Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تنور سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری رفته رفته با شروع مرحله تبلیغات داغ‌تر شده و پیش بینی می‌شود با برگزاری مناظرات صداوسیما این رقابت به اوج خود برسد و مشخص شود رقابت اصلی بین چه نامزد‌هایی خواهد بود.

پنج ضلعی اصولگرایان و کاندیدای واحد

اصولگرایان که تا قبل از ورود سید ابراهیم رئیسی تنها عامل اجماعشان را کاندیداتوری او اعلام می‌کردند، اما بعد از حضور او صف ثبت نام تشکیل دادند تا بالاخره توانستند مجوز حضور ۵ نامزد را از شورای نگهبان بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیسی، جلیلی، زاکانی، قاضی زاده هاشمی و رضایی آرایش سیاسی اصولگرایان را در حالی شکل می‌دهند که بعضی از آن‌ها اعلام کرده اند به طور مستقل وارد عرصه انتخابات شده اند. یکی از چهره‌هایی که به عنوان نامزد پوششی ابراهیم رئیسی از او یاد می‌شود سعید جلیلی است؛ او که با راه اندازی جلسات دولت در سایه عملا به نامزدی بالقوه برای اصولگرایان تبدیل شده بود، اما حالا به نظر می‌رسد با حضور رئیسی در عرصه انتخابات از نامزد اصلی به نامزد پوششی تغییر نقش داده است. البته عده‌ای این گمانه زنی را مطرح می‌کنند که گزینه نهایی اصولگرایان جلیلی خواهد بود و این بار ورود او به عرصه انتخابات جدی‌تر است.


بیژن نوباوه مشاور سعید جلیلی درباره تحلیل‌هایی مبنی بر کناره‌گیری جلیلی به نفع رئیسی اظهار کرد: اصلا موضوع کنار رفتن جلیلی به نفع کسی مطرح نیست. جلیلی سال‌ها کار با برنامه ریزی انجام داده است، به ویژه در زمان تشکیل دولت سایه، وی مسائل و مشکلات را دیده است و طرح و برنامه دارد.

ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا هم در این باره گفت: یکی از افرادی که احتمالا تا پایان انتخابات انصراف نمی‌دهد و به نفع رئیسی کنار نخواهد کشید سعید جلیلی است.

او ادامه داد: جلیلی به عنوان یک اصولگرا به صحنه می‌آید و نقش بازوی کمکی برای رئیسی ندارد.


اما علیرضا زاکانی نامزد دیگر اصولگرایان هم تاکید کرد که جبهه انقلاب در نهایت با یک کاندیدا وارد انتخابات خواهد شد و مالک شریعتی سخنگوی او نیز در نشستی بیان کرد: «هر نامزدی که از جریان انقلاب بگوید من قطعا کنار می‌روم اشتباه کرده است و حتی اگر هم بگوید تا آخر در عرصه حضور دارد باز هم اشتباه است، نامزد‌های جریان انقلابی بیش از دو نفر هستند این عقلانیت و هوشمندی در تمام دوستان وجود دارد که در روز‌های پایانی تصمیم واحدی بگیرند که این تصمیم به ماندگاری یک نفر یا دو نفر از چهره‌های جریان انقلاب منجر شود.»

امیرحسین قاضی زاده هاشمی هم به صراحت اعلام کرده که تا آخر در صحنه می‌ماند و بنای کناره گیری به نفع نامزد اصلی اصولگرایی را ندارد. در میان این اسامی محسن رضایی که بصورت مستقل وارد رقابت شده در حال پیگیری فعالیت‌های انتخاباتی خود با شور و حرارت ویژه‌ای است و اعلام کرده قصد انصراف ندارد. او سودای ماندن در عرصه را دارد و حتی سودای دوگانه انتخاباتی رئیسی- رضایی را در سر می‌پروراند. سودایی که با رزومه کاندیداتوری‌های مستمر او در ادوار گذشته انتخابات ریاست‌جمهوری در تناقض نیست.


با توجه به این شرایط در صورت عدم انصراف نامزد‌های اصولگرا این احتمال وجود دارد که آرای نامزد‌های اصولگرا تقسیم شده و انتخابات به دور دوم کشیده شود.‌ می‌توان این گمانه زنی را پیش فرض قرار داد که در انتخابات ۱۴۰۰ یک قطب اصلی رقابت اصولگرایان رئیسی و جلیلی خواهد بود، هر چند که ممکن است آن‌ها به دلیل تعدد نامزد به رقابت‌های درون جناحی روی بیاورند.

حسن بیادی دبیرکل جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی در رابطه با این موضوع گفت: اگر ۵ کاندیدای اصولگرا انصراف ندهند انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود مگر اینکه مسیر دیگری را طی کنند.

او راه حلی ارائه کرد و بیان کرد: اگر ۳ نفر آنان پس از پایان زمان تبلیغات به نفع یکنفر که احتمال پیروزی آن بیشتر از دیگران است کناره گیری کنند در این صورت شانس پیروزی آنان ۶۰ درصد خواهد بود مگر اینکه مشارکت حداکثری باشد.

مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز هم درباره انصراف نامزد های دیگر به نفع رئیسی اظهار کرد:شورا فقط یک نفر را به مردم معرفی خواهد کرد اما مردم حق دارند به هرکس که مایل بودند رای دهند و سید ابراهیم رییسی منحصرا نامزد شورای وحدت اصولگرایان است و اینکه دیگر نامزدهای اصولگرا به نفع رییسی از انتخابات کناره گیری کنند یا تا روز انتخابات در صحنه بمانند به نظر شخصی خود آنها بستگی دارد و ممکن است کناره‌گیری نکنند.

مهرعلیزاده یا همتی؟ مسئله این است!

محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی از دیگر چهره‌هایی هستندکه وارد عرصه انتخابات شده اند و در تلاش هستند تا طیف اصلاح طلبان را نمایندگی کنند. از طرفی مهرعلیزاده با ارسال نامه به بهزاد نبوی خواستار حضور در نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان و ارائه برنامه‌های خود می‌شود و از طرفی دیگر جمعی از اصلاح طلبان پس از اظهارات همتی در کلاب هاوس، به سمت وی متمایل می‌شودند و سعی می‌کنند تا نظر بزرگان جریان اصلاحات را برای حمایت از او جلب کنند.

محسن هاشمی رفسنجانی نیز یکی از این افراد است؛ او در اظهارات اخیر خود با اشاره به این که مشی و منش مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی حمایت از کاندیدا‌های موجود بوده است، عبدالناصر همتی را گزینه مطلوبی دانست و گفت: اگر (مرحوم هاشمی رفسنجانی) امروز زنده بود، به دکتر همتی رأی می‌داد.

محمد هاشمی رئیس اسبق صداو سیما و برادر هاشمی رفسنجانی نیز در سخنان اخیر خود به حمایت از همتی پرداخت و اظهار کرد: احترام آقایان لاریجانی و جهانگیری را دارم، اما این که می‌پرسید چه اتفاقی می‌افتد؟ می‌گویم اگر طبق مشی و منش هاشمی رفتار کنند، یعنی بیایند بین یکی از کاندیدا‌های موجود بایستند، بهتر خواهد بود؛ به طور مثال اگر نظر من را بخواهید همتی یکی از افرادی است که از ابتدا همراه هاشمی بوده است و ایشان به همتی بسیار اعتماد داشت؛ مخصوصا در حوزه اقتصادی که امروز محل اصلی مشکلات کشور است، اگر داوطلبان رد شده از چنین چهره‌ای حمایت کنند، شاهد رویکرد دیگری در انتخابات خواهیم بود.


همچنین محمود علیزاده طباطبایی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، درباره حمایت کارگزاران از همتی گفت: همتی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران است و بر همین اساس نمایندگان حزب کارگزاران در حال رایزنی و مذاکره با نهاد اجماع ساز هستند تا از آقای همتی حمایت کنند. قطعا آقای خاتمی از جمع بندی نهاد اجماع ساز حمایت می‌کند و پیش بینی من این است که جمع بندی بر سر همتی خواهد بود، زیرا تجربه موفق تری دارد.

محسن مهرعلیزاده هم که در سال ۸۴ نامزد اصلاح طلبان شده بود و در آن مقطع هم هیچ کدام از احزاب اصلاح طلب، از او حمایت نکرده بودند در تلاش است تا بار دیگر شانس خود را در انتخابات ۱۴۰۰ هم امتحان کند.او که در مقطعی عضو حقیقی شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان و عضو شورای مرکزی حزب پیشرو اصلاحات شده بود. هیچ وقت باب میل دل اصلاح طلبان نبوده به گونه‌ای که علی صوفی دبیرکل حزب پیشرو اصلاح طلبان، با تردید درباره حمایت از او صحبت می‌کند و همتی را گزینه بهتری برای اصلاح طلبان می‌داند.

با این حال اصلاح‌طلبان باید تکلیف خود را روشن کنند که آیا می‌خواهند از میان مهرعلیزاده و همتی از یکی حمایت کنند یا نامزدی معرفی نمی‌کنند و به سراغ مشارکت غیرفعال خواهند رفت.

امین پاکزاد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری انتخابات 1400 هاشمی رفسنجانی عرصه انتخابات اصلاح طلبان کناره گیری نامزد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۵۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با ۸ نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس در تبریز

دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو با حضور هشت نامزد راه یافته به این دور برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان در کشور یازدهم اسفند ۱۴۰۲ در ۱۳ حوزه انتخابیه آذربایجان شرقی برگزار شد و ۵۱۲ نامزد برای تصدی ۱۹ کرسی مجلس با هم رقابت کردند که در پایان ۱۳ نفر به طور مستقیم در دور اول راهی مجلس شدند و ۱۲ نفر نیز برای تعیین ۶ نماینده سه حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر، میانه و شبستر به دور دوم راه یافتند.

مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی روز بیست و یکم اردیبهشت ماه در ۲۱ حوزه و با رقابت ۸۸ نامزد راه یافته به این مرحله برگزار و فهرست اسامی راه یافتگان از سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت ماه از سوی فرمانداران منتشر می شود و نامزدهای راه یافته به این مرحله از ساعت هشت صبح پنجشنبه سیزدهم تا هشت صبح بیستم اردیبهشت ماه فرصت دارند تا برنامه های خود را در قالب تبلیغات انتخاباتی ارائه کنند.

در دور نخست انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه سال گذشته در حوزه انتخابیه «تبریز، آذرشهر و اسکو» روح اله متفکرآزاد با کسب ۱۰۹ هزار و ۸۹۹ رای معادل ۲۷.۳۶ درصد آرا و مسعود پزشکیان با ۹۵ هزار و ۹۹۳ رای معادل ۲۳.۹ درصد آرا به عنوان نماینده مردم از این حوزه راهی بهارستان شدند.

اما علی جعفری آذر با ۶۷ هزار و ۵۵۲ رای، جواد عبادی با ۶۱ هزار و ۷۷۷ رای، علیرضا منادی ۵۶ هزار و ۲۴۴ رای، رضا صدیقی ۵۵ هزار و ۱۷۷ رای، علی آجودان زاده ۵۳ هزار و ۹۲۲ رای، محمد حسین فرهنگی ۴۹ هزار و ۹۵۸ رای، سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی ۴۳ هزار و ۳۸۲ رای و علیرضا نوین با ۴۱ هزار و ۳۷۵ رای برای کسب چهار کرسی دیگر مجلس از این حوزه به دور دوم راه یافتند.

علی جعفری آذر

علی جعفری آذر در دور نخست انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو با کسب ۶۷ هزار و ۵۵۲ رای در جایگاه سوم ایستاد و راهی دور دوم شد.

وی متولد سال ۱۳۴۸ در تبریز است و دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد حقوق عمومی بوده و از سوابق وی می توان به فرماندار شهرستان تبریز، مدیرکل ثبت احوال آذربایجان شرقی، مدیر حقوقی و فرهنگی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و نامزد یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو اشاره کرد.

جواد عبادی

جواد عبادی متولد سال ۱۳۵۳ در شهر تبریز است، مدرک تحصیلی وی دکترای اقتصاد و تحصیلات حوزوی است و از سوابق وی می‌توان به عضو شورای فقهی بانک مرکزی، تدریس در دانشگاه‌ها و حوزهای علمیه در مقطع دکترا اشاره کرد.

عبادی در دور نخست انتخابات در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو با ۶۱ هزار و ۷۷۷ رای در جایگاه چهارمی ایستاد و یکی از هشت نامزد راه یافته به دور دوم از این حوزه انتخابیه شد.

علیرضا منادی

علیرضا منادی متولد سال ۱۳۴۸ تبریز است و در دور نخست با ۵۶ هزار و ۲۴۴ رای و قرار گرفتن در جایگاه پنجمی، به مرحله دوم انتخابات راه یافت.

