Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@14:30:52 GMT

فضای اقتصاد ایران، سه ماهه آرامش نخواهد یافت

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۰۶۸۵۷

فضای اقتصاد ایران، سه ماهه آرامش نخواهد یافت

یک کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه گفت: مشکلات اقتصاد ایران چندین و چندسال قدمت دارد و فضای اقتصاد ایران، سه ماهه آرامش نخواهد یافت.

مهدی ابوطالبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اظهارات یکی از نامزدهای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران مبنی بر بازگشت آرامش به نظام اقتصادی کشور در بازه زمانی سه ماهه، اظهار کرد: فضای انتخابات و لزوم تمرکز بر تغییر افکار عمومی به جهت گزینش نامزدهای مورد نظر همواره با مطالبات اقتصادی و معیشتی از سوی مردم و وعده‌های مبتنی بر نظام اقتصادی و راهبردهای مالی از سوی نامزدها همراه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مشکلات نظام اقتصادی ایران، سه ماهه، یک ساله، چهارساله و حتی هشت ساله به وجود نیامده است که یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری بخواهد در صورت پیروزی در سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران، سه ماهه به نظام اقتصادی، آرامش تزریق کند؛ مشکلات اقتصاد ایران چندین و چندسال قدمت دارد و فضای اقتصاد ایران، سه ماهه آرامش نخواهد یافت.

این کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه با بیان اینکه خواسته اصلی مردم از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، برقراری ثبات و آرامش اقتصادی در کشور است، تصریح کرد: اقتصاد آرام و دارای ثبات به مردم قدرت تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی می‌دهد و با توجه به جنبه‌های روانی برقراری ثبات در نظام‌های اقتصادی، اعضای نظام اجتماعی خواهان برقراری یک ثبات نسبی در اقتصاد کشور برای تقویت برنامه و تصمیم‌هایشان هستند.

ابوطالبی اضافه کرد: تثبیت نرخ ارز، افزایش نرخ بهره، کنترل گرانی و نوسانات در بازار کالاهای اساسی، دیگر خواسته اساسی مردم از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری است و هیچ‌یک از خواسته‌های مذکور در شرایط تحریم و در مدت چهار سال به طور کامل عملیاتی و قابل تحقق نخواهد بود.

وی ادامه داد: سیاست‌گذاری غلط در بستر بزرگ‌ترین و مهم‌ترین دستگاه‌های اقتصادی دولت اعم از بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی و وزارت امور اقتصادی و دارایی طی ۲۵ سال اخیر، اقتصاد ایران را دچار مشکلات متعدد و زمینه‌ای کرده که به صورت مقطعی قابل حل نیست و باید در دراز مدت با استفاده از راهبردهای طولانی و از پیش سیاستگذاری شده، حل شوند.

این کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: نوسانات سازمان‌دهی شده نرخ دلار که از سوی دولت به بازار تزریق می‌شود یکی از این سیاستگذاری‌های غلط اقتصادی است و زیرا دولت در سال قبل برای اداره امور کشور به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار نقدینگی نیاز داشت و با توجه به کاهش درآمدهای نفتی مجبور شد ارزش درآمدهای نفتی قبلاً کسب شده را تا حد زیادی بالا ببرد و کشور را با استفاده از تنها چند میلیارد دلار، اداره کند.

ابوطالبی یادآور شد: دولت بعدی باید بدون هرگونه سردرگمی و تصمیمات غلط، نظام اقتصادی ایران را به سمت درآمدهای نفتی و استفاده از آنها برای ثبات بخشی به فضای اقتصاد و تولید کشور سوق دهد و در صورتی که خیال رفع وابستگی یک کشور جهان سومی به درآمدهای نفتی را بدون داشتن ظرفیت مناسب در سر داشته باشد، بازارهای مالی و اقتصادی کشور دوباره با مشکل مواجه خواهند شد.

کد خبر 496880

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آرامش اقتصاد ایران آینده اقتصاد ایران وضعیت اقتصاد ایران انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری 1400 انتخابات انتخابات ۱۴۰۰ اقتصاد و انتخابات ۱۴۰۰ شعارهای نامزدهای ریاست جمهوری نامزدهای ریاست جمهوری شعارهای اقتصادی نامزدها شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق انتخابات ریاست جمهوری درآمدهای نفتی نظام اقتصادی اقتصاد ایران فضای اقتصاد سه ماهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۶۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات

به گزارش خبرگزاری مهر از وزارت راه و شهرسازی، نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات کار خود را با حضور «مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی و «بن الطوق الماری» وزیر اقتصاد امارات، در شهر ابوظبی آغاز کرد و طی آن ۲ سند همکاری توسط طرفین به امضا رسید.

سند تأسیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و امارات و سند صورت‌جلسه نخستین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و امارات، اسنادی است که در این نشست به امضای طرفین رسید.

شایان‌ذکر است، مذاکراتی درباره توسعه مناسبات دو کشور در حوزه کریدورهای ترانزیتی بین‌المللی به‌ویژه کریدور شمال- جنوب به‌منظور گسترش ترانزیت کالاهای اماراتی به سمت کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و روسیه و نیز اروپا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران در دستور کار طرفین قرار دارد.

تسریع در انجام مذاکرات و نهایی کردن اسناد همکاری مبادله شده در حوزه‌های مختلف اقتصادی بین دو کشور، ایجاد کمیته اقتصادی و بازرگانی با مسؤولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران و وزارت تجارت خارجی امارات، ایجاد و تعیین تیم مشترک کاری در زمینه همکاری‌های صنعتی و گازی و تشکیل کارگروه مشترک بانکی تحت نظارت بانک‌های مرکزی دو کشور و تشویق بانک‌های تجاری به برقراری وگسترش روابط کارگزاری بانکی بین دو کشور از جمله مواردی است که در دستور کار این نشست قرار دارد.

کد خبر 6094564

دیگر خبرها

  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات