Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان مدیرکل شیلات استان هرمزگان گفت: فعالیت‌های دانش‌بنیان و گسترش دانش‌های پایه‌ای در صنعت  آبزی‌پروری از اهداف راه‌اندازی شهرک تحقیقاتی و تولیدی آبزیان استان توسط جهاد دانشگاهی است.

دکتر عبدالرسول دریایی در دیدار با سرپرست جهاد دانشگاهی با اشاره به ضرورت ایجاد شهرک علمی تحقیقاتی آبزی‌پروری در استان هرمزگان گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد جهادی و دانشگاهی می‌تواند نقش تأثیرگذاری در بومی‌سازی و انتقال دانش و فن‌آوری صنعت آبزی‌پروری در استان داشته باشد که راه‌اندازی شهرک تحقیقاتی و تولیدی آبزیان از مهم‌ترین راهکارهای آن خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: راه‌اندازی شهرک تحقیقاتی و تولیدی آبزیان توسط جهاد دانشگاهی می‌تواند بسیاری از چالش‌های صنعت پرورش آبزیان در استان و کشور را رفع کند و شیلات استان آمادگی کامل جهت همکاری با جهاد دانشگاهی به منظور راه‌اندازی این شهرک را دارد.

دریایی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های دانش‌بنیان و گسترش دانش‌های پایه‌ای در صنعت  آبزی‌پروری می‌تواند از دیگر اهداف این شهرک باشد که ورود جهاد دانشگاهی به این زمینه می‌تواند گره‌گشا باشد.

وی تصریح کرد: در زمینه تولید لارو عاری از بیماری، مولد عاری از بیماری، تکثیر ماهیان دریایی، تکثیر گونه‌هایی از آبزیان که کمتر به آن‌ها توجه شده مانند خیار دریایی، صدف دریایی و غیره، جهاد دانشگاهی استان با توجه به ظرفیت‌هایی که در این نهاد وجود دارد می‌تواند ورود فعال و اثربخش داشته باشد.

جهاد دانشگاهی هرمزگان؛ آماده همکاری با شیلات

سرپرست جهاد دانشگاهی واحد هرمزگان نیز در این دیدار ضمن اعلام موافقت با پیشنهاد مدیرکل شیلات استان جهت ایجاد شهرک علمی تحقیقاتی آبزی‌پروری در استان هرمزگان، گفت: جهاد دانشگاهی استان هرمزگان با بهره‌گیری از ظرفیت کلیه بخش‌های پژوهشی جهاد دانشگاهی در سراسر کشور، این آمادگی را دارد که در تمامی زمینه‌ها با شیلات استان همکاری لازم را داشته باشد.

محمد دلپسند با اشاره به طرح راه‌اندازی شهرک تحقیقاتی و تولید آبزیان در استان هرمزگان گفت: فاز اول فعالیت شهرک علمی تحقیقاتی آبزی‌پروری باید در حوزه تحقیقات باشد تا بتوان گام‌های محکمی در این خصوص برداشت.

دلپسند به ضرورت‌ها و چالش‌های صنعت شیلات استان اشاره کرد و گفت: در بحث اصلاح نژاد میگو و سایر آبزیان، بازسازی ذخایر آبزیان خلیج‌فارس و دریای عمان، راه‌اندازی آزمایشگاه‌های تخصصی، مطالعات بازار آبزیان در داخل و خارج از کشور، مدیریت مشارکتی در بخش‌های مختلف صنعت آبزی‌پروری و به‌طورکلی تحقیق و پژوهش در خصوص بررسی راه‌های برون‌رفت از چالش‌های فعلی صنعت آبزی‌پروری در استان که شیلات استان اعلام کرده، جهاد دانشگاهی آمادگی لازم جهت همکاری در این زمینه‌ها را دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه هرمزگان استانی علمی و آموزشی راه اندازی شهرک تحقیقاتی تحقیقاتی آبزی پروری آبزی پروری در استان استان هرمزگان جهاد دانشگاهی شیلات استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۹۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر شناسایی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهناز ربانی‌ها، استادیار مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور درباره طرح پژوهشی خود با عنوان «بررسی الگوی مهاجرت و گشترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر»توضیح داد: همه‌ساله برداشت از ذخایر میگو در صیدگاه‌های خلیج فارس توسط تعداد زیادی از شناور‌های سنتی و صنعتی انجام می‌شود. یکی از موضوعات مطرح در ارتباط با خصوصیات زیستی میگو‌ها، شناسایی زیستگاه‌ها و میزان ذخایر آن‌هاست. 

وی افزود: با توجه به نقش کلیدی ذخایر میگو از نظر بوم شناختی در اکوسیستم‌های دریایی به‌ویژه آبزیان کف‌زی و تأمین غذای بسیاری از گونه‌های تجاری کف‌زی، برداشت سالیانه از ذخایر این آبزیان و قرار داشتن میگو در شمار آبزیان کوتاه عمر، این موضوع اهمیت پیدا می‌کند که بررسی بهتری توسط محققان در ابعاد زیستی، بوم‌شناسی و ذخایر میگو انجام شود.

این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: علاوه بر این، درجه حرارت آب یکی از اساسی‌ترین پارامتر‌های اقیانوس‌شناسی محسوب می‌شود. تغییرات زمانی و مکانی دمای آب، نقش مهمی در زندگی آبزیان دارد. دما نه‌تنها بر رفتار آبزیان اثر می‌گذارد، بلکه بر گردش آب و جریان‌های فراچاهنده نیز اثر می‌گذارد.

ربانی‌ها اشاره کرد: از طرفی، ‎میگو یکی از آبزیان کف‌زی است که بخش اعظم زندگی خود را در کف دریا و لایه‌های آب نزدیک به بستر دریا به سر می‌برد و دمای عمق آب نقش مهمی در رشد و بقای میگو دارد.

وی تصریح کرد: دمای عمق و دمای سطحی آب، دو پارامتر مهم در رشد میگو است؛ لذا در این پژوهش به منظور پهنه‌بندی ذخایر میگو از داده‌های ماهواره‌ای دمای سطحی آب و کلروفیل، استفاده شد.

این پژوهشگرادامه داد: ارتقای سیستم مدیریت و برنامه‌ریزی منابع شیلاتی در آب‌های جنوب کشور و بهینه‌سازی مدیریت ذخایر میگو در خلیج فارس با استفاده از سامانه سنجش از راه دور از جمله اهدافی بود که در این تحقیق دنبال شد. همچنین ما در این طرح پژوهشی به دنبال بررسی الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای و تعمیم آن به آب‌های شمالی خلیج فارس بودیم که خوشبختانه این اهداف محقق شد.

وی در پایان اضافه کرد: نمونه‌برداری میدانی از میگو در این تحقیق، یک مشکل اساسی بود و هزینه‌های زیادی را برای انجام آن متحمل شدم با این حال، این تحقیق به نتیجه رسید و نتایج آن در ژورنال‌های معتبر علمی به چاپ رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • تولید پانسمان بیماران پروانه‌ای شروع شده و در مرحله تحقیقاتی است
  • پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • نخبگان جوان برای افزایش قدرت رقابت محصولات تولیدی استان هرمزگان وارد میدان شوند
  • شهرک‌های صنعتی دانش‌بنیان در هرمزگان راه‌اندازی شود
  • افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات و آبزی پروری قشم
  • الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر شناسایی شد
  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود