Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری- زهرا خلجی: در مراکز تزریق واکسن کشور اکنون یک سؤال در میان افراد متولد ۱۳۳۰ و قبل آن بیشتر شنیده می‌شود. بعد از زدن واکسن ممکن است من ناقل کرونا باشم و اطرافیانم را مبتلا کنم؟

درواقع با افزایش واکسیناسیون، برخی از مردم دچار یک نگرانی مبهم شده‌اند؛ اینکه آیا افراد واکسینه شده، همچنان می‌توانند ناقل کووید-۱۹باشند؟

محققان امیدوار بودند با طراحی واکسن‌های بی‌خطر کووید-۱۹، حداقل از ابتلای نیمی از مردم به این بیماری جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه واکسن‌ها با عملکرد عالی خود، انتظارات را برآورده کردند؛ به‌عنوان مثال، در ۶.۵ میلیون نفر از ساکنان ۱۶ سال به بالا در رژیم‌صهیونیستی، واکسن فایزر بعد از هر دو دوز ۵/۹۳ درصد مؤثر واقع شد. طی ۲ماه، در میان ۴.۷ میلیون واکسینه شده کامل، عفونت‌های قابل تشخیص ۳۰ برابر کمتر شد. به‌طور مشابه در کالیفرنیا و تگزاس، فقط ۰.۰۵ درصد از کادر درمانی که کامل واکسینه شده بودند، دچار کووید-۱۹ شدند.

تولیدکنندگان واکسن اغلب امیدوارند که علاوه بر جلوگیری از بیماری، واکسن‌های آنها به ایمنی ضدعفونی‌کننده منجر شود؛ به این معنا که واکسیناسیون حتی هرگونه راه ورود ویروس به بدن را مسدود کند. این مصونیت ضدعفونی‌کننده به این معناست که شخصی که واکسینه شده است، ویروس را نمی‌گیرد و بنابراین آن را منتقل نمی‌کند.

واکسن‌های خوب، مواجهه مؤثر و بادوام را برای سیستم ایمنی بدن فراهم می‌کند؛ بنابراین وقتی بدن با پاتوژن بیماری‌زا روبه‌رو می‌شود، آماده پاسخ بهینه است. اما درباره کووید-۱۹، ایمونولوژیست‌ها هنوز در حال کشف آنچه «همبستگی‌های محافظت» می‌نامند، هستند؛ عواملی که میزان محافظت در برابر ویروس کرونا را پیش‌بینی می‌کند. محققان بر این باورند که مقدار مناسب آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده که به ویروس متصل شده و از ایجاد عفونت جلوگیری می‌کند، برای دفع عفونت‌های مکرر کافی است. این دانشمندان همچنین در حال ارزیابی دوام ایمنی واکسن‌های کووید-۱۹ در بدن هستند.

ایمونولوژیست‌ها انتظار دارند واکسن‌هایی که از بیماری‌های ویروسی محافظت می‌کنند، انتقال ویروس را پس از واکسیناسیون نیز کاهش دهند.
 

خطر ناقل‌های خاموش

بیماری کووید-۱۹ چالش خاصی ایجاد می‌کند؛ زیرا افراد مبتلا به عفونت بدون علامت می‌توانند بیماری را گسترش دهند. ردیابی تماس ناکافی به این معناست که افراد بدون علائم به‌ندرت شناسایی می‌شوند. برخی دانشمندان تخمین می‌زنند که تعداد عفونت‌های بدون علامت در کل جمعیت ۳ تا ۲۰ برابر بیشتر از موارد تأیید شده است. تحقیقات نشان می‌دهد موارد غیرمستند کووید-۱۹ در افرادی که بدون علامت بوده یا بیماری بسیار خفیفی را تجربه کرده‌اند می‌تواند تا ۸۶ درصد از کل عفونت‌ها را برعهده داشته باشد؛ هرچند سایر مطالعات با تخمین‌های زیاد مغایرت دارند.

در یک مطالعه، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، پرسنل مراقبت‌های بهداشتی داوطلب و سایر کادر درمان را در ۸ک لینیک و بیمارستان در آمریکا، برای عفونت‌های SARS-CoV- به‌مدت ۳ ماه، بدون درنظر گرفتن علائم یا وضعیت واکسیناسیون آزمایش کرد. محققان دریافتند که شرکت‌کنندگان کاملا واکسینه شده این مطالعه، ۲۵ برابر کمتر از کسانی که واکسینه نشده‌اند، با آزمایش مثبت کووید-۱۹ مواجه شدند. یافته‌هایی از این دست نشان می‌دهد که اگر افراد واکسینه شده به خوبی در برابر آلودگی محافظت شوند، احتمال انتشار ویروس وجود ندارد.

آنچه ما به‌طور قطع می‌دانیم این است که اگر کسی پس از واکسیناسیون با کووید-۱۹بیمار شود، دچار علائم خفیف‌تر خواهد بود. مطالعات نشان داده است افرادی که آزمایش کووید-۱۹ آنها پس از دریافت نخستین دوز واکسن مثبت شده است، در مقایسه با افراد واکسینه نشده که آزمایش مثبت داشتند، در بدن خود ویروس کمتری داشتند. محققان بر این باورند که نشانه‌های کاهش بار ویروسی نشان می‌دهد افراد واکسینه شده مبتلا به ویروس از عفونت کمتری برخوردار خواهند بود؛ زیرا ویروس بسیار کمی دارند که می‌تواند به دیگران سرایت کند. این شواهد امیدوارکننده است، اما بدون بررسی‌های بیشتر، دانشمندان هنوز نمی‌توانند نتیجه بگیرند که واکسن‌ کووید-۱۹واقعا از تمامی انتقال‌ها محافظت می‌کند یا نه. اما مسئله مهم و اصلی این است که واکسن‌ها با شکستن زنجیره عفونت به کاهش سرعت شیوع یک بیماری عفونی کمک می‌کنند. کسانی که آلوده شده‌اند درنهایت افراد محافظت‌نشده کمتری در اطراف خود دارند.

کد خبر 605118 برچسب‌ها واکسن کرونا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: واکسن کرونا افراد واکسینه واکسینه شده عفونت ها کووید ۱۹ واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۷۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، فاطمه ترکمان اسدی افزود: این آمار شامل ۱۲۱ هزار و ۱۱۸ دز واکسن خوراکی و ۴۰ هزار و ۷۰۰ دز واکسن تزریقی می‌شود.

 او تصریح کرد: واکسن فلج اطفال تکمیلی همزمان با دیگر نقاط کشور برای گروه‌های هدف دارندگان کودک زیر پنج سال شامل فرزندانی که احتمال می‌رود همراه مادران خود در زندان باشند، اتباع خارجی و کارگران فصلی سیار و کودکان ساکن در مراکز تجمعی همزمان با آغاز هفته سلامت شروع شد.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی همدان گفت: نوبت اول واکسیناسیون از دوم تا چهارم اردیبهشت ماه به گروه‌های هدف خورانده شد و مرحله بعدی یا همان نوبت دوم یکماه دیگر آغاز می‌شود.

 ترکمان اسدی با بیان اینکه تیم‌های سیار در شهرستان‌های همدان، نهاوند، ملایر و رزن حضور دارند، افزود: برخی افراد غیر بومی در مزارع کشاورزی همدان به صورت فصلی فعالیت دارند بنابراین با شناسایی و مراجعه به این مراکز نسبت به واکسینه کردن کودکان زیر پنج سال در برابر فلج اطفال اقدام می‌شود.

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور