Web Analytics Made Easy - Statcounter

زعفرانیه، شمالی‌ترین محله‌ی تهران در منطقه‌ی یک شهرداری این شهر، یکی از قدیمی‌ترین محلات تهران بزرگ است. از روزی که فتحعلی‌شاه قاجار، دستور توسعه‌ی تهران را صادر کرد، شاید هرگز فکر نمی‌کرد شمالی‌ترین محله‌ی آن، که آن روزها قریه‌ای بود در حاشیه‌ی شهر تهران، دویست سال بعد به یکی از گران‌ترین محله‌ی تهرانِ مدرن تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایلنا، زعفرانیه با توسعه‌ی تهران بخشی از این شهر شد. خیابان پهلوی سابق، ولیعصر فعلی، به قوام‌یافتن و محلیت‌ پیدا کردن این محله بسیار کمک کرد. با این‌همه، زعفرانیه تا آغاز دوره‌ی پهلوی اول، همچنان محل زیست و زندگی مردم طبقه‌ی متوسطی بود که امکان زیستن در مرکز تهران، یعنی محدوده‌ی باب همایون و میدان توپخانه و خیابان فردوسی را نداشتند.

رشد زعفرانیه از کجا شروع شد؟

زعفرانیه با سقوط پادشاهی قاجار و آغاز پادشاهی پهلوی، به سرعت در مسیر رشد قرار گرفت. کاخ سعدآباد که تا پیش از ظهور سلسله‌ پهلوی، سکونتگاهِ فصلی پادشاهان قاجاری در تابستان‌ها بود، حالا محل رفت و آمد دائمی خانواده‌ی پهلوی شده بود. این موضوع به توسعه‌ی زعفرانیه و بیشتر شدن ارزش املاک آن منطقه کمک شایانی می‌کرد. روستای کوچک در شمال غربی تجریش، با یک آب‌انبار، چهار حلقه قنات و یک باب حمام، حالا محله‌ای بود در تهران، که محل رفت و آمد خانواده‌ی سلطنتی شده بود و بنابراین، به سرعت داشت بزرگ‌ می‌شد و مختصات مدرن می‌یافت.

چرا زعفرانیه؟

در وجه تسمیه‌ این محله به زعفرانیه، سند متقن تاریخی وجود ندارد. قول‌هایی شفاهی البته مطرح است؛ از آن جمله، این که در اراضی منطقه‌ی زعفرانیه، در دوران قاجار زعفران کشت می‌شده است. نقلی از مرحوم منوچهر ستوده، ایران‌شناس و جغرافی‌دان وجود دارد که مستندتر و محکم‌تر از نقل‌قول‌های دیگر است. ستوده درباره‌ی نام‌گذاری این محله به زعفرانیه می‌نویسد: «اراضی زعفرانیه بخشوده محمد شاه قاجار به یکی از کنیزانش مشهور به زعفران باجی بوده‌است» و به این ترتیب نام زعفرانیه، برگرفته از نام زعفران‌باجی است.

زعفرانیه دقیقا کجاست؟

زعفرانیه یکی از مرتفع‌ترین مناطق تهران نیز هست. ارتفاع این محله بین ۱۶۵۰ تا ۱۸۰۰ متر از سطح آب‌های آزاد است و قرار داشتن زعفرانیه در چنین ارتفاعی، آب و هوای این منطقه را از متوسط آب و هوای شهر تهران خنک‌تر کرده است. زعفرانیه، از یک سو به تجریش و از سوی دیگر به ولنجک منتهی می‌شود. دسترسی‌های این محله از خیابان ولیعصر و همچنین منطقه‌ی ولنجک است. تهران در ضلع شمالی‌اش با زعفرانیه تمام می‌شود. این محله به اتوبان‌های چمران، مدرس، صدر و یادگار امام نزدیک است.

قیمت املاک در محله زعفرانیه

زعفرانیه یکی از گران‌ترین محلات تهران برای سکونت است. بر اساس آگهی‌های منتشر شده در سایت دیوار، در این محله، قیمت هر متر آپارتمان ۱۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. آگهی‌های دیوار همچنین به ما می‌گویند یک خانه‌ی ۴۰ متری در این محله برابر با ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است و خریدار یک خانه ۸۰ متری در این محله، باید حدود ۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای خرید خانه هزینه کند.

همچنین ذکر این نکته ضروری است که یک متر خانه در زعفرانیه، معادل بیش از دو سال حقوق یک کارگر است. از این‌رو، زعفرانیه اگر گران‌ترین محله‌ی تهران برای سکونت نباشد، یکی از گران‌ترین محلات این کلان‌شهر است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ترین محله ی گران ترین ی تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۹۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فارس میزبان پیکر مطهر شهید علاءالدین اسدپور می‌شود

سرهنگ دوم مظلوم رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: به تازگی هویت هشت شهید گمنام دوران دفاع مقدس مشخص شده که از این هشت شهید، هفت شهید گمنام در فارس به خاک سپرده شده بودند که نام این شهدا به سپاه استان‌های مربوطه اعلام شده است.

رییس امور ایثارگران سپاه فجر فارس با بیان اینکه هویت این شهدا از طریق تطبیق دی ان ای آنها با خانواده‌شان مشخص شده خاطرنشان کرد: دو شهید از این شهدا مربوط به استان کرمان است که یکی از آنها در گلزار شهدای مرودشت و دیگری در گلزار شهدای دارالرحمه شیراز به خاک سپرده شده بودند.

سرهنگ دوم مظلوم بیان کرد: پیکر دو شهید دیگری که در دارالرحمه شیراز به خاک سپرده شده‌اند نیز مربوط به خانواده‌هایی در استان‌های تهران و زنجان است.

وی افزود: پیکر شهید مدفون در سپیدان مربوط به خانواده‌ای از قم و پیکر شهید مدفون در جهرم نیز مربوط به خانواده‌ای در تهران است و یک شهید دیگر مربوط به استان گلستان بوده که در شیراز دفن شده است که پیکر این شهدا از سال ۱۳۸۴ در استان فارس خاکسپاری شده بودند.

سرهنگ دوم مظلوم رضایی در ادامه گفت: سال گذشته از ۱۱۳ شهید گمنام و مفقودالاثر مدفون در فارس نمونه دی ان ای گرفته شد و فرایند تشخیص هویت جهت تطبیق دی ان‌ای این شهدا با دی ان‌ای گرفته شده از خانواده‌های آنها همچنان ادامه دارد.

رئیس امور ایثارگران سپاه فجر فارس گفت: در جمع شهدای تازه تفحص شده، هویت شهید سید علاءالدین اسدپور اهل یکی از روستاهای شهرستان زرقان نیز که بیست و سوم خردادماه هزار و سیصد و شصت و هفت در تک شلمچه به شهادت رسیده از طریق پلاک وی مشخص شده و پیکر وی همراه با پلاک هم اکنون در معراج شهدای تهران است.

وی افزود: پیکر این شهید گرانقدر ساعت هفت صبح فردا چهارشنبه وارد شیراز خواهد شد و روز شنبه ۱۵ اردیبهشت هم زمان با شهادت امام جعفر صادق (ع)، بر روی دستان مردم شهیدپرور استان فارس تشییع خواهد شد.

کد خبر 6092917

دیگر خبرها

  • فارس میزبان پیکر مطهر شهید علاءالدین اسدپور می‌شود
  • مرزی‌ترین نقطه خراسان شمالی سینما خواهد داشت
  • دستگیری شرور تیرانداز محله بی‌سیم تهران 
  • دوچرخه‌هایی که در تهران محو شدند/ شانس گرفته شده از مردم را به آنها بازگردانیم
  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • دستگیری شرور و عامل تیراندازی در محله بی‌سیم تهران
  • دوچرخه‌هایی که در تهران محو شده‌اند
  • دوچرخه‌هایی که در تهران محو شدند/ شانس گرفته شده از مردم را به آن‌ها بازگردانیم
  • هویت ۷ شهید گمنام مدفون در فارس مشخص شد
  • شناسایی هویت ۷ شهید گمنام مدفون در فارس