استاد و کارمند دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، نماینده چهار دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو، صاحب امتیاز آزمایشگاه تشخیص طبی در تهران و مولف ۶ جلد کتاب از جمله سوابق این نماینده اصولگرا است.

رضا صدیقی

رضا صدیقی در سال ۱۳۴۴ در تبریز متولد شده است و در دور نخست انتخابات با ۵۵ هزار و ۱۷۷ رایی که به دست آورد در جایگاه ششمی ایستاد و راهی دور دوم شد.

مشاور فرماندهی سپاه عاشورا، مسئولیت و فرماندهی در رده های مختلف سپاه عاشورا، حضور فعال در جبهه (دوران دفاع مقدس) و فرماندار شهرستان اهر از جمله سوابق وی است.

علی آجودان زاده

علی آجودان زاده متولد سال ۱۳۵۵ در تبریز بوده و فارغ التحصیل رشته دکترای پزشکی مدیریت سلامت و فرزند شهید است در دور نخست با ۵۳ هزار و ۹۲۲ رای در رده هفتمی قرار گرفت و راهی دور دوم شد.

از جمله سوابق و فعالیت‌های وی می توان به پزشک پایش سلامت جانبازان ویژه (شیمیایی، قطع نخاع) استان آذربایجان شرقی، مدیر کلینیک‌های تخصصی و فوق تخصصی دانشگاه علوم پزشکی استان، عضو اصلی هیئت مدیره و خزانه دار مجمع خیرین سلامت استان عضو شورای سیاستگذاری نماز جمعه استان اشاره کرد.

محمدحسین فرهنگی

محمد حسین فرهنگی متولد سال ۱۳۴۰ در تبریز و دارای مدرک تحصیلی دکترای تخصصی فقه و مبانی حقوق اسلامی است.

از سوابق وی می‌توان به استاد دانشگاه، عضو هیات علمی دانشگاه، قائم مقام و ریاست ستاد لشکر عاشورا، فرمانده بسیج آذربایجان شرقی، رییس سازمان بسیج دانشجویی کشور، دبیر منطقه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی، معاون آموزشی و فرهنگی لشکر عاشورا و پنج دوره متوالی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد.

وی در دور نخست انتخابات مجلس شورای اسلامی ۴۹ هزار و ۹۵۸ رای کسب کرد و با ایستادن در رده هشتمی راهی دور دوم شد.

سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی متولد ۱۳۴۱ تبریز است و در دور نخست با کسب ۴۳ هزار و ۳۸۲ رای و قرار گرفتن در مکان نهمی به دور دوم راه یافت.

وی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس هفتم، هشتم و یازدهم بوده و در مجلس هفتم و هشتم عضو هیئت رئیسه فراکسیون اصولگرایان، در مجلس هفتم نایب رئیس کمیسیون فرهنگی، در مجلس هشتم عضو هیئت رئیسه مجلس بوده و در دولت دهم معاون امور مجلس رئیس‌جمهور، معاون رئیس‌جمهور در اجرای قانون اساسی و مسئولیت امور روحانیت را برعهده داشت.

علیرضا نوین

علیرضا نوین متولد سال ۱۳۴۰ در محله کوچه باغ تبریز و جانباز ۳۵ درصد دارای مدرک تحصیلی دکترای برنامه ریزی شهری در گرایش شهرسازی از دانشگاه تبریز است.

از سوابق اجرایی وی می توان به مسئول بسیج شهرستان تبریز، مسئول نیروی انسانی سپاه، فرمانده گردان مهندسی رزمی سپاه، رییس ستاد لشکر عاشورا، معاون مهندسی نیروی زمینی سپاه، شهردار تبریز از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲، نامزد دوره هفتم و دهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو اشاره کرد.

کد خبر 749237

دیگر خبرها

  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • عکس احمدی‌نژاد و سعید جلیلی ۲۰ سال قبل
  • خطر شورش‌های درون حزبی بیخ گوش نخست وزیر انگلیس
  • رقابت ۴ نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در مازندران
  • آغاز تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم /رقابت ۹۰ کاندیدا برای فتح ۴۵ کرسی پارلمان
  • انتخابات دور دوم مجلس در حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد
  • کدام دستاورد‌های دولت رئیسی را می‌توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • کدام دستاوردهای دولت رئیسی را می توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • آغاز تبلیغات نامزد‌های دور دوم انتخابات از ۲ روز دیگر
  • آشنایی با ۸ نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس در تبریز