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • حضور بازرگانان محصولات کشاورزی و شیلات در نمایشگاه ایران اکسپو
  • برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